Thursday 28 March 2019

Ένα παιδί που του έκαναν bullying

Υπερασπίστηκε ένα παιδί που του έκαναν bullying, όμως δεν φανταζόταν ότι 4 χρόνια αργότερα θα συμβεί ΑΥΤΟ!
 
Πριν από 4 χρόνια, ο Jock έκανε μια μικρή πράξη που εν αγνοία του έσωσε μία ζωή.
Μια μέρα, συνάντησε ένα μικρότερο σε ηλικία παιδί που κουβαλούσε τα βιβλία του στο χέρι και προσπαθούσε να ξεφύγει από μία παρέα που τον κυνηγούσε. Ο Jock τους ακολούθησε και τους είδε να πετάνε κάτω τα βιβλία του και τα γυαλιά του.

Κατάφερε να τους τρομάξει απειλώντας ότι θα τα πει όλα στους γονείς τους και ύστερα βοήθησε τον πιτσιρικά να σηκωθεί και να μαζέψει τα πράγματά του. Ακόμη όμως δεν ήξερε την σπουδαιότητα της πράξης του…

Ο Kyle και ο Jock έμεναν στην ίδια γειτονιά αλλά ποτέ δεν είχαν ξαναμιλήσει μέχρι εκείνη τη μέρα. Περπατώντας προς το σπίτι τους όμως, ο Jock τον κάλεσε την επόμενη μέρα να παίξει ποδόσφαιρο με αυτόν και την παρέα του και κάπως έτσι ξεκίνησε μία φιλία που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, έφτασε η ημέρα της αποφοίτησης. Ο Kyle είχε την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο και έτσι του ζήτησαν να μιλήσει εκ μέρους των συμμαθητών του.

Όλοι πάγωσαν… Άρχισε να εξιστορεί τα περιστατικά της ημέρας που γνώρισε τον Jock και πως είχε ήδη προγραμματίσει για αργότερα εκείνη την ημέρα να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από τους δυνάστες του. Κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα, ούτε καν οι γονείς του!

Τι τον κράτησε ζωντανό; Η υπόσχεση ενός παιχνιδιού την επόμενη ημέρα και μία σπάνια φιλία…

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

The water only needs seconds of distraction to kill a kid

The water only needs seconds of distraction to kill a kid
To all parents and adults

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε
τη ζωγραφιά του παιδιού σας!

Λέει τόσα πολλά!!!
Οι παιδικές ζωγραφιές δεν είναι απλά χαριτωμένες απεικονίσεις ή μουτζούρες χωρίς νόημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κρύβουν πολλά μηνύματα και μέσα από αυτές μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για την νοητική αλλά και την συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Παράλληλα μπορούμε να λάβουμε στοιχεία για την προσωπικότητά του, τα ενδιαφέροντα ή για οτιδήποτε μπορεί να το απασχολεί και αποφεύγει ή δεν μπορεί να το εκφράσει λεκτικά.

Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό, όταν ένα παιδί μας δείχνει την ζωγραφιά του, μοιράζεται μαζί μας κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτό.

Μη κάνετε το λάθος και προσπεράσετε αυτή τη στιγμή λόγω των τρελών ρυθμών της ημέρας σας. 
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε τη ζωγραφιά του, να τη θαυμάσετε κι ίσως και να συζητήσετε με το παιδί σας γύρω από αυτή, αν το επιθυμεί.

Σίγουρα θέλετε να είστε εσείς αυτός/ή που θα του δώσετε την ενθάρρυνση που χρειάζεται για να συνεχίσει!

Δείτε το παρακάτω animation μικρού μήκους με την ιστορία της μικρής Alice και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki