Saturday 29 May 2010

Τραγωδία: Μωρό έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Αβάπτιστο αγοράκι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε από μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.


Το περιβάλλον αποτελεί πηγή συνεχών κινδύνων για το παιδί, 
γι' αυτό οι γονείς θα πρέπει να προφυλάσσουν τα παιδιά τους.
.
Στα μπαλκόνια τοποθετούμε κατάλληλη προστατευτική περίφραξη από πλαστικό δικτυωτό πλέγμα. Η περίφραξη πρέπει να έχει κατάλληλο ύψος ώστε το παιδί να μην μπορεί να πετάξει πράγματα κάτω από το μπαλκόνι. Επίσης δεν αφήνουμε καρέκλες ή άλλα πράγματα κοντά στα κάγκελα, γιατί τα παιδιά ενστικτωδώς ανεβαίνουν επάνω και σκύβουν.


Η τραγωδία συνέβη στο Ναύπλιο το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το μωρό ξέφυγε από την προσοχή του πατέρα του και πλησίασε προς το μπαλκόνι του σπιτιού. Από εκεί έπεσε, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Άργους όπου στις έξι υπέκυψε στα τράυματά του. Τραγική φιγούρα ο πατέρας, για τον οποίο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να μη συλληφθεί.

http://www.newsit.gr

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Συνελήφθη 50χρονος πατέρας – κτήνος που βίαζε τις ανήλικες κόρες του…

Σάββατο 29 Μαΐου 2010
.
 
50χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στη Νίκαια, καθώς κατηγορείται ότι βίαζε επί οκτώ χρόνια τις δύο ανήλικες κόρες του, σήμερα ηλικίας 15 και 16 ετών. 
Μάλιστα ο 50χρονος, αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, υποχρέωνε το ανήλικο αγοράκι του, ηλικίας 10 ετών σήμερα να παρακολουθεί τους βιασμούς. 
Ένα από τα άτυχα κορίτσια είχε γεννήσει πέρισυ ένα μωρό, αποτέλεσμα των επανειλημμένων βιασμών από τον πατέρα της.
newsblog  

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η πτώση του Βυζαντίου

Σήμερα, επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάζουμε δύο συνεντεύξεις της Ακαδημαϊκού Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ που αναφέρονται στο Βυζάντιο και την πτώση του.
Συνέντευξη της Ακαδημαϊκού και Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, κυρίας Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, στην Άννα Παναγιωταρέα και στην Κρατική Τηλεόραση, αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του Βυζαντίου.

 
 
 
 


Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης το 1967. Πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, συνομιλεί με την Άντζελα Τσιφτσή


Της Αγίας Υπομονής, μητέρας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Σήμερα, τιμάται η Αγία Υπομονή, Αγία που όχι μόνο το όνομα Της είναι το πλέον ενδεδειγμένο για την υποστήριξη όλων μας, ειδικά την εποχή αυτή, αλλά και ο βίος της ολόκληρος.
Για την Αγία Υπομονή, αυτοκράτειρα η ίδια και μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, έγραφε ο σύγχρονός της φημισμένος φιλόσοφος Γεώργιος Γεμιστός - Πλήθων: «Η Βασιλίς αύτη με πολλήν ταπείνωσιν και καρτερικότητα εφαίνετο να αντιμετωπίζει και τας δύο μορφάς της ζωής. Ούτε κατά τους καιρούς των δοκιμασιών απεγοητεύετο, ούτε όταν ευτυχούσε επανεπαύετο, αλλά εις κάθε περίπτωσιν έκανε το πρέπον. Συνεδύαζε την σύνεσιν με την γενναιότητα, περισσότερον από κάθε άλλην γυναίκα. Διεκρίνετο δια την σωφροσύνην της. Την δε δικαιοσύνην την είχε εις τελειότατον βαθμόν. 
Δεν εμάθαμε να κάμνει κακόν εις ουδένα, ούτε μεταξύ των ανδρών, ούτε μεταξύ των γυναικών. Αντιθέτως εγνωρίσαμε να κάμνει πολλά καλά και εις πολλούς. Με ποίον άλλον τρόπον δύναται να φανεί εμπράκτως η δικαιοσύνη, εκτός από το γεγονός του να μη κάμνει κανείς ποτέ θεληματικά και σε κανέναν κακό, αλλά μόνον το αγαθόν σε πολλούς;»
Μια σημαντική φυσιογνωμία εκείνης της εποχής ο Γεννάδιος Σχολάριος, πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άλωση, στον Παραμυθητικό του Λόγο προς τον Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΑ', «Επί τη κοιμήσει της μητρός Αυτού αγίας Υπομονής», αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:«Την μακαρίαν εκείνην Βασίλισσαν όταν την επεσκέπτετο κάποιος σοφός, έφευγεν κατάπληκτος από την ιδικήν της σοφίαν. 
Όταν την συναντούσε κάποιος ασκητής, αποχωρούσε, μετά την συνάντηση, ντροπιασμένος δια την πτωχείαν της ιδικής του αρετής, συγκρινομένης προς την αρετήν εκείνης. 
Όταν την συναντούσε κάποιος συνετός, προσέθετεν εις την ιδικήν του περισσοτέραν σύνεσιν. 
Όταν την συναντούσε κάποιος νομοθέτης, εγινόταν προσεκτικώτερος. 
Όταν συνομιλούσε μαζί της κάποιος δικαστής, διεπίστωνε ότι έχει ενώπιόν του έμπρακτον Κανόνα Δικαίου. 
Όταν κάποιος θαρραλέος (τη συναντούσε), ένοιωθε νικημένος, αισθανόμενος έκπληξιν από την υπομονήν, την σύνεσιν και την ισχυρότητα του χαρακτήρος της. 
Όταν την επλησίαζε κάποιος φιλάνθρωπος, αποκτούσε εντονώτερο το αίσθημα της φιλανθρωπίας. 
Όταν την συναντούσε κάποιος φίλος των διασκεδάσεων, αποκτούσε σύνεσιν, και, γνωρίζοντας την ταπείνωσιν εις το πρόσωπόν της, μετανοούσε. 
Όταν την εγνώριζε κάποιος ζηλωτής της ευσεβείας, αποκτούσε μεγαλύτερον ζήλον. Κάθε πονεμένος με τη συνάντηση μαζί της, καταλάγιαζε τον πόνο του. Κάθε αλαζόνας αυτοτιμωρούσε την υπερβολικήν του φιλαυτίαν. Και γενικά κανένας δεν υπήρξε, που να ήλθεν εις επικοινωνίαν μαζί της και να μην έγινε καλύτερος».

Ο σύγχρονός της διάκονος Ιωάννης Ευγενικός, αδελφός του Μάρκου του Ευγενικού Αρχιεπισκόπου Εφέσου, στον Παραμυθητικό του Λόγο προς τον Κων/ νον Παλαιολόγον επί τη κοιμήσει της Μητρός του αγίας Υπομονής συνοψίζει:«Ως προς δε την αοίδιμον, εκείνην Δέσποινα Μητέρα σου, τα πάντα εν όσω ζούσε, ήσαν εξαίρετα, η πίστις, τα έργα, το γένος, ο τρόπος, ο βίος, ο λόγος και όλα μαζί ήσαν σεμνά και επάξια της θείας τιμής και, όπως έζησε μέτοχος της θείας Προνοίας, έτσι και ετελεύτησεν».
 

Ο Γεώργιος Φραντζής  την ονομάζει    «Αγία Δέσποινα», και συνέδεσε την έννοια του μοναχικού της ονόματος (Υπομονή) με τον τρόπον αντιμετωπίσεως και των ευτυχών στιγμών και των απείρων δυσκολιών της όλης ζωής της. Υπομονή κατά βίον, πράξιν και μοναχικό όνομα. «Τη υπομονή αυτής εκτήσατο την ψυχήν αυτής».

Η Χάρις Σου Αγία Υπομονή, να μας δίνει δύναμη και Υπομονή.

Επιστολή - κόλαφος μαθητή στην Άννα Διαμαντοπούλου

«Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό. 
Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές. 
Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. 
Να σου πω πρώτα για τη λέξη ΑΣΕΠ... Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος, να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου, να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες... 

Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια... .
Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα. Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντιναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.

Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς. 
Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή. 

Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φυλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυο μας. 

Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πως και πως. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο;;;

Αυτά...
Σας καλημερίζω»
Ένας μαθητής α' λυκείου.

Κύπρος: Απαγόρευση απόπλου στα πλοία για τη Γάζα...
Cyprus bans Free Gaza boats

 Όταν ο Ανθρωπισμός υποτάσσεται στην διπλωματία... 

Cyprus bans activists from sailing to Gaza 

Σοβαρή εμπλοκή με το κυπριακό λιμενικό
Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Έθνους

"Στο υπουργείο Εξωτερικών στο Ισραήλ εκλήθησαν την Πέμπτη οι πρεσβευτές της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όπου και τους τονίστηκε η πάγια ισραηλινή θέση για θέματα σαν το τωρινό, με κατακλείδα ότι "το Ισραήλ θεωρεί πρόκληση" τον κατάπλου του στολίσκου."

Σχετικό Ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ
Απαγόρευση απόπλου πλοίων με προορισμό τη Γάζα από κυπριακά λιμάνια εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «δεν εισακούστηκε παράκληση της κυβέρνησης να αποφύγουν τη χρήση του εδάφους και των λιμανιών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρία ή ορμητήριο της εκδήλωσης τους».


Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης σε δήλωσή του λέει πως η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει αγώνα επιβίωσης και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες, που προκαλούν δυσκολίες, ακόμα και ζημιά σε αυτό τον αγώνα.

Προσθέτει ότι η απαίτηση να αρθεί ο αποκλεισμός «είναι δίκαιη και ανταποκρίνεται στα ανθρωπιστικά αισθήματα όλων μας, πιστεύουμε δε, ότι θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, το στόχο εξεύρεσης, το συντομότερο δυνατόν, ειρηνικής λύσης στο παλαιστινιακό πρόβλημα. Εκφράζουμε ακόμη μια φορά την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού». (θα μας τρελάνουν εντελώς!!)

Στήριξη στη κυβέρνηση για την ενέργεια της εξέφρασε ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξήγησε ότι κάθε κράτος πρέπει να βλέπει και τα δικά του προβλήματα, παρά τη συμπάθεια που ολόκληρος ο κυπριακός λαός τρέφει προς τους Παλαιστινίους ενώ η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «ανεξάρτητα από την απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, με προορισμό τη Γάζα, υποστηρίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους».(!!!!!)

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψει στα πλοία να προσεγγίσουν τη Γάζα. Επιπλέον, θα δώσει εντολή να καταληφθούν από το Ναυτικό και να οδηγηθούν σε ισραηλινό λιμάνι για έλεγχο.
stoxasmos-politikh

Αυτοκτονούν στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται ipod και ipad.
Another Death at Electronics Supplier in China

trupokarudos
Δεν αγοράζουμε τεχνολογία που βάφτηκε με αίμα! Αυτοκτονούν στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται ipod και ipad. Μποϋκοτάζ στη Foxconn ΤΩΡΑ! 
 
.

Foxconn's Hell Factory

Δουλεύουν 12 ώρες, έξι συνεχόμενες ημέρες σαν πολύ καλά ρυθμισμένες μηχανές στα βάθη της Κίνας για λιγότερα από 100 δολάρια το μήνα, για να φτάσει στη Δύση η τεχνολογία...
Στο εργοστάσιο της Foxconn στη Κίνα οι υπάλληλοι αυτοκτονούν πηδώντας στο κενό! Χθες ο μόλις 19 ετών Li Hai έπεσε από τον έκτο όροφο στο κενό! Αυτή ήταν η 13η αυτοκτονία για το 2010.
Όλοι οι αυτόχειρες είναι στην πλειοψηφία τους νεαροί ηλικίας 19 έως 25 ετών. 

Βλέπετε αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα στη ζωή επειδή δεν είναι δυτικοί αλλά σχιστομάτηδες , και δεν αγοράζουν το ipad αλλά απλώς το συναρμολογούν...

Η Foxcon κατασκευάζει εξολοκλήρου τα ipod, ipad και iphone της Apple, και ταυτόχρονα κατασκευάζει εξαρτήματα για τις ακόλουθες εταιρείες: Apple, Dell, Hewlett Packard, Nokia, Sonny Ericsson, Microsoft (Xbox), Motorola, Nintendo, Intel, Zoostorm.

Τώρα θα μου πείτε αν σε όλα τα παραπάνω είναι χωμένη αυτή η εταιρεία, τι εναλλακτικές έχουμε; Σίγουρα έχουμε! Αλλά πρέπει να ψάξουμε αρκετά...


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ!

Another Death at Electronics Supplier in China

SHANGHAI — For the eighth time this year, a worker has apparently committed suicide at a factory in China operated by Foxconn Technology, the world’s biggest contract electronics maker and a major supplier to Apple, Dell, Hewlett-Packard and other companies. 

more

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki