Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνες που δείχνουν πόσο διαφορετική είναι σήμερα η παιδική ηλικία σε σχέση με τη δική μας

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
και ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ !!
Σελίδα με εικόνες

«Δεν το είχαμε αυτό όταν ήμασταν παιδιά!» μια πολύ συνηθισμένη έκφραση- αναστεναγμός από τη γενιά που μεγάλωσε στη δεκαετία του ’90. Πράγματι είναι μεγάλη αλήθεια!
Πολλά παιχνίδια και πράγματα που έχουν τα σύγχρονα παιδιά θα φάνταζαν εξωπραγματικά εκείνα τα χρόνια. Θα βρούμε πολλές διαφορές ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα των παιδικών χρόνων.
Εμείς τις συγκεντρώσαμε και τις ζωντανέψαμε μέσα από εικόνες. Θα τις δείτε παρακάτω και σίγουρα θα γεμίσετε με νοσταλγία κι αγάπη για την παιδική σας ηλικία.

Παιχνίδια

Τιμωρία

 Κορίτσια στην εφηβεία

 Τα νέα της σχολικής ημέρας
 Τηλέφωνο

 Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

“Μαμά, 5 λεπτά ακόμη, σε παρακαλώ!”

Στο τέλος μας περιμένει μια μικρή έκπληξη-ανάμνηση
που ενώνει τις δυο γενιές.

Η μεγαλύτερη τραγωδία της παιδικής ηλικίας

fanpage.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες» - 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Tο teaser-trailer της ταινίας μας «Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες», με την οποία συμμετείχαμε στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του διακρατικού μαθητικού προγράμματος EUFORIA. 
Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία στην οποία μυθοπλαστικά ο Αισχύλος «συνομιλεί» με τους σημερινούς πρόσφυγες.  
Με οδηγό τους στίχους του μεγάλου τραγωδού προσπαθήσαμε να καταλάβουμε και να μιλήσουμε για το δράμα της σημερινής προσφυγιάς … 
Ένα «ορεκτικό» για τους ανυπόμονους.
 https://www.youtube.com/watch?v=ZMA4Oh4DN8s
Η ταινία θα ταξιδέψει σε φεστιβάλ της αλλοδαπής, αλλά και της ημεδαπής, για να επιστρέψει κάποια στιγμή εκεί που δημιουργήθηκε και να παραμείνει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας. 
Ραντεβού λοιπόν προσεχώς…. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν.
Τζένη Σιούτη

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Noah Gofur: 7χρονο αγοράκι τηλεφώνησε στα επείγοντα
και έσωσε τη μητέρα του! - ‘Hello, my mum can’t move’

Η ψυχραιμία ενός 7χρονου ήταν σωτήρια, όταν ξαφνικά είδε την μητέρα του να πέφτει στο έδαφος και να μην μπορεί να κουνηθεί.

Ο μικρός Νόα από την Αγγλία αποδείχθηκε «τέρας» ψυχραιμίας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, και αμέσως κάλεσε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης (999).
Noah Gofur managed to phone 999 despite being just seven years old
Παρά την ταραχή του, αντικρίζοντας την μαμά του σε αυτή την κατάσταση, κατόρθωσε να δώσει στο τηλεφωνικό κέντρο όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, προκειμένου το ασθενοφόρο να φτάσει άμεσα και να τις προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Η μητέρα του είχε υποστεί μία μόλυνση στο αυτί που αποδείχθηκε πολύ σοβαρή και της προκάλεσε αυτή την επιπλοκή.
Χάρη στο θάρρος και την γενναιότητα του πιτσιρικά κατάφερε να το ξεπεράσει και τώρα να είναι σπίτι της.

«Πάντα του μαθαίναμε την οδό και τον αριθμό του σπιτιού μας, σε περίπτωση που χαθεί. Τελικά χρειάστηκε τα στοιχεία αυτά για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

madata
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Εξομολογήσεις παιδιών για τις σχέσεις με τους πατεράδες τους

Ένα video θίγει την σχέση πατέρα - παιδιού, η οποία είναι εξίσου σημαντική με αυτή που έχει με τη μητέρα.
Το παιδικό ραδιόφωνο ifeelkid.gr σε συνεργασία με το ladylike.gr σε ενημερώνει για τα πάντα σχετικά με τη μητρότητα, την οικογένεια και το παιδί.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησες με τον πατέρα σου; Θα τον ρωτήσεις ποτέ για αυτά τα πράγματα που σε ενοχλούν; Η σχέση πατέρα-παιδιού είναι το ίδιο σημαντική μ’ εκείνη της μητέρας με το παιδί. Πολύ συχνά όμως ο πατέρας είναι μια φιγούρα απόμακρη, δημιουργώντας στην παιδική σκέψη και ψυχή συναισθήματα δύσκολα, ανυπόφορα που το παιδί δυσκολεύεται να διαχειριστεί.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον animation βασισμένο σε 5 "εξομολογήσεις" παιδιών για το πώς φάνταζε στα μάτια και στην ψυχή του καθενός ο πατέρας, για  τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, για την παρουσία ή την απουσία του πατέρα… 5 διαφορετικές αφηγήσεις, από την πλευρά του παιδιού, στο β’ ενικό πρόσωπο, σαν να έχει τον πατέρα μπροστά του και του λέει όσα θα ήθελε, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να πει ως παιδί, όσα δεν τόλμησε ποτέ να τον ρωτήσει. 5 διαφορετικές αφηγήσεις που μπλέκονται και δείχνουν το "εσωτερικό μπλέξιμο" του κάθε παιδιού και τα αδιέξοδα στη σχέση του με τον πατέρα. Μια βραβευμένη ταινία animation για το πόσο αναγκαίος είναι ο πατέρας για το παιδί και πόσο η μεταξύ τους σχέση σημαδεύει ανεξίτηλα την παιδική ψυχοσύνθεση.

ladylike.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι