Tuesday 5 November 2013

Σπιτικά μπισκότα οδοντοφυΐας για τα μωράκια σας!

Όταν βγαίνουν τα πρώτα δόντια στο μωράκι σας, συχνά έχει φαγούρα και τους δίνετε κρίκο οδοντοφυΐας.

Homemade Teething Biscuit Recipes
Μια ωραία εναλλαγή είναι τα σπιτικά κουλουράκια οδοντοφυΐας που φτιάχνονται με απλά υλικά που έχει κάθε σπίτι.
Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε διάφορα σχέδια που να διευκολύνουν το μάσημα του παιδιού σας.

Υλικά
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 φλιτζάνι σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
-3 κουταλιές σούπας λάδι
-παγωμένο νερό


Ξεκινάμε με τη προθέρμανση του φούρνου στους 220°. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι.
Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού από το παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Στο τέλος, κάντε μια τρυπούλα στο μπισκότο και περάστε ένα κορδόνι για να το βάλετε γύρω από το λαιμό του παιδιού σας.
mothersblog

Παιδί 7 ετών με στολή της Ku Klux Klan στο Halloween

Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Βιρτζινία των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει η φορεσιά που διάλεξε η μητέρα ενός 7χρονου παιδιού για το φετινό Halloween.

Mom who allowed her seven-year old son
to dress up like a KKK member for Halloween
faces angry backlash
Το μικρό παιδί φόρεσε την γνωστή άσπρη κουκούλα της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, καθώς όπως ορίζει η παράδοση, τα παιδιά μεταμφιεσμένα πηγαίνουν στα σπίτια για να δεχθούν «φιλέματα».

Πάντως, η (ο θεός να την κάνει) μητέρα, Τζέσικα Μπλέικ, υπεραμύνθηκε της επιλογής της και μιλώντας στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό WHSV, ανέφερε πως «αυτή η φορεσιά είναι ήταν μια οικογενειακή παράδοση και τα αδέλφια μου την είχαν φορέσει κατά το παρελθόν».
Ακόμη, τονίζει πως είχε προειδοποιήσει το παιδί της ότι θα του πουν διάφορα «κακά πράγματα» εξαιτίας της ενδυμασίας που φορούσε.
Το ίδιο το παιδί φέρεται να δήλωσε στο WHSV ότι «αισθάνθηκε άνετα» με τη στολή της Ku Klux Klan , ενώ η μητέρα του σχεδιάζει να την ξαναφορέσει ο γιος της, ακόμη και αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν ενοχληθεί από αυτήν την επιλογή.
Έτσι για την ιστορία, 3/11/1979 έγινε «η σφαγή του Γκρίνσμπορο»
paraskhnio

Ο τραμπουκισμός των παιδιών
αφήνει για χρόνια τα σημάδια του.

Τα παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό και καταπίεση (bullying) στο σχολείο τους ή στις παρέες τους, αντιμετωπίζουν ως ενήλικες αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα ψυχολογικά προβλήματα, όπως διαταραχές άγχους, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχιάτρων.
ο εκφοβισμός μπορεί συχνά
να προκαλέσει μόνιμη ψυχική ζημιά
Η μελέτη, η πλέον μακρόχρονη μέχρι σήμερα, ανατρέπει την αντίληψη ότι το φαινόμενο του «τραμπουκισμού» στο σχολείο έχει προσωρινή μόνο ψυχική επίπτωση στα παιδιά και συνήθως ξεπερνιέται μετά από ένα διάστημα.
Αντίθετα, δείχνει ότι ο εκφοβισμός μπορεί συχνά να προκαλέσει μόνιμη ψυχική ζημιά σε ένα άνθρωπο και γι' αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού απ' όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτεία, εκπαιδευτικούς, γονείς και τους ίδιους τους μαθητές).
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία σε βάθος χρόνου, για πάνω από μια 20ετία, τα οποία αφορούσαν περίπου 1.400 παιδιά ηλικίας εννέα έως 16 ετών. Από αυτά, περίπου ένα στα τέσσερα είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (αγόρια και κορίτσια σχεδόν στο ίδιο ποσοστό), ενώ ένα στα δέκα παραδέχτηκε ότι είχε ασκήσει λεκτική ή σωματική βία σε άλλο παιδί. Ορισμένα παιδιά είχαν κατά καιρούς παίξει διπλό ρόλο, τόσο του θύτη, όσο και του θύματος.
Οι αμερικανοί ψυχίατροι παρακολούθησαν αυτά τα παιδιά και μετά την ενηλικίωσή τους για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στη ψυχική υγεία των νέων. «Εκπλαγήκαμε από το πόσο βαθιά ο σχολικός εκφοβισμός επηρεάζει την μακροπρόθεσμη υγεία ενός προσώπου. Η ψυχική ζημιά δεν εξαφανίζεται έτσι απλά, επειδή κάποιος μεγαλώνει και σταματά να πέφτει πια θύμα σχολικού εκφοβισμού. Οι συνέπειες τον συνοδεύουν από την παιδική ή εφηβική ηλικία του, προκαλώντας μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων αργότερα», δήλωσε ο Γουίλιαμ Κόπλαντ.
Μια προηγούμενη σχετική έρευνα στη Φιλανδία είχε καταλήξει σε ανάμικτα συμπεράσματα, βρίσκοντας ότι τα μεν αγόρια είχαν λίγα ψυχικά προβλήματα σε βάθος χρόνου, ενώ αντίθετα πολλά κορίτσια υπέφεραν μακροπρόθεσμες ψυχικές διαταραχές.

Το αγκαθάκι και το πετραδάκι στο φρουτοδάσος — Παραμύθι

Μέσα στο φρουτοδάσος ζούσε ένα μικρό αγκαθάκι. Όσοι πέρναγαν από εκεί και το έβλεπαν απομακρύνονταν. Δεν ήθελαν να τους τσιμπήσει και να πονέσουν. Έτσι καθώς όλοι πέρναγαν και απομακρύνονταν δεν είχε γευτεί ποτέ του ένα χάδι.

Δεν ήξερε πως ήταν η επαφή. Έβλεπε τα ερωτευμένα πλάσματα να ακουμπιούνται, να κρατιούνται χέρι χέρι, και δεν ήξερε πως ήταν αυτή η αίσθηση. Δεν μπορούσε να καταλάβει το συναίσθημα αυτό.
Ήταν μελαγχολικό και σκυθρωπό. Όλο κοιτούσε το χώμα και δάκρυα κυλούσαν από την ρίζα του.

Ένα φρουτένιο και ηλιόλουστο πρωινό άκουσε μια φωνή να του φωνάζει ….
— Καλημέραααα
 Μέχρι εκείνη την στιγμή κανείς δεν του είχε απευθύνει το λόγο, έτσι λοιπόν έκανε πως δεν άκουσε, έτσι και αλλιώς δεν μιλούσαν σε αυτό. Ποιος θα μπορούσε να το καλημερίζει άλλωστε;
— Καλημέρα ξανακούστηκε η φωνή …….εδώ κάτω κοίτα
 Ρίχνει μια ματιά το αγκαθάκι στο χώμα και βλέπει ένα ωραίο πετραδάκι.
— Καλημέρα του απαντά ….σε εμένα μιλάς;
— Ναι σε εσένα …πως πάνε τα κέφια;
— Τα κέφια; Αποκρίθηκε… το αγκαθάκι, που την βρίσκει τέτοια χαρά, αναρωτήθηκε (αλλά το είπε από μέσα του για να μην προσβάλει τον συνομιλητή του. Δεν θα ήθελε να τον τρομάξει και να φύγει άλλωστε. Ένιωθε πολύ όμορφα που κάποιος του μιλούσε).
— Καλά… (είπε στο τέλος)
— Μόνο καλά; Απάντησε το πετραδάκι. Μα είναι ένα υπέροχο φρουτένιο και ηλιόλουστο πρωινό …… κοίτα γύρο σου…. Κοίτα πως αγκαλιάζεται το μανγκο με το πεπόνι και πιο πέρα παίζουν το μήλο με το σταφύλι. Εσύ γιατί δεν παίζεις;
— Γιατί δεν μπορεί να με ακουμπήσει κανείς.
— Ω!!! Μα γιατί;
— Γιατί όποιον αγαπώ τον πονάω. Μόλις με ακουμπήσει κάποιος τον ματώνω. Και έτσι όλα τα πλάσματα με αποφεύγουν.
— Χμμμ………. (Έκανε σκεφτικό το πετραδάκι). Μπορείς να παίξεις μαζί μου λοιπόν.
— Μα θα σε πονέσω, χωρίς να το θέλω.
— Για δοκίμασε ……είμαι τόσο σκληρό που δεν καταλαβαίνω τον πόνο.
— Και αν παίζοντας τρυπήσω άλλους;
— Μα θα σε προστατέψω.
— Πως;
— Θα σε κρύψω πέφτοντας επάνω σου. Εγώ δεν παθαίνω τίποτα. Δεν μπορείς να με βλάψεις μόνο να με αγαπήσεις. Λοιπόν; Θα μου χαρίσεις τον εαυτό σου;

Με ένα πήδο το αγκαθάκι έκανε επιτέλους το άλμα που ονειρευόταν μια ζωή ολόκληρη. Έπεσε πάνω στην πέτρα. Κοίταξε λίγο τρομαγμένα ………..
— Μη φοβάσαι της αποκρίθηκε το πετραδάκι. Είδες; δεν έπαθα τίποτα.
— Πόσο όμορφα είναι στην αγκαλιά σου …..όλος ο κόσμος είναι αλλιώς.
— Και μυρίζει αγάπη είπε το πετραδάκι. Αυτή τη στιγμή μυρίζει όπως μυρίζουν τα πλάσματα που αγαπιούνται και έρχονται κοντά μου όλα αυτά τα χρόνια.
— Και πως μυρίζουν δηλαδή;
— Να μύρισε… όπως τώρα που μυρίζει γλύκα σαν πορτοκάλι, φρεσκάδα σαν λεμόνι και δροσιά σαν καρπούζι ………..

— Σ΄αγαπώ
— Και εγώ Σ΄αγαπώ, και δεν θα σε αφήσω ποτέ.
 

— Τ΄ορκίζεσαι;
— Τ΄ ορκίζομαι.
— Στη ζωή σου;
— Στη ζωή… απάντησε το πετραδάκι. Ορκίζομαι στη ζωή ότι θα είσαι η αγάπη μου και δεν θα σε αφήσω ποτέ.

Ειρήνη Σπανέλη

πηγή: enallaktikidrasi
το βρήκαμε εδώ: alliotikathriskeytika

«Ψηφιακή» 10χρονη έπιασε στα... δίχτυα της
1.000 παιδόφιλους

Οι ερευνητές δεν πρότειναν ποτέ κάτι στους άνδρες που επικοινώνησαν με την Σουΐτι, αλλά περίμεναν τη δική τους πρώτη κίνηση χωρίς πρόκληση.

Μόνο με μία παγίδα θα κατάφερναν να... βάλουν στο χέρι τους ανθρώπους που αναζητούν στο διαδίκτυο ανήλικα θύματα για τα σεξουαλικά τους εγκλήματα.
Σαφώς και οι αρχές δεν θα έβαζαν ποτέ ένα πραγματικό παιδί σε τέτοιο κίνδυνο, παίζοντας το ρόλο του δολώματος.
Για αυτό τους βοήθησε μία ψηφιακή 10χρονη, η Σουΐτι.
.
.
Πρόκειται για πρόγραμμα που είχε αναπτύξει η μη κυβερνητική οργάνωση Terre des Homes. Με τη βοήθεια λοιπόν του ψεύτικου κοριτσιού από τις Φιλιππίνες, την οποία «έριξαν» στα chatroom οι αρχές, η Ιντερπόλ έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της τα στοιχεία 1.000 υπόπτων για παιδοφιλία.
Η Σουΐτι δέχθηκε πληθώρα προσφορών από άνδρες όλων των ηλικιών σε διάφορα φόρουμ. Οι άνδρες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με μια ανήλικη Φιλιππινέζα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με την ομάδα της ΜΚΟ στο Αμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα αναζητώντας στοιχεία που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους.
Μέσα σε δέκα εβδομάδες, πάνω από 20.000 άνδρες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να δουν την Σουΐτι να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της. Από αυτούς, οι ακτιβιστές κατάφεραν να βρουν τα στοιχεία των 1.000 και τα παρέδωσαν στην Ιντερπόλ.
Η ΜΚΟ εντόπισε υπόπτους από συνολικά 71 χώρες, κάθε ηλικίας. Μάλιστα οι ερευνητές δεν πρότειναν ποτέ κάτι στους άνδρες που επικοινώνησαν με την Σουΐτι, αλλά περίμεναν τη δική τους πρώτη κίνηση χωρίς πρόκληση.
 

Καλημέρα, σ’ αγαπώ!!

Θέλω να είναι η πρώτη λέξη
που θ’ ακούσεις το πρωί
Θέλω το χαμόγελό σου
να ομορφαίνει όλη τη γη
Ν’ ακούς απ’ τη φωνή μου μία λέξη μαγική
Μία λέξη πιο μεγάλη
κι απ’ την ίδια τη ζωή
Καλημέρα σ’ αγαπώ
Είχα ανάγκη να στο πω
Είχα ανάγκη να τ’ ακούσεις
πάλι αυτό το πρωινό
Να θυμάσαι πως υπάρχω
πως για 'σένα είμαι εδώ
να έχω λόγο να υπάρχω
Καλημέρα σ’ αγαπώ

Θέλω όλες τις βραδιές σου
τις βραδιές τις σκοτεινές
που μονάχη σου θα μένεις
για τα λάθη σου όταν θα κλαις
να θυμάσαι ξημερώνει
έρχονται όμορφες στιγμές
Ξέχνα ό,τι σε πληγώνει
ζήσε μόνο τις χαρές

Καλημέρα σ’ αγαπώ
Είχα ανάγκη να στο πω
Είχα ανάγκη να τ’ ακούσεις
πάλι αυτό το πρωινό
Να θυμάσαι πως υπάρχω
πως για 'σένα είμαι εδώ
να έχω λόγο να υπάρχω
Καλημέρα σ’ αγαπώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki