Tuesday 15 January 2008

Τα τυροπιτάκια της μαμάς!!


Ο Γιωργάκης φτιάχνει 
«Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου)»

Συστατικά

  • 1 κόκκινη φαρίνα γιωτης (οχι φαριναπ!!!)
  • 1 γιαουρτάκι φάγε
  • 2 αυγά
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, όσο θέλετε
  • 8 φέτες κομμένο μπέικον
  • αραβοσιτέλαιο όσο είναι το γιαουρτάκι της φαγε (εκεί θα το γεμίσετε όταν αδειάσετε το γιαουρτάκι)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.
  2. Πλάθουμε σε μπαλίτσες τα τυροπιτάκια και τα πατάμε λίγο (όπως στη φώτο).
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'
πηγή...

Η συνθετική κόκα: η νέα απειλή για τη νεολαία

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ,
ΤΟΝ ΚΟΜΙΣΤΗ,
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ... ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΟ!!
Φτηνή κοκαΐνη, που διατίθεται σχεδόν στη μισή τιμή από αυτή που διακινείται στην Αθήνα, με μεγαλύτερη πρόσμειξη με άλλες ουσίες, κάνει θραύση στα κέντρα της επαρχίας με πρώτα αυτά της Βόρειας Ελλάδας που βρίσκονται στους άξονες διακίνησής της από βαλκανικές χώρες.
 
Το άλλοτε «ναρκωτικό του σαλονιού», όπως το θεωρούσαν,
διεισδύει πλέον ραγδαία και στην ελληνική επαρχία, καθώς
οι έμποροι του θανάτου επιχειρούν να διευρύνουν την «πελατεία»
τους, και κυρίως σε όλο και νεαρότερες ηλικίες, όπως έδειξε και το σοκαριστικό περιστατικό του θανάτου της 14χρονης μαθήτριας την περασμένη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα. Η νέα μόδα στις διεθνείς πιάτσες των ναρκωτικών, που ακούει στο όνομα drug ice (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη γνωστή ως «πάγος» ή «κοκαΐνη των φτωχών») και κάνει θραύση στο εξωτερικό, ενδέχεται, όπως εκτιμάται, να έχει περάσει και στην Ελλάδα, παρ όλο που δεν έχει κατασχεθεί έως τώρα κάποια ποσότητα στη χώρα μας. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ο ανήλικος είναι «χρυσός» πελάτης για τους εμπόρους κοκαϊνης, αφού είναι ευάλωτος, εκβιάζεται εύκολα και μπορεί να προσελκύσει παιδιά από το φιλικό του περιβάλλον, «ανοίγοντας» την αγορά.

Δόλωμα για ανηλίκους

Η κοκαΐνη χρησιμοποιείται συχνά και ως «δόλωμα», καθώς προκαλεί διέγερση μετατρέποντας τον ανήλικο χρήστη σε εύκολο θύμα και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα απαραίτητα έσοδα για τους αδίστακτους εμπόρους.
Οι κατασχέσεις κοκαΐνης στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζουν προοδευτική αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ προβληματισμό προκαλούν οι αλλαγές στα δρομολόγια των ουσιών.
Στον κάθετο άξονα των Δυτικών Βαλκανίων που μέσω Αλβανίας είχε απόληξη την Ελλάδα με προέλευση το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και την Αλβανία, φαίνεται ότι μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ εδώ και έναν χρόνο έχει στηθεί και ένας εξίσου σημαντικός στα Ανατολικά Βαλκάνια.
 

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη περιπτώσεις Αλβανών εμπόρων κοκαΐνης με πλαστά βουλγαρικά έγγραφα, κάτι που δείχνει πως τα κυκλώματα έχουν βρει και άλλες προσβάσεις από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, μετά και την προσχώρηση της τελευταίας στην Ε.Ε. και το γεγονός ότι χαλάρωσαν οι έλεγχοι. Σε 30- 35.000 υπολογίζουν οι αστυνομικές Αρχές τις νέες δόσεις «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και κοκαΐνη) που μπαίνουν κάθε εβδομάδα στις πιάτσες των τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών. Μόνο ο Αλβανός οδηγός λεωφορείου που έκανε δρομολόγια μεταξύ Τιράνων - Θεσσαλονίκης και συνελήφθη πρόσφατα, φέρεται ότι μαζί με τους επιβάτες έφερνε και πέντε κιλά ναρκωτικών κάθε εβδομάδα (ηρωίνη ή κοκαΐνη).
«Στον άξονα από Διαβατά έως το αεροδρόμιο περνούν κάθε εβδομάδα 10 με 12 κιλά σκληρής ουσίας (ηρωίνη και κοκαΐνη). Όταν γίνει η πρόσμειξη ένα προς τρία με άλλες ουσίες αυτά γίνονται 30 με 36 κιλά», τόνισε στο «Έθνος της Κυριακής» ο γενικός επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ., Ασημάκης Γκόλφης.


ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ... ΠΡΟΣΙΤΗ

Στα 25 έως 30 ευρώ η δόση
Μέσω της μεγαλύτερης πρόσμειξης με άλλες ουσίες, τα κυκλώματα ρίχνουν τις τιμές, κάνοντας περισσότερο προσιτή την κοκαΐνη σε μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας. Αυτή πλέον μπορεί να τη βρει κανείς κυρίως σε τιμές μεταξύ 25 και 30 ευρώ ανά δόση (υπολογίζεται σε ένα γραμμάριο), όταν στην Αθήνα η τιμή της δεν πέφτει κάτω από τα 50 ευρώ.  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
για περισσότερα εδώ: ethnos.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki