Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Πρέπει να κάνουμε μπανάκι το παιδί μας κάθε βράδυ,
ή μήπως όχι;

Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό, έτσι δεν είναι; Ακούγεται σαν η υγεία του παιδιού σας να κινδυνεύει αν είναι καθαρό κάθε βράδυ.

Όταν τα μωρά γεννιούνται το δέρμα τους είναι προστατευμένο και προφυλαγμένο από βακτήρια, λόγω του λεπτού φιλμ λίπους που περιβάλλει το σώμα τους και ονομάζεται επιδερμικός φραγμός.
Το φιλμ αυτό προστατεύει το δέρμα από το περιβάλλον. Τα πολύ συχνά μπάνια παραβιάζουν την λεπτή αυτή προστατευτική μεμβράνη και αφήνουν τα παιδιά με ξηρότητα και φαγούρα στο δέρμα.
Αν τα παιδιά σας φαίνονται καθαρά και δεν έχουν ιδρώσει, μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το μπάνιο. Όχι μόνο δεν θα διακινδυνεύσετε την υγεία τους, αλλά θα τα προστατεύσετε και από την έκθεση σε χημικές ουσίες που δεν πρέπει να εκτίθενται, ειδικά όταν αυτή είναι περιττή.
Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού, όπως σαπούνι και απολυμαντικό καθαρισμού, τόσο συχνά και επιπλέον ενθαρρύνουμε και τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο για την πρόληψη των ασθενειών.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια που χρησιμοποιούμε περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Μπορούν ακόμα να περιέχουν ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν άσθμα σε ορισμένους ανθρώπους. Άλλωστε ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από αλλεργίες τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνεται, επειδή με τον συνεχή καθαρισμό αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τις εσωτερικές λοιμώξεις. 
Όμως, πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το παιδί σας;
Οι δερματολόγοι συνιστούν ότι τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών πρέπει να λούζονται τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν έχουν παίξει στη λάσπη, έχουν κολυμπήσει ή έχουν ιδρώσει. Στα νεογνά αν δεν τα κάνετε μπάνιο καθημερινά θα πρέπει ωστόσο να πλένετε τακτικά το πρόσωπό τους και να είναι καθαρή η περιοχή των γεννητικών οργάνων, ειδικά μετά από κάθε αλλαγή πάνας.
invitromagazine

Αντικείμενο προπαγάνδας ένα μικρό παιδί με καρκίνο!
«Save an Angel Patras»

Πώς έχει η ιστορία με το Σωματείο
 
Μια κίνηση γεμάτη ανθρωπιά σε καιρούς δύσκολους, που κατόρθωσε να ενώσει όλους τους Ροδίτες, σε έναν σκοπό, την παροχή συνδρομής σε ένα παιδί που περνά τον δικό του Γολγοθά με την επάρατο και που για λόγους ουσιαστικούς και όχι συμβολικούς πήρε το όνομα του, φέρεται να έχει λοξοδρομήσει της αποστολής της, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της μητέρας του.

Την 17η Ιουνίου στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νεοσύστατου φιλανθρωπικού σωματείου  “Save an Angel  Patras” που έχει ως σκοπό του, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο) κατά την παιδική ηλικία, όσο και την ψυχολογική και υλική ενίσχυση οικογενειών και όσων έχουν την επιμέλεια παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Ο νεοσύστατος σύλλογος χρησιμοποίησε το όνομα του μικρού Άγγελου, εν αγνοία των γονέων του. Η μητέρα του εξανίσταται με αναρτήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ενώ διαμαρτύρεται γιατί χωρίς την συγκατάθεσή της χρησιμοποιείται συμβολικά το παιδί της, αλλά και γιατί στην διαμαρτυρία της έγινε αποδέκτης πικρόχολου σχολίου!
«Ολα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια στο νησί της Ρόδου όταν ένα μικρό αγόρι, ο Αγγελος, διαγνώστηκε με καρκίνο και ο θέραποντας ιατρός του έκρινε αναγκαία τη μεταφορά του σε κλινική της Αγγλίας. Οι γονείς του μικρού Αγγελου απευθύνθηκαν σε φίλους και αυτοί διοργάνωσαν ένα μουσικό μαραθώνιο με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. Η βραδιά ονομάστηκε Save an angel και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά θερμή.
Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι γονείς του μικρού Αγγελου, που είδαν χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους, προκειμένου να βοηθήσει το παιδί τους να καταφέρει ξανά να χαμογελά και να έχει μια φυσιολογική ζωή μακριά από νοσοκομεία και γιατρούς, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα σωματείο που ως σκοπό θα έχει την στήριξη παιδιών με καρκίνο», αναφέρεται στη σελίδα του σωματείου  “Save an Angel  Patras”.
Η μητέρα διαμαρτυρήθηκε:
«Είναι καλό να γίνονται προσπάθειες και να δημιουργούνται σύλλογοι για την οικονομική ενίσχυση και όχι μόνο, των οικογενειών που βιώνουν τον παιδικό καρκίνο και συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας.
Όμως αν είναι δυνατόν, ενώ το παιδί μου μέρα με τη μέρα χάνει την μάχη με την ζωή, να χρησιμοποιείται το όνομά του για την επέκταση του συλλόγου!
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Άγγελος χάνεται… προσπαθήστε να μπείτε στην θέση μας και στην θέση κάθε γονιού, που βιώνει την απώλεια του παιδιού του για να μπορέσετε να καταλάβετε στο ελάχιστο τι περνάμε!
Θα μπορούσατε ηθικά και μόνο να μας ρωτήσετε ή έστω να μας ενημερώσετε για την αναφορά του ονόματός του! Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό του!!!
Στο άρθρο αναφέρεστε επίσης ότι ...
....................
περισσότερα εδώ

Παιδόφιλοι ζητούν και τα ρέστα!!

Το αυστηρό της πρόσωπο απέναντι σε προβληματικές και διαταραγμένες προσωπικότητες (σε παλιάνθρωπους), που εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα, δείχνει η δικαιοσύνη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Απίστευτες περιπτώσεις καθηγητών, παιδοψυχολόγων, παιδονόμων κ.λπ., στους οποίους οι γονείς έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους, απασχολούν τη δικαιοσύνη σε ποινικές, αστικές (αποζημιώσεις) και διοικητικές (πειθαρχικές) δίκες, καθώς επέδειξαν συμπεριφορά ανάξια, προσβάλλοντας την προσωπικότητα και τη γενετήσια ελευθερία παιδιών, με ασελγείς πράξεις.

Πέρα από τις ποινικές και πειθαρχικές καταδίκες, η δικαιοσύνη ανοίγει τον δρόμο και για να πληρώσουν σημαντικές αποζημιώσεις όχι μόνο οι δράστες, αλλά και οι εργοδότες τους, για την ηθική βλάβη που προξένησαν σε παιδιά και στους γονείς τους.
Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν αποζημιώσεις 45.000 - 150.000 ευρώ ανά περίπτωση συν τους νόμιμους τόκους, αλλά και πολυετείς καθείρξεις, οι κρατικοί φορείς στους οποίους εργάζονται παιδόφιλοι (π.χ. το Δημόσιο για σχολεία, οι δήμοι για παιδικές κατασκηνώσεις κ.λπ.), οι ιδιώτες ιδιοκτήτες παιδότοπων κ.λπ. είναι υπεύθυνοι για τη χρηματική ικανοποίηση των θυμάτων και των γονέων τους.
Προσφυγή
Σε μία περίπτωση πρώην υποδιευθυντής δημοτικού σχολείου στη Β. Ελλάδα τέθηκε σε αργία, παύθηκε οριστικά από το πειθαρχικό, καταδικάστηκε πρωτοδίκως για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, αλλά με δικαστικές προσφυγές και εφέσεις προσπαθεί να ανατρέψει την τιμωρία του.

«Προδόθηκε» από τα προκλητικά υπονοούμενα στις συνομιλίες του με μαθητές ηλικίας 11 έως 13 ετών μέσω Facebook, τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Ο «δάσκαλος», που μεταξύ άλλων δίδασκε τα παιδιά Θρησκευτικά και Φυσική, τιμωρήθηκε ποινικά και πειθαρχικά (για ανάξια διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας), καθώς παρενοχλούσε σεξουαλικά τους μικρούς μαθητές του με λόγια και πράξεις, προσφέροντάς τους χρήματα, γλυκά, κεράσματα, μεταφέροντάς τους οδικώς σε διάφορους τόπους, σε συγγενείς τους κ.λπ.
Οπως κατήγγειλαν τουλάχιστον 10 παιδιά (σε ειδικές συνεντεύξεις σε παιδοψυχολόγο) και οι γονείς τους, ο «δάσκαλος» συνήθως τα έβαζε να κατεβάζουν τα παντελόνια τους και παρατηρούσε για ώρα τα γεννητικά τους όργανα ή τα θώπευε έναντι ανταλλάγματος, βάζοντας στο επίμαχο σημείο συνήθως 5 έως και 50 ευρώ.
Τα περιστατικά ήταν πολύ συχνά ακόμα και μέσα στο σχολείο (στις σκάλες, στο υπόγειο, μετά από μαθητικές παρελάσεις, ακόμα και πάνω στην έδρα μια φορά, μέσα στην τάξη) ή και εκτός, στο αυτοκίνητο. Την εμπιστοσύνη τους είχε κερδίσει με κέρασμα γλυκών, με κοινές εξόδους με μαθητές σε καφετέριες, στο γήπεδο κ.λπ., χρησιμοποιώντας σιγά σιγά ως δέλεαρ το «χαρτζιλίκι» ή άλλα δώρα (π.χ. αθλητικά παπούτσια κ.λπ.). Τα παιδιά δεν είχαν πει τίποτα στους γονείς γιατί ο υποδιευθυντής είχε πετύχει να είναι αγαπητός, αλλά και γιατί ντρέπονταν να ανοίξουν τέτοια κουβέντα στους δικούς τους. Ωστόσο οι διάλογοι στο Διαδίκτυο με τους μικρούς μαθητές (της Στ' δημοτικού συνήθως) ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί και γεμάτοι ερωτικά υπονοούμενα.
Με πρωτοφανή «οικειότητα» και προκλητικότητα αποκαλούσε άλλον «καυ...ρη», άλλον τον ρωτούσε «αν έχει το σημάδι των gay», «αν παίρνει φωτιά το... του», «μήπως βρέξει το παξιμάδι αντί να το έχει μόνο στο χέρι» κ.λπ. Σε άλλους διαλόγους που γνωστοποιήθηκαν στη δίκη έγραφε στο Facebook «περαστικά σου, πάντως αν θέλεις μπορώ να στο κάνω μάκια να περάσει», «αν έβαλες και sway ρούχα θα είσαι για φιλί... και αυτό φοβάμαι, μήπως δεν κρατηθώ», «τα κοριτσάκια θέλουν κάπου να στηρίζονται, σε σένα το στήριγμα δεν αναπτύχθηκε όσο έπρεπε...».
Οι ισχυρισμοί
Ο «δάσκαλος» υποστήριξε ότι όλα τα μηνύματα είχαν διαστρεβλωθεί και παρεξηγηθεί, ότι επρόκειτο για πλάκα, ότι δεν είχε γίνει τίποτα με τα παιδιά, ότι οι μεταξύ τους διάλογοι γίνονταν με χιούμορ και είχαν μια μεγάλη οικειότητα γιατί είναι μοντέρνος άνθρωπος, τα παιδιά του ανοίγονται κι εκείνος τα συμβουλεύει σαν πατέρας και για τις πρώτες σχέσεις που θέλουν να κάνουν και για τις ορμές τους.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να πείσει τους δικαστές, που τον παρέπεμψαν και τον καταδίκασαν, ούτε το πειθαρχικό που τον... σχόλασε πρόωρα. Σε άλλο παιδί έγραφε «μπορεί να κεράσω το σαλαμάκι σου», ενώ γνωστοποιώντας του ότι «θα είχε κερδίσει 30 ευρώ» του έγραφε «δικέ μου, ωραίος είσαι!». Αλλον τον ρωτούσε «θες να μου δείξεις αυτό που κελαηδάει» κ.λπ.
Στις καταγγελίες άλλων παιδιών, όταν μίλησαν σε ειδικούς για το τι γινόταν, ο... δάσκαλος απάντησε ότι τους είχε δώσει λεφτά επειδή τον βοήθησαν να κουβαλήσει αρκετά βιβλία κι επειδή εκείνα δεν τα δέχονταν, τους τα έβαλε πάνω στο κορδόνι της φόρμας τους και όχι σε επίμαχο σημείο. Σε άλλη περίπτωση, που έγραφε σε ανήλικο «θα βγάλω το... σου και θα το κρατήσω έτσι ώστε πάνω του να τυλίξω τα 50», επικαλέστηκε τις Αποκριές και τον Η. Ψινάκη που είχε ντυθεί με ένα μόριο στο κεφάλι και ότι ο διάλογος αφορούσε μαθητή του που θα έβαζε την ίδια αποκριάτικη αμφίεση...

Έβαζε χέρι σε 9χρονο αγόρι
Καμπάνα σε παιδότοπο για τον άτακτο διασκεδαστή

Σε άλλη υπόθεση, ο ΑΠ υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες παιδότοπου να αποζημιώσουν 9χρονο αγοράκι για όσα υπέστη από τον παιδοψυχαγωγό στη διάρκεια παιδικού πάρτι, κι ενώ όλοι οι γονείς ανυποψίαστοι βρίσκονταν σε διπλανή αίθουσα. Ο μικρός ζήτησε κλαίγοντας να φύγουν πριν τελειώσει η εκδήλωση και φθάνοντας στο σπίτι αποκάλυψε στους αναστατωμένους γονείς ότι ο διασκεδαστής των παιδιών έβαζε συνέχεια το χέρι του στο παντελόνι του πονώντας τον.
Πέρα από την ποινική καταδίκη του... παιδοψυχαγωγού, το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη αποζημίωσης και για τους ιδιοκτήτες του «αναψυκτηρίου παιδικών δεξιώσεων, λόγω της ανήθικης συμπεριφοράς του καταδικασθέντος με τον οποίο συνδέονταν με εργασιακή σχέση (σχέση πρόστησης).
Επιδικάζοντας αποζημίωση 45.000 € συν τους νόμιμους τόκους, ο ΑΠ δέχθηκε ότι πριν από την πρόσληψη οι ιδιοκτήτες όφειλαν να είχαν ελέγξει την προσωπικότητα του «παιδοψυχαγωγού», το βιογραφικό του και να έχουν λάβει κάθε μέριμνα για την ασφαλή φύλαξη και διασκέδαση των ανήλικων παιδιών, που οι γονείς τους εμπιστεύονται.
Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί πάντως το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις ποινικά διωκόμενοι καθηγητές σχολείων προσπαθούν να αποσείσουν ή να μειώσουν τις ποινικές ευθύνες τους, επικαλούμενοι μία μάλλον «στρεβλή» νομολογία.
Αρεοπαγιτική απόφαση που ερμήνευσε τη σχετική νομοθεσία (ν. 3500/06) έκρινε ότι για να εφαρμοστούν οι επιβαρυντικές περιστάσεις και να μπουν οι βαρύτατες ποινές κάθειρξης στον εκπαιδευτικό, δεν αρκεί να υπηρετεί απλά στο ίδιο σχολείο με το θύμα των ασελγών πράξεων, αλλά πρέπει να είναι και δάσκαλός του σε συγκεκριμένο μάθημα, ώστε να το γνωρίζει προσωπικά και να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, την οποία εκμεταλλεύθηκε λόγω της ιδιότητάς του. Με την απόφαση αυτή είχε περιοριστεί η ποινική ευθύνη καθηγήτριας κόρης «επωνύμου», που είχε κατηγορηθεί για την ερωτική σχέση που συνήψε με ανήλικη μαθήτρια σε καλό σχολείο, καθώς για 1 περίπου έτος από τη διάρκεια της σχέσης τους η καθηγήτρια δεν παρέδιδε μαθήματα στο τμήμα της ανήλικης.

Ομαδάρχης δημοτικής κατασκήνωσηςΕδειχνε ταινίες πορνό και μετά ασελγούσε στα παιδιά
Σε άλλη περίπτωση, τα ποινικά δικαστήρια καταδίκασαν αμετάκλητα τον ομαδάρχη παιδικής κατασκήνωσης που ανήκει σε δήμο για τις απαράδεκτες ασελγείς πράξεις του σε βάρος ανηλίκων, που γίνονταν στο κατάλυμά του μέσα στις εγκαταστάσεις, αφού υποχρέωνε τα παιδιά να βλέπουν πρώτα πορνογραφικές ταινίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.
Ο ομαδάρχης, που «εισέπραξε» αμετάκλητα 33 χρόνια κάθειρξη (εκτίονται 25) και χρηματική ποινή 230.000 ευρώ, εμφανιζόταν μάλιστα ως δήθεν παιδοψυχολόγος, ενώ οι σπουδές του δικαιολογούσαν αρμοδιότητα μόνο παιδονόμου. Είχε καταφέρει να κερδίσει την ....

περισσότερα εδώ: ethnos

Την πατρίδα μ’ έχασα

Την πατρίδα μ’ έχασα
έκλαψα και πόνεσα (δις)
Λιγούμαι κι αρόθυμω, όι όι
ν’ ανασπάλω κι επορώ (δις).
Την πατρίδα μου έχασα
έκλαψα και πόνεσα
Λιγώνομαι κι επιθυμώ όι, όι
Να ξεχάσω δε μπορώ
Μίαν κι άλλο σην ζωή μ’
σο πεγάδι μ’ σην αυλή μ’ (δις)
Νερόπον ας έπινα, όι όι
και τ’ ομμάτα μ’ έπλυνα (δις).
Ακόμη μία φορά στη ζωή μου
Στο πηγάδι στην αυλή μου
Νεράκι ας έπινα όι, όι
και να μάτια μου να "έπλενα"
Τά ταφία μ’ έχασα
ντ’ έθαψα κι ενέσπαλα (δις)
Τ’ εμετέρτ 'ς αναστορώ, όι όι
και σο ψυόπο μ’ κουβαλώ (δις)
Τους τάφους μου έχασα
Αυτούς που έθαψα δεν ξέχασα
Τους δικούς μας ξαναθυμάμαι όι, όι
και στην ψυχούλα μου κουβαλάω
Εκκλησίας έρημα
μοναστήρα ακάντηλα (δις)
πόρτας και παράθυρα, όι όι
επέμναν ακράνοιχτα (δις)
Έρημες εκκλησίες
Μοναστήρια χωρίς καντήλες
Πόρτες και παράθυρα όι, όι

μείνανε ορθάνοιχτα
Στίχοι: Χρήστος Αντωνιάδης
Μουσική: Κώστας Σιαμίδης


Του Χρήστου Αντωνιάδη, καθηγητή νευροχειρουργικής στο ΑΠΘ (1950-2013) που κατάγεται από την Ξηρολίμνη Κοζάνης