Saturday 12 March 2022

Μην ασχολείσαι...

Σε τρελαίνουν με τη συμπεριφορά τους και μετά σε κατηγορούνε ότι είσαι τρελός/ή.
Σε φτάνουν στα όρια σου, σε βγάζουν από τα ρούχα σου και μετά γυρνάνε και σου λένε ότι είσαι οξύθυμος/η.
Σαμποτάρουν την οποιαδήποτε συζήτηση και, 
όταν τους γυρνάς την πλάτη, σου φωνάζουν: 

«Να είδες, εσύ δε συζητάς, εσύ είσαι που φεύγεις…».

Τρέχουν να σου καταλογίσουν πρώτοι πράγματα, για να μην προλάβεις να τους μιλήσεις εσύ για τα σφάλματά τους.

Απλά, μην ασχολείσαι…

πηγή

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παγκόσμια ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαρτίου μετά από πρωτοβουλία των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF). Η ημέρα ορίστηκε και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2009.

Οι «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» είναι μία δημοσιογραφική διοργάνωση η οποία έχει ως στόχο την υπεράσπιση και την εξασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Η ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο καθιερώθηκε με σκοπό να υπενθυμίσει ότι υπάρχουν χώρες που περνούν από «φίλτρο» όσα ανεβαίνουν στο ίντερνετ, θέτουν περιορισμούς στους πολίτες τους στερώντας τους το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση αλλά και τη σωστή ενημέρωση.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί θεμελιώδη αξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου υπάρχει η δυνατότητα δράσης σε χώρες της ΕΕ πραγματοποιούνται προγράμματα για την ενίσχυση της ελευθερίας στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την οργάνωση RSF αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 160 δημοσιογράφοι και 175 χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι έχουν φυλακιστεί επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους ελεύθερα αγνοώντας την λογοκρισία.

Στον κατάλογο με τους «Εχθρούς του Ίντερνετ», που συντάσσει κάθε χρόνο, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Σαουδική Αραβία, η Λευκορωσία, το Ιράν, η Συρία, οι ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις Camorra, Ndrangheta, Sacra Corona Unita και Cosa Nostra, η Κίνα, το Λάος, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και ο ισραηλινός στρατός.

Ακόμη, ηγέτες όπως ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Τουρκία, ο Σι Τζινπίνγκ στη Κίνα, ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αίγυπτο κατηγορούνται ως «κυνηγοί» της ελευθερίας των ΜΜΕ παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία αρκετά σημαντική ημέρα ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή γύρω μας. Η Ρωσία αρχικά έχει απαγορεύσει την χρήση Facebook και Twitter στους πολίτες της. Την ίδια ώρα το Facebook έχει κάνει την αδιανόητη αλλαγή να επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν μηνύματα καλέσματος για βία προς τους Ρώσους αλλά και ιδιαίτερα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

sportime.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki