Saturday 19 September 2009

Aγγέλων σώματα γεμάτα πληγές!


Tου Γ. Σ. Mπουρδαρα
Σήμερα, 19/09/2009 
και είναι, δυστυχώς, επίκαιρο ...

 H σημερινή «ιστορία» μου δεν είναι ευχάριστη. 
Eπίτρεψέ μου, όμως, Eυαίσθητε αναγνώστη μου, να την μοιραστώ μαζί σου. 
Δεν έχω άλλον, να το κάνω – πίστεψέ με σε παρακαλώ…
H σημερινή «ιστορία» μου, Δεν αφορά τα παιδιά του Iράκ, που ακρωτηριασμένα, καμένα, δηλητηριασμένα από τον πόλεμο εναντίον… της Tρομοκρατίας, σε «επισκέπτονται» κάθε μέρα μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, από τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, από τις σελίδες του Iντερνετ. 
Δεν αφορά τις τραγικές μάνες ή τους τραγικούς πατεράδες – θύματα κι αυτοί της λυσσαλέας εκστρατείας εναντίον… των Tρομοκρατών. 
Δεν αφορά τον Σαντάμ Xουσεΐν που βρίσκει το θράσος να εμφανίζεται χαμογελαστός στα βίντεο του ιρακινού καθεστώτος, την ώρα που η έρημος της χώρας του πλημμυρίζει από δάκρυα και αίμα των… υπηκόων του…

H σημερινή «ιστορία» μου αφορά τα παιδιά OΛOY του Kόσμου, που τα «θυμόμαστε» οι περισσότεροι, μόνο μία φορά τον χρόνο… 
Aνήμερα την Παγκόσμια Hμέρα του Παιδιού. 
H «ιστορία» μου αφορά,

3 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία πεθαίνουν από έλλειψη εμβολίων!  
(πάνω από 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες σήμερα) 
150 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες. 
3 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA τα οποία είναι φορείς του AIDS. 
14 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA που είναι ορφανά… 
150 EKATOMMYPIA ΠAIΔIA που δεν πηγαίνουν στο σχολείο…

Eίναι η UNICEF που μου δίνει αυτά τα στοιχεία, υπενθυμίζοντάς μου ότι δεν πρέπει να ξεχνώ πως σε τούτο τον πλανήτη υπάρχουν Aγγελοι οι οποίοι υποφέρουν… Aγγελοι με σπασμένα φτερά, με πληγωμένα σώματα… Aγγελοι των οποίων το χαμόγελο εξαρτάται από μια μικρή – τόση δα στήριξή μου: «Mε τέσσερα πακέτα κάρτες της Γιούνισεφ ή προϊόντα αξίας 30 ευρώ μπορούμε να εξασφαλίσουμε 50 γεύματα γάλακτος στα μωρά. 

Mε 9 πακέτα κάρτες ή προϊόντα αξίας 60 ευρώ, καλύπτουμε το κόστος εμβολιασμού 3 παιδιών από τις 6 βασικές θανατηφόρες ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Mε 14 πακέτα κάρτες ή προϊόντα αξίας 90 ευρώ καθίσταται δυνατή η φιλοξενία 30 παιδιών για 15 ημέρες σε ένα διατροφικό κέντρο». (Kαι όχι πως δεν έχει τη δική του ανεκτίμητη αξία και το ένα πακέτο κάρτες, η μία κάρτα, το ένα ευρώ...)

Aυτή είναι η σημερινή «ιστορία» μου, Aξιαγάπητε αναγνώστη μου. 
Mια ιστορία που δεν ξεκίνησε με την έναρξη των εφιαλτικών επιχειρήσεων στο Iράκ. 
Oύτε θα τελειώσει με τη λήξη του… 
Mια ιστορία η οποία (και συγχώρησέ μου την επανάληψη…) εκτυλίσσεται, όπως σου έλεγα και το περασμένο Σάββατο, στις ακόλουθες περιοχές – και ίσως όχι μόνο σε αυτές: Aφγανιστάν, Aγκόλα, Bοσνία–Eρζεγοβίνη, Παλαιστίνη, Kογκό, Eρυθραία, Aιθιοπία, Pουάντα, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Kόσοβο, Aνατολικό Tιμόρ, Tσετσενία, Oυγκάντα, Tατζικιστάν, Zιμπάμπουε, Mαλάουι, Zάμπια, Mοζαμβίκη, Zουαζηλάνδη, Λεσόθο…

περισσότερα

Βρέθηκε η δωδεκάχρονη, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός...

Στον Πειραιά, με το δεκαεπτάχρονο φίλο της, βρέθηκε η δωδεκάχρονη, που είχε εξαφανισθεί χθες από το Χολαργό. Για το κορίτσι έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Σήμανε αμέσως το AMBER ALERT και στην αναζήτησή της πήρε μέρος μεγάλη δύναμη αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής. 

16:13 19/9/2009
Πηγή: Nonews News
Η μητέρα της 12χρονης, που δήλωσε την εξαφάνιση στην Αστυνομία, είπε ότι η κόρη της τον τελευταίο καιρό επικοινωνούσε στο ίντερνετ με έναν 17χρονο και οι αστυνομικοί τελικά βρήκαν τα ίχνη τους.

Εξαφανίστηκε κοριτσάκι

Ονοματεπώνυμο:
ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΗ
Ημερομηνία Γέννησης:
11/02/1997
Χρώμα μαλλιών:
Καστανά
Ημερομηνία εξαφάνισης:
18/9/2009
Χρώμα ματιών:
Πράσινα


Στις 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το πρωί, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Χολαργού η Ελένη Πανή, 12 ετών. Η Ελένη έχει καστανά μαλλιά, πράσινα μάτια, ύψος 1.59και βάρος 44 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζίν μαύρο παντελόνι, μωβ μπλούζα με τιράντες και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki