Friday 20 December 2013

Το «Δάσος των Χριστουγέννων», το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», η Ονειρούπολη, ο «Μύλος των ξωτικών»
και άλλα πολλά χριστουγεννιάτικα χωριά!!

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο πάρκο του Αλιάκμονα στην Ημαθία διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με δημιουργικά εργαστήρια και χριστουγεννιάτικες αγορές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.00 έως τις 21.00.


«Χωριό του Αϊ Βασίλη» αποκτά για πρώτη φορά ο Βόλος. Το μαγικό χωριό θα λειτουργεί έως και τις 7 Ιανουαρίου στο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου, και θα φιλοξενήσει ποικίλα παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε συνδυασμό με εορταστικούς ήχους.

Ο δημοτικός κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη, ένα πραγματικό παραμύθι που μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ευφραίνει καρδιές με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράση και εκδηλώσεις.

Το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων και ο «Μύλος των ξωτικών» ανάβει τη γιορτινή «φλόγα».
Eργοστάσια σοκολάτας, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανές αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, ξωτικά και πολλές άλλες δραστηριότητες περιλουσμένες με τη μαγική σκόνη των γιορτών δίνουν μια διαφορετική νότα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Ανακαλύψτε τα "χριστουγεννιάτικα χωριά" της Ελλάδας πατώντας στον πίνακα, που θα σας μεταφέρει αυτόματα στον επιλεγμένο προορισμό.


Πόλη
Χριστουγεννιάτικο Πάρκο
Χρονικό διάστημα λειτουργίας
  1. Βέροια

Γιορτινές εκδηλώσεις για παιδιά σε δήμους της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα
Με επίκεντρο το παιδί και τη φαντασία οι δήμοι προσπαθούν να αποτυπώσουν τη λαμπερή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Παραμύθια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και άλλες εκδηλώσεις «στολίζουν» το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δήμων της Αθήνας και όχι μόνο.
«Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει»
Στην Αθήνα η καρδιά των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2013 – 2014 είναι το παιδί, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το σύνθημά της: «Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει».
Οι γιορτινές εκδηλώσεις της Αθήνας ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιανουαρίου.
Μιλώντας στο in.gr για το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, η πρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού της Αθήνας, Νέλλη Παπαχελά, αναφέρθηκε στην ξεχωριστή θέση που κατέχει το παιδί, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «είναι ο κύριος άξονας, μέλλον αυτής της χώρας».
Χαρακτήρισε πιο «πλούσιο» το φετινό πρόγραμμα σε σχέση με το 2012 με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις για το παιδί, αλλά παραδέχτηκε πως:«δεν μπορούμε να στολίσουμε όλη την πόλη» και ότι έχει επιτευχθεί «ο στολισμός φτωχών περιοχών».

Οι γιορτινές εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν στο δήμο Αθηνών είναι:
  • Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: Πλατεία Κολωνακίου 09.00 - 19:00 Φιλανθρωπική εκδήλωση από το Ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού»
  • Κυριακή 22 Δεκεμβρίου: Πλατεία Συντάγματος 11.00 - 13.00 «Οι Νεράιδες των Χριστουγέννων», ένα παιχνίδι με κίνηση, δραματοποίηση και διασκέδαση από το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
  • Τρίτη 24 Δεκεμβρίου: Πλατεία Συντάγματος
    10.00 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
    στους δρόμους της Αθήνας με Ανοιχτό Λεωφορείο!
    11.00 - 14.00 «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
    11.00 - 14.00 «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
    11.00 - 13.00 «Χριστούγεννα στο δάσος». Μουσική τραγούδι και κατασκευές από το
    εργαστήρι Άκου κοίτα
    11.00 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων
    13.00 - 15.00 «Νεραϊδο - κομμωτήριο και Προσωπομαγίες», από την ομάδα Σφυριχτρούλες
    16.00 Συναυλία με τους Vrastaz
    17.00 Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα
  • Τρίτη 31 Δεκεμβρίου: Πλατεία Συντάγματος
    11.00 - 14.00 «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών 11.00 - 14.00 «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
    12.00 – 13.00 «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη». Παιδική παράσταση από
    τις Μικρές Ιστορίες
    13.00 - 15.00 «Νεραϊδο - κομμωτήριο και Προσωπομαγίες», από την ομάδα Σφυριχτ
    ρούλες
    17.00 - 18.30 «Χριστουγεννιάτικα Καλικαντζαρίσματα». Παιδική παράσταση από τις
    Μορφές Έκφρασης
Οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου:
Από τις 22:20 έως τις 02:30 (Κεντρική Σκηνή Θησείο)
  • Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Σολίστ: Μ. Ψύρρας, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλης Λέκκας
  • Εντυπωσιακές διασκευές από Stringless
  • Πυροτεχνήματα, με υπόκρουση των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των άλλων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα τα κάλαντα από Stringless
  • Σκηνοθετημένα happenings με πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα με την μορφή μικρών αναπάντεχων συμβάντων από τη Θεατρική ομάδα Άντωση

«Στον Πειραιά γιορτάζουμε όλοι μαζί»
Οι παιδικές εκδηλώσεις στην πλατεία Κανάρη του Πειραιά θα κλέψουν την παράσταση, «ανοίγοντας» τις πύλες της ελπίδες για μικρούς και μεγάλους μέσα από χορευτικά, θεατρικά και μουσικά προγράμματα.
Παιδικές χορωδίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μίμοι, θεατρικές παραστάσεις και ακροβάτες είναι μερικά μόνο από τα όσα θα συμβαίνουν καθημερινά τόσο στην Πλατεία Κανάρη όσο και στις άλλες πλατείες του Πειραιά.
Χωριό του Άι Βασίλη έχει στηθεί, επίσης, στην πλατεία Κανάρη χαρίζοντας χαμόγελο στα παιδιά μέσα από εργαστήρια, βόλτες με το τρενάκι, καρουσέλ, και πολλές άλλες προτάσεις.
Εκεί θα υπάρχει και ένας μίνι κινηματογράφος που θα προβάλλει ταινίες επταδιάστατης προβολής για παιδιά, ενώ θα στηθεί και το μίνι σπορ κλαμπ για παιδιά 3 - 6 ετών.
Ο πεζόδρομος Παλαμηδίου θα «στεγάσει» το παιδικό παραμύθι με απολαυστικές αφηγήσεις της Ελένης Καρβέλη, ενώ στο πάρκο Δηλαβέρη, οι κλόουν, ξυλοπόδαροι και οι μπαλονοκατασκευές θα προσδώσουν μια ακόμη πιο γιορτινή νότα διασκεδάζοντας τα παιδιά.
Ο θεσμός του παραμυθιού της γιαγιάς και του παππού θα συνεχιστεί και φέτος, από τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου και θα γίνεται καθημερινά, 11:00 - 12:00 στην πλατεία Κανάρη.
 

 «Ντύνουμε το Περιστέρι γιορτινά»
Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου Περιστερίου περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες. Η κεντρική πλατεία του δημαρχείου μετατρέπεται σε «χριστουγεννιάτικη πολιτεία» με τη βοήθεια οπτικών και σκηνικών εφέ.
Καθημερινά θα πραγματοποιούνται από καλλιτεχνικές ομάδες θεατρικά, μουσικά και διαδραστικά δρώμενα, καθώς και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά (ξυλοπόδαροι, ανιματέρ, ζογκλέρ, νεράιδες, χορευτικά κ.α.).
Για έβδομη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ) θα μεταμορφωθεί σε «γειτονιά των παιδιών» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν εκεί, δωρεάν, με το πολύχρωμο καρουσέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Άι Βασίλη.
Κατά τις εορταστικές ημέρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου θα περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα.
Παράλληλα, υπό την αιγίδα του δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών».

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως) θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες συναυλίες και δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών.

Ακόμη, την γιορτινή ατμόσφαιρα στο δήμο Περιστερίου θα τονώσει το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

«Προσφέρουμε ευτυχία σε όλο τον κόσμο, ντύνουμε την πόλη και το δημαρχείο γιορτινά με διάφορες δραστηριότητες και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την τοπική αγορά», δήλωσε η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Μαίρη Τσιώτα, μιλώντας στο in.gr.
Δίνοντας το στίγμα των φετινών Χριστουγέννων στο δήμο Περιστερίου, τόνισε πως «τα πάντα είναι δωρεάν» και ότι αυτό «ευνοεί τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους».

Χριστουγεννιάτικο χωριό και παραμύθια στο δήμο Καλλιθέας
Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Καλλιθέας σχεδιάστηκε με γνώμονα το παιδί, και «ζωντανεύει» τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα από θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, παραμύθια και συναυλίες.
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12:00μμ στο δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» (Γρ. Λαμπράκη 9) θα προβληθεί η παιδική κινηματογραφική ταινία «Χακ Φιν ο Μικρός ήρωας», ενώ την ίδια μέρα στις 12:00μμ το δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) θα φιλοξενήσει την παράσταση παιδικού θεάτρου με το έργο «Μαλαματένιος αργαλειός».
Αφήγηση του παραμυθιού «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» με ζωντανή μουσική και εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών θα μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α), ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 12:00, το δημοτικό θέατρο Καλλιθέας θα φιλοξενήσει την παιδική παράσταση «Το μόνο της ζωής του ταξίδι».
Από τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου έως και Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014 – από τις 11:00 έως τις 18:00 θα στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δαβάκη με καρουζέλ, αναπαράσταση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, συναυλίες της δημοτικής φιλαρμονικής, της χορωδίας και των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας.
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου έως και Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 από τις 11:00 έως τις 20:00 ένα χριστουγεννιάτικο περίπτερο με γλυκά και μπαλόνια θα «στολίσει» την πλατεία Κύπρου. 

Ζαχαρωτό χωριό και συναυλίες στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Παραμύθια, κουκλοθέατρο, ζαχαρωτό χωριό, παιδικές παραστάσεις και συναυλίες θα πλαισιώνουν το γιορτινό πρόγραμμα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για το 2013 – 2014.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα ακουστούν τα παραδοσιακά παραμύθια «Οι τρεις αδερφές» στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης στις 17:00 και «Η ψείρα στα γένια του βασιλιά» στην Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης στις 18:00.
Για την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου οι πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος είναι το στήσιμο ζαχαρωτού χωριού στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού, που, μεταξύ των άλλων, θα παρέχει λιχουδιές αλλά και χειροποίητα γλυκά, και το γιορτινό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν γιορτινά στολίδια και πολλά άλλα δώρα.
Στις 5 Ιανουαρίου το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, «Μίκης Θεοδωράκης» θα καλωσορίσει το 2014 με συναυλία χορωδιακής μουσικής, στην οποία θα συμμετέχουν οι χορωδίες Αργυρούπολης και Ελληνικού και η ορχήστρα εγχόρδων δημοτικού ωδείου «Γ. Μιχαλακέας».

 

Το παιδί «οδηγός» των Χριστουγέννων στο δήμο Αμαρουσίου
Η χριστουγεννιάτικη «περιπέτεια» δεν λείπει και από το δήμο Αμαρουσίου. Στην πλατεία Ευτέρπης στον σταθμό του ΗΣΑΠ το χριστουγεννιάτικο χωριό, με συναυλίες και παιχνίδια θα προσδώσει γιορτινή ατμόσφαιρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2014.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, επίσης, διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν παιδιά από τους 13 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Εορταστική συναυλία μικτής χορωδίας θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Δαΐς» τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:30.H είσοδος θα είναι ελεύθερη, και η μεταφορά με λεωφορεία δωρεάν.
 

Με λιχουδιές και παιδικές εκδηλώσεις υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα Ποικίλα θεατρικά δρώμενα, μουσικές γιορτές, παραμύθια, αλλά και γιορτινές εκδηλώσεις σε βιβλιοθήκες διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.
Ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους στο Φουαγέ του Δημαρχείου.
Γλυκά,ζαχαρωτά,μελομακάρονα και δεκάδες άλλες λιχουδιές πασπαλισμένες από την άχνη των Χριστουγέννων, συνοδεία μουσικής και φώτων, θα παραταχθούν το Σαββατοκύριακο,15 και 16 Δεκεμβρίου, στην τελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival, στο φουαγιέ του νέου δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, χριστουγεννιάτικο Bazaar, που διαρκεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ανανεώνει γιορτινά τη Θεσσαλονίκη με διάφορα είδη δώρων (χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια, κοκαλάκια γλυκά, κρασιά, λικέρ).

    π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος: Ένας σύγχρονος Άγιος Βασίλης
    ο «Άγγελος των φυλακισμένων»

    «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν.
    Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων.
    Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας…
    Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».

    «Μπορεί να μην ξέρω τη γλώσσα τους,
    ξέρω όμως να ακούω τη φωνή τους.»
    DOGMA.GR - Μαρία Παπαβλάχου |
    Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος Ιεροκήρυκας εδώ και 36 χρόνια.
    Έχει επισκεφθεί φυλακές σε 90 χώρες. Έχει αποφυλακίσει 15.500 άπορους κρατουμένους, δίνοντας 4,4 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που προήλθαν από προσφορές ανθρώπων που γνωρίζουν το έργο του… 
    .

    Τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία. Δίκαια τον αποκαλούν «Άγγελο των φυλακισμένων».
    Όταν ακούς τον πατέρα Γερβάσιο, δεν καταλαβαίνεις την ηλικία του. Είναι 83 ετών. Γεννήθηκε στον Αιμιλιανό Γρεβενών το 1931. Και όμως, όταν μιλάει για τους φυλακισμένους, για τους ανθρώπους που βοηθά να αποκτήσουν και πάλι την ελευθερία τους και να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού, νομίζεις ότι ξανανοιώνει.

    Η χάρη του Θεού είναι αυτή που του δίνει τη δύναμη να ταξιδεύει από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, εξηγεί, μιλώντας στο dogma.gr : «Έχω τέτοια όρεξη, τέτοια αγάπη, τέτοιο μεράκι, που αν μου πείτε τώρα να φύγω για την Ιρλανδία, να φύγω για την Αλάσκα, έφυγα αμέσως. Εάν μου πείτε για φυλακή έγινα πουλί και πέταξα».
    Το έργο του ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου του 1978, όταν υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Την Κυριακή των Αποκρεών. Είναι η Κυριακή που διαβάζεται στη Θεία Λειτουργία η Ευαγγελική περικοπή της κρίσεως : «εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με». Αυτή η φράση τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τους ανθρώπους, που για μικροαπάτες, κυρίως, βρίσκονται στη φυλακή και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους.
    Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ανεπίσημα, τότε, ως «Ημέρα του Φυλακισμένου» και αργότερα ως «Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων».

    Το όνομά του είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η ζωή του είναι ένα συνεχές ταξίδι. Από τη μία φυλακή στην άλλη. Όσο μακρυά και αν είναι, εάν κάποιος άνθρωπος χρειαστεί τη βοήθειά του, θα πάει να τον βρει. Χωρίς να κοιτάξει χρώμα, φυλή ή θρησκεία. Μπορεί να μην ξέρει τη γλώσσα τους μας είπε, ξέρει όμως να ακούει τη φωνή τους. Όπου και αν βρέθηκε, τον δέχθηκαν με σεβασμό και αγάπη. Κάποιοι τον κοιτούσαν με περιέργεια. Δεν είχαν ξαναδεί από κοντά χριστιανό ορθόδοξο κληρικό.

    Όταν μάλιστα, σε μια φυλακή της Νέας Ζηλανδίας, τον υποδέχθηκαν ιθαγενείς Μαορί, εξεπλάγην, όταν τον χαιρέτησαν με τον παραδοσιακό τρόπο, ακουμπώντας τη μύτη τους στη δική του.
    Έχει μάθει να σέβεται τους ανθρώπους, τις παραδόσεις τους, να ακούει τα προβλήματά τους, και όπως μπορεί να βοηθάει και να μεταφέρει το μήνυμα αγάπης του Ιησού.
    Σε αυτούς που αναρωτιούνται, γιατί δίνει τόσα χρήματα σε αυτούς που έχουν φυλακισθεί και όχι σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και δεν έχουν υποπέσει σε κάποιο αδίκημα, απαντά ότι το έργο του είναι ιεραποστολικό. Δουλειά του είναι να είναι κοντά στους αμαρτωλούς, για να τους φέρει στον ίσιο δρόμο.

    Όπως ο γιατρός, θα ασχοληθεί με τον ασθενή που είναι πιο βαριά άρρωστος, έτσι και αυτός ασχολείται με τους αμαρτωλούς που έχουν τη διάθεση να μετανοήσουν ειλικρινά.

    © Το χαμομηλάκι | To hamomilaki