Thursday 23 January 2014

Γράμμα σε σένα,
που κάθισες δίπλα στο αυτιστικό παιδί μου

Διαβάστε αυτό το γράμμα, διότι την επόμενη φορά μπορεί να είστε εσείς αυτή που θα κάτσει δίπλα σε ένα παιδί με αυτισμό.

Dear 'Daddy' in Seat 16C

H μαμά Shanell Mouland δεν περίμενε πολλά από το άντρα που κάθισε δίπλα στην κόρη της, Kate, σε πτήση επιστροφής από την Disney World, αλλά εκείνος απέδειξε ότι ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε…

Η οικογένεια Mouland, η μαμά Shanell, ο μπαμπάς Al και η 3 ετών κόρη τους Kate, που έχει αυτισμό, επιστρέφουν από διακοπές στην Disney World και η Shanell, που περιγράφει το ταξίδι ως συναρπαστικό για τον καθένα, αλλά ιδιαίτερα για ένα παιδί με αυτισμό, διηγείται τι έγινε με τον άντρα που κάθισε δίπλα στην κόρη της στο αεροπλάνο.

“Καθόμουν στη θέση μου και βλέποντας τον κόσμο να μπαίνει στο αεροπλάνο, έκανα υποθέσεις για τους ανθρώπους που μπορεί να κάθονταν στην κενή θέση δίπλα της, και το πώς θα αντιδρούσαν", λέει η Shanell Mouland. “Μετά, είδα έναν επιχειρηματία και είπα, δεν θα ήθελα να καθίσει αυτός δίπλα στην κόρη μου”.Go team Kate!
Αν και απογοητεύθηκε στην αρχή, η μαμά της Kate γράφει για την ανακούφιση που ένιωσε, αλλά και την έκπληξή της, για όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της πτήσης σε μια επιστολή προς τον φαινομενικά σκληρό bussineman, η οποία δημοσιεύθηκε στο goteamkate.com,εκεί όπου μοιράζεται τις εμπειρίες της ως μαμά αυτιστικού παιδιού.

Στο γράμμα “Dear ‘Daddy’ in Seat 16C Flight 1850 From Philly”γράφει μεταξύ άλλων:
“από την στιγμή που καθίσατε στη θέση σας δίπλα στην Kate, εκείνη άρχισε να σας τρίβει το χέρι. Το σακάκι σας ήταν πολύ μαλακό και της άρεσε η αίσθησή του. Της χαμογελάσατε και εκείνη είπε: ‘Γειά σου μπαμπά, αυτή είναι η μαμά μου. Σας είχε συμπαθήσει…
Θα μπορούσατε να έχετε ανακαθίσει στη θέση σας από αμηχανία. Θα μπορούσατε να την είχατε αγνοήσει.

Θα μπορούσατε να μου είχατε πει με τον τρόπο σας ‘σας παρακαλώ κυρία μου, μπορείτε να διαχειριστείτε το παιδί σας παρακαλώ;’
Δεν κάνατε τίποτα από όλα αυτά. Αρχίσατε να συζητάτε με την Kate και την ρωτούσατε για τις χελώνες της. Δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, αλλά διατηρούσε μια ζωντανή επικοινωνία με τα μάτια της. Σας έβλεπα και χαμογελούσα. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να της τραβήξω την προσοχή, αλλά δεν χρειάστηκε”…
“Ευχαριστώ”
“Γράφω πολύ συχνά”, λέει η Shanell “για τις εμπειρίες που έχουμε με την Kate και τους ανθρώπους” και πόσο ήθελε να ευχαριστήσει τον άγνωστο άντρα, εξηγώντας το νόημα της επιστολής, την οποία ποτέ δεν περίμενε ότι εκείνος θα διαβάσει.
Ο επιχειρηματίας την είδε όμως και επικοινώνησε μαζί της, θέλοντας να της πει ότι δεν αναζητούσε καμία αναγνώριση, ευχαριστώντας την απλά για την πολύ ευγενική της επιστολή.
“Για όποιον μπορεί να συναντήσει την kate ή όποιο άλλο παιδί με αυτισμό πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχει αυτισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί τους”
Η Shannel είπε ακόμα ότι οι αντιδράσεις των γονιών που δεν έχουν παιδιά με αυτισμό, είναι εκείνες που είναι πιο ιδιαίτερες από τις άλλες που γνωρίζουν και σκοπός της είναι να “φτάσει” σε εκείνους. Για όποιον μπορεί να συναντήσει την kate ή όποιο άλλο παιδί με αυτισμό λέει ότι η μεγαλύτερη ελπίδα της είναι να γνωρίζουμε ότι η kate μπορεί να έχει αυτισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί της.
“Μπορείτε να μιλήσετε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο παιδί.

Η Kate αν πιστέψει ότι είστε cool ή της αρέσουν τα παπούτσια σας μπορεί να τα αγγίξει. Είναι ένα παιδί με πολύ χιούμορ. Ίσως θελήσει να σας ακουμπήσει ή να σας αγκαλίασει. Αν της πείτε ‘Τι κάνεις Kate’ δεν ξέρει πραγματικά τι λέτε και ίσως μπερδευτεί και σας πει για τις χελώνες της, διότι αυτό έχει στο μυαλό της, μπορείτε όμως να την ακούσετε.
Εύχομαι, οι άνθρωποι να ήταν πιο άνετοι με αυτό” δηλώνει η Shanell στο BuzzFeed.

Το διαβάσαμε στο:
thesecretrealtruth

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki