Sunday 13 June 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ & ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ Ή ΜΠΛΕ BMW ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΝΑ 13ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. 

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ. Ή ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.
 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.

«Πάρε μέρος στην αλυσίδα. Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης»
Donating blood and Bone Marrow

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στην καμπάνια της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας που έγινε στα Γιάννινα με τίτλο: «Πάρε μέρος στην αλυσίδα. Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης». Η καμπάνια δεν αφορά μόνο στη δωρεά αίματος, αλλά και στη δωρεά μυελού των οστών και ομφάλιου αίματος, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ουραγός.

Έθνος

 Donating blood and Bone Marrow

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού, τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται το ευρώ που δε μας περισσεύει.

Η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η οικονομική κρίση μάς αγγίζει όλους. Για  εμάς, στο Χαμόγελο του Παιδιού, η καθημερινότητα δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Τώρα - περισσότερο από ποτέ - έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας, που δεν πρέπει να σταματήσει.

Γιατί

Ø Εκατοντάδες παιδιά, έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά στα σπίτια μας.
Ø Εκατοντάδες παιδιά, έχουν απομακρυνθεί από τους χώρους που έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση, εκμετάλλευση.
Ø Εκατοντάδες παιδιά και γονείς έχουν βρει διέξοδο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με συμβουλευτική υποστήριξη.
Ø Εκατοντάδες γονείς βρήκαν στήριγμα στην εξαφάνιση του παιδιού τους.
Ø Εκατοντάδες παιδιά περνούν δημιουργικά τις ατελείωτες ώρες παραμονής τους στο νοσοκομείο.
Ø Εκατοντάδες γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας έχουν βρει ένα χέρι για να στηριχθούν μέσω της Ημερήσιας Φροντίδας στο Σπίτι.
Ø Χιλιάδες οικογένειες έχουν υποστηριχθεί με τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.
Ø Χιλιάδες παιδιά στηρίζονται από τον οργανισμό μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της προληπτικής ιατρικής.
Ø Χιλιάδες παιδιά στηρίζονται από τον οργανισμό μας σε όλη την Ελλάδα μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056, βρίσκοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.
Ø Δεκάδες παιδιά βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους χάρη στην άμεση ενεργοποίηση του AMBER ALERT HELLAS με την συνεργασία 51 φορέων, κρατικών και ιδιωτικών.
Ø Δεκάδες γονείς που αναζητούν τα παιδιά τους βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στην 24/7   116000 Ενιαία Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.
Ø Εκατοντάδες παιδιά σώζονται χάρη στην κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
Ø Χιλιάδες παιδιά περνούν δημιουργικά τις ώρες αναμονής σας αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία», χάρη στην ίδρυση ειδικού χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης επανδρωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό από τον οργανισμό μας.


15 χρόνια τώρα «επενδύουμε» στα  παιδικά χαμόγελα, και αυτό είναι κάτι που δε χάνει ποτέ την αξία του.
Πρέπει να συνεχίσουμε να «επενδύουμε» σε αυτά, γιατί είναι το μέλλον μας.


Πρέπει, λοιπόν, να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τις χιλιάδες παιδιών που κλείνουμε στην αγκαλιά μας.
Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να μην αρνούμαστε τη βοήθειά μας στα εκατοντάδες παιδιά που καθημερινά τη ζητούν.
Πρέπει να δημιουργούμε Σπίτια για την αξιοπρεπή διαβίωση παιδιών σε όλη την Ελλάδα.
Πρέπει να διατηρήσουμε το Χαμόγελό των παιδιών ζωντανό, όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο 10χρονος ιδρυτής μας.

«Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε» είχε γράψει ο μικρός Ανδρέας στο ημερολόγιό του. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να το πιστέψουμε αυτό, και αν το πιστέψουμε όλοι, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθειά μας είναι θέμα επιβίωσης για τον Οργανισμό μας.
Και το πιο «ασήμαντο» χρηματικό ποσό είναι πολύ σημαντικό για μας, για τα παιδιά.

Η συμμετοχή σας, εφόσον το επιθυμείτε, θα προβληθεί στην πρώτη σελίδα του website του Οργανισμού μας www.hamogelo.gr, σε ξεχωριστή ενότητα με τίτλο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ όπου, καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας μας, θα προστίθεται κάθε συμμετοχή. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στο info@hamogelo.gr ή στο 210 3306140



ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ..... ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ


Σας ευχαριστούμε!!!


Κεντρικά γραφεία: Ζήνωνος Ελεάτου 10, 15124, Μαρούσι
Τηλ. 210 3306140 -  Fax: 210 3843038
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο info@hamogelo.gr

Νίκος Γεώργας: Το Τάλαντο και το Ήθος

Νίκος Γεώργας: Το Τάλαντο και το Ήθος

Η Φωνή, Η Αξιοπρέπεια, Η Σεμνότητα

Συγκίνηση στο σημείο και στο τραγούδι που αφιερώνει στην μητέρα του

Να είσαι Καλά Νίκο ...

Παιδί : Η υπερκατανάλωση καφεΐνης επηρέαζει την ανάπτυξη του εμβρύου

Το χαμομηλάκι συνιστά:
Καλές είναι οι έρευνες, επειδή όμως κάθε εγκυμονούσα είναι και μια ειδική περίπτωση, ρωτήστε τον γυναικολόγο σας

Οι έγκυες που πίνουν έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα κατά τη διάρκεια της κύησης κινδυνεύουν να αποκτήσουν μικρότερα βρέφη, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ παρακολούθησαν περισσότερες από 7.300 Ολλανδές από τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους, εκ των οποίων ένα ποσοστό 2% με 3% απάντησε ότι κατανάλωνε ποσότητα καφεΐνης ανάλογη με έξι κούπες καφέ ημερησίως επί ένα τρίμηνο.
Κατά μέσο όρο, το ύψος των νεογέννητών τους ήταν λίγο μικρότερο από εκείνο των νεογέννητων, οι μητέρες των οποίων κατανάλωναν λιγότερη καφεΐνη στη διάρκεια της κύησης.

«Η πρόσληψη καφεΐνης φαίνεται να επηρεάζει το ύψος του βρέφους από το πρώτο τρίμηνο και μετά», εξηγεί η ερευνήτρια Δρ Ρέιτσελ Μπέικερ.
Όσες έπιναν πολύ καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μικρά μωρά, μικρότερα σε σχέση με το φύλο αλλά και την εβδομάδα της κύησης κατά την οποία γεννήθηκε. Αυτό το συμπέρασμα ωστόσο βασίζεται σε μικρό δείγμα βρεφών, επομένως η βαρύτητά του είναι αβέβαιη.

Από τα 104 βρέφη που ήρθαν στον κόσμο από μητέρες οι οποίες κατανάλωναν πολύ καφεΐνη, μόλις τα επτά ήταν μικρά κατά τη διάρκεια της κύησης.
Τα επιστημονικά συμπεράσματα ενισχύουν τα υπάρχοντα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η καφεΐνη στη διάρκεια της κύησης επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Ορισμένες μελέτες, για παράδειγμα, έχουν συνδέσει τη φυσιολογική κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της κύησης -ακόμη κι ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα- με τον αυξημένο κίνδυνο να γεννηθεί το έμβρυο με χαμηλό σωματικό βάρος.

Ωστόσο σε άλλες μελέτες δεν διαπιστώνονται όμοια συμπεράσματα. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα ως προς το αν η καφεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.
Η Δρ Μπέικερ και οι συνεργάτες της στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus χρησιμοποίησαν υπέρηχους για να καταγράψουν την ανάπτυξη του βρέφους στη διάρκεια της κύησης 7.346 γυναικών.

Σε κάθε τρίμηνο οι γυναίκες ανέφεραν τη μέση κατανάλωση σε καφέ και τσάι. Οι περισσότερες κατανάλωναν λιγότερο από τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα σε όλα τα στάδια της κύησης, αλλά ποσοστό ανάμεσα στο 2% και το 3% κατανάλωνε έξι ή περισσότερα.
Γενικώς, τα νεογέννητα γυναικών οι οποίες έπιναν πολύ καφέ ήταν κατά τι κοντύτερα, κατά μέσο όρο, με το που γεννήθηκαν και κατά τη διάρκεια των τριών τριμήνων της κύησης, όπως έδειξαν οι υπέρηχοι.

Η Δρ Μπέικερ σημειώνει ότι το συμπέρασμα είναι «πως οι έγκυες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα».
Ωστόσο, από τα ευρήματα δεν προκύπτει ότι η κατανάλωση λιγότερου καφέ είναι γενικώς «ασφαλής» στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Μελετήσαμε μόνο την επίδραση της καφεΐνης στην ανάπτυξη του εμβρύου», είπε η Δρ Μπέικερ και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την πιθανότητα και άλλων επακόλουθων από την κατανάλωση καφεΐνης από εγκύους».
health.in.gr

Η παιδική χαρά του παππού και της γιαγιάς

Αναμνήσεις από την παιδική ηλικία μιας άλλης εποχής αναβιώνουν αυτές τις ημέρες στον Ιωνικό Σύνδεσμο στη Νέα Ιωνία. «Αυτά τα παιχνίδια έκαναν τη φαντασία να δουλεύει», λένε οι διοργανωτές

Στη συλλογή με τις κούκλες πολλές φορές υπήρχαν και αγοράκια 
ντυμένα με τα προσφιλή κοστουμάκια της εποχής, όπως τα ναυτικά. Τα 
κορίτσια χρησιμοποιούσαν για να ράβουν ρούχα στις κούκλες τους μικρές 
ρα
Στη συλλογή με τις κούκλες
πολλές φορές υπήρχαν και αγοράκια
ντυμένα με τα προσφιλή κοστουμάκια της εποχής,
όπως τα ναυτικά.
Τα κορίτσια χρησιμοποιούσαν
για να ράβουν ρούχα στις κούκλες τους
μικρές ραπτομηχανές, που όμως γάζωναν κανονικά

Το ξυλίκι, τα πεντόβολα, τα «τζιτζίλια», τα τσιγκάκια, τα βαρελάκια, το μπιζ... Τα παιχνίδια της αλάνας, τα παιχνίδια της ευρηματικότητας. Αναμνήσεις από την παιδική ηλικία μιας άλλης εποχής αναβιώνουν αυτές τις μέρες στον Ιωνικό Σύνδεσμο στη Νέα Ιωνία μέσα από τον αστείρευτο πλούτο των παλιών παιχνιδιών.

Πλήθος δημοτών της περιοχής που προσέφεραν τα δικά τους παιχνίδια από την εποχή που ήταν παιδιά ή που τα συγκέντρωσαν ως συλλέκτες αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία του Ιωνικού Συνδέσμου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» και του Αθλητικού και Γυμναστικού Συλλόγου «Ανατολή».

Πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν τις δεκάδες αυτοσχέδιες κατασκευές με τις οποίες έπαιζαν όταν ήταν μικροί. Και με την ίδια θέρμη έφτιαξαν ξανά τα πατίνια, τα «αεροπλανάκια», τα καροτσάκια, τους χαρταετούς και πολλά ακόμη παιχνίδια από χαρτί και άλλα υλικά... Επαιξαν πάλι μαζί τους σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει στην εφηβεία τους... 

Τα «βαρελάκια»: Ενα από τα πιο διαδεδομένα ομαδικά παιχνίδια, που 
δεν χρειαζόταν κανένα αντικείμενο, αλλά μόνο νεανική δύναμη και 
ζωντάνια. Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι όσοι τα έπαιζαν τότε, διατηρούν
Τα «βαρελάκια»:
Ένα από τα πιο διαδεδομένα ομαδικά παιχνίδια,
που δεν χρειαζόταν κανένα αντικείμενο,
αλλά μόνο νεανική δύναμη και ζωντάνια.
Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι όσοι τα έπαιζαν τότε,
διατηρούν ακόμα τη δύναμη και τη ζωντάνια
«Τα καλύτερα παιχνίδια ήταν αυτά που φτιάχναμε μόνοι μας από ό,τι βρίσκαμε...», μας είπε ο κ. Τάκης Κωστιδάκης, αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, όταν του ζητήσαμε να «ξεχωρίσει» τα σημαντικότερα παιχνίδια της εποχής. Ο ίδιος σημειώνει: «Υπήρχαν τα παιχνίδια ως αντικείμενα και άλλα που παίζαμε ομαδικά χωρίς να χρειάζονται αντικείμενα, όπως τα βαρελάκια. Στόχος μας με την έκθεση ήταν να παίξουμε πάλι. Εμείς να αναπολήσουμε και οι νέοι να μάθουν».
«Εκείνα τα παιχνίδια έκαναν τη φαντασία να δουλεύει. Η βασική λέξη στα παιχνίδια ήταν τότε το «λέει». Τα κορίτσια, για παράδειγμα, όταν έπαιζαν με τις κούκλες τους, έλεγαν. «Εσύ είσαι, λέει, η μαμά κι εγώ η νονά»», αναφέρει ο κ. Κώστας Τσαγκαράκης, πρόεδρος του Αθλητικού και Γυμναστικού Συλλόγου «Ανατολή», που σημειώνει ότι η επιστροφή στην παιδικότητα ήταν για όλους μια ανάγκη.

Ωρες λειτουργίαςΗ έκθεση παιχνιδιών στον Ιωνικό Σύνδεσμο (Τσουρουκτσόγλου 1 & Ηρακλείου 251) είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Αύριο, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν από παιδιά στην πλατεία Σημηριώτη, που βρίσκεται μπροστά από τον Ιωνικό Σύνδεσμο, επιδείξεις ομαδικών παιχνιδιών, όπως τα βαρελάκια, το μπιζ και άλλα. Οι διοργανωτές της έκθεσης στοχεύουν επίσης στην έκδοση βιβλίου με την περιγραφή και εικονογράφηση των παλιών ομαδικών παιχνιδιών από τον ζωγράφο κ. Πασιρό και άλλους καλλιτέχνες.
Μολονότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, θα δοθεί παράταση για ακόμη μία βδομάδα. Όσοι πιστοί, «ελάτε να παίξουμε και πάλι»...

Αργυρώ Λύτρα
Φωτό: Δημήτρης Ψαρρός

215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως

Τουλάχιστον 115 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν σε επιβλαβείς και 
επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε η Unicef Τουλάχιστον 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως, με τα 115 εκατομμύρια από αυτά να δουλεύουν σε επιβλαβείς και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε χθες εν όψει της 12ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας η Unicef. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η παιδική εργασία στις ηλικίες από 15 έως 17 ετών (ανεξαρτήτως φύλου) αυξήθηκε κατά 20%, η εργασία ανήλικων αγοριών αυξήθηκε κατά 7% και η εργασία των κοριτσιών μειώθηκε κατά 15%.
Τουλάχιστον 115 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν σε επιβλαβείς και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, ανακοίνωσε η Unicef
Επίσης σημειώνεται ότι από τα παιδιά που εργάζονται η πλειονότητά τους είναι εργάτες γης, ενώ μόνο ένα από τα πέντε αμείβεται για την εργασία του.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο της Unicef, οι προσπάθειες για την εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εκμετάλλευσης έχουν αυξηθεί και εν γένει έχει υπάρξει σχετική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας στη Συνδιάσκεψη της Χάγης, ο συνολικός αριθμός των παιδιών-εργατών μειώθηκε κατά 3% από το 2004. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Χάγης για την Παιδική Εργασία που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα συντάχθηκε ο "Χάρτης για την Επίτευξη της Εξάλειψης των Χειρότερων Μορφών Παιδικής Εργασίας μέχρι το 2016", στον οποίο υπάρχουν αναφορές και στα προαιρετικά πρωτόκολλα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στα Συστήματα Παιδικής Προστασίας, καθώς και στις δυσκολίες και κακουχίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά-μετανάστες.

Πατέρας εξέδιδε την κόρη του

Ένας πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών (με την υποχρέωση να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον έξι χρόνια), γιατί ασελγούσε σεξουαλικά σε βάρος της κόρης του.

Το κορίτσι, που πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση, έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 13 ετών.
Όταν το είπε στον πατέρα της, αυτός εξακολουθούσε να ασελγεί σε βάρος της και σε ηλικία 16 την εξέδιδε σε φίλους του, για να κερδίσει γρήγορα και εύκολα χρήματα.

Αγοράκι έπεσε από τον 17ο όροφο και σηκώθηκε αλώβητο
Child falls from 17th floor of Miami hotel -- and survives

Αγοράκι έπεσε από τον 17ο όροφο και σηκώθηκε αλώβητοΆγιο είχε ένα αγόρι από τις ΗΠΑ το οποίο επέζησε πτώσης από τον 17ο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο Τζόι Γουίλιαμς, στην προσπάθειά του να πιάσει ένα μπαλόνι, «πέταξε» στο κενό από ύψος περίπου 24 μέτρων για να προσγειωθεί εν συνεχεία ανώμαλα δίπλα στην πισίνα.
Προς έκπληξη όλων ωστόσο, ο μικρός σηκώθηκε αλώβητος, χωρίς σπασμένα κόκαλα ή κάποια εσωτερική αιμορραγία.
Για καλή του τύχη, υπήρχε εκεί μια συστάδα από φοινικόδεντρα τα οποία ανέκοψαν την πτώση του. «Έχω δει ανθρώπους να σκοτώνονται πέφτοντας από τα εννέα μέτρα, αυτός έπεσε από τα 24», δήλωσε σαστισμένος ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Μαϊάμι.
v4.ethnos.grΌσο για τον ίδιο τον Τζόι, αυτός δύο ώρες μετά το περιστατικό βρισκόταν στο κρεβάτι του απολαμβάνοντας ένα σνακ, ωσάν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.
ΣΚΑΦ.



Palm tree fronds may have saved the life of a a 4-year-old boy survived a fall
from the 17th floor balcony of a downtown Miami hotel.
4-year-old boy who on Friday morning fell from a 17th-floor balcony at the Doubletree Grand Hotel, Miami police said.
The boy, whose name was not released by authorities, somehow climbed over a covered balcony railing, bounced off a palm tree and safely landed on the ``dirt surface'' of an area surrounding the hotel's 10th-floor pool, said Kenia Reyes, a Miami police spokeswoman.
``It's a miracle -- he doesn't appear to have broken a bone,'' said Reyes, who said the boy was taken to Jackson Memorial Hospital for observation.
Lt. Ignatius Carroll, a spokesman for Miami Fire Rescue, was equally astonished the boy had survived the fall, saying the boy may have fallen 70 to 80 feet. He said he's seen people die from falls of 30 feet.
``It's amazing that he's alive,'' Carroll said.
When paramedics arrived, the boy was crying and had difficulty speaking but physically appeared fine, according to Carroll.
``He looked to be in pretty good shape. He wasn't all banged up like we expected,'' Carroll said.
The boy was with his mother and two other adults at the time of the fall, said Reyes, who said authorities were called about 11 a.m.
Reyes said the fall appears to be an accident, though investigators are puzzled as to how the boy climbed the railing.
``It's a secure building,'' Reyes said.

BY STEPHANIE GENUARDI  

sgenuardi@MiamiHerald.com

Read more

Είμαι έγκυος και φοβάμαι!
I'm pregnant and scared!

Ποιος είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι η πιο ξένοιαστη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας; Μάθετε όλα όσα μπορεί να σας αγχώσουν και πώς να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Υποτίθεται ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σας. Τι συμβαίνει όμως όταν το άγχος για το εάν όλα θα πάνε καλά ή ο φόβος για τον επερχόμενο τοκετό σάς κρατούν ξάγρυπνη τη νύχτα; Ή όταν αρχίζετε να σκέφτεστε ότι τελικά δεν ήσασταν έτοιμη να γίνετε μητέρα ενώ βρίσκεστε ήδη στον έβδομο; Ηρεμήστε, δεν είστε η μόνη.  
Όλες οι γυναίκες νιώθουν φοβισμένες σε κάποιο στάδιο της εγκυμοσύνης τους· κι αυτό μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό, όμως δεν αποκλείεται να δημιουργήσει επιπλοκές από το πουθενά. 


Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Επιθεώρηση Ψυχοσωματικής Ιατρικής, οι γυναίκες που ανησυχούν υπερβολικά για την εγκυμοσύνη τους έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν άγχος. «Συνήθως φοβόμαστε αυτό που δεν ξέρουμε. Έτσι, πολύς κόσμος αναπτύσσει άγχος εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και σε αρκετές εγκύους», επισημαίνει η ψυχολόγος Νένα Γεωργιάδου. «Ο καταλληλότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος είναι να ενημερωθείτε από το γυναικολόγο ή τη μαία σας. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα πρέπει εσείς οι ίδιες να ρωτάτε για ό,τι σας απασχολεί και να μην περιμένετε να το αναφέρει ο γυναικολόγος. Πολλά νοσοκομεία ή κλινικές οργανώνουν σεμινάρια, όπου δίνονται απαντήσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να αγχώσουν μια έγκυο (κύηση, τοκετός κ.ά.). Όσα περισσότερα γνωρίζετε για μια κατάσταση καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισής της, τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε. Οι φόβοι που αφορούν το μέλλον, όπως, για παράδειγμα, αν θα είστε καλή μητέρα, αν θα πονέσετε στη γέννα κ.ά., μπορεί να αυξήσουν το στρες, αλλά είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τεχνικές χαλάρωσης ή με το να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας με γυναίκες που υπήρξαν στη θέση σας». 
Μάθετε λοιπόν ποιοι είναι οι πιο συχνοί φόβοι που θα σας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών και πώς θα τους ξορκίσετε. Αν, παρ’ όλα αυτά, δείτε πως δεν μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση, τότε ίσως πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχολόγο.
Κάτι δεν πάει καλά με το μωρό
Αρκεί να συνειδητοποιήσετε ότι τα περισσότερα μωρά γεννιούνται απόλυτα υγιή και φυσιολογικά –κατά συνέπεια οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί ο φόβος σας είναι ελάχιστες. Εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη ανησυχία, π.χ. για κάποιο σύμπτωμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Επίσης, ζητήστε από το γυναικολόγο να σας εξηγήσει με ακρίβεια ποιες πληροφορίες δίνουν για την κατάσταση του εμβρύου εξετάσεις όπως οι υπέρηχοι, η αμνιοπαρακέντηση κ.λπ.
Δεν θα αντέξω τον πόνο της γέννας
Ο γιατρός ή η μαία σας είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας καθησυχάσουν, παρέχοντάς σας όποια πληροφορία χρειάζεστε για τη διαδικασία του τοκετού, αλλά και για τα μέσα που υπάρχουν πλέον για την ανακούφιση του πόνου. Καλό είναι επίσης να μιλήσετε μαζί τους και για την καισαρική τομή, για να μην αγχωθείτε περισσότερο εάν χρειαστεί την τελευταία στιγμή να οδηγηθείτε στο χειρουργείο.
Δεν θα είμαι καλή μητέρα
Οι περισσότερες έγκυοι έχουν κάνει αυτή τη σκέψη, ιδίως εκείνες που η σχέση τους με τη μητέρα τους δεν υπήρξε ιδανική. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς να χειριστείτε τη σχέση σας με το παιδί, γιατί όλα όσα θα κληθείτε να κάνετε θα προκύψουν φυσιολογικά, σαν από ένστικτο. Μέχρι τότε, υπάρχουν δεκάδες βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να συζητήσετε την ανησυχία σας με φίλες σας που έχουν παιδιά.
Μήπως αποβάλω;
Πρόκειται για άλλον έναν πολύ συνηθισμένο φόβο, κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Φροντίστε να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε όσο μπορείτε, για να νιώθετε υγιής και να έχετε καλή διάθεση. Συχνά, αυτός ο φόβος έχει τις ρίζες του στην ενοχή, γι’ αυτό προσπαθήστε να κόψετε κάθε συνήθεια που μπορεί να βλάψει το έμβρυο.
Κι αν βρίζω τον άντρα μου στον τοκετό;
Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας και παραμείνετε συγκεντρωμένη σε αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι μάλλον απίθανο να αφήσετε το μυαλό σας να ξεφύγει σε άλλα πρόσωπα ή καταστάσεις. Ακόμη όμως κι αν συμβεί, μην ανησυχείτε. Οι άνθρωποι που θα είναι γύρω σας εκείνες τις στιγμές έχουν πιθανότατα δει και ακούσει χειρότερα.
Ο σύντροφός μου με θεωρεί χοντρή
Συζητήστε το μαζί του. Ίσως διαπιστώσετε ότι τα αισθήματά του για εσάς δεν έχουν αλλάξει και εξακολουθεί να σας βρίσκει γοητευτική. Μιλήστε του ακόμα κι αν είστε εσείς εκείνη που δεν έχει καμιά όρεξη για σεξ. Πρόκειται για κατάσταση που οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στο σώμα σας και δεν πρέπει να χρεωθεί σε κανέναν από τους δυο σας.
Θα γεννήσω στο λεωφορείο
Ο λόγος για τον οποίο περιστατικά όπου γυναίκες γέννησαν στο ταξί ή στις σκάλες του σπιτιού τους γίνονται θέμα σε εφημερίδες και περιοδικά είναι ακριβώς επειδή συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια. Ειδικά στο πρώτο παιδί, οι πόνοι που οδηγούν σε γέννα είναι πάντα αναγνωρίσιμοι και διαρκούν αρκετές ώρες, ώστε να έχετε στη διάθεσή σας όλο το χρόνο που χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε και να φτάσετε στο μαιευτήριο. Καθώς οι μέρες θα πλησιάζουν, φροντίστε να έχετε στο μυαλό σας μια εικόνα του τι ακριβώς θα κάνετε μόλις ξεκινήσουν οι πόνοι (σε ποιον θα τηλεφωνήσετε, πώς θα πάτε στο μαιευτήριο κ.λ.π.), ώστε να νιώθετε έτοιμη.
Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να φορέσω το τζην μου
Αυτός ο φόβος ίσως ακούγεται υπερβολικά επιφανειακός, σε σύγκριση με άλλες σοβαρότερες έγνοιες που μπορεί να έχετε. Όσο όμως η γέννα πλησιάζει, πολλές γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται το μετά. Φροντίστε να προσέχετε τη διατροφή σας και να γυμνάζεστε από την αρχή, για να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά μετά, αλλά και για να ξέρετε πως κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να εξασφαλίσετε μια τέλεια σιλουέτα λίγο καιρό μετά τη γέννα.

Αποτροπή έξι προαναγγελθεισών αυτοκτονιών στο διαδίκτυο



 
Την αυτοκτονία έξι νέων κάτω των 17 ετών απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ανήλικοι επικοινωνούσαν, μέσω chart rooms και άλλων ιστοσελίδων, με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, εκφράζοντας την επιθυμία τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω προβλημάτων, που οφείλονταν κυρίως σε λόγους ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, στο πλαίσιο της προληπτικής έρευνας στο Διαδίκτυο, ανέλυσαν τα ψηφιακά τους ίχνη και αφού βρήκαν τα στοιχεία τους και την κατοικία τους, ενημέρωσαν τους οικείους τους καθώς και ψυχολόγους, προκειμένου να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Ένας από τους έξι ανήλικους, την ώρα που εντοπίστηκε, έπαθε σοβαρή ψυχολογική κρίση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.
--------------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.inout.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki