Wednesday 28 May 2014

Ντροπή! Θέλουν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

O Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτίθεται να κάνει «συμβολικά» προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, αύριο, 29 Μαΐου, επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Κι αυτό-σύμφωνα με όλους όσοι γνωρίζουν τον ιερό νόμο του Ισλάμ-σημαίνει ότι όπου «στρώνεται» το χαλί της προσευχής, τότε ο χώρος ανήκει στον προφήτη Μωάμεθ. Δηλαδή γίνεται τζαμί. Πριν μερικές ημέρες η τουρκική εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ» δημοσίευσε την είδηση πως ο ανεξάρτητος βουλευτής της περιοχής του Μπουρντούρ (της Αλικαρνασσού), Χαμί Γιλντιρίμ, κατέθεσε στην τουρκική βουλή πρόταση νόμου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας «συμβολικής» προσευχής που προτίθεται να κάνει ο Ερντογάν.
ysterografonews.gr

Η UNESCO απ' το 1985 έχει κηρύξει την Αγία Σοφία
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Άρθρο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, στρέφεται εναντίον όσων, εντός ή εκτός της τουρκικής κυβέρνησης, έχουν βλέψεις να μετατρέψουν ξανά την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, όπως υπήρξε για αιώνες, από την 29η Μαΐου 1453 έως το 1931 (κατόπιν ξεκίνησε η μετατροπή της σε μουσείο, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου έγιναν το 1935).
... η εφημερίδα συμπληρώνει ...
» Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο της χώρας μας, μιας χώρας που το 99% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Εσείς τί επιπλέον, τί άλλο θέλετε να αποδείξετε; Και σε ποιόν; Εν μέσω 80.000 τεμένων εσείς τώρα επικεντρώνεστε σε μία χριστιανική εκκλησία; Ντροπή, ντροπή σας...». 
newsbomb.gr

Ο Ερντογάν καλεί ισλαμιστές να προσευχηθούν στην Αγια-Σοφιά.
 Τι κι αν είναι κηρυγμένο μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ; Παρά τις διαμαρτυρίες που έχουν διατυπωθεί, κυρίως από ομάδα διανοουμένων της γείτονος, o Ερντογάν άλεσε ισλαμιστές ηγέτες να προσευχηθούν μέσα στην εκκλησία, προβάλλοντας έτσι την ειλημμένη απόφασή του να αρθεί η μουσειακή χρήση του μνημείου και να επιστρέψει η λατρευτική. Η Αγια-Σοφιά λειτουργεί ως επισκέψιμος μνημειακός χώρος από το 1935, οπότε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ υπέγραψε τη σχετική απόφαση. enet.gr

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι ανεδαφική και ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει, φοβούμενος τις ισχυρές αντιδράσεις από τον χριστιανικό κόσμο. newsbomb.gr

Ούτε ένα διάβημα! Τίποτε, Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η τηλεόραση!

Καταδίκη της διαβολικής babysitter που παρέδωσε 3χρονο αγοράκι σε παιδόφιλο

Ο βιαστής-παιδεραστής έφαγε ισόβια

Σε 16 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η babysitter Claire Semmens, 28 ετών, με την κατηγορία ότι παρέδωσε ένα τρίχρονο αγόρι σε παιδόφιλο, ο οποίος στη συνέχεια το νάρκωσε και το βίασε.
Τα κτήνη
Aaron Hughes was jailed for life for the sex attacks
on the toddler handed to him by Claire Semmens
Η ίδια παραδέχτηκε στο δικαστήριο, ότι βοήθησε να κακοποιηθεί σεξουαλικά ο ανήλικος και ότι είχε στην κατοχή της, φωτογραφίες-στιγμιότυπα της πράξης.

Ο βιαστής Aaron Hughes, ο οποίος έχει καταδικασθεί και στο παρελθόν για το βιασμό ενός εξάχρονου παιδιού, παραδέχτηκε το βιασμό και την βιντεοσκόπηση αυτού, υλικού που όπως είπε ήθελε να παρακολουθεί αργότερα στον υπολογιστή του. Καταδικάστηκε σε ισόβια.
Η σύλληψή του έγινε μετά από ένα έλεγχο που διενήργησε η αστυνομία στον υπολογιστή του, επειδή πίστευε ότι υπήρχε σε αυτόν υλικό παιδικής κακοποίησης.

H Semmens, παρείχε υπηρεσίες φύλαξης παιδιών στο διαμέρισμά της, κάνοντας babysitting σε παιδιά μεταξύ τριών και έξι ετών. Όταν ο Hughes μετακόμισε με το σύντροφό του Hamish Morgan στο διπλανό διαμέρισμα, οι τρεις τους έγιναν πολύ στενοί φίλοι.
Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, η Semmens διεκδικούσε ερωτικά τον Morgan και πίστευε ότι παρέχοντας παιδιά στον Hughes, θα μπορούσε να δημιουργήσει χωρίς εμπόδια μια σχέση μαζί του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η babysitter, είχε αναπτύξει και η ίδια ένα διεστραμμένο ενδιαφέρον για εικόνες παιδικής κακοποίησης, ενώ στον υπολογιστή της βρέθηκαν επιπλέον και φωτογραφίες δύο άλλων παιδιών που φρόντιζε.
Ο δικαστής χαρακτήρισε τα εγκλήματα των κατηγορουμένων ως “πραγματικά τρομακτικά”.
 
πηγή: BBC

Πανελλαδικές Εξετάσεις - Ευχές από το χαμομηλάκι

«Όταν κάποιος προχωρά αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και αγωνίζεται για να ζήσει τη ζωή που έχει ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία ακόμη και εκεί που δεν την περίμενε.»


Το χαμομηλάκι εύχεται το Καλύτερο για κάθε υποψήφιο,
που από σήμερα δίνει τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki