Thursday 20 February 2014

«Δεν έχω χρήματα ούτε για το γάλα του παιδιού μου»

Άντε, παιδιά, ας βοηθήσουμε όλοι μας,
όσο και όπως μπορούμε
Ας επικοινωνήσουμε
με το νεαρό ζευγάρι στο τηλέφωνο 6947741812
--------------------------------
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR7601108200000082035580297
Χρήστος Στεργιόπουλος
--------------------------------
Ρόδος:
«Δεν έχω χρήματα ούτε για το γάλα του παιδιού μου», λέει ο Χρήστος, νεαρός ποδοσφαιριστής και πατέρας ενός βρέφους 5 μηνών.

Ο Χρήστος ζητά την βοήθεια όλων, οικονομική ή υλική, αφού δεν είναι σε θέση να προσφέρει τα στοιχειώδη στην οικογένεια του. Χαρακτηριστικό της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται εκείνος και η οικογένειά του, είναι ότι δεν έχουν γίνει στο μωρό ΟΥΤΕ τα απαραίτητα εμβόλια.
Ο  νεαρός άνδρας, είναι άνεργος εδώ και δύο μήνες. Όπως λέει εργαζόταν σε μια εταιρεία με 4μηνη σύμβαση.

«Μου χρωστάνε και ένα μηνιάτικο... Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα ούτε με το ενοίκιο.»
Δείτε την εξομολόγηση του νεαρού άνδρα εδώ

* Σημείωση:
Τηλέφωνο και Λογαριασμός επαληθευμένα από μας

Τρίχρονο παιδάκι, που πάσχει από το σύνδρομο Warg, κινδυνεύει να τυφλωθεί λόγω ΕΟΠΥΥ

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια ενός τρίχρονου παιδιού από το Ηράκλειο Κρήτης καθώς το παιδάκι πρέπει να μεταφερθεί στο Λονδίνο για έναν επείγον χειρουργείο στα μάτια αλλά δεν μπορεί επειδή έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει Επιτροπή για να δώσει την σχετική έγκριση!
Το τρίχρονο παιδάκι πάσχει από το σύνδρομο Wagr. 
Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο δημιουργεί προβλήματα στα μάτια και τα νεφρά.

«Πριν από δύο χρόνια είχε χειρουργηθεί και πάλι στο Λονδίνο ωστόσο χρειάζεται νέο χειρουργείο καθώς επέστρεψε η έντονη πίεση στο ματάκι του η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με κολλύρια», λέει η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας ότι το νέο ραντεβού ορίστηκε και πάλι σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 5 Μαρτίου όπου θα του τοποθετηθεί βαλβίδα στον οφθαλμό "για να σωθεί η μειωμένη όρασή του".

Όμως το "εμπόδιο" σε αυτόν τον αγώνα, σύμφωνα με την οικογένεια,  είναι ο ΕΟΠΥΥ.

«Εμείς έχουμε όλα τα χαρτιά, όπως ακριβώς μας τα ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ πριν κάποιο καιρό. Είχαμε ρωτήσει την διαδικασία και μας είπαν ότι πρέπει να πάμε όλα τα έγγραφα επικυρωμένα αλλά και τα χαρτιά που μας έστειλε ο γιατρός από το Λονδίνο, μεταφρασμένα – με δικά μας έξοδα. Τα ετοιμάσαμε όλα και τα στείλαμε στον ΕΟΠΥΥ. Μένει μόνο ένα χαρτί από το νοσοκομείο του Λονδίνου. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή και μετά είμαστε έτοιμοι για να φύγουμε»,
αναφέρει η μητέρα και προσθέτει:  “Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε και Επιτροπή πλέον δεν υπάρχει. Το μόνο που μας λένε είναι στείλτε τα χαρτιά σας και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας από τον Δεκέμβριο και μας έχουν στο φλου. Πρέπει να γίνει η έγκριση από τους γιατρούς για να φύγουμε αλλιώς δεν μπορούμε”.
Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  από το πρωί η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ψάχνει να βρει τα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση και το παιδί να προχωρήσει στην επέμβαση που χρειάζεται. Ωστόσο, δεν βρίσκει καμία τέτοια αίτηση από την πλευρά της οικογένειας. «Δεν υπάρχει θέμα το παιδί να μην φύγει. Με εντολή προέδρου θα πάει στο Λονδίνο και θα κάνει την εγχείρησή του εφόσον όλα τα χαρτιά κατατεθούν», αναφέρουν πηγές από το γραφείο του προέδρου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, μένει μόνο ένα χαρτί για να συμπληρωθεί η αίτηση της οικογένειας του παιδιού.

«Δεν έχουμε βρει καμία αίτηση και δεν ξέρουμε ακριβώς πού την έκαναν οι γονείς. Πρέπει να γίνει στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί να έχουν κλείσει οι μονάδες αλλά οι περιφερειακές λειτουργούν ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις όπως επίσης λειτουργούν και οι Επιτροπές», επισημαίνουν κύκλοι του ΕΟΠΥΥ.

madata
Αυτό κι αν είναι Success story!!
 

Μανούλα, βήχω πολύ...

 Κύρια αιτία είναι οι βλέννες και οι ρινικές εκκρίσεις
Έχει την εξήγησή του και δεν είναι πάντα κακό σημάδι για την υγεία του παιδιού. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και απαραίτητος


Children's Cough: Causes and Treatments

Τώρα τον χειμώνα ο βήχας είναι πολύ συνηθισμένος στα παιδιά. Και αυτό γιατί σχεδόν πάντα συνοδεύει όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, που είναι πολύ συχνές αυτή την εποχή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση ένα παιδί που θα κρυολογήσει ή θα έχει ιγμορίτιδα, ρινίτιδα ή βρογχίτιδα, να μην παρουσιάσει και βήχα και μάλιστα παρατεταμένο. 
 

Ο βήχας σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως εμφανίζεται τη δεύτερη ή την τρίτη μέρας της λοίμωξης. Η κύρια αιτία είναι οι βλέννες και οι ρινικές εκκρίσεις, τις οποίες το παιδί δεν καταφέρνει να αποβάλλει με επιτυχία αφού όλοι ξέρουμε ότι ένα παιδάκι δύσκολα μαθαίνει να φυσάει σωστά τη μύτη του. Οι εκκρίσεις αυτές, λοιπόν, κινούνται από τη μύτη προς τα κάτω, ερεθίζουν τον φάρυγγα και τον λάρυγγα και προκαλούν το βήχα.

Στη συνέχεια, επειδή ούτε με τον βήχα το παιδί καταφέρνει να τις αποβάλλει, οι εκκρίσεις αυτές φτάνουν μέχρι τους βρόγχους, συνδυάζονται με αυτές που παράγονται από το αναπνευστικό δέντρο και τότε παρουσιάζεται αυτό που λέμε «βράσιμο» στο στήθος. Μην προσπαθήσετε να τον σταματήσετε. Ο βήχας που παρουσιάζεται σε ένα παιδί είναι χρήσιμο και αναπόφευκτο σύμπτωμα. Στους ενήλικες χρειάζεται γιατί βοηθά στην αποβολή των φλεγμάτων. Παρόλο που στα παιδιά αυτό δεν είναι εύκολο, χρειάζονται τον βήχα γιατί, με τις δυνατές αντανακλαστικές κινήσεις που προκαλεί, μετακινεί τα εκκρίματα. Αν δεν υπάρχει βήχας, όλες οι εκκρίσεις που συσσωρεύονται στους βρόγχους, επικάθονται στην επιφάνειά τους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μικροβιακή επιμόλυνση (βρογχοπνευμονία).

Δύο οι βασικοί τύποι
Γενικά, ο βήχας χωρίζεται σε δύο τύπους, που μπορεί εύκολα να διακρίνει ο γονιός ή όποιος άλλος βρίσκεται κοντά στο παιδί πολλές ώρες της ημέρας. Υπάρχει ο λεγόμενος ξηρός βήχας, δηλαδή αυτός που δεν συνοδεύεται από αποβολή βλέννας, και ο βήχας που χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σαν παραγωγικός, στον οποίο παράγεται βλέννα. Είναι εύκολο να τους ξεχωρίσετε και σημαντικό να το κάνετε, ιδιαίτερα όταν ζητάτε τη γνώμη του γιατρού σας σχετικά με τη θεραπεία του. Εκείνος με τη σειρά του θα κρίνει ποιο σιρόπι ή άλλο φάρμακο πρέπει να σας συστήσει. Ακόμη και στην περίπτωση που χρειάζεται θεραπεία, υπάρχουν δύο τύποι φαρμάκων: τα καταπραϋντικά, που χρησιμοποιούνται για τον ξηρό βήχα και τα αποχρεμπτικά, που είναι ειδικά για τον παραγωγικό βήχα. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι ο βήχας δεν μένει πάντα ο ίδιος. Μπορεί να εμφανιστεί αρχικά με την πρώτη μορφή και να εξελιχτεί σε βήχα της δεύτερης. Ακόμη, μπορεί να έχει κάποια άλλα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν σημάδια κάποια ασθένειας διαφορετικής από το κοινό κρυολόγημα.

Ύποπτα χαρακτηριστικά
- Ο βήχας που επιμένει για περισσότερο από μια εβδομάδα, χωρίς να μειώνεται η έντασή του ή όταν επιδεινώνεται.
- Ο βήχας που διαφοροποιείται και γίνεται «κοντός». Το παιδί αρχικά δυσκολεύεται να βήξει και στη συνέχεια δυσχεραίνεται η αναπνοή του.
- Ο βήχας που θυμίζει γάβγισμα σκύλου. Συνήθως τα παιδιά ξαπλώνουν για ύπνο στο κρεβάτι χωρίς κανένα πρόβλημα και ξαφνικά στα μέσα της νύκτας ξυπνούν με αυτόν τον βήχα. Αυτός ο χαρακτηριστικός διαπεραστικός βήχας με τον υψηλό τόνο μάς κάνει να υποψιαζόμαστε την εμφάνιση οξείας λαρυγγίτιδας. Αν τώρα, μαζί με τον βήχα, παρουσιάζεται και καταρροή από τη μύτη ή έντονο δάκρυσμα, τότε στον νου μας έρχεται η αρχή ιλαράς.
- Ο πιο συνηθισμένος είναι ο βήχας με παροξυσμούς, δηλαδή με έντονες κρίσεις, κυρίως τη νύχτα. Το παιδί παίρνει μια εισπνοή και στην προσπάθειά του να βγάλει τον αέρα έξω από τα πνευμόνια αρχίζει να βήχει απανωτά ( 5-10 φορές). Ιδιαίτερα δε, αν συνοδεύεται από πυρετό υψηλότερο των 38 βαθμών, μας φέρνει στον νου την αρχή του κοκκύτη. Συνήθως διαρκεί 3-4 μέρες χωρίς να υποχωρεί. Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει αμέσως να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
- Ο επίμονος βήχας ενός κοινού κρυολογήματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 βδομάδες. Χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί μπορεί να κρύβει και άλλες ασθένειες, όπως άσθμα, ιγμορίτιδα και αλλεργίες.
- Ο βήχας που συνοδεύεται από αναπνοή που «σφυρίζει», είναι χαρακτηριστικό του άσθματος. Ο αέρας δυσκολεύεται να βγει από τα πνευμόνια και δημιουργείται ο θόρυβος αυτός. Αν λοιπόν το παιδί σας αναπνέει σαν γατάκι και παράλληλα παρουσιάζει βήχα, τότε ίσως πρόκειται για μιαν ασθματική κρίση. Εκτός από το άσθμα μπορεί να παρουσιαστεί στα παιδιά με βρογχιολίτιδα καθώς επίσης και με πνευμονία.
- Ο βήχας που δεν έχει αιτία, δεν οφείλεται δηλαδή ούτε σε κάποια λοίμωξη ούτε σε κρυολόγημα. Τότε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδί να έχει καταπιεί ένα ξένο σώμα.

Πώς μπορώ να το προστατεύσω;
Εάν θέλετε το παιδί σας να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο από τον βήχα, το βασικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να φροντίσετε να διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο καθαρή τη μύτη του παιδιού σας. Έτσι οι ρινικές εκκρίσεις δεν θα παραμένουν εκεί για να μπορούν στη συνέχεια να κατέβουν προς τον λαιμό και τους βρόγχους.

Μπορείτε, λοιπόν, να μάθετε στο παιδί σας να φυσάει τη μύτη του ή βάλτε του φυσιολογικό ορό αρκετές φορές την ημέρα και απαραίτητα το βράδυ πριν πάει το παιδί για ύπνο. Επίσης, μπορείτε να μείνετε για λίγο με το παιδί στο μπάνιο, όπου θα ανοίξετε τη βρύση με το ζεστό νερό. Η εισπνοή των υδρατμών είναι εξαιρετικά ευεργετική για το μικρό σας. Τέλος, φροντίστε να είναι σχετικά υγρή η ατμόσφαιρα στο σπίτι. Η υγρασία εξασφαλίζεται εύκολα αν τοποθετήσετε πάνω στα καλοριφέρ μικρά μπολάκια με νερό.

Όπως διαπιστώσατε, είναι πολλές οι πιθανές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν στο παιδί βήχα. Γι’ αυτό τον λόγο, ποτέ μην πάρετε την πρωτοβουλία να δώσετε οποιοδήποτε φάρμακο στο παιδί σας χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Ο γιατρός πολλές φορές μπορεί να κάνει τη διάγνωση ακούγοντας μόνο τον βήχα. Ανάλογα με την αιτία του βήχα, θα προτείνει και την ανάλογη θεραπεία.

sigmalive

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki