Sunday 2 November 2008

Φλόγα: Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Τί είναι η ΦΛΟΓΑ
.
Η ΦΛΟΓΑ είναι ο σύλλογος των γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Μετά από 25 χρόνια λειτουργίας της μπορεί να επιδείξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών.
Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.
.
Γιατί υπάρχει η ΦΛΟΓΑ
  • Για να υποστηρίζει τα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή και την υγεία τους.
  • Για να συμπαραστέκεται στους γονείς που βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με τον καρκίνο.
  • Για να παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών.
  • Για να ενημερώνει υπεύθυνα σχετικά με τις εφαρμοζόμενες θεραπείες και την πρόοδο της έρευνας ενάντια στον καρκίνο πάντα σε συνεργασία με τα επιστημονικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού.
  • Για να εξασφαλίζει μέσα από το κοινωνικό ταμείο που διαθέτει, τις ανάγκες διαβίωσης και ιατρικών εξετάσεων των κοινωνικά ασθενέστερα οικογενειών.
  • Για να οργανώνει ημερίδες, ομιλίες και εκδηλώσεις πανελλαδικά, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο.
Γνωρίστε το έργο της ΦΛΟΓΑΣ εδώ:

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Γ. Παπανδρέου στο Νοσοκομείο Παίδων Π. Αγλαΐα Κυριακού, αλλά και τις  δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού, έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Στις 3 Απριλίου, είχαμε κοινοποιήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ακατάλληλα για παιδιά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήσαμε στην ΕΣΗΕΑ. 
Σήμερα, 6 μήνες μετά, η μόνη ενημέρωση που είχαμε είναι ότι το διαγωνισμό αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και περιμένουμε να δούμε προκήρυξη στον τύπο.   Επανειλημμένα ζητήσαμε να δούμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, αλλά «δεν προλαβαίνει» να ασχοληθεί μαζί μας!!
Η Φλόγα είναι Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο, εκπροσωπεί  χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα και στα 26 χρόνια λειτουργίας της έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοινωνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει: 
  1. ίδρυση και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, 
  2. μεγάλες δωρεές ιατρικού εξοπλισμού στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα παιδιατρικά νοσοκομεία, 
  3. ανακαίνιση  ολόκληρων τμημάτων στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και πολλά - πολλά άλλα.
Είναι «τα δικά μας τα  παιδιά» που πάσχουν από καρκίνο και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, έχουν γίνει καθημερινότητά μας, στην προσπάθεια και τον αγώνα μας να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία  τους.  Πιστεύουμε λοιπόν, ότι είμαστε σε θέση να  γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι άμεσες ανάγκες από «πρώτο χέρι».
Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι πολλές, όπως η έλλειψη προσωπικού στα ογκολογικά τμήματα, η κατ΄ οίκον νοσηλεία, οι κατάλληλοι χώροι νοσηλείας και γενικά η ανύπαρκτη κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.
Εξακολουθούμε όμως να θεωρούμε όλα τα παραπάνω ως δευτερεύοντα. Πρωτεύον  για μας  είναι η σωστή ιατρική φροντίδα, η οποία θα τους εξασφαλίσει το μέλλον και την υγεία τους,   χωρίς απώτερες παρενέργειες. Σήμερα η επιστήμη προσφέρει στα παιδιά μας  ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπου τα παιδιά μπορούν να υποβάλλονται σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, με την μέγιστη ασφάλεια για την πρόληψη σοβαρών παρενεργειών.
Είκοσι ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού παίδων, είκοσι  χρόνια ακούμε υποσχέσεις. 
Κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και αρμόδιους φορείς να ακούσουν τη φωνή μας .
Και αν το κράτος δεν έχει αυτιά να μας ακούσει και μάτια να μας δει, απευθυνόμαστε στον κάθε γονιό αυτής της χώρας και τον καλούμε να σταθεί στο πλευρό μας.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τα Βλαστοκύτταρα, τα Ψόφια ψάρια και ... οι Ραδιοφωνικές Συχνότητες

Κάπου διάβασα ότι οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορείς να πάρεις ένα βλαστοκύτταρο και να το βάλεις μέσα σε ένα ασθενή ενήλικα και αυτό το μοναδικό μικρό υγιές κύτταρο θα δημιουργήσει ένα τέλειο συκώτι, θα θεραπεύσει την ασθένεια, θα εκδιώξει τα παλιά κύτταρα και θα δώσει ενέργεια και ζωντάνια στο σώμα.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΥΤΤΑΡΟ.
Αυτό ακριβώς κάνει και μια τέλεια σκέψη στο σώμα – εκδιώκει όλες τις αρνητικές! Διώχνει όλες τις ασθένειες. Αποβάλλει τα παλιά νεκρά κύτταρα. ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΘΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!!!!
Εσύ είσαι ο γιατρός. Εσύ είσαι ο ασθενής. Εσύ αποφασίζεις ότι θέλεις να θεραπευτείς, και τότε εισάγεις μια τέλεια σκέψη στο σώμα σου και αφήνεις την θεραπεία να εκτελέσει το έργο της.
Η κατανόησή σου δεν είναι απαραίτητη. Χρειάζεται να καταλάβεις πως δουλεύει το βλαστοκύτταρο στο ανθρώπινο σώμα; Χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργεί ο ηλεκτρισμός για ν’ ανοίξεις το φως; ΟΧΙ. Αλλά χρειάζεται η πράξη σου. Πρέπει να εισάγεις το νέο κύτταρο στο γέρικο σώμα ή να διασχίσεις το δωμάτιο και να ανοίξεις το φως πατώντας τον διακόπτη.
Έτσι γίνεται και μ’ αυτό. Πρέπει ν’ αρχίσεις να θυμάσαι τον Θεό όταν όλα γύρω σου καταρρέουν. Πρέπει να αφήσεις το ΦΩΣ να έρθει όταν παντού γύρω σου επικρατεί βαθύ σκοτάδι.
Μην προσπαθείς ν’ αναλύσεις το σκοτάδι. Μην προσπαθείς να δώσεις λύση στο πρόβλημα. ΑΠΛΑ ΑΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. Ξέχασε το πρόβλημα και σκέψου τον Πατέρα σου. Σκέψου ότι είσαι Παιδί του Θεού, και ότι το Θέλημα του Πατέρα σου για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία. Σκέψου ότι σαν Παιδί του Θεού είσαι τέλειος.
Σκέψου το κι ας μην το πιστεύεις, στην αρχή.
Κάνε τέτοιες σκέψεις και η μνήμη σου θα επανορθωθεί. Θα θυμηθείς την Θεϊκή σου καταγωγή. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Θα εκπλαγείς για το πόσο ριζικά θ’ αλλάξει η ζωή σου αν επιδείξεις μόνο λίγη προθυμία και λίγη εξάσκηση σε τέτοιου είδους σκέψεις. Πίστεψέ με, το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας.
Πόσο συχνά εξασκείς ιδέες αλήθειας; Πόσο θυμάσαι τον Θεό στην καθημερινότητα σου; Πόσο συχνά συγχωρείς; Πόσο συχνά είσαι χαρούμενος;
Πέντε λεπτά την ημέρα;
Δέκα;
Πρωί και βράδυ;
Πιο συχνά ή πιο σπάνια;
Καθόλου;
Μήπως κάθε λεπτό και κάθε στιγμή;
Άρχισε να εκπαιδεύεις το μυαλό σου συστηματικά, παρατηρώντας τις σκέψεις σου και αλλάζοντάς τες καθώς αυτές ανέρχονται στην συνειδητότητά σου.
Συλλαμβάνεις μια σκέψη ενοχής ή έχεις μια στιγμιαία αμφιβολία;
Κάποιος σου λέει κάτι προσβλητικό ή σου επιτίθεται κι εσύ αρχίζεις να νιώθεις εκνευρισμό; Πιάνεις πάλι την σκέψη και εισάγεις μια νέα φωτεινή όπως: «ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!»
Όλη την ημέρα, σε κάθε κατάσταση, πάντα να «συλλαμβάνεις» τις παλιές νεκρές σκέψεις (αμφιβολία, λύπη, ανησυχία, ζήλια, φόβο, θυμό, κατάθλιψη) και να τις αποβάλλεις. Να κάνεις το σώμα και το νου σου να δονείται με νέες ιδέες. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ. Να εισάγεις Φως.
Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ν’ αναλύεις τίποτα! Αναλύεις ένα ψόφιο ψάρι; Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;
Από την στιγμή που το δεις έτσι ακριβώς όπως είναι – ένα ψόφιο ψάρι- το πετάς!! Δεν το κρατάς ελπίζοντας να ζωντανέψει. Δεν το μελετάς για πολλές μέρες. Δεν το πας στο γιατρό με την ελπίδα να το γιατρέψεις. Αμέσως ξέρεις ότι πρόκειται για ένα ψόφιο ψάρι. Αμέσως η αντίδρασή σου είναι «ΒΡΩΜΑΕΙ» και έπειτα το πετάς. Θέλεις ν’ απαλλαγείς απ’ αυτό το συντομότερο δυνατό.
Το ίδιο είναι και με τις σκέψεις σου. Έχεις μια σκέψη αμφιβολίας και φόβου; ΒΡΩΜΑΕΙ!!!! Και την πετάς.
Βλέπεις πόσο απλό μπορεί να γίνει; Κάνε το σαν παιχνίδι!
Θα πιάνεις τις παλιές «ψόφιες» σκέψεις και θα τις πετάς! Δεν θα τις κρατάς για να τις μελετήσεις ούτε θα κρατάς σημειώσεις σε ημερολόγια ή σημειωματάρια με την ελπίδα κάποια μέρα να κατανοήσεις τον εαυτό σου. Γιατί να συμβαίνει αυτό;
Γιατί να νιώθω έτσι;
Γιατί να είμαι τόσο ευαίσθητη;
Γιατί πάντα με παρεξηγούν;
Γιατί με εκμεταλλεύονται;
Μήπως φταίνε τα παιδικά μου χρόνια;
Μήπως είναι το κάρμα μου;
Μήπως φταίνε οι διελαύνοντες πλανήτες;
Μήπως δεν είμαι καλός άνθρωπος;
Όχι!
Απλά αναγνώρισε ότι οι σκέψεις φόβου είναι νεκρές και δεν εξυπηρετούν τίποτα! Και πέταξέ τες! Όπως τα ψόφια ψάρια! Δεν θέλεις τον θάνατο και την αρρώστια στο σώμα σου άλλο πια!
Αν εξασκηθείς σε αυτή την τακτική θα δεις πόσο ψηλά θα βρίσκεται το ηθικό σου και αυτό θα φαίνεται και στη στάση του σώματός σου. Θα δεις ότι θα είσαι υγιής, χαρούμενος και γαλήνιος
Ή αν σου αρέσει η ποικιλία και θέλεις να παίξεις κάτι άλλο, μπορείς να παίξεις και το παιχνίδι με τις ραδιοσυχνότητες.
Βρες την δική σου συχνότητα. Η συχνότητα της λύπης και του φόβου δεν είναι η δική σου. Η δική σου είναι η συχνότητα της αγάπης και της χαράς.
Όταν, λοιπόν, πιάνεις τον εαυτό σου να υποκύπτει στον πειρασμό του φόβου, της αμφιβολίας, της ανησυχίας κλπ., άλλαξε συχνότητα! Μπορείς ν’ αλλάξεις την συναισθηματική σου συχνότητα όπως αλλάζεις σταθμό στο ραδιόφωνο.
Ό,τι υποφέρει δεν είναι δικό σου κομμάτι.
Άλλαξε συχνότητα. Δεν είναι μυστικιστικό. Δεν είναι θαυματουργό. Δεν είναι μαγικό. Είναι ο φυσικός νόμος.
Θα είσαι σε όποια συχνότητα συντονιστείς.
Από όλες τις συχνότητες που παίζουν όλη την ώρα σε ποιά είσαι συντονισμένος; Αν δεν σου αρέσει το τραγούδι που ακούς, άλλαξε σταθμό!
Ακούω τον σταθμό στον οποίο έχω συντονιστεί…. Αν υπάρχει λύπη και βάσανο στην ζωή μου τότε αυτό δεν σημαίνει παρά ένα πράγμα: ότι έχω συντονιστεί με τον σταθμό της λύπης και των βασάνων.
Το μόνο που έχω να κάνω είναι να αλλάξω κανάλι!
Χα! Τόσο απλό!
Παίζουν και άλλα τραγούδια!

Είναι παράνοια να μένεις σε μια κατάσταση ή σχέση που σε πληγώνει ελπίζοντας ότι θα αλλάξει θαυματουργά σε μια κατάσταση που να αγαπάς.
Άλλαξε σταθμό! Στον σταθμό των βασάνων παίζει βάσανα. Αυτό και τίποτα άλλο. Αν δεν σου αρέσει άλλαξε συχνότητα!
Την ίδια στιγμή, σε άλλους σταθμούς παίζει αγάπη. Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συντονιστείς.


Πηγές: - A Course in Miracles-
“Gorgeous for God” by Lisa Natoli.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


20.10.2008

ΠΡΟΣ
Υπουργό
Οικονομίας και Οικονομικών .
κκ Γιώργο Αλογοσκούφη
Κοινοποίηση
  1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κκ Κωνσταντίνο Καραμανλή
  2. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΛΑΟΣ
  3. Βουλευτές του νομού Ηλείας
Κύριε Υπουργέ
Το χωρίο Αγία Άννα του νομού Ηλείας στις 25 Αυγούστου του 2007 κατεστράφη –χωρίς υπερβολή– ολοσχερώς. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι δεν υπήρξε ούτε μία γωνία που να μην πέρασε η φωτιά. Έτσι ως αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής, μεγάλο τμήμα του ζωικού κεφαλαίου αλλά και δεκάδες κατοικήσιμα σπίτια, αποθήκες, στάβλοι, βοηθητικοί χώροι κ.τ.λ. . 

Δυστυχώς διεκδικούμε την αρνητική πρωτιά -έναντι των άλλων χωρίων σε επίπεδο νομού- στους περισσότερους καταγεγραμμένους τομείς που συμπληρώνουν το παζλ της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι δεν είχαμε θύματα την ίδια μέρα. Η αποπνικτική για μήνες ατμόσφαιρά σε συνδυασμό με την στεναχώρια για τις απώλειες που προαναφέρθηκαν και την κακή ψυχολογία από το ατελείωτο μαύρο, οπωσδήποτε αποτέλεσαν αιτία θανάτου στην συνέχεια. Μια «συνέχεια» που διαρκεί και θα διαρκεί… και θα διαρκεί …

Δεκατέσσερις μήνες μετά και όμως τίποτα κύριε Υπουργέ δεν είναι εκείνο που έχει ανακουφίσει τους πληγέντες της Αγίας Άννας άλλα και του συνόλου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας. Η κατάσταση είναι άκρως δραματική. Η εικόνα του μαύρου το ίδιο σκληρή μας τρυπάει την ψυχή με το πρώτο φως της ημέρας. Η ανεργία θεριεύει κτυπώντας την πόρτα σε εκατοντάδες ενεργούς πολίτες. Ο οικονομικός ιστός έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο κτύπημα. 

Για τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου προϊόντος της περιοχής θα είναι μειωμένο από 70% - 100%. Τα πορίσματα του ΕΛ.ΓΑ καθυστερούν ενώ σύμφωνα με τον πίνακα των αποζημιώσεων οι τιμές για την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, την ανακατασκευή ή την επισκευή των κτισμάτων, την
απώλεια του εισοδήματος είναι κατώτερες των πραγματικών αναγκών.
Πέραν των χρημάτων που δόθηκαν για τα καμένα σπίτια (χρήματα που προέρχονταν από δωρητές και από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) τα υπόλοιπα είναι σε εκκρεμότητα

Κύριε Υπουργέ
Τις τελευταίες ημέρες έρχονται σε κατοίκους του χωρίου μας έγραφα με τα οποία τους καλούν να επιστρέψουν το ποσό των 3.000 ευρώ που είχαν λάβει ως πρώτη έκτακτη οικονομική ενίσχυση εξ αιτίας της καταστροφής. 

Το θέμα σας είναι οπωσδήποτε γνωστό και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Γνωστός πάλι είναι και ο τρόπος και ο εκμαυλισμός και των πραγματικών πυρόπληκτων αλλά και των κάθε λογής τσιγγάνων, αεριτζήδων και όσων έφτασαν στην Ηλεία για να εισπράξουν το λεγόμενο «τριχίλιαρο». Μια κατάσταση που ήταν επιβλαβής μόνο για τους πραγματικούς πυρόπληκτους. Γιατί αν δεν είχε αφεθεί από την πολιτεία να μοιάζει η υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων, «πάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε» τότε ίσως να μην υπήρχε ανάγκη για κανένας έλεγχος. Και εκτός αυτού, αν υπήρχε στην συνέχεια η ανάλογη πολιτική βούληση τότε ο κάθε πραγματικός πυρόπληκτος θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση πέραν των τριών χιλιάδων ευρώ. Αυτό ήταν εφικτό από το γεγονός ότι τα χρήματα υπήρχαν. Ανεξάρτητα αν δόθηκαν αφειδώς και χωρίς έλεγχο λόγω των εκλογών. Να μην αναφερθούμε στο ποιοι ήταν αυτοί, που τράβαγαν τον κόσμο από το μανίκι για να πάει στην τράπεζα.

Κύριε Υπουργέ
Με δεδομένη την σημερινή κατάσταση και εκτιμώντας την δεινή οικονομική κατάσταση των πραγματικών πυρόπληκτων αλλά και το αβέβαιο μέλλον μας σ΄ αυτά τα χώματα το Δ.Σ. του Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας, μεταφέρει σε σας και στην κυβέρνηση τα εξής αιτήματα
  • Είναι άδικο την στιγμή που πατάμε ακόμα σε αναμμένα κάρβουνα κάτοικος από πυρόπληκτη περιοχή να επιστρέψει χρήματα
  • Είμαστε υπέρ του ελέγχου και φυσικά της επιστροφής όσων έχουν εισπράξει την οικονομική βοήθεια και είναι εκτός από την πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας, της Αχαΐας, της Ευβοίας. Φυσικά αυτό ισχύει και για όσους είναι εκτός πυρόπληκτής ζώνης στους παραπάνω νομούς
  • Όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τους παραβάτες να δοθούν πάλι ως οικονομική βοήθεια στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών. Σε κάθε άτομο ξεχωριστά και όχι μόνο στον αρχηγό της οικογένειας.
  • Το παραπάνω επιχείρημα μας κύριε υπουργέ (συγχωρέστε μας για την απλοϊκότητα σας διευκρινίζουμε όμως δεν είναι και λαϊκισμός) το στηρίζουμε στο εξής παράδειγμα «Ας υποθέσουμε ότι ένα πατέρας ζει μαζί με δύο – τρία ανύπαντρα παιδία του. Σύμφωνα με τα όσα τελικά ισχύουν το οικονομικό βοήθημα θα το λάβει μόνο ο πατέρας. Όμως πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι τα παιδία έκαναν μεροκάματα σε ελιές, σε τρύγο, και σε άλλες αγροτικές εργασίες οι οποίες εξαφανίστηκαν λόγω της φωτιάς.» Άρα την οικονομική στήριξη από την πολιτεία την έχει ανάγκη η κάθε οικογένεια με βάση των αριθμό των μελών της. Ακόμα και οι μαθητές. 
Κύριε υπουργέ
Για την σωτηρία των τραπεζών και την στήριξη του χρηματοπιστοοικονομικού συστήματος μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν 28 δις ευρώ. Για τους πυρόπληκτους είναι πολλά τα 3000 ευρώ, την στιγμή που με την πολιτική που εφαρμόζεται οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα αγροτικά εφόδια πήραν αυξήσεις από 50% - 100%. Επιπλέον είναι παράλογο ως πολιτική σκέψη και απαράδεκτο ως πολιτική πράξη την στιγμή που το κράτος χρωστάει στους πληγέντες τις αποζημιώσεις τους να έρχεται το ίδιο το κράτος και να ζητά πίσω την οικονομική ενίσχυση από περιοχές που δεν υπάρχει πια ούτε ένα δέντρο για ίσκιο.

Ευελπιστώντας στις δικές ενέργειες και στην επίσημη ενημέρωση του συλλόγου

Μετά τιμής

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΉΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Ν ΗΛΕΙΑΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki