Saturday 8 February 2014

Μανόλη Ἀναγνωστάκη: Ποιητική
«Τὸ τί δὲν πρόδωσες ἐσὺ νὰ μοῦ πεῖς»


-Προδίδετε πάλι τὴν Ποίηση, θὰ μοῦ πεῖς,
Τὴν ἱερότερη ἐκδήλωση τοῦ Ἀνθρώπου
Τὴ χρησιμοποιεῖτε πάλι ὡς μέσον, ὑποζύγιον
Τῶν σκοτεινῶν ἐπιδιώξεών σας
Ἐν πλήρει γνώσει τῆς ζημιᾶς ποὺ προκαλεῖτε
Μὲ τὸ παράδειγμά σας στοὺς νεωτέρους.

 
-Τὸ τί δὲν πρόδωσες ἐσὺ νὰ μοῦ πεῖς
Ἐσὺ κι οἱ ὅμοιοί σου, χρόνια καὶ χρόνια,
Ἕνα πρὸς ἕνα τὰ ὑπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στὶς διεθνεῖς ἀγορὲς καὶ τὰ λαϊκὰ παζάρια
Καὶ μείνατε χωρὶς μάτια γιὰ νὰ βλέπετε, χωρὶς ἀφτιὰ
Ν᾿ ἀκοῦτε, μὲ σφραγισμένα στόματα καὶ δὲ μιλᾶτε.
Γιὰ ποιὰ ἀνθρώπινα ἱερὰ μᾶς ἐγκαλεῖτε;

 
Ξέρω: κηρύγματα καὶ ρητορεῖες πάλι, θὰ πεῖς.
Ἔ ναὶ λοιπόν! Κηρύγματα καὶ ρητορεῖες.

 
Σὰν πρόκες πρέπει νὰ καρφώνονται οἱ λέξεις
 
Νὰ μὴν τὶς παίρνει ὁ ἄνεμος.

Μανόλης Ἀναγνωστάκης (Θεσσαλονίκη 1925 - Ἀθήνα 2005):
Ἰατρὸς ἀκτινολόγος, ποιητὴς καὶ δοκιμιογράφος.

Με αγάπη για την Κεφαλλονιά
συγκεντρώνουμε τρόφιμα στον Δήμο Περιστερίου

            
Περιστέρι, 07-02-2014
Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων
Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Δημοκρατίας
( 2105701019 – 2105701018
http://www.peristeri.gr
E-mail:press1@peristeri.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Με αγάπη για την Κεφαλλονιά
συγκεντρώνουμε τρόφιμα στον Δήμο Περιστερίου
Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης "Με αγάπη για την Κεφαλλονιά συγκεντρώνουμε τρόφιμα" θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Περιστερίου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 9:00-15:00 στο νέο Δημαρχείο (πλατεία Δημοκρατίας - σταθμό Μετρό "Περιστέρι").

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης καλεί όλους τους Περιστεριώτες για μια ακόμη φορά να δείξουν την αλληλεγγύη τους, αυτή τη φορά απέναντι στους συνανθρώπους μας στην Κεφαλλονιά, που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Ο Δήμος Περιστερίου αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια ότι είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες της πόλης μας.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:
peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou - twitter.com/Dim_Peristeriou

Αρκουδάκια για σταυροβελονιά

Όμορφα σχέδια για παιδικά κεντήματα
Lovely children cross stitch patterns

 
********************
πολλά- πολλά σχέδια ακόμα εδώ: ergocheiron
που τα πήρε από εδώ: nikiad

Ε, τι; Μπακάλικο είμαστε; «Παιδική πορνογραφία»
Saferinternet-So what? Are we a Grocery shop?


Παρά τις προσπάθειες πρόληψης, κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία
(πηγή: Safeline.gr)

Ένα θέμα που αφορά όλους μας και κυρίως τους γονείς των νέων παιδιών είναι η ασφάλεια στο διαδίκτυο και πως μπορεί αυτή να επιτευχθεί.
Για αυτό το λόγο, το saferinternet.gr ξεκίνησε μία διαδικτυακή , αλλά και τηλεοπτική καμπάνια με την αρωγή του ΕΣΡ σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας , προκειμένου να ενημερώσει το κοινό.


Ένα μικρό κοριτσάκι ανακαλύπτει τη βροχή!
Baby Discovers Rain For The First Time!

Για να μη ξεχνάμε τα δώρα της ζωής
 
Το γλυκό φιλμ της μικρής Κέιντεν που βιώνει το θαύμα της βροχής. 
Η Κayden, ένα κοριτσάκι 15 μηνών, βιώνει το φαινόμενο της βροχής για πρώτη φορά στη ζωή της και η αντίδρασή της είναι αξιολάτρευτη.

Μοιραστείτε και εσείς την έκπληξη και τη χαρά της…
She literally cannot deal with that stuff
falling from the sky

This video of a toddler discovering rain for the first time is probably the cutest thing you will see today. Or this week. Or this month.
The clip of her walking around outside her house in pure amazement at the water falling from the sky has rapidly made it to over 100,000 views on YouTube, and is sure to swell even higher.

Get ready for PURE JOY, everyone.

Ψηφιακή απειλή στο παιδικό δωμάτιο

Καμπανάκι για την έκταση που έχουν πάρει στο Ίντερνετ
η παρενόχληση και ο εκφοβισμός παιδιών αλλά και εφήβων.
Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς


«Ε, τι; Μπακάλικο είμαστε;».
Το σλόγκαν που ακούγεται στα μηνύματα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, τα οποία προβάλλονται στην τηλεόραση το τελευταίο τρίμηνο, έχει ήδη γίνει της μόδας σε πολλές εφηβικές παρέες - φυσικές και διαδικτυακές. Η «μπακάλισσα» των διαφημιστικών σποτ είναι η Τζέση Παπουτσή, η οποία προθυμοποιείται να εξυπηρετήσει τους πελάτες που της ζητούν ό,τι στα μάτια των περισσότερων θα φάνταζε αποκρουστικό και αρρωστημένο: υλικό παιδικής πορνογραφίας, παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, αρχεία με κλεμμένα προσωπικά δεδομένα.

Ερώτηση: Αυτή είναι η πραγματικότητα στο Ιντερνετ σήμερα; Απάντηση: και αυτή. Διότι, κατά τα άλλα, το Διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας στα χέρια των πολιτών οι οποίοι για πρώτη φορά απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση σε έναν ανεξάντλητο πλούτο γνώσης.

Σε αυτό το περιβάλλον (σχεδόν) απόλυτης ελευθερίας μοιραία παρεισέφρησαν άτομα που, εκμεταλλευόμενα τον ανοιχτό χαρακτήρα του Διαδικτύου, το έστρεψαν εναντίον των χρηστών του: από τις μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, μέχρι τους κυβερνοεγκληματίες που υφαρπάζουν προσωπικά δεδομένα, επιχειρούν να μας κλέψουν ή να βλάψουν τα παιδιά μας.

Σκεφτείτε το Διαδίκτυο ως ένα τεράστιο σουπερμάρκετ που προσφέρει τα πάντα (καλά και κακά) σε αφθονία χωρίς κανέναν περιορισμό. Πώς θα ξεχωρίσουμε τι πρέπει να αγοράσουμε και τι να αφήσουμε στο ράφι;

Αν κάποτε τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα αντιμετώπιζαν καθετί που έχει να κάνει με τον ψηφιακό κόσμο ως… κινέζικα («Στη μάνα σου το 'πες;» έλεγε ο απελπισμένος πατέρας μιας άλλης διαφήμισης, ακούγοντας την κόρη του να χρησιμοποιεί τεχνολογικούς όρους), σήμερα οι γονείς δεν (πρέπει να) έχουν καμιά δικαιολογία να δηλώνουν άγνοια για το τι κάνουν τα βλαστάρια τους στον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι παγίδες. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση των ανηλίκων στο Ιντερνετ είναι πολλοί: από το cyberbullying και τη σεξουαλική παρενόχληση, μέχρι τον εθισμό και την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Μόνο τους τελευταίους 24 μήνες το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 192 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία, ενώ από το 2006 έως σήμερα έχουν συλληφθεί 890 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, από το 2006 έως σήμερα έχουν αποτραπεί 888 αυτοκτονίες. Εσχάτως καταγράφονται διαδικτυακές προαναγγελίες αυτοκτονιών ή πρόκλησης αυτοτραυματισμών από ανηλίκους οι οποίοι υφίστανται ψυχολογική πίεση από διάφορες καταστάσεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Μία από αυτές είναι το cyberbullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), το οποίο είναι πλέον συχνό και στην Ελλάδα. Την τελευταία διετία η Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έχει δεχθεί 560 καταγγελίες για τέτοια κρούσματα. Επιπλέον, το 26,9% των ελλήνων εφήβων έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού το 2012.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί και η επαφή των ανηλίκων με πορνογραφικό περιεχόμενο ή υλικό βίας στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδόν το 20% των εφήβων έχει επισκεφθεί ιστότοπους πορνογραφίας.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του παιδιού τους λογισμικό γονικού ελέγχου (parental control) ή ειδικά φίλτρα που μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το facebook. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πλοήγηση των παιδιών και των εφήβων στα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα η πλειονότητα των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διατηρεί προφίλ στο facebook, ενώ η χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης έχει εξαπλωθεί ακόμη και στο Δημοτικό!

Είναι πιθανό να προσεγγίσουν το παιδί σας (αποστέλλοντάς του αίτημα φιλίας) άτομα που θα επιχειρήσουν να το βλάψουν (τα κρούσματα παιδοφιλίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια). Οι ανήλικοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκαλύπτουν σε αγνώστους τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση) ή να προσθέτουν στις επαφές τους (στο facebook ή στο Skype) άτομα που δεν γνωρίζουν στον πραγματικό κόσμο.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τα περιστατικά εξάρτησης (ως τέτοια ορίζεται η απώλεια ελέγχου στη χρήση του Διαδικτύου). Σύμφωνα με το δίκτυο EU NET, το 1,7% των εφήβων ηλικίας 15 και 16 ετών στην Ελλάδα είναι εθισμένο στο Ιντερνετ, ενώ το 11% παρουσιάζει συμπεριφορές στα όρια της εξάρτησης.

e-κίνδυνοι.
Grooming.

Το grooming (αποπλάνηση ανηλίκου) είναι η διαδικασία κατά την οποία παιδόφιλοι, προσποιούμενοι ότι είναι ανήλικοι, χρησιμοποιούν τα chatrooms ή τα κοινωνικά δίκτυα για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν.

Cyberbullying.
Πρόκειται για τα κρούσματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης (επιθετική συμπεριφορά, απειλές και εκφοβισμός) χρηστών του Ίντερνετ, κυρίως ανηλίκων, από συμμαθητές τους ή από αγνώστους. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να κάνουν τα παιδιά να νιώθουν δυστυχή, φοβισμένα και ανασφαλή.

Sexting.
Δεν είναι κατ’ ανάγκη επικίνδυνο, αλλά μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Είναι η πρακτική ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων. Δεν πρόκειται για πορνογραφικό υλικό, αλλά για ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν σε «άσεμνες» στάσεις τους ίδιους τους αποστολείς τους.

Παιδική πορνογραφία.
Στο Ίντερνετ είναι διαθέσιμες εκατοντάδες εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Καθημερινά γίνονται 116.000 αναζητήσεις για παιδική πορνογραφία. Παράλληλα, παιδόφιλοι επιχειρούν να αποπλανήσουν ανηλίκους, ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους μέσω chatrooms ή κοινωνικών δικτύων. 

Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών
  • Εξερευνήστε μόνοι ή μαζί με το παιδί σας το Διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέει το βλαστάρι σας όταν σας ζητά βοήθεια για κάτι που συνέβη στο Ιντερνετ
  • Μην απαγορεύετε στα παιδιά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συζητήστε μαζί τους και δώστε τους να καταλάβουν ότι πρέπει να μπουν όρια στη χρήση του.
  • Εξηγήστε στα παιδιά τον λόγο για τον οποίον δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένα σάιτ (π.χ. ιστότοποι πορνογραφίας) ή συγκεκριμένες ενέργειες (π.χ. η αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών σε αγνώστους).
  • Βάλτε τον υπολογιστή στο σαλόνι και κάντε το Διαδίκτυο οικογενειακή υπόθεση.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να σάς εμπιστεύονται και να σας μιλάνε για τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και τους ψηφιακούς φίλους τους.
  • Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι είναι επιβεβλημένο να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή στο Διαδίκτυο, όπως κάνουν και στον πραγματικό κόσμο.
  • Εάν χρειάζεστε βοήθεια, καλέστε το 8001180015 ή στείλτε email στο help@saferinternet.gr (Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ)

Τι να προσέξετε στη χρήση του κινητού από τα παιδιά

  1. Συμφωνήστε με τα παιδιά σας τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όταν χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο. Μάθετε στα παιδιά σας να μη δίνουν τον αριθμό του κινητού τους ή προσωπικά τους στοιχεία σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν
  2. Συζητήστε με το παιδί σας για την ηλεκτρονική παρενόχληση. Μην απαγορεύετε το κινητό ως αντίδραση σε περιστατικό παρενόχλησης, διότι αυτό θα αποθαρρύνει το παιδί να σας εμπιστευθεί
  3. Μάθετε στο παιδί σας να μην απαντά σε μηνύματα παρενόχλησης. Καλό θα ήταν να τα φυλάξετε ώστε σε περίπτωση καταγγελίας να μπορείτε να αποδείξετε την παρενόχληση
Τα Νέα  

Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στην Ευρώπη σε εμφάνιση τερηδόνας στον παιδικό πληθυσμό

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη στοματική υγεία του ελληνικού πληθυσμού, καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να εμφανίζει υψηλά ποσοστά αναφορικά με την έκταση και τη βαρύτητα εμφάνισης της τερηδόνας και να βρίσκεται στη χειρότερη ευρωπαϊκή θέση σε εμφάνιση τερηδόνας στον παιδικό πληθυσμό, ενώ η μεγάλη πλειονότητα (83,2%) δεν γνωρίζει καθόλου ή έχει ανεπαρκείς γνώσεις για την πρόληψη της πάθησης.

Σύμφωνα με στοιχεία το 42,8% των παιδιών ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδονισμένα ή σφραγισμένα δόντια, ενώ το 71% των εφήβων 15 ετών έχουν εμπειρία τερηδόνας με περίπου δύο σφραγισμένα δόντια.
Οι ενήλικες 35-44 ετών έχουν κατά μέσο όρο 7 σφραγισμένα δόντια και 5 εξαχθέντα δόντια.
«Σιωπηλή ασθένεια» χαρακτήρισαν οι επιστήμονες την τερηδόνα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τον φορέα «Συμμαχία για ένα Μέλλον Χωρίς Τερηδόνα» (Alliance for a Cavity Free Future - ACFF), αφού η εμφάνισή της στα αρχικά στάδια δεν συνδέεται με πόνο ή άλλου είδους ενόχληση για τον ασθενή.
Τα αρχικά της σημεία εντοπίζονται έως και στο 80% του διεθνούς πληθυσμού, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά προβλημάτων και αθεράπευτων αναγκών από τη συγκεκριμένη πάθηση παρουσιάζονται διεθνώς σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως τα παιδιά και οι υπερήλικες, αλλά και στα άτομα αγροτικών περιοχών και χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.
«Η τερηδόνα «συνδέεται με κοινωνικές ανισότητες, καθώς το 80% των σοβαρών προβλημάτων εντοπίζονται στο 20% του πληθυσμού», ανέφερε η Χ. Κουνάρη αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής, στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Έντονη ανησυχία, στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί η άγνοια του πληθυσμού σχετικά με το πρόβλημα της τερηδόνας. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ευρωπαϊκής έρευνας σχετικά με τις γνώσεις και την άποψη των καταναλωτών για την τερηδόνα που πραγματοποιήθηκε σε 4.500 άτομα από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, προκύπτει σαφώς η ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση πάνω στο θέμα της τερηδόνας σε επίπεδο δημόσιας υγείας, αφού σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) συμφώνησαν ότι δεν πιστεύουν ότι κάνουν αρκετά για την πρόληψη της τερηδόνας και το ένα πέμπτο (18%) παραδέχθηκε ότι οι γνώσεις τους για την πρόληψη της τερηδόνας είναι ανεπαρκείς ή μηδαμινές. Επίσης, πάνω από το ένα τρίτο (38%) των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα ο καθένας θα εμφανίσει τερηδόνα.
Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, μόνο το 16,8% του ελληνικού πληθυσμού θεωρεί ότι γνωρίζει πως μπορεί να την προλάβει, ενώ η μεγάλη πλειονότητα (83,2%) δεν γνωρίζει καθόλου ή έχει ανεπαρκείς γνώσεις για την πρόληψη της πάθησης.
Το 62,8% των Ελλήνων θεωρεί ότι πρόκειται για ένα νόσημα το οποίο απαιτεί το προβληματικό δόντι να τροχιστεί και μετά να σφραγιστεί. Δεν γνωρίζει ότι τα αρχικά στάδια δεν απαιτούν παρεμβατικές μεθόδους, όπως το σφράγισμα.
Περισσότεροι από τους μισούς (52,8%) θεωρούν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο και δεν γνωρίζουν ότι η τερηδόνα είναι μία απειλή και για τους ενήλικους.
Τέσσερις στους πέντε αντιλαμβάνονται ότι δεν κάνουν αρκετά για την πρόληψή της και ως απόρροια της αδράνειας, το 31% - 41% των ενηλίκων έχουν χάσει όλα τα δόντια και φέρουν ολικές οδοντοστοιχίες.
«Καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη της στοματικής υγείας διαδραματίζει και το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ) δεν παρέχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη για Οδοντιατρική πρόληψη ή περίθαλψη καθώς και παράγοντες, όπως η οικονομική κατάσταση και η εκπαίδευση», ανέφερε ο καθηγητής Παιδο - οδοντιατρικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Ουλής.
«Δόντι πονάει δόντι βγάζει», για τους οικονομικά ασθενέστερους είπε ο κ. Ουλής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι ανασφάλιστοι έχουν 2 έως και 5 φορές περισσότερες εξαγωγές και ανάγκες προσθετικής αντικατάστασης δοντιών από ότι έχουν οι ασφαλισμένοι.
«Η πάθηση δεν είναι αναπόφευκτη, καθώς μπορεί να προληφθεί και να σταματήσει η εξέλιξή της στα αρχικά στάδια», ανέφερε ο κ. Ουλής, τονίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του που στην προκειμένη περίπτωση είναι η οδοντόβουρτσα στο χέρι».
Με τη βοήθεια του οδοντίατρου, με καλή στοματική υγιεινή με φθοριούχο οδοντόκρεμα και ισορροπημένη διατροφή, η τερηδόνα μπορεί να προληφθεί και να σταματήσει ήδη από τα αρχικά της στάδια πριν η βλάβη επεκταθεί και χρειαστεί σφράγισμα ή εξαγωγή του δοντιού.
Αναφερόμενος στη διεθνή εμπειρία, ο Σβάντε Τουίτμαν , καθηγητής στο τμήμα Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Παραρτήματος του φορέα ACFF, μίλησε για τον παγκόσμιο χαρακτήρα του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, στο πλαίσιο του οποίου δραστηριοποιούνται ειδικοί από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του ACFF, όπως είπε, είναι να δρομολογήσει αλλαγές στην οδοντιατρική πολιτική, οι οποίες θα συνδράμουν στη βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού και στην εξάλειψη της τερηδόνας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Ουλής, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης «Βιωματική Μάθηση» - ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των νηπιαγωγείων της χώρας, για την σημασία της φροντίδας της στοματικής υγείας.

e-volos.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki