Saturday 16 February 2019

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων κατά των τροχαίων.
Στο βίντεο με τίτλο «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω» πρωταγωνιστεί μια μικρή μαθήτρια που όπως ακούγεται να λέει «με λένε Ηριάννα, πριν 5 λεπτά έχασα τη ζωή μου. Με χτύπησε ένα αυτοκίνητο καθώς περπατούσα έξω από το σχολείο μου. Ευτυχώς αυτό που βλέπετε είναι ένα βίντεο και πατώντας ένα κουμπί ο χρόνος θα γυρίζει πίσω, στην πραγματικότητα ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Το βίντεο γυρίστηκε με τη βοήθεια του δασκάλου Νικόλαου Γαλάνη ο οποίος είναι πίσω και από άλλα βίντεο των μικρών μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό (Πρώτο Τρένο), το προσφυγικό (SOSίβιο), το Κυπριακό (Όλα αυτά που μας ενώνουν).
Ο δάσκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Πολλές φορές απερισκεψίες όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή αλλά και αυτή των αγαπημένων σου. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω κι αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας. Στη μαθητική ταινία η πρωταγωνίστρια, η Εριάννα, είναι από τους τυχερούς. Στην πραγματική ζωή όμως…»



Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τάσος Λειβαδίτης — Τραγούδι στο δρόμο (Παλιό τραγούδι)

Τα κάγκελα του κήπου υγρά απ' τη βροχή σαν τους φτωχούς που
   τους αφήνουν έξω
αλλά καθώς βραδιάζει ένα φλάουτο κάπου ή ένα άστρο συνηγορεί
   για όλη την ανθρωπότητα -
σαν ήμασταν παιδιά κρυβόμαστε κάτω απ' τη σκάλα κι όταν
   βγαίναμε είχαμε αφήσει εκεί ένα βασιλικό πεπρωμένο
η σιωπή κάνει τον κόσμο πιο μεγάλο, η θλίψη πιο δίκαιο
κι αργότερα νέοι αγκαλιάσαμε το πρώτο δέντρο και του
   διηγηθήκαμε τα περασμένα
άχαρες μέρες που φύγατε κι όμως αφήσατε μια ανάμνηση
   συγκινητική
κι εγώ που υπήρξα τρελός για το αύριο κοιτάζω τώρα με αγωνία
   να προχωρούν οι λεπτοδείχτες στα ρολόγια.
 Συνέχεια στα Τετράδια της Αμπάς

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki