Tuesday 9 July 2019

Βαριούνται τα παιδιά στο αυτοκίνητο; Τέσσερα παιχνίδια για το ταξίδι!

Παίξτε όλοι μαζί

Μικρό ή μεγάλο, το ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ κουραστικό και πολύ βαρετό. Εκτός αν παίξετε όλοι μαζί, αυτά τα 4 παιχνίδια:
1. Πήγα στα μαγαζιά
  • Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες πρέπει να ονομάσουν πράγματα που αγόρασαν από τα μαγαζιά, ξεκινώντας με ένα πράγμα που αρχίζει από άλφα.
  • Όταν έρθει ξανά η σειρά του καθενός, πρέπει να πει ένα πράγμα από βήτα, αλλά να θυμηθεί και τα προηγούμενα που είπε.
  • Ας υποθέσουμε ότι οι επιβάτες και άρα οι παίκτες είναι δύο.
Παίκτης 1: ‘‘πήγα στα μαγαζιά και αγόρασα ένα Αυγό’’
Παίκτης 2: ‘‘πήγα στα μαγαζιά και αγόρασα ένα Αρνί’’
Παίκτης 1:  ‘‘πήγα στα μαγαζιά και αγόρασα ένα Αυγό και ένα Βαρκάκι.’’
Παίκτης 2:  ‘‘ πήγα στα μαγαζιά και αγόρασα ένα Αρνί και  μια… Βάση για μολύβια.’’
Πραγματικά γίνεται ο χαμός από τα γέλια, γιατί και δεν σου ´ρχεται αμέσως η λέξη και δεν θυμάσαι τίποτε από τα προηγούμενα! Νικητής είναι αυτός που θα πει τα πιο πολλά γράμματα και πιο σωστά όλα τα προηγούμενα.

2. Διαγωνισμός τραγουδιού
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά πάρα πολύ διασκεδαστικά. Ξεκινάμε ένα τραγούδι όλοι μαζί και μόλις φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν  θυμόμαστε παρακάτω,  λέει ο άλλος το επόμενο και αμέσως ξεκινάμε να το τραγουδάμε. Και μετά κι άλλο, κι άλλο… Το πολύ καλό με αυτό το παιχνίδι είναι ότι έτσι τα παιδιά καταφέρνουν να μάθουν πάρα πολλά ελληνικά τραγούδια.

3. Ζώο, φυτό, πράγμα
  • Ο  ένας λέει από μέσα του την αλφαβήτα.
  • Ο άλλος όποτε θέλει, λέει stop.
  • Στο γράμμα που θα σταματήσει, όλοι προσπαθούμε να βρούμε ζώο,  φυτό, πράγμα, επάγγελμα, χώρα, πόλη, φαγητό, τραγούδι, από αυτό το γράμμα.
  • Κερδίζει κάθε φορά όποιος τα βρει και τα φωνάξει πρώτος.

4. Βρες το χρώμα
  • Ο καθένας διαλέγει ένα χρώμα.
  • Μόλις δει στον δρόμο ένα αντικείμενο σε αυτό το χρώμα το φωνάζει δυνατά: είδα ένα μπλε αυτοκίνητο . Ή είδα ένα μπλε φόρεμα, είδα ένα μπλε παντζούρι...
  • Ο άλλος διαλέγει για παράδειγμα κόκκινο και φωνάζει όλα τα κόκκινα που βλέπει.
  • Κερδίζει όποιος φτάσει πρώτος τα δέκα.
Συντάκτης: Allyou Team
Πηγή:allyou.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το FBI

Το FBI προειδοποίησε το Twitter για τις διαδικτυακές επιθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου, που στοχεύουν τους εφήβους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Σε ένα blog post του FBI, δόθηκαν και μερικά παραδείγματα: «Ένα από τα θύματα ήταν ένα 14χρονο αγόρι από τη Δυτική Virginia. Ένα άλλο θύμα από το Michigan ήταν μόνο 12 χρονών. Ένα 17χρονο κορίτσι από το Ohio, προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση».FBI
Το FBI έχει εντοπίσει 20 εφήβους, που είχαν παρενοχληθεί, είχαν απειληθεί και είχαν γίνει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από έναν συγκεκριμένο άνδρα.
Η υπηρεσία τονίζει ότι οι νέοι, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να αποφεύγουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν στην πραγματική τους ζωή.

Το FBI έχει παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων στο διαδίκτυο. Κυρίως αναφέρονται στον εξαναγκασμό ενός παιδιού (από έναν ενήλικα) να τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, που απεικονίζουν το ίδιο το παιδί, και στη συνέχεια να στέλνουν το περιεχόμενο μέσω διαδικτύου στον εγκληματία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εγκληματίες «ψαρεύουν» τα θύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε chat εφαρμογές και gaming πλατφόρμες.

Η πρώτη σεξουαλική φωτογραφία μπορεί να σταλεί για πολλούς λόγους. Αυτό, όμως, που κάνει τα παιδιά να συνεχίζουν να στέλνουν το σεξουαλικό περιεχόμενο είναι ο φόβος, ο εξαναγκασμός και η χειραγώγηση. Πέρα από τις απειλές και τον εξαναγκασμό, όμως, τα παιδιά φοβούνται να αποκαλύψουν στους γονείς τους αυτό που έχουν κάνει γιατί το θεωρούν κακό ή ντρέπονται. Φοβούνται, ίσως, ότι θα τιμωρηθούν. Και έτσι, συνεχίζουν να υποκύπτουν στις απαιτήσεις του θύτη.

Το FBI απαντάει στις ερωτήσεις, που σκέφτονται όλοι:
Γιατί να συμφωνήσει το παιδί ή ο έφηβος να κάνει κάτι τέτοιο;
Οι εγκληματίες είναι άτομα αδίστακτα και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να πείσουν το νεαρό θύμα. Μπορούν να προσεγγίσουν το θύμα μέσω εφαρμογών, παιχνιδιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Μπορεί να φλερτάρουν, να λένε ωραία λόγια, να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια υποτιθέμενη ρομαντική σχέση. Άλλοι, πάλι, μπορεί να προσφέρουν στο παιδί κάτι, που θέλει και σε αντάλλαγμα να ζητήσουν μια φωτογραφία (π.χ. ο εγκληματίας μπορεί να ζητήσει από ένα νεαρό κορίτσι μια γυμνή φωτογραφία και να της υποσχεθεί ένα συμβόλαιο σε πρακτορείο μοντέλων). Επίσης, μπορεί να προσφέρουν πιστωτικές κάρτες, χρήματα, cryptocurrencies, κάρτες δώρων και άλλα. Ανάλογα με το πώς αξιολογούν κάθε παιδί.
Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να απειλούν κατευθείαν το παιδί. Να λένε ότι διαθέτουν ήδη φωτογραφίες και να απειλούν ότι θα τις δημοσιοποιήσουν ή ότι θα βλάψουν το ίδιο το παιδί ή την οικογένειά του.

Το παιδί μου δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.
Έρευνα και συνεντεύξεις του FBI έδειξαν ότι όλα τα παιδιά είναι πιθανό να πέσουν θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνική και κοινωνικοπολιτική τους τάξη. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό των θυμάτων είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Γιατί τα θύματα δεν μιλούν σε κάποιον και δεν ζητούν βοήθεια;
Ο βασικότερος λόγος, που τα θύματα δεν μιλούν, είναι ο φόβος. Φοβούνται τον ίδιο τον εγκληματία, φοβούνται τους γονείς τους ακόμα και τις αρχές. Τα παιδιά ξέρουν ότι αυτό που έχουν κάνει δεν είναι σωστό και συνήθως αισθάνονται ντροπή. Φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, ο εγκληματίας μπορεί να τους λέει ότι θα κατηγορηθούν για παιδική πορνογραφία και ότι θα θεωρηθούν εγκληματίες και θα διωχθούν από τις αρχές.
Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους εφήβους;
To FBI τονίζει ότι η σωστή ενημέρωση και οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας αποτελούν την καλύτερη άμυνα. Οι νέοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι υπάρχουν παντού. Εξηγήστε στα παιδιά ότι οι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στο διαδίκτυο, μπορεί να προσποιούνται και να μην είναι αυτοί που λένε ότι είναι.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουν ότι οτιδήποτε μοιράζεται στο διαδίκτυο, μένει πάντα εκεί, ακόμα και αν προσπαθήσουν να το σβήσουν. Επομένως, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημοσιοποίησης κάποιας ακατάλληλης φωτογραφίας.

Επίσης, είναι καλό να τεθούν κάποια όρια στη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά. Για παράδειγμα, να μπορούν να μπουν μόνο σε συγκεκριμένα sites και για συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Τέλος, προτείνεται να γίνεται έλεγχος στις συσκευές, που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι, ώστε να γνωρίζουν οι κηδεμόνες τι εφαρμογές χρησιμοποιούν και με ποιους επικοινωνούν και να φροντίζουν να κάνουν ιδιωτικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην βρίσκουν πληροφορίες οι εγκληματίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να δείχνετε στο παιδί σας, ότι είστε δίπλα του και ότι το υποστηρίζετε. Αυτό θα βοηθήσει στο να είναι ανοιχτό και να μην φοβάται να σας μιλήσει γι’ αυτό, που του συμβαίνει. Οι περισσότεροι εγκληματίες στηρίζονται στο ότι το παιδί φοβάται να μιλήσει και έτσι συνεχίζει να υποκύπτει. Δείξτε στο παιδί ότι μπορεί να σας εμπιστευθεί. Μείνετε δίπλα του και ενημερώστε το για τους κινδύνους.

Φυσικά, όταν αποκαλύπτεται ένα τέτοιο περιστατικό, θα πρέπει να γίνεται αμέσως καταγγελία.

secnews.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki