Saturday 29 November 2008

Καταπάτηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά
Καταπάτηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο (Αίθουσα Τύπου) σε Συνάντηση με θέμα «Καταπάτηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών
στην Ελλάδα»
.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Λάμπης Ταγματάρχης.
Στην συνάντηση θα συμμετέχουν αποκλειστικά παιδιά και όσοι ουσιαστικά νοιάζονται για τα παιδιά.
Αναλυτικότερα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παιδιά θύματα διακίνησης, παιδιά μεταναστών, παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και γονείς που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν σειρά σοβαρών προβλημάτων.
Η συζήτηση θα κινηθεί σε πέντε βασικούς άξονες:
 - Παιδιά και Σχολείο
 - Παιδιά και Υγεία
 - Παιδιά και Κακοποίηση
 - Παιδιά και Τεχνολογία
 - Παιδιά και Μετανάστευση
Στόχος όλων είναι η αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα καθώς και η διατύπωση προτάσεων για την ουσιαστική προώθηση και πρακτική εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών στην χώρα μας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει
στις 14:30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.




«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά
Κεντρική Υπηρεσία:
Στουρνάρη 16, Αθήνα 10683
 Τηλ.: +30 210 3306140 - Fax.: +30 210 3843038 


 


Γενοκτονία των Αρμενίων - Armenian genocide

Κάτι που δεν είναι αστείο και πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη
Μας το έστειλε η Mariarina Boukiou Σαβ 2008-11-29 16:31
Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 20%, "Όχι" 80% !

Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί.

Παρακαλώ πολύ ψηφίστε "ΝΑΙ" (YES) στην ακόλουθη σελίδα και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όποιον γνωρίζετε.

2008-11-29 16:31 : Ναι 20%, Όχι 80%
2008-11-29 19:21 : Ναι 23%, Όχι 76%

Επιδημία οι θάνατοι αστέγων στο Παρίσι

Ενας άστεγος βρέθηκε σήμερα νεκρός στο Παρίσι, ο έκτος σε ένα μήνα στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, μία κατάσταση που χαρακτηρίστηκε "σκάνδαλο" από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο άνδρας, ηλικίας 55 ετών, βρέθηκε νεκρός στις 5 το πρωί, τοπική ώρα, σε πεζοδρόμιο κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, στο κέντρο της πόλης. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά. Μέσα σε ένα μήνα έξι άστεγοι έχουν βρεθεί νεκροί σε δρόμους της περιοχής του Παρισιού.

"Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να μην πεθάνει άλλος άνθρωπος από το κρύο το 2008 σε μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Είναι σκάνδαλο", τόνισε ο πρόεδρος Σαρκοζί αντιδρώντας την είδηση του θανάτου του 55χρονου.
Την Τετάρτη, η υπουργός Στέγασης Κριστίν Μπουτέν εξόργισε οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών ζητώντας την ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει στις αρχές να υποχρεώνουν τους άστεγους να καταφεύγουν σε άσυλα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.
Σήμερα,ο πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε ότι κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί δια της βίας σε άσυλο "εάν δεν το θέλει".
Ο γάλλος πρόεδρος πρότεινε ότι ένας άστεγος πρέπει να πειστεί τουλάχιστον να κοιτάξει το κρεβάτι και την τροφή που θα έχει στο άσυλο."Εάν δεν του αρέσει,τότε μπορεί να φύγει",είπε.
Η εταιρεία Emmaus που ασχολείται με την καταγραφή των ανθρώπων που βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση,ανακοίνωσε την Τετάρτη,πριν από την γνωστοποίηση του θανάτου του 55χρονου,ότι 265 άστεγοι βρέθηκαν νεκροί σε δρόμους της Γαλλίας από την αρχή του έτους.
Σε περίπου 100.000 υπολογίζονται όσοι ζουν στους δρόμους της Γαλλίας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki