Wednesday 3 June 2009

Ο «Βασιλιάς του Βαλς» και «Ο όμορφος γαλάζιος Δούναβης» - Ας βάλουμε την ομορφιά στη ζωή μας

Σαν σήμερα πέθανε O Γιόχαν Στράους (γιος)  
(Johann Strauss, 1825-1899).
Ήταν συνθέτης, γιος του Γιόχαν Στράους.
Έκανε περιοδείες σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τα βαλς του νεότερου Στράους διακρίνονται για τη γοητευτική μελωδία τους και τον παιγνιδιάρικο ρυθμό τους, από τα οποία και του αποδόθηκε ο τίτλος «Βασιλιάς του Βαλς».

Ανάμεσα στις συνθέσεις του ξεχωρίζουν: «Ο όμορφος γαλάζιος Δούναβης», «Το σπίτι μου», «Βιεννέζικο αίμα» κ.ά. Έγραψε επίσης οπερέτες όπως «Δαντέλα της βασίλισσας», «Ο αθίγγανος βαρώνος», «Ο δασάρχης», «Νυχτερίδα» κ.ά.


Herbert von Karajan conducts The Blue Danube Waltz

Σύλληψη πατέρα για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σε βάρος του 40χρονου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, είχε σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφία για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ.
Τα πιο απίθανα τεχνάσματα χρησιμοποιούν κάποιοι χρήστες του Διαδικτύου, προκειμένου να προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια, ακόμα και του Δημοτικού Σχολείου και να ικανοποιούν μέσω αυτών τα αρρωστημένα τους πάθη.
.

Ένας εξ αυτών, ηλικίας 40 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ισχυριζόταν ότι ήταν 17χρονη μαθήτρια Λυκείου και επικοινωνούσε μέσω Ίντερνετ με 11χρονα κοριτσάκια.

Η υπόθεση θα έμενε στο σκοτάδι, αν δύο 11χρονες δεν είχαν σοκαριστεί απ αυτά που «η 17χρονη» τις έβαζε να κάνουν. 

Τα δυο κοριτσάκια ενημέρωσαν τις μανάδες τους και αυτές με τη σειρά τους το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο μανάδων, ο άγνωστος που συστήθηκε στα παιδιά τους ως 17χρονη μαθήτρια σε επικοινωνία μέσω Ιντερνετ (msn -messenger), τα παρότρυνε να προβούν μαζί του σε διαδικτυακό σεξ (cyber sex) και να επιδείξουν μέρος του σώματός τους στην κάμερα, που μεταδίδει άμεσα την εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Για να επιτύχει τον σκοπό του ο 40χρονος που εμφανιζόταν ως 17χρονη μαθήτρια, τους προέβαλε βίντεο με πορνογραφικό υλικό μέσω web camera, ισχυριζόμενος ότι ήταν η νεαρή κοπέλα που εμφανιζόταν στις σκηνές. Τους έστελνε επίσης φωτογραφικό υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 40χρονος με το ίδιο τέχνασμα επιχείρησε να κάνει τα ίδια και σε άλλες τρεις 11χρονες.

Ίχνη
Ύστερα από τις καταγγελίες που είχαν γίνει περί τα μέσα Μαΐου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την εταιρεία Microsoft που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία έδωσε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορουμένου.

Από την ψηφιακή ταυτοποίηση που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης, προέκυψε ότι σε βάρος του ίδιου ατόμου είχε σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφία για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ.

Προχτές κλιμάκιο αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκανε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σελίδες, από τις οποίες στην πρώτη απεικονίζεται το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email), το οποίο συμπίπτει με το καταγγελλόμενο, ενώ στις άλλες τέσσερις απεικονίζονται αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι φωτογραφίες που κατασχέθηκαν συμπίπτουν με αυτές που είχαν επισυναφθεί όταν είχαν γίνει η καταγγελία και η μήνυση των γονέων των παιδιών.

Κατασχέθηκαν επίσης έξι σκληροί δίσκοι και δύο φορητοί εξωτερικοί δίσκοι.

Τα ψηφιακά πειστήρια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του κατηγορουμένου και σε άλλες υποθέσεις.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο 40χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
Εφημ. Έθνος

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ — Όταν τα παιδιά σερφάρουν, τα μάτια μας τέσσερα...

Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παιδική πορνογραφία, μέσω Ίντερνετ.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα μέσα Μαΐου οι μητέρες δύο 11χρονων κοριτσιών κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο, που συστήθηκε στις κόρες τους, μέσω Ίντερνετ, ως 17χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μαζί τους σε τσατ ρουμ και τις παρότρυνε να προβαίνουν σε ασελγείς χειρονομίες, να του δείχνουν μέρη του σώματός τους και να κάνουν μαζί του διαδικτυακό σεξ.
.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου. Χθες, έγινε έφοδος στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 391 CD και πέντε σελίδες με αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009 17:23
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki