Monday 1 December 2008

Η χαρά του Sex

Σήμερα που είναι ημέρα για το AIDS, πρέπει να πούμε δυο λόγια για το σεξ. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας, ανοιχτά και ξάστερα, χωρίς περιστροφές, χωρίς σεμνοτυφίες.

Κάνω έρωτα επειδή αγαπάω και μ' αγαπάνε
Αυτή είναι η μεγαλύτερη προφύλαξη
Και κυρίως πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ουσία του Έρωτα και της Αγάπης.
Όχι στο περιστασιακό σεξ, όχι στο κενό μετά τον έρωτα της στιγμής, είναι αβάσταχτη μοναξιά, όχι στην συνεύρεση χωρίς την προφύλαξη.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε έρωτα για να αποδείξουμε κάτι.
Επειδή τίποτε δεν συγκρίνεται με μια αγκαλιά όταν αγαπάς.
Δεν το χωράει ο νους μου, πως γίνεται να κάνεις έρωτα χωρίς αγάπη, δεν γίνεται.
Μη σπαταλιέστε νέοι μας
Δεν κάνουμε έρωτα για να αυτό-επιβεβαιωθούμε, ούτε για να κερδίσουμε τον γόη ή την γόησσα της παρέας. Δεν κερδίζουμε τίποτα όταν βάζουμε τέτοιους στόχους.
Ο Έρωτας είναι δόσιμο.
Κάνω έρωτα επειδή αγαπάω και μ' αγαπάνε
Αυτή είναι η μεγαλύτερη προφύλαξη
Η αγάπη προφυλάσσει
Η αγάπη, το ασφαλέστερο προφυλακτικό
Τίποτε δεν συγκρίνεται με την χαρά του σεξ όταν είναι με αγάπη.
Αφήνεσαι.
Δίνεσαι και παίρνεις
Δεν ξεκινάς με την απαίτηση να πάρεις
Έρχεται σαν δώρο
Σαν αυθόρμητο χαμόγελο
Φέγγει το πρόσωπο
Και ο καθρέφτης σου είναι το πρόσωπο του αγαπημένου σου ή της αγαπημένης σου.
Τα στολίδια είναι περιττά, τα πολλά λόγια το ίδιο.
Ανάσες μόνο, κι η Αγάπη, δεσμά ελευθερίας.

Όλα τα άλλα είναι φτηνή συναλλαγή.
Δεν χωρούν εγωισμοί, του τύπου, δικό μου είναι το σώμα και το κάνω ότι θέλω.
Δεν είναι δικό σου, πρόκειται για τα δικά σας σώματα
Μη σπαταλιέσαι σε α-νόητες επαφές
Μη χαραμίζεσαι σε γνωριμίες της μιας βραδιάς, των δυο ωρών
Σου αξίζει το καλύτερο, στο σώμα σου και στην ψυχή σου, αξίζει το καλύτερο.
Μην ενδίδετε στο περιστασιακό σεξ, δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο, παρά σπατάλη. Σπατάλη ψυχής, πνεύματος, εκτίμησης
Εγκαταλείψετε τις σχέσεις σεξουαλικής κάλυψης, δεν είναι ο Έρωτας απλά μια βιολογική ανάγκη. Υπάρχουν μακρόχρονες σχέσεις με μόνο πρόσχημα αυτό.


Εκτιμώ πολύ τον εαυτό μου για να τον ξοδεύω άσκοπα. Γιατί έτσι τον ξοδεύω. Αναλίσκομαι, ταλανίζομαι υποφέρω και κινδυνεύω. Κινδυνεύω, γιατί αν έρχεται σε μένα, αυτός ή αυτή για το σεξ, γιατί να μη πηγαίνει και με αρκετούς άλλους ή άλλες για τον ίδιο λόγο; Δεν κινδυνολογούμε, ούτε ηθικολογούμε, απλά ενημερώνουμε. Οι πολλαπλές, παράλληλες σχέσεις, ενέχουν κινδύνους.
Κι αν ψαχτείτε καλά, οι περιστασιακές σχέσεις, πως αλλιώς δικαιολογούνται, παρά μόνο εξ αιτίας της ανασφάλειας μας, του φόβου της κριτικής και πολλές φορές καρπός ιδιοτέλειας, άγνοιας των πραγματικών αναγκών μας και ηδονοθηρίας.
Μην κάνετε σεξ χωρίς αγάπη. Μην ακούτε ψεύτικα λόγια σειρήνων, βάτραχοι και σαλαμάνδρες είναι.

Η αγκαλιά είναι Αγάπη. Ο Έρωτας είναι Φως, χρώμα και μουσική κι αυτό ακριβώς αναζητήστε.



με αγάπη
το χαμομηλάκι 

6 comments:

  1. "Εγκαταλείψτε τις σχέσεις σεξουαλικής κάλυψης, δεν είναι ο Έρωτας απλά μια βιολογική ανάγκη. Υπάρχουν μακρόχρονες σχέσεις με μόνο πρόσχημα αυτό."
    Μπράβο φίλη μου Το Χαμομηλάκι!! Έχω κουραστεί να ακούω κάποιους φίλους, όταν ακούνε αυτά τα λόγια, να αρχίζουν να μιλάνε για ηθικολογία, συντηρητισμό, οπισθοδρόμηση. Ε όχι δεν είναι οπισθοδρόμηση το να θες να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, δικό σου, χωρίς να τον μοιράζεσαι με άλλον ή...άλλους. Δεν είναι συντηρητισμός το να θες να αγαπήσεις και να αγαπηθείς με έναν άνθρωπο σε όλα. Δε μπορώ να διανοηθώ αγάπη με φιλιά αγκαλιές αλλά και τις....ξεπέτες. Αυτό δεν είναι αγάπη. Αυτό είναι λίγο από όλα. Φυσικά και υπάρχει στη μέση η βιολογική ανάγκη. Κανείς δε λέει όχι σε αυτό. Αυτή όμως η ανάγκη, πρέπει να καλύπτεται και από έναν διαφορετικό σύντροφο κάθε φορά;, για να μην πάω στα τουρλουμπούκια που γίνονται με πολλούς και πολλές μαζί και δεν ξέρεις ποιανού είναι το πόδι που πιάνεις και ποιανού το χέρι που σε χαϊδεύει! Η απληστία παντού προκαλεί την τιμωρία. Η ζωή απεχθάνεται τον άπληστο άνθρωπο. Ας καταλάβουμε πως το να έχουμε έναν σύντροφο ερωτικό είναι το μέτρο. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έχουν ρίσκο. Και σε αυτό το ρίσκο, υπεύθυνοι είμαστε πρώτα εμείς που το παίρνουμε και όχι ο άλλος που μπορεί να μας πάρει στο λαιμό του. Γιατί σε πολλούς μας φταίνε οι άλλοι. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, όμως το μεγαλύτερο το έχουμε εμείς όταν θέλουμε και το παραπάνω και τη μέγιστη ηδονή κλπ κλπ. Δε φταίνε σε τίποτα τα παιδιά να γεννιούνται με AIDS ή να το κολλάνε από τους γονείς, γιατί οι τελευταίοι είναι πιο μωροί (με την καλή έννοια το λέω) και από τα μωρά. Αν σε κάποιους ακούγομαι κακός να με συγχωρούν, όμως έχω κουραστεί να ακούω για παιδιά σωματικά, ψυχικά και σεξουαλικά κακοποιημένα από πατριούς και φίλους που μπαίνουν στο σπίτι της μάνας και συγκατοικούν, ή από πατεράδες που ξεμυαλίστηκαν (έχοντας παιδιά)και "διέλυσαν" το σπίτι τους. Ας επιτέλους βάλουμε λίγο φρένο στις ορμές μας και προφυλακτικό στις ευαίσθητες περιοχές μας.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  2. Πάτε καλά από Νεινικολαϊσμό... Προσέξτε να μη σας ματιάσουν, δεν αφήσατε τίποτα από τις πλάνες του Γιανναρά και από τη Χαρά τοε Έρωτα του Δημητριάδος και του άλλου, εκείνου του ιερομονάχου στο Αρχονταρίκι της Κυριακής. Έτσι, εσείς με τα προοδευτικά μυαλά, ξεπεράστε ως αναχρονιστικές τις διδαχές του Ευαγγελίου και τις πατερικές θέσεις επί του θέματος!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από τις 8 χιλιάδες και πλέον αναρτήσεις που έχει αυτό το blog, μόνο η παρούσα έχει στον τίτλο της, τη λέξη Sex. Σ' αυτή την ανάρτηση σταθήκατε αγαπητοί επισκέπτες. Μου μοιάζει με τους οφθαλμολάγνους αυνάνες που ψάχνουν "sex" στον google και αφού βασανίσουν τα μέλη τους, έπειτα, μετά βδελυγμίας αποκηρύσσουν το αμαρτωλό internet.
      «Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»
      Χάνουμε την ουσία, αν δεν βλέπουμε το πρόβλημα της ευκαιριακής συνεύρεσης των έφηβων. Κανείς δεν τους παροτρύνει στο περιστασιακό Sex.
      Αγάπη στις σχέσεις συνιστούμε. Αυτό.

      «Πάτε καλά από Νεινικολαϊσμό...»
      Νεονικολαϊτισμό... Πάνω στη φούρια σας να μας βάλετε στη θέση μας, μήτε τον όρο δεν προσέξατε. Έτσι, συνεχίστε να βάζετε ταμπέλες κατά το δοκούν... καλά πάτε.
      Ευτυχώς που Εκείνος, πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι
      --

      Delete
  3. Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης - Η Χαρά του έρωτα.wmv
    http://www.youtube.com/watch?v=yde_LW1dlmE

    ReplyDelete
  4. Πάρα πολύ όμορφο κ πετυχημένο κείμενο,χαμομηλάκι μου.
    Ας το ξανατονίζουμε: Το περιστασιακό σεξ φθείρει την ψυχή, φθείρει το σώμα, καταστρέφει τον άνθρωπο.

    Δυστυχώς όμως, τα ΜΜΕ το προβάλλουν ως την πιο μεγάλη χαρά, επιτυχία και στόχο.

    Τι να πει κανείς...

    ReplyDelete
  5. Τα ΜΜΕ δυστυχώς πουλάνε το εμπόρευμά τους και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο ...

    Να είσαι καλά Θαλασσινέ μας

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki