Friday 19 October 2007

Διεθνής Αμνηστία: Η δύναμη της Υπογραφής

Τι είναι η Διεθνής Αμνηστία
Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο κίνημα εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όραμα μας είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλους διεθνείς κανόνες. Βασικές αξίες μας η αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο, η αμεροληψία και η διαφάνεια, η δημοκρατία και ο αμοιβαίος σεβασμός.
 
amnesty.org


Άγγελος στην αναμονή...

Ένα μικρό κοριτσάκι ξεπροβάλλει πίσω από γυναίκες που περιμένουν για συσσίτιο από τον αμερικανικό στρατό στη σουνιτική γειτονιά Arab Jabour στη νότια Βαγδάτη

Συνελήφθη παιδόφιλος. Ας ελπίσουμε σε μια δίκαιη τιμωρία

Συνελήφθη επιτέλους ο παιδόφιλος με το ψευδώνυμο Βίκο.

Παραθέτω τα νέα:Στα χέρια των Αρχών ο «Βίκο»Συνελήφθη στην Ταϊλάνδη ο 32χρονος Καναδός παιδεραστής
Associated Press 

Στην Ταϊλάνδη δόθηκε το τέλος στο παγκόσμιο κυνηγητό για τον Καναδό παιδεραστή
Μπανγκόκ Σε περιοχή της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης συνελήφθη την Παρασκευή ο 32χρονος Καναδός με το ψευδώνυμο «Βίκο», ο οποίος καταζητείται από την Interpol για παιδεραστία.
Ο Κρίστοφερ Πολ Νιλ από το Βανκούβερ κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε 12 παιδιά σε Καμπότζη και Βιετνάμ και για δημοσίευση φωτογραφιών ανηλίκων στο Διαδίκτυο.
Εντός της ημέρας η αστυνομία της Ταϊλάνδης αναμένεται να μεταφέρει τον 32χρονο Καναδό δάσκαλο στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Ο «Βίκο» συνελήφθη έπειτα από ένα παγκόσμιο κυνηγητό, που ξεκίνησε, όταν η Interpol έδωσε -μέσω Διαδικτύου- στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του και ζήτησε τη συνεργασία όλων των χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.Με τη βοήθεια των Αρχών της Νότιας Κορέας και της Ταϊλάνδης διαπιστώθηκε την περασμένη Τρίτη ότι ο ύποπτος είχε ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Σεούλ για την Μπανγκόκ την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό, Associated Press

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
Ας ελπίσουμε σε μια δίκαιη τιμωρία

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki