Monday 8 November 2021

Το λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί!!

Σάββατο πρωί (6 Νοεμβρίου), κατά τις 10.00, ανεβαίναμε την Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο.
Το θέαμα απίστευτο!!!
Ολόκληρο το λεκανοπέδιο, πέρα για πέρα, καλυμμένο, εντελώς χωμένο, μέσα στα σύνεφα!! 
Στο βάθος ο Υμηττός, σαν ένα βραχονήσι μέσα σε συννεφένια θάλασσα....  

Είναι που η τροπόσφαιρα, το πιο χαμηλό στρώμα της ατμόσφαιρας, γίνεται ολοένα πιο θερμή και ψηλή - άρα πιο παχιά - εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής;
πηγή
Το ψάχνουμε... αλλά στεκόμαστε στο αλησμόνητο θέαμα που μας άφησε άφωνους!!!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Αρχαίο Θέατρο

Η εκπαίδευση στον πολιτισμό οφείλει να έχει ξεχωριστή θέση στην ευρύτερη παιδεία των μαθητών, οι οποίοι όμως συχνά αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς περίπατους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ως μία βαρετή διαδικασία.
Ωστόσο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες από μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων στοχεύουν στη βιωματική κατάκτηση της γνώσης μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία που διαφέρει τελείως από μια τυπική ξενάγηση.
Το έντυπο αυτό προτείνεται στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά. 
Φυσικά, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεματική του αρχαίου θεάτρου, με στόχο την αξιοποίηση των εντύπων του εκπαιδευτικού φακέλου που κρατάτε στα χέρια σας.

Στις σελίδες που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε όσα χρειάζεται να έχετε υπόψη σας για το σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με τη βοήθεια του προσφερόμενου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και ενδεικτικά παραδείγματα επισκέψεων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαίο θέατρο του Διονύσου στην Αθήνα.
Το έντυπο είναι διαθέσιμο, εδώ.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα μικρό αγόρι τραγουδά διαρκώς στον νεογέννητο αδερφό του με σύνδρομο Down

Viral έχει γίνει ένα βίντεο από το Κάμποτ του Άρκανσας όπου ένα μικρό αγόρι τραγουδά διαρκώς στον νεογέννητο αδερφό του με σύνδρομο Down.

Το βίντεο, που ανάρτησε πριν από λίγες ημέρες στο facebook η μητέρα τους, κάνει τις καρδιές να λιώνουν καθώς ο μικρός Ρέις πιστεύει πως έτσι δένεται με τον αδελφούλη του.

Όπως τονίζει η γυναίκα σε νεότερη ανάρτηση, το βίντεο έχει συγκινήσει ανθρώπους παγκοσμίως και καθημερινά δέχεται δεκάδες μηνύματα από άλλες μέλλουσες μαμάδες που περιμένουν παιδάκι με σύνδρομο Down.

Η Νικόλ Πάουελ έσπευσε να τις εμψυχώσει και να περιγράψει με τον πιο όμορφο τρόπο το συναίσθημα για το μωράκι της, που είναι το πέμπτο παιδί της.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε «η αγάπη δεν νοιάζεται για χρωμοσώματα» ή όπως ο Ρέις λέει «όλοι είμαστε διαφορετικοί. Δεν ήθελα τα αγόρια μας να ντρέπονται για αυτόν. Είναι ακόμη ο μικρότερος αδερφός του ανεξάρτητα από αυτό που είναι». Επίσης, ο πατέρας των παιδιών είπε ότι οι γιατροί τους συνέστησαν να διακόψουν την κύηση αλλά εκείνοι ήταν ανένδοτοι.

"Του παίρνει λίγο περισσότερο να μάθει και θέλει λίγο παραπάνω φροντίδα και αγάπη αλλά αυτό χρειάζεται όλος ο κόσμος" πρόσθεσε.
 
amea-care.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki