Tuesday 6 January 2015

Πώς ξόδεψε ένας άστεγος τα 100 δολάρια που του έδωσαν;
How Does A Homeless Man Spend $100?

Ο Josh Paler Lin έδωσε σε έναν τυχαίο άστεγο 100 δολάρια και στη συνέχεια τον ακολούθησε για να δει πως θα τα ξοδέψει.
Αυτό που ανακάλυψε μάλλον δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος.


Ο άστεγος μπήκε σε ένα κατάστημα και ξόδεψε τα χρήματα αγοράζοντας τρόφιμα. Τρόφιμα που στη συνέχεια μοίρασε στους υπόλοιπους άστεγους της περιοχής του.
Ο Josh συγκινήθηκε τόσο με την πράξη του που αποφάσισε να του δώσει ακόμη περισσότερα.
Δείτε το πανέμορφο βίντεο


Στο Μουσείο Μπενάκη - THE BENAKI MUSEUM: Συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1929 από τον Αντώνη Μπενάκη στην μνήμη του πατέρα του Εμμανουήλ Μπενάκη και στεγάζεται στην οικία της ιστορικής από την Αλεξάνδρεια οικογένειας Μπενάκη.
 Πυρήνα του Τμήματος Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1991, αποτελεί η δωρεά της Μαρίας Αργυριάδη.

Στις συλλογές του περιλαμβάνονται 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

Ξύλινο κουνιστό άλογο. Πιθανότατα από τη Μάνη
Κατασκευή από ξυλουργό της περιοχής. Τέλος 19ου αι.

Σκοπός του Τμήματος είναι να καλύψει όλες τις εκφράσεις και πτυχές του θέματος Παιδί και Παιχνίδι, ερευνώντας τόσο το παιχνίδι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όσο και την καθημερινή ζωή του παιδιού στην παραδοσιακή και αστική ελληνική κοινωνία.

Η ενότητα της ελληνικής συλλογής περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά αντικείμενα και παιχνίδια από τους αρχαίους, τους ρωμαϊκούς και τους βυζαντινούς χρόνους, χειροποίητα παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια και αντικείμενα του 18ου-20ού αι., λαϊκά πανηγυριώτικα και αστικά εμπορικά του 20ού αι., ομαδικές παιδιές, επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και εθιμικά εποχιακά παιχνίδια.

Ξεχωριστό σύνολο αποτελούν οι ανακατασκευές λαϊκών παιχνιδιών των αρχών του 20ού αι., από μέλη των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων).

Η ενότητα της ευρωπαϊκής συλλογής αποτελείται από κούκλες και παιχνίδια, αστικά και λαϊκά, της περιόδου από τον 17ο έως τον 20ό αι., τα οποία προέρχονται κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες του 19ου και 20ού αι. με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Βιβλία-μελέτες που αφορούν το Παιδί και το Παιχνίδι, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, στοιχεία για Έλληνες κατασκευαστές παιχνιδιών, 3.000 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και εκπαίδευσης ή γενικά πληροφοριακά, συνθέτουν μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα

Στο Μουσείο Μπενάκη επίσης λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω των οποίων οι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής σε μια αρχαία πόλη. Σε αυτό βοηθούν τα αντικείμενα από την αρχαϊκή, κλασική και ελληνιστική εποχή της Αρχαίας Συλλογής του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του μουσείου.

Πηγή: Μουσείο Μπενάκη

"Όλα τα κομμάτια μαζί" - Μία παρέα κατά του αυτισμού

Μια ταινία της Μαίρης Καριωτάκη,
σε σκηνοθεσία Ρένας Σκουρογιάννη, με θέμα τον αυτισμό.


Μια παρέα, μια καφετέρια, μια φλυτζάνα, χίλια κομμάτια....
Η ταινία αποτελεί ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα του Βασίλη, ενός φοιτητή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και παλεύει με τις φοβίες και τις εμμονές του.
Παλεύει,να σταθεί σε μια κοινωνία που δεν χαρίζεται στην διαφορετικότητα. Δίπλα του, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, οι φίλοι του. Τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ.



Η ταινία, αποτελεί πτυχιακή εργασία της Μαίρης Καριωτάκη
(ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών)

Πηγή: candianews.gr
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία: Μια ιστορία και μια ταινία για τον αυτισμό

Σήμερον ὁ Παράδεισος ἠνέωκται τοῖς ἀνθρώποις,
καὶ ὁ τῆς Δικαιοσύνης Ἥλιος καταυγάζει ἡμῖν.


Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε ἡ τῆςΤριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις, τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομὰζουσα καὶ τὸ Πνεῦμα, ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλὲς. Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεὸς καὶ τὸν κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.


Καθώς βαπτιζόσουν Κύριε στον Ιορδάνη ποταμό, μας φανερώθηκε η προσκύνηση της Αγίας Τριάδος, επειδή η φωνή του Πατέρα έδινε μαρτυρία για Σένα ονομάζοντάς σε "Αγαπητό Υιό", και το άγιο Πνεύμα με μορφή περιστεράς εβεβαίωνε το αλάθητο του λόγου. Χριστέ, Θεέ που φανερώθηκες και που τον κόσμο φώτισες, δόξα σε σένα.

Σωφρονίου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων:
Σήμερον ὁ Παράδεισος ἠνέωκται τοῖς ἀνθρώποις, καὶ ὁ τῆς Δικαιοσύνης Ἥλιος καταυγάζει ἡμῖν

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki