Tuesday 29 January 2019

«Έτσι ένα κέρασμα για την υγειά σας»

«Έτσι ένα κέρασμα για την υγειά σας»,
λέει ο Μητροπολίτης στο βίντεο που ανάρτησε

Πρωτοτυπεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. 

Ο Μητροπολίτης απηύθυνε... μέσω Instagram κάλεσμα στη νεολαία, να επισκεφθεί την εκκλησία και συγκεκριμένα την πρωινή λειτουργία της Τετάρτης (Τριών Ιεραρχών).
Στο ολιγόλεπτο βίντεο που ανάρτησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος κάλεσε τους μαθητές να πάνε στη γιορτή και να τους κεράσει καφέ.
Ο Άνθιμος έταξε σε όλους τους νέους και τις νέες που θα βρεθούν σε οποιαδήποτε λειτουργία της περιοχής... δωρεάν καφέ!

Ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως έχει συνεννοηθεί με όλες τις καφετέριες, οι οποίες με τη σειρά τους, δεν θα πάρουν χρήματα από όσους επιδείξουν μία... κάρτα του, την οποία θα έχουν προμηθευτεί από τις ενορίες της γειτονιάς τους.
«Ελάτε αύριο το πρωί στις εκκλησίες. Ελάτε μόνοι σας και ελεύθερα. Και μετά την εκκλησία οι ιερείς ξέρουν. Όσοι είστε μέσα θα σας δώσουν από μια ειδική κάρτα δική μου, να πάτε με αυτή σε όποια καφετέρια της πόλεως θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν χωρίς να πληρώσετε», 

είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι καταστηματάρχες θα φέρουν τις κάρτες στη μητρόπολη και θα τους ξεπληρώσει ο ίδιος.

«Έτσι ένα κέρασμα για την υγειά σας».
Στο τέλος του βίντεο ο Άνθιμος έκλεισε το βίντεο, λέγοντας: 
«Και να σας πω και κάτι ακόμα; Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο Instagram. Ένας καφές κερασμένος για σας, για τη χαρά σας, για τη γιορτή σας και για τη μαθητική σας περίοδο».
ethnos.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα μικρό βήμα

Η συγκινητική ταινία μικρού μήκους που έχει προταθεί για Oscar
Η Luna είναι ένα μικρό κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης. Ο μπαμπάς της είναι πάντα δίπλα της και την ενθαρρύνει να ονειρεύεται, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη σε κάθε βήμα της. Όσο μεγαλώνει όμως η Luna βρίσκει συνέχεια εμπόδια, που την αποθαρρύνουν. Μέχρι που μια απρόσμενη εξέλιξη θα αλλάξει τη ζωή της.
Η ταινία μικρού μήκους One Small Step αφηγείται τα όνειρα και τις ελπίδες ενός κοριτσιού να διαπρέψει σε κάτι λίγο διαφορετικό και πιο δύσκολο από όσα έχουμε συνηθίσει. Παραλλήλως παρουσιάζει την πιο γλυκιά και συγκινητική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού, σε μια μονογονεϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Οι σκηνοθέτες Andrew Chesworth και Bobby Pontillas έχουν προταθεί για το Oscar ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και θα καταλάβετε το γιατί.

newsone.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τρόποι να αγαπήσει το παιδί σας τη μουσική

Τα οφέλη της μουσικής στη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη ενός παιδιού έχουν τεκμηριωθεί εδώ και χρόνια μέσα από διαφορές επιστημονικές έρευνες.
Πέρα από αυτό όμως, η μουσική αποτελεί ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και γι’ αυτό καλό θα είναι από πολλή μικρή ηλικία να εμφυσήσετε στο παιδί σας την αγάπη για αυτή. 
Ας δούμε με ποιους τρόπους:
Τραγουδήστε του: 
Χρησιμοποιείστε νανουρίσματα για να το κοιμίσετε, τραγουδήστε μαζί του για να διασκεδάσετε, να χορέψετε και γενικά να δεθείτε περισσότερο.
Μην περιορίζεστε στα παιδικά τραγουδάκια: 
Σαφώς σε αυτήν την ηλικία τα παιδικά τραγούδια έχουν τον πρώτο λόγο, όμως μπορείτε σταδιακά να φέρετε το παιδί σας σε επαφή και με άλλα είδη μουσικής και τραγουδιών.
Επιτρέψτε του να εκφραστεί μουσικά: 
Τα μικρά παιδιά τρελαίνονται να χτυπούν τύμπανα, να παίζουν ντραμς με τα καπάκια της κατσαρόλας, να γρατζουνούν παιδικές κιθάρες και γενικά να δημιουργούν ήχους.
Μην αποθαρρύνετε το παιδί σας λέγοντάς του ότι κάνει θόρυβο, αλλά αντίθετα δείξτε του πώς να μετατρέψει το θόρυβο σε μελωδία.
Παρακολουθήστε συναυλίες-μουσικοχορευτικές παραστάσεις: 
Ειδικά στις μεγάλες πόλεις γίνονται συχνά μουσικά δρώμενα που απευθύνονται σε παιδιά και καλό είναι, αν μπορείτε, να προσφέρετε τέτοιου είδους ερεθίσματα στο παιδί σας.

Ξεκινήστε μαθήματα: 
Στα ωδεία υπάρχουν ειδικά τμήματα μουσικής προπαιδείας και χορωδίας που απευθύνονται σε νήπια και μέσα κυρίως από το παιχνίδι, βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο.

mother.gr
thesspress.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki