Friday 19 March 2010

Μελβούρνη: 50χρονος γνώρισε 15χρονη στο Διαδίκτυο και την σκότωσε


Πατέρας και γιος χρησιμοποίησαν ψευδή ονόματα για να παραπλανήσουν την 15χρονη Κάρλι.
Murdered ... images of Carly Ryan from her web site.
Ένας άνδρας από τη Μελβούρνη ομολόγησε τελικά ότι δολοφόνησε-και μάλιστα με φρικτό τρόπο- μια έφηβη από την Αδελαΐδα, την οποία είχε γνωρίσει στο Διαδίκτυο.
Ο 50χρονος υποστήριζε έως σήμερα ότι ήταν αθώος, αλλά τελικά «έσπασε» στο δικαστήριο και ομολόγησε πως κτύπησε πολλές φορές το άτυχο κορίτσι, μέσα στη θάλασσα και όταν το σώμα της ήταν κάτω από το νερό, κάθισε πάνω της μέχρι να βεβαιωθεί ότι αυτή ξεψύχησε.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως η ομολογία του δράστη, που είναι και πατέρας τριών παιδιών, ήρθε πολύ αργά για να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.
Το θύμα ήταν μόνο 15 χρονών και, όπως πολλοί νέοι στην ηλικία της, αναζητούσε μέσω του Διαδικτύου να κάνει γνωριμίες και να βρει τον έρωτα της ζωής της. Πρόκειται για την Κάρλι Ράιαν από την Αδελαΐδα, η οποία είχε γοητευτεί από την κουλτούρα των emo, που θέλει τους πιστούς της να ντύνονται με μαύρα ρούχα, να βάζουν σκουλαρίκια στο πρόσωπο, να αφήνουν τα μαλλιά τους να πέφτουν στη μια άκρη του μετώπου και λοιπά.
Μέσω των ιστοσελίδων του Διαδικτύου που χρησιμοποιούν οι emo για να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, η 15χρονη Κάρλι γνώρισε έναν 19χρονο, πίσω από τον οποίο όμως, κρυβόταν και ο 50χρονος πατέρας του.
Πατέρας και γιος, που έμεναν στη Βικτώρια, είχαν αποκρύψει τα πραγματικά τους ονόματα και χρησιμοποιούσαν ψεύτικα, μόνο και μόνο για να γνωρίσουν άτομα που τους ενδιέφεραν μέσω του Διαδικτύου.
Λίγο καιρό μετά τη γνωριμία, τον Φεβρουάριο του 2007, η 15χρονη μαθήτρια βρέθηκε δολοφονημένη στην παραλία Πορτ Έλιοτ (Port Elliot) της Νότιας Αυστραλίας, που βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νότια της Αδελαΐϊδας.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης, όλα ξεκίνησαν όταν πατέρας και γιος είδαν τη φωτογραφία της Κάρλι στην ιστοσελίδα του Διαδικτύου και αποφάνθηκαν ότι ήταν «πολύ ωραία».
Αμέσως άρχισαν να αλληλογραφούν μαζί της και όπως εκμυστηρεύτηκε η μαθήτρια σε φίλες της ήταν τρελά ερωτευμένη με τον 50χρονο.

Πριν από τα γενέθλιά της, μάλιστα, ο 50χρονος δολοφόνος, που είχε δώσει στον εαυτό του το όνομα Σίαϊν, πήγε με την 15χρονη στα μαγαζιά και της ψώνισε δώρα, μεταξύ των οποίων και εσώρουχα. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εξομολόγηση της μαθήτριας στη μητέρα της, ο 50χρονος την θώπευε σεξουαλικά.
Στο πάρτι των γενεθλίων ο πατέρας τής είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και την αγαπάει και ότι ποτέ δεν θα άφηνε κανέναν να της κάνει κακό.
Η τελευταία φορά που η 15χρονη συναντήθηκε με τον πατέρα και τον γιο ήταν στην παραλία, όπου και βρέθηκε την επόμενη μέρα το πρωί από κάποιον περαστικό νεκρή.

Δίωξη για τη δολοφονία ασκήθηκε και στον γιο ο οποίος αθωώθηκε. Η ποινή του 50χρονου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οδηγίες Πάπα κατά της παιδοφιλίας μετά την κατακραυγή

Επιστολή προς τους καθολικούς ιερείς της Ιρλανδίας, όπου καταδικάζει κάθε πράξη παιδοφιλίας, (αυτό δα έλλειπε να τις επικροτήσει!!) φέρεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι έχει συντάξει ο Πάπας Βενέδικτος. 

Στην επιστολή του, δίνει σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινομένου, που παίρνει σοβαρές διαστάσεις, ενώ ορίζει και τις ποινές για τους ιερείς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις.
Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει πολλά σκάνδαλα με ιερείς ανά τον κόσμο να εμπλέκονται σε περιστατικά παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένης και της γενέτειρας του Πάπα την Γερμανία. Πάντως υπήρξαν και καταγγελίες ότι ο ίδιος ο Πάπας γνώριζε και συγκάλυπτε περιστατικά αυτού του είδους τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι εκτιμάται ότι η επιστολή του Πάπα, η οποία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, θα έχει απήχηση όχι μόνο στην καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας, αλλά και στην καθολική εκκλησία των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Αυστρίας, τη Ολλανδίας ακόμη και στην Αυστραλία, όπου έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα παιδεραστίας από μέρους των ιερέων.
Ο Πάπας Βενέδικτος έχει ανακοινώσει ότι θα υπογράψει την επιστολή σήμερα και θα τη δημοσιεύσει το Σάββατο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν η επιστολή θα διαβαστεί από τους ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.
Στο μήνυμά του ο Πάπας εκτιμάται ότι θα εκφράζει τη βαθιά του λύπη και "συντριβή" για αυτά τα περιστατικά, τα οποία αν και φάνηκε ότι επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις, παίρνουν διεθνείς διαστάσεις αμαυρώνοντας την εικόνα της Καθολικής εκκλησίας.
Σύμφωνα με αναλυτές κρίνεται η αξιοπιστία της Καθολικής εκκλησίας ως θεματοφύλακα των ηθικών αξιών, με το ενδεχόμενο οι καταγγελίες για παιδεραστία όπου εμπλέκονται ιερείς να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας με πολλά θύματα να ζητούν οικονομικές αποζημιώσεις οδηγώντας σε οικονομική καταστροφή αρκετές ενορίες. 
enet

Οι «Ιεροί» βιασμοί ανηλίκων στη Γερμανία ήταν «secretum pontificum» ήτοι παπικό μυστικό!!

Ξενώνας σωτηρίας από τον Αλεξ

Παρεμπιπτόντως,

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞ;;

Νεκρός ή ζωντανός... πού είναι;;;

Ο Αλεξ σώζει τα παιδιά στη Βέροια. Αφυπνίζει μια κοιμώμενη κοινωνία, που στιγματίστηκε πανελλαδικά από τη συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισής του και τώρα προσπαθεί να προλάβει τα μελλοντικά θύματα, αλλά και τους μελλοντικούς θύτες.
 
Προσωπική εργασία και προσφορές έστησαν τον ξενώναΠροσωπική εργασία και προσφορές έστησαν τον ξενώνα ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 2006 από φορείς, συλλόγους και οργανώσεις της Βέροιας, από πολίτες που θέλησαν να συμπαρασταθούν στη μητέρα του 11χρονου, Νατέλα, να αντιμετωπίσουν την ηθική κρίση που έπληξε τη Βέροια, να διώξουν το φάσμα της αόρατης καταδίκης ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.  
Σήμερα, το σωματείο έχει 200 μέλη και λειτουργεί και μία στέγη για τα παιδιά-θύματα της βίας, όπου μπορούν να ξεφύγουν από την άγρια καθημερινότητά τους και να ζήσουν στη γαλήνη που απαιτεί η ηλικία τους.
«Τότε, τον Αύγουστο του 2006, αποφασίσαμε ότι πρέπει να γίνει κάτι στη Βέροια για τα παιδιά. Κάτι θεσμοθετημένο και όχι πρόχειρο», τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», αρχιτέκτονας Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος.  
Όπως τονίζει, «η υπόθεση Αλεξ ανέδειξε την ανυπαρξία κρατικών δομών για τη προστασία των παιδιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά έχουν διακηρυχθεί διεθνώς».
Αυτό που διαπίστωσαν τα μέλη του σωματείου ήταν η έλλειψη συντονισμού σε εθνικό επίπεδο. «Δεν υπάρχει πολιτική για τη πρόληψη στα σχολεία. Η οικογένεια βρίσκεται σε κρίση. Η κοινωνία αποδομείται. Κρατική πολιτική δεν υπάρχει». Γι' αυτό θέλησαν να κάνουν κάτι σαν κοινωνία. «Προσπαθήσαμε, κινούμενοι ανεξάρτητα, να δημιουργήσουμε θύλακες κοινωνικής συνοχής, ώστε να προλάβουμε την παιδική παραβατικότητα. Να βοηθήσουμε και την οικογένεια και το παιδί, ώστε να προλάβουμε επόμενα θύματα, αλλά και μελλοντικούς θύτες».
Σύμφωνα με τον Αρ. Σιδηρόπουλο, η υπόθεση Αλεξ δεν δίδαξε όσο θα έπρεπε. «Παρά το ότι η Βέροια βίωσε την κρίση, η παιδική παραβατικότητα είναι ορατή. Το σχολείο δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει το πρόβλημα. Οι δάσκαλοι δεν έρχονται στα σεμινάρια που οργανώνουμε, παρ' ότι τους καλούμε».
Σκοπός της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» ήταν να σπάσει η σιωπή. «Μπήκαμε σε οικογένειες κληθέντες από γείτονες και βοηθήσαμε οικονομικά. Αλλά διαπιστώσαμε ότι η κακοποίηση δεν είναι ταξικό ζήτημα και δεν έχει σχέση με το μορφωτικό επίπεδο του γονέα. Είδαμε τοξικομανείς να παραμελούν τα παιδιά τους, αλλά και εύπορους να χρησιμοποιούν βία εις βάρος τους. Είδαμε χωρισμένες μητέρες να αφήνουν μόνα τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά. Ήταν μια εικόνα που αγνοούσαμε πριν από την τραγωδία του Αλεξ. Όμως, πιστεύω, ότι όσο προελαύνει η φτώχεια, το φαινόμενο θα επιτείνεται».
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το σωματείο «Πρωτοβουλία για το Παιδί» κινητοποιήθηκε και ανέλαβε δράση. Πλέον παρέχει κάθε είδους βοήθεια σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που δυσλειτουργούν. Παρέχει περίθαλψη σε παιδιά - θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με ενεργοποίηση κάθε μέσου για την αποκατάστασή τους σε συνθήκες αξιοπρεπούς και ελεύθερης διαβίωσης. Υποστηρίζει παιδιά που ζουν στο περιθώριο, με την παροχή ψυχολογικής και μαθησιακής βοήθειας. Αίρει τον αποκλεισμό παιδιών που μειονεκτούν εξ αιτίας κοινωνικών, φυλετικών ή άλλων διακρίσεων.
Επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις προκειμένου να παρασχεθεί στα παιδιά ψυχαγωγία, πνευματική και καλλιτεχνική, να ενημερωθούν παιδιά και κοινό για τα προβλήματα βίας και κακοποίησης, κοινωνικού αποκλεισμού και παραμέλησης, ενώ προχώρησε και στη συνεργασία με παρεμφερείς ΜΚΟ, φορείς του Δημοσίου, δίκτυα κ.λπ., με σκοπό την αποτελεσματικότερη έκβαση των προσπαθειών.
Από την 1η Μαρτίου, η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» λειτουργεί «Στέγη της Πρωτοβουλίας». Ενα χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Βέροιας (οδός Αριστοφάνους 10) με δικαίωμα χρήσης για οκτώ χρόνια.
Το 150 τ.μ. ακίνητο, επισκευάστηκε, διαρρυθμίστηκε και επιπλώθηκε με φροντίδες, δαπάνες και εθελοντική εργασία μελών και φίλων και λειτουργεί ως στέγη υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών. Διαθέτει γραφείο για το επιστημονικό προσωπικό, δύο χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κουζίνα-τραπεζαρία, μια αποθήκη τροφίμων και ρούχων, δύο κοιτώνες, λουτρό, τουαλέτα και δύο χώρους υποδοχής.
Στη «Στέγη της Πρωτοβουλίας», ύστερα από πρόσληψη Κοινωνικής Λειτουργού και την ενεργοποίηση εθελοντών, παρέχεται στα φιλοξενούμενα παιδιά σίτιση, μαθησιακή υποστήριξη, εκπαίδευση σε δεξιότητες και μύηση σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
«Σκοπός μας είναι, από το δεύτερο εξάμηνο του 2010, να μπορούμε να φιλοξενούμε παιδιά και τη νύχτα», τονίζει ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος. 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki