Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Τα τερλίκια της Γιαγιάς

Τερλίκι = χαμηλό υπόδημα σε σχήμα κάλτσας από χοντρό ύφασμα, ιδίως τσόχα, για άνδρες και γυναίκες, στα νεοελληνικά η κοντή κάλτσα, συνήθως κάτω από τον αστράγαλο.

Το φορτηγό ήρθε στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και άρχισε να ξεφορτώνει. Έστησε τέντες, καφάσια και πάγκους και η Super Γιαγιά άρχισε να ξεδιπλώνει και να απλώνει την πραμάτεια της.
Τερλίκια!
Χαμός!! Γέμισε ο τόπος τερλίκια, μικρές κοντές καλτσούλες, πλεχτές.

Όλη της την ζωή τα έπλεκε η Γιαγιά, και τώρα στα ενενήντα της, τα έφερε για να κάνει το μεγάλο Μπαμ.
Κραχ στην Οικονομία!
Αλίμονο!

Ο Δήμος, υπεύθυνος για τις Λαϊκές θορυβήθηκε.
-- Τί γίνεται εδώ; Ποιος πουλάει χωρίς άδεια! Τι τό περάσαμε, «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε;» 
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Πρέπει να μπει μια Τάξις,
Αμέσως επελήφθη ο Δήμαρχος, το θέμα ήταν σοβαρό. Οι Παραγωγοί της Λαϊκής έχουν αναστατωθεί.
Έρχονται και εκλογές τώρα, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι αυτά τα πράγματα.

-- Κύριε, Ανώτερε Διοικητά της Αστυνομίας, Δήμαρχος εδώ, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, οι Αγορές είναι αναστατωμένες. Παράνομα προϊόντα, έχουν κατακλύσει την πιάτσα. 
Ούτε το προϊόν έχει άδεια, ούτε ο έμπορος. Παρακαλούμε να επιληφθείτε Πάραυτα!
-- Πωπώ, μα τι λέτε κύριε Δήμαρχε, έχουμε πρόβλημα στις Αγορές! Θα επιληφθούμε πάραυτα, με όλες μας τις δυνάμεις, το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και σας βεβαιώνω ότι θα ενημερώσω και πιο ψηλά.

Αμέσως ο Ανώτερος Διοικητής της Αστυνομίας διέταξε, μια Ομάδα Αποκατάστασης της Τάξης να μεταβεί πάραυτα, το τόνισε αυτό, στον τόπο του εγκλήματος και να αποκαταστήσει την Τάξιν. 
Συνάμα, ενημέρωσε τον Αρχηγό του Σώματος και εκείνος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης επικοινώνησε με τον Υπουργό.

Ο Υπουργός, εκτίμησε την κατάσταση, τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Πήρε αμέσως τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος κάλεσε αυθωρεί και παραχρήμα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
Εδώ είναι καθαρή περίπτωσις Αθέμιτου Ανταγωνισμού. 
Η Νομιμότητα πρέπει να αποκατασταθεί.

Η κυβέρνηση όλη στο πόδι. Ο Υπουργός Οικονομικών εξανέστη. Παράνομη διακίνηση προϊόντων! 
Τώρα που αρχίσαμε να βάζουμε τάξη;
Το έγκλημα θα χτυπηθεί στη ρίζα του.
Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε, μια Ομάδα με στελέχη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, από το ΣΔΟΕ, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, από Τελωνειακούς στήθηκε στο άψε-σβήσε,

Εν τω μεταξύ η Ομάδα Άμεσης Αποκατάστασης της Τάξης έφτασε στον τόπο του Εγκλήματος, είδε το κακούργημα να συντελείται και να εκτελείται κατ' εξακολούθηση. 
Άμεσα έγιναν οι συλλήψεις: η Σούπερ Γιαγιά, τα καφάσια, τα τερλίκια τα πάντα.
Και εν πομπή, αφού αλυσόδεσαν την Γιαγιά και τα τερλίκια της, την οδήγησαν στην Ανώτερη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας.
Βέβαια τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες: 
«Έχετε δικαίωμα να μη μιλήσετε, ότι και να πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας»
Και ξεκίνησε η διαδικασία προσαγωγής σε δίκη, με καταθέσεις, ανακρίσεις και λοιπά.
Όμως τώρα, όλοι μπορούσαν να κοιμηθούν ήσυχοι: 
Ο κύριος Δήμαρχος, ο Ανώτερος Διοικητής, ο Υπουργός, το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και βέβαια ο επικεφαλής της Διμοιρίας των ΜΑΤ, επειδή αυτή την φορά διέπρεψε, συνέλαβε τον εγκληματία, όχι όπως τις άλλες φορές που όλο του ξεφεύγουν.
Το χαμομηλάκι

2 σχόλια:

  1. Όταν καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με την υποκρισία, την ψευτιά, την αναλγησία του κράτους απλά διαπιστώνεις πως η δικαιοσύνη είναι στ' αλήθεια τυφλή. Μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους συμπεριφορές που είναι εκτός σχολιασμού μιας και ο χαρακτήρας μου και οι μέρες που διάγουμε δεν μου επιτρέπουν να εκφραστώ.
    Είναι ντροπή μας. Αυτό λεω μόνο
    Άριστη απόδοση του κειμένου! Μπράβο!
    Χρόνια Πολλά- Καλή αυριανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή