Monday 15 June 2009

Ο ατενώς ορών ή ... Χωρίς να ανοιγοκλείσουν τα βλέφαρα

Είχε εγκληματικά ένστικτα.
Ήθελε πολύ να σκοτώσει,
αλλά φοβόταν τις συνέπειες του νόμου.
Τελικά βρήκε τη λύση:
αποφάσισε να σκοτώσει το Θεό!
Ήταν ο μόνος φόνος που μπορούσε να κάνει
χωρίς συνέπειες.
Έτσι πίστευε και προχώρησε.
Σκότωσε το Θεό!
Στην αρχή το έκανε φραστικά.
Ύστερα με γραπτά κείμενά του,
που οι ειδικοί τα βρήκαν "σπουδαία"!
Τελικά, προχώρησε πιο πέρα...
σκότωσε τον Θεό και μέσα του.
Και τότε βρέθηκε μπροστά στην τιμωρία
που δεν είχε λογαριάσει:
στο κενό της απουσίας του Θεού!
Εκεί κατέρρευσε...
 
Αφιερωμένο στον Friedrich Nietzsche

Ζητείται ελπίς για τα Ιατρικά Κέντρα των Ρομά

Δύο παρατάσεις έχουν ήδη δοθεί στη λειτουργία των Ιατρικών Κέντρων των Ρομά, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των οποίων ολοκληρώθηκε πέρυσι. 
Η ομαλή τους λειτουργία και η προσφορά τους στην νομαδική ελληνική κοινότητα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όμως η απουσία εθνικών πόρων πλέον καθιστά τη λειτουργία τους αδύνατη.
Οι κάτοικοι των καταυλισμών δείχνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που προσφέρει το σύστημα Ιατροκοινωνικών Κέντρων (ΙΑΚ). Όπως δήλωσε ο Νίκος Τσιτσίκος κάτοικος του καταυλισμού Σαγαίικων Αχαΐας στην Ελευθεροτυπία, το ΙΑΚ «προσφέρει εξυπηρέτηση κομπλέ». 
Δυστυχώς, όμως, η έλλειψη πόρων προοιωνίζεται τη διακοπή της λειτουργίας τους, αν λάβει κανείς υπόψιν πως οι εργαζόμενοι των Ιατροκοινωνικών Κέντρων έχουν να πληρωθούν από δύο έως και τρεις μήνες. Τα ΙΑΚ έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν στις 30 Ιουνίου και ακόμα δεν είναι γνωστό εάν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τη λειτουργία τους.

Δικαιολογημένα ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, κατακρίνει αυτή τη δυσλειτουργία που το κράτος παρέβλεψε να επιβλέψει. 
Όπως δήλωσε στην Ελευθεροτυπία, «το χειρότερο είναι πως ο μοναδικός θεσμός που οι ίδιοι οι Ρομά θεωρούν απαραίτητο και, όπου λειτουργεί αποτελεσματικά, τον θεωρούν "δικό τους κέντρο", αφού φροντίζει πολλές πτυχές πρωτοβάθμιας υγείας, στηρίζει την πρόσβαση και παρακολούθηση του σχολείου και παρέχει πολλές άλλες μορφές νομικής, αστικοδημοτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης είναι δίχως αύριο - γεγονός σημαίνει ανακοπή της διαδικασίας ένταξης αυτών των Ρομά στην κοινωνία».
 
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εθελοντές προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά των φαναριών 11-06-2009 18:55
πηγή: tvxs, Ελευθεροτυπία

Το βαλς των χαμένων ονείρων / Για όσους παραμένουμε παιδιά...

Μάνος Χατζιδάκις: έφυγε στις 15 Ιουνίου 1994

Το βαλς των χαμένων ονείρων

 .
Για όσους παραμένουμε παιδιά...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki