Saturday 18 January 2014

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Never On Sunday
Jamais Le Dimanche

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Η διατήρηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί βασικό
Θρησκευτικό δικαίωμα
Εργατικό δικαίωμα
Οικογενειακό δικαίωμα
Ανθρώπινο δικαίωμα
Αναρτήθηκε από ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ




Αθηνά Κρικέλη: Ορθοδοξία στην Κεντρική Αμερική

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και την εταιρεία Ellopia Media Group.

Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ "Εντατική μιας ζωής" και "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο".
Ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Ορθοδοξία στην Κεντρική ΑμερικήΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Ορθοδοξία στην Κεντρική Αμερική
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 - 12:01

Το ΧΩΝΙ ταξιδεύει στην άλλη άκρη του κόσμου και σας παρουσιάζει τον "πόλεμο" με τη μαύρη μαγεία, την εκκλησία του διαβόλου, τα βουντού, τα ήθη και έθιμα κάθε λαού, κάθε φυλής.
Το ΧΩΝΙ κρατάει η Αθηνά Κρικέλη και ταξιδεύει σε μια γωνία του πλανήτη με εκατοντάδες φυλές και διαλέκτους. 
Η Ορθοδοξία στην Κεντρική Αμερική είναι βαρκάκι που σκάνε πάνω του τεράστια κύματα, όμως κατορθώνει και επιπλέει πιο δυνατό και ασφαλές μέρα με τη μέρα

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ

3000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΡΠΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
«ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΔΩ.»
Το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σχολείο. Με χάρτινες εικόνες και μια σκεπή που είναι έτοιμη να βουλιάξει μαζί με το νερό που μαζεύει απο τις συχνές βροχοπτώσεις .
“Κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μας λέει ο πατήρ Βαρνάβας. Βοηθήστε μας να κρατήσουμε ζωντανή την Ορθοδοξία εδώ μου λέει. Περιμέναμε δεκαέξι χρόνια να έρθετε, είμαστε ξεχασμένοι ή μάλλον άγνωστοι. Ο κόσμος δεν ξέρει καν οτι υπάρχουμε και παλεύουμε κάθε μέρα να επιβιώσουμε”
Η Αϊτή δεν σου χαρίζεται, όμως σου δίνεται αν το αξίζεις. Η καχυποψία γίνεται χαμόγελο και το χαμόγελο προσκληση να μπείς στα άδυτα της “τσιγκούποληςστο Σιτι Σολέι την απαγορευμένη πόλη. Πίσω από τα κορναρίσματα και την βρωμιά της πόλης κρύβεται ένα πανέμορφο διαμάντι, με εκπληκτική φύση και υπέροχες παραλίες. Ελληνες έχει ελάχιστους. Φιλέλληνες εκατοντάδες! Δύο ιερείς Ορθόδοξοι προσπαθούν να πράξουν το ακατόρθωτο: Να δημιουγήσουν μια ελληνική Ορθόδοξη  κοινότητα με το δικό τους εκκλησάκι όπου θα διδάσκουν την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, αλλά και να συνεχίσουν να βοηθούν τις εκατοντάδες των παιδιών που εδώ έχουν την μοναδική ευκαιρία της ζωής τους να αποκτήσουν παιδεία και ένα σίγουρο μέλλον.
OLYMPIA 20.5.2013

ΚΟΥΒΑ: “Η Ορθοδοξία μας κάνει να νιώθουμε Έλληνες!” 

Η δύναμη του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου.
“Για μας η Ελλάδα – λέει ο πατερ Αθηναγόρας – είναι το παν” Οτι έχουμε σήμερα παρακαταθήκη στην ψυχή μας το χρωστάμε στην Ελλάδα. Την Ορθοδοξία την γνώση του πολιτισμού, την μοναδικότητα να νοιώθουμε Ελληνες…”
Μια κουμουνιστική δύσκολη χώρα αγγάλιασε την θρησκεία και επέτρεψε σε κουβανούς να ζούν ώς έλληνες να μαθαίνουν ελληνικά και να κάνουν λειτουργία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην πλατεία Σαν Φραντζίσκο με πινακίδες που σε καθοδηγούν στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.   Κυριακή στον ναό! Είμαι η μοναδική ελληνίδα (στην καταγωγή) διότι στην ψυχή είναι γεμάτη η εκκλησία. Κοινωνώ και νοιώθω όμορφα αληθινά και απλά. Ταπεινά αποχωρώ από τον ναό. “Ετσι έπρεπε να νοιώθουμε πάντοτε όταν είμαστε στον ναό του Θεού λέω στον εαυτό μου και ξεκινώ την διαδρομή μου στα δρομάκια της Χαβάνας, συνεχίζοντας να ψέλνω το Χριστός Ανέστη. Χάνομαι στην φανταχτερή πόλη που τραγουδιέται με ουτοπιστικό ρομαντισμό και υποκλίνεται στον Τσέ και τον Φιντέλ.  
OLYMPIA Μαΐου 28, 2013  

Άγιος Αντώνιος στην Κιβωτό

Χρόνια Πολλά πατέρα Αντωνάκη
Να είσαι γερός και δυνατός
Βγήκε ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου σε μια τηλεοπτική εκπομπή με τον Καραμέρο. Ούτε είπε τίποτε ο Αντωνάκης. Μίλησαν τα παιδιά που μεγάλωσε εκεί πέρα. Μεγάλωσαν, σπούδασαν και δουλεύουν τώρα.
Τίποτε δεν είπε ο Αντωνάκης.
Το μόνο που είπε ήταν: «Τώρα έχουμε πρόβλημα στέγης»

Δεν πέρασαν δυο λεπτά και ένας ακροατής πήρε τηλέφωνο και είπε:
— Δίνω δυο διαμερίσματα για τέσσερα χρόνια, μέχρι να περάσει αυτό που ζούμε.

Άντε γεια ...
Γιατί δεν μπορώ να μαζέψω τα δάκρυα μου

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki