Thursday 4 June 2009

Τηλεοπτικό ριάλιτι με δανεικά βρέφη διχάζει την κοινή γνώμη

Μία πολυσυζητημένη τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι στην οποία οι γονείς «δανείζουν» τα μωρά τους σε εφήβους μπορεί να βγει στον αέρα αποφάνθηκε σήμερα ένα γερμανικό δικαστήριο.
Το Διοικητικό Δικαστήριο στη Κολωνία απέρριψε προσφυγή μίας οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων της οικογένειας που απέβλεπε στην απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής «Eνήλικοι σε Δίκη», που πρόκειται να βγει στον αέρα απόψε το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL.
Στην εκπομπή, που έχει προκαλέσει οργή στη Γερμανία, εμφανίζονται ζευγάρια εφήβων που παρουσιάζονται ως γονείς έχοντας αληθινά βρέφη που έχουν «δανειστεί» για την ανάγκες του ριάλιτι.

Η Familiennetzwerk, μία οργάνωση ομπρέλα που εκπροσωπεί εκατό διαφορετικές οργανώσεις, υποστηρίζει ότι η εκπομπή «παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα» και δίνει την εντύπωση ότι «ο δανεισμός των βρεφών είναι κάτι το φυσιολογικό».
Το δικαστήριο, στην απορριπτική απόφαση, αναφέρει ότι το ριάλιτι έχει ήδη κινηματογραφηθεί και δεν είναι πλέον δυνατό να παρασχεθεί κάποια βοήθεια προς τα βρέφη εάν τέτοια βοήθεια είναι αναγκαία.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του δικαστήριο, εκπρόσωπος του RTL ανέφερε ότι σκοπός της εκπομπής είναι να προετοιμαστούν οι έφηβοι για τον ρόλο του γονέα και να είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα βρέφη.
Στο «Ενήλικοι σε Δίκη», ζευγάρια εφήβων αλλάζουν πάνες, παραμένουν άγρυπνα τη νύκτα και αντιμετωπίζουν το κλάμα των βρεφών, ενώ οι πραγματικοί γονείς τους παρακολουθούν από ένα γειτονικό κτίριο.
Σύμφωνα με το RTL τα βρέφη που «δανείζονται» στους εφήβους για την εκπομπή παρακολουθούνται συνεχώς από παιδοψυχολόγους και γιατρούς.
Η υπουργός για τις Οικογενειακές Υποθέσεις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε κάνει νωρίτερα έκκληση για ακύρωση της μετάδοσης της εκπομπής λέγοντας ότι αγνοεί τα δικαιώματα τω παιδιών.

cocktailnews
Πηγή: madata.gr

Όπου να 'ναι θα καταφθάσει και εδώ το φρούτο
Αρχίστε να ψάχνετε για μωρά, μην τυχόν και υστερήσουμε και μας πουν απολίτιστους!!

Η χαλασμένη κούκλα: Μια ευκαιρία για την Αγάπη

Όταν το χαμομηλάκι σας, χαλάσει την κουκλίτσα του ή το αρκουδάκι του, να μην το μαλώσετε.
Καθόλου.

Τα παιδάκια χαλάνε τα παιχνιδάκια τους πολλές φορές και συνήθως πετούν σε μια γωνιά τα χαλασμένα και απαιτούν άλλα.

Αυτό το χαλασμένο παιχνιδάκι όμως, είναι ευκαιρία για να κάνετε μάθημα Αγάπης στα παιδάκια σας για τα παιδάκια ΑΜΕΑ.
Να το πάρετε στα χέρια σας και, μαζί με το παιδάκι σας, να επιδέσετε τα χεράκια του και τα ποδαράκια του και να εξηγήσετε στα χαμομήλια σας για τα άλλα παιδάκια που έχουν μόνιμα προβλήματα υγείας.
Αν χαλάσουν τα ματάκια της κουκλίτσας τους να τους μιλήσετε για τα παιδάκια που δε βλέπουν και να τα παροτρύνετε να μην έχουν λύπη, παρά μόνο αγάπη και ενδιαφέρον, αληθινό νοιάξιμο και αλτρουισμό.
Το χαλασμένο αρκουδάκι θα γίνει στα μάτια του παιδιού σας κάθε ζωάκι ταλαιπωρημένο που χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Αυτά να λέτε στα παιδάκια σας και η συναισθηματική τους νοημοσύνη θα αναπτυχθεί. Θα αρχίσουν από πολύ μικρά να έρχονται στη θέση του άλλου, να συμπονούν.
Με άλλα λόγια, ένα χαλασμένο παιχνίδι είναι μεγάλη ευκαιρία, με Αγάπη να καταλάβουν, να βιώσουν τα χαμομηλάκια την Αγάπη.

Αγάπη στο παιδί σας κι Αγάπη του παιδιού σας προς τα παιδάκια ΑΜΕΑ.

το χαμομηλάκι

Διαμαρτύρομαι... Όσες «παγκόσμιες μέρες» και αν ορίσουμε για τα δικαιώματά τους, τα παιδιά μας πήρανε χαμπάρι...

  • Διαμαρτύρομαι, επειδή επινοείτε ένα σωρό ψέμματα και δικαιολογίες για να καλύψετε τα λάθη σας. Επιτέλους φερθείτε με ειλικρίνεια.
Ολίνα
  • Διαμαρτύρομαι γιατί μας παραμυθιάζετε, μας δίνετε λανθασμένες εντυπώσεις, γιατί ενώ προβάλλετε την αξία της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα δεν ξέρετε τη σημασία των λέξεων αυτών και οι μόνες γνωστές λέξεις σε σας είναι το συμφέρον, η ανισότητα και η εκμετάλλευση.
  • Διαμαρτύρομαι γιατί η κοινωνία των μεγάλων μας έχει απαγορεύσει να έχουμε ελπίδες για το αύριο και επειδή η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να αποτελεί πια αρχή για τη ζωή μας.
 Παναγιώτα
  • Διαμαρτύρομαι για τους άδικους πολέμους σας με θύματα αθώους
  • Διαμαρτύρομαι γιατί ενδιαφέρεστε μόνο για το πώς θα πλουτίσετε και θα ανέλθετε κοινωνικά
 Όλγα
  • Διαμαρτύρομαι για την εκμετάλλευση και τη δουλεία ανήλικων παιδιών
  • Διαμαρτύρομαι για τη στάση της πολιτείας απέναντι στις ανύπαντρες μητέρες
Αντιόλα
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή μου απαγορεύουν να διαμαρτυρηθώ
  • Διαμαρτύρομαι γιατί θα βγω σε μια κοινωνία που δεν θεωρεί πρέπον να κυνηγήσω το όνειρό μου αλλά να βρω μια «σωστή» δουλειά που θα μου προσφέρει ένα καλό αυτοκίνητο και χρήματα.
Αλέξανδρος
  • Διαμαρτύρομαι για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη στέρηση της ελευθερίας
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή μας φέρατε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο ρατσισμός
Δημήτρης


  • Διαμαρτύρομαι για το επίπεδο της κοινωνίας που ζούμε
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή δεν θα πραγματοποιηθούν τα όνειρά μου 
Βαλεντίνη
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή ο πολιτισμός έχει πέσει χαμηλά και παρακολουθούμε εύπεπτα σκουπίδια που προβάλλονται από τα ΜΜΕ.
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή η η ασύδοτη χρήση των φυσικών πόρων είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
  • Διαμαρτύρομαι, επειδή η θυσία των κοινωνικών αξιών στο βωμό του κέρδους είναι πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο. 
  • Διαμαρτύρομαι για το θάνατο και τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων.  
Δημήτρης

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki