Saturday 26 January 2008

ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!

Προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει το λεωφορείο ?
Προς τα αριστερά η προς τα δεξιά ?


Δεν µπορείς να αποφασίσεις ?


Κοίταξε την φωτογραφία άλλη µία φορά,


πιο καλά !


Ακόμα δεν µπορείς να αποφασίσεις?

Ακριβώς την ίδια φωτογραφία την έδειξαν
σε 5-χρονα παιδάκια (νήπια)

και τους έκαναν την ίδια ερώτηση.

90% από αυτά έδωσαν την εξής απάντηση :

«Το λεωφορείο πηγαίνει προς τα αριστερά!»

Στην ερώτηση

«Γιατί νομίζεις, ότι το λεωφορείο πηγαίνει προς τα αριστερά;»

Απάντησαν:

«Γιατί δεν φαίνεται η πόρτα για να µπεις στο λεωφορείο!»

Πως αισθάνεσαι τώρα ;;;


Ξέρω, κι εγώ το ίδιο !!!!!

Το κάπνισμα της εγκύου βλάπτει την πίεση του μωρού

Τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό των μητέρων τους, υφίστανται βλάβες στο σύστημα ελέγχου της αρτηριακής τους πίεσης, οι οποίες μπορεί να εξηγούν γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν αιφνιδίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους.
Το κάπνισμα της μητέρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, το οποίο εκδηλώνεται κατά το πρώτο οκτάμηνο της ζωής, δίχως ποτέ να ανεβρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου του μωρού.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα, της Σουηδίας, μελέτησαν 36 νεογέννητα μωρά, τα 17 εκ των οποίων είχαν μητέρες οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της κυήσεως.
Όπως διαπίστωσαν, τα μωρά αυτά είχαν αφύσικες διακυμάνσεις στην αρτηριακή τους πίεση, ακόμα και όταν κοιμόντουσαν ήσυχα στα κρεβατάκια τους.
Οι διακυμάνσεις αυτές είχαν ως συνέπεια να ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην καρδούλα τους, η οποία κτυπούσε πιο γρήγορα και πιο δυνατά.
Επιπλέον, τα μωρά χρειάζονταν έναν χρόνο για να αποκτήσουν φυσιολογικές διακυμάνσεις της πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας (η πίεση και οι παλμοί μας δεν είναι σταθεροί στη διάρκεια της ημέρας, αλλά αυξομειώνονται). Στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλωναν τα μωρά, και έως τα πρώτα τους γενέθλια, οι διαταραχές στην πίεση και στην καρδιολογική λειτουργία τους χειροτέρευαν σταδιακά, ενώ μετά εξομαλύνονταν.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν βλάβες στο κυκλοφορικό σύστημα των βρεφών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούν παράγοντα στο σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Hypertension».
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γκάρυ Κοέν, από το Τμήμα Υγείας Γυναικών και Παίδων του Καρολίνσκα, είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών έχει κάποια καρδιολογική συνιστώσα, καθώς είναι απίθανο να οφείλεται μόνο σε διαταραχή της αναπνοής τους.
«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ακριβούς αιτίας του», τονίζει.
Οι ερευνητές του Καρολίνσκα προγραμματίζουν να παρακολουθήσουν για δεκαετίες τα μωρά, για να διαπιστώσουν εάν οι βλάβες που πρωτοπαρατήρησαν μέσα στην 1η εβδομάδα της ζωής τους και έως τον 1ο χρόνο, μπορεί αργότερα να τους δημιουργήσουν προβλήματα.

ta nea

Παιδιά ηλικίας ακόμη και 6 ετών στα «δίχτυα» των ναρκωτικών

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ,
ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΑΣ 😟

Παιχνίδια με το θάνατο παίζουν πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν ακόμα εγκαταλείψουν την παιδική τους ηλικία.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, καθώς το φαινόμενο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η κάμερα του ALPHA και ο ρεπόρτερ Αλέξης Κουβέλης βρέθηκαν σε συνοικισμό αθίγγανων σε προάστιο της Αθήνας, όπου ένας 6χρονος με βαμμένα μαλλιά και σκουλαρίκια έδειχνε στους ενδιαφερόμενους, που μπορούσαν να προμηθευτούν ναρκωτικά, μιλώντας για «πρέζα» σαν να είναι παιχνίδι.
Λίγο πιο πέρα μια παρέα 5 αγοριών ηλικίας από 6 έως 11 ετών, όλα απολύτως εξοικειωμένα με τα ναρκωτικά. Έδειξαν ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν τους εθισμένους που τριγυρνούν σ' αυτές τις περιοχές.

Ο πιο μικρός μάλιστα υπέδειξε σε συνεργάτες του ALPHA που παρουσιάστηκαν ως ναρκομανείς, από που θα ψωνίσουν, ενώ ο πιο μεγάλος της παρέας προειδοποίησε τους υπόλοιπους στην γλώσσα των Ρόμα, ότι μπορεί να είναι αστυνομικοί.
Ίδια εικόνα και στην δίπλα γειτονιά. Δύο έφηβοι πλησίασαν τους συνεργάτες του ALPHA για να τους πουλήσουν ναρκωτικά, ενώ μαζί τους είχαν και ένα αγόρι 10 ετών. Οι δύο έφηβοι όμως τους έδιωξαν, όταν κατάλαβαν ότι δεν ήταν καλοί πελάτες.Οι κάτοικοι στα προάστια έχουν συνηθίσει σε εικόνες σαν αυτές, αλλά φοβούνται να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Υποστηρίζουν ότι τα στέκια των εμπόρων ναρκωτικών εξαπλώθηκαν τελευταία και στα σχολεία της περιοχής. Γι’ αυτά τα παιδιά λένε οι κάτοικοι, ενδιαφέρονται μόνο κάποιοι δάσκαλοι, πολλά όμως από τα παιδιά που κατέγραψε πρωί καθημερινής η κάμερα του ALPHA, προφανώς δεν πάνε σχολείο.


ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Οι ειδήσεις
  • δεν είναι reality show και κουτσομπολιά,
  • Δεν είναι ψίθυροι, κοκορομαχίες και λασπολογία,
  • δεν είναι η κλειδαρότρυπα και οι ωμοί εκβιασμοί,
  • δεν είναι η παραγωγή οσμών και η ανθρωποφαγία,
  • δεν είναι η μάχη συμφερόντων μέχρις εσχάτων,
  • δεν είναι οι υποκλοπές και η εκμετάλλευση της φιλίας,
  • δεν είναι κρεατομηχανή ανθρώπων και κανιβαλισμός,
  • δεν είναι μαύρες σακούλες γεμάτες δεσμίδες εκατομμυρίων ευρώ,
  • δεν είναι η αρένα του Κολοσσιαίου της Ρώμης,
  • δεν είναι όσα βλέπουμε κάθε βράδυ,
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ
Ειδήσεις είναι η αληθινή ενημέρωση, το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ και η τεκμηριωμένη άποψη.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Προτείνω να κλείσουμε τις τηλεοράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να ρίξουμε μεγάλες ποσότητες αποσμητικό χώρου.Παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε και να διαδώσετε την πρωτοβουλία ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στη διαμαρτυρία αυτή.


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki