Friday 20 February 2015

Το success story της ΙΣΠΑΝΙΑΣ! Ο λαός κοιμάται
στους δρόμους. Κατά τα άλλα βγήκε από την κρίση!!!


Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…

Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητώντας προστασία κοιμούνται στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται και για εμάς οι Βρυξέλλες, αυτό είναι το μέλλον μας εάν «πειθαρχήσουμε» στους παρανοϊκούς νεοφιλελεύθερους του Βερολίνου.
press-news

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την Υιοθεσία

«Το παιδί πρέπει να απολαμβάνει ειδική προστασία, να του παρέχονται ευκαιρίες και δυνατότητες κατάλληλες, ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά με υγιεινό και φυσιολογικό τρόπο σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας»
 
 
«Το παιδί έχει δικαίωμα στην καλή διατροφή, κατοικία, ψυχαγωγία και ιατρική περίθαλψη»
«Πρέπει, όσο είναι δυνατό, να μεγαλώνει με τη φροντίδα και την ευθύνη των γονιών του και οπωσδήποτε σε μια ατμόσφαιρα στοργής, ηθικής και υλικής ασφάλειας»
Όσα αναφέρονται πιο πάνω ορίζονται στην Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του κάθε παιδιού.
Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να σκεφτούμε: πώς μπορεί ένα παιδί που δεν έχει οικογένεια, να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που να του παρέχει, όσα αναφέρονται και ακόμη περισσότερα, που έχουν καταγραφεί στην διακήρυξη των δικαιωμάτων του;
Τα δημόσια ιδρύματα φυσικά βοηθούν αυτά τα παιδιά, όμως δεν είναι δυνατό να τους παρέχουν την αποκλειστικότητα που πρέπει να έχει ένα παιδί, η οποία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα σ’ ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.
Στη χώρα μας πλέον υιοθετούνται περίπου 550 παιδιά κάθε χρόνο (τα 50 μόνο από ιδρύματα).
 
Που μπορείτε ν’ απευθυνθείτε
Εξαρτάται από το είδος της υιοθεσίας θα κάνετε:
- Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα παιδί από κάποιο κρατικό ίδρυμα: Σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και αν βρίσκεστε, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα». Το ίδρυμα αυτό ανήκει στο Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, και συνεργάζεται με τους γονείς που επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδί από κρατικό ίδρυμα.
- Αν γνωρίζετε το παιδί που επιθυμείτε να υιοθετήσετε (ιδιωτική υιοθεσία): Θα απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειάς σας. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα.
-Αν θέλετε να υιοθετήσετε παιδί από άλλη χώρα, (διακρατική υιοθεσία), αρμόδιες είναι και πάλι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της κάθε περιοχής αλλά και η Κεντρική Αρχή για τις διακρατικές υιοθεσίες που εδρεύει στο Υπουργείο Εργασίας.
 
Τι προϋποθέτει ο νόμος
- Ένας βασικός περιορισμός για την υιοθεσία ανηλίκου, είναι η ηλικία του υποψήφιου θετού γονέα. Δεν πρέπει να έχει διαφορά με το παιδί μικρότερη από 18 χρόνια και μεγαλύτερη από 50. Επίσης πρέπει να είναι άνω των 30 ετών και όχι μεγαλύτερος από 60.
- Για να υιοθετηθεί ένα παιδί και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του, γίνεται η λεγόμενη κατά το νόμο κοινωνική έρευνα, από αναγνωρισμένες από το κράτος γι’ αυτό το σκοπό κοινωνικές οργανώσεις και από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς. Κατά την έρευνα αυτή ελέγχεται κατά πόσο οι μελλοντικοί θετοί γονείς είναι κατάλληλοι να πάρουν το παιδί και να το αγκαλιάσουν μέσα στην οικογένειά τους με ασφάλεια και εκτιμάται κατά πόσο η υιοθεσία θα αποβεί ή όχι προς όφελος του υιοθετημένου.
- Για να γίνει επιτρεπτή η υιοθεσία πρέπει οι φυσικοί γονείς να δώσουν την συναίνεσή τους (ή η μητέρα, εφόσον είναι ανύπαντρη) και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το μωρό έχει συμπληρώσει τους 3 πρώτους μήνες από τη γέννησή του.
- Ένα παιδί μπορεί να δοθεί για υιοθεσία μετά από ...

Σίσσυ Χρηστίδου, καλά, δεν ντρέπεσαι καθόλου;
Και να δείτε ότι θα υπάρξουν βλαμμένες, που θα αγοράσουν τέτοια ρούχα για τα κοριτσάκια τους!!

Σίσσυ Χρηστίδου,
δεν είναι μόνο ότι ανέβασες αυτές τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ φωτογραφίες, είναι και που είχες την «έμπνευση» να γίνει αυτή η φωτογράφιση.
Μετάνοιωσες είπες και κατέβασες τις φωτογραφίες!!
Μια σταλιά μυαλό αν είχες, θα ήξερες ότι κάθε τι που ανεβαίνει στο διαδίκτυο μένει εκεί προς τέρψη των παιδόφιλων.
Σάλος προκλήθηκε στα social media χθες το απόγευμα από την κίνηση της Σίσσυς Χριστίδου να ανεβάσει στο λογαριασμό της στο instagram τη φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού να ποζάρει με προκλητικά εσώρουχα.
Επρόκειτο για ένα μικρό παιδί, που πιθανόν στο πλαίσιο της φωτογράφισης για την παιδική σειρά μαγιό που σχεδιάζει η παρουσιάστρια.
Η φωτογραφία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από επώνυμους, αλλά και ανώνυμους followers της. Γιατί είναι πραγματικά περίεργο να βλέπεις ένα αθώο και γλυκύτατο κοριτσάκι να ανοίγει την καμπαρντίνα του και να κοιτάζει τον φακό προκλητικά.
Επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της εξαγριώθηκαν. Ο Αντίνοος Αλμπάνης αλλά και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης έγραψαν στο instagram: «Την επόμενη φορά που θα δω στο timeline φωτό με παιδάκι να ποζάρει σαν ιερόδουλη πολυτελείας θα πάρω την πρόνοια».
περισσότερα εδώ

Bertolt Brecht - Άννα μην κλαις - Anna, weine nicht
Αφιερωμένο στους Γερμανούς «εταίρους» μας...

... που «θίγονται», όταν τους θυμίζεις το παρελθόν τους


Άννα μην κλαις
του
Bertolt Brecht (Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα.)
 

Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι
(Άννα μην κλαις)
θα γυρέψουμε βερεσέ απ' τον Μπακάλη.

 

Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή
(Άννα μην κλαις)
στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί


Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει
(Άννα μην κλαις)
Εμένα δε με βάζουν στο χέρι.


Ο στρατός ξεκινά
(Άννα μην κλαις)
Σαν γυρίσω ξανά
θ' ακολουθώ άλλες σημαίες.
Ο στρατός ξεκινά

---------------------------
Sie sprechen wieder von großen Zeiten
(Anna, weine nicht)
Der Krämer wird uns ankreiden.

Sie sprechen wieder von Ehre
(Anna, weine nicht)
Da ist nichts im Schrank, was zu holen wδre.

Sie sprechen wieder vom Siegen
(Anna, weine nicht)
Sie werden mich schon nicht kriegen.

Es ziehen die Heere
(Anna, weine nicht)
Wenn ich wiederkehre
Kehr ich unter andern Fahnen wieder.
Es ziehen die Heere.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki