Sunday 7 February 2010

Εθελοντικό διήμερο αιμοδοσίας στην μνήμη του μικρού
Γιωργάκη Καραγιώργη

ΘΑ ΔΩΣΩ, ΜΙΚΡΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Εθελοντικό διήμερο αιμοδοσίας στην μνήμη του μικρού Γιωργάκη Καραγιώργου.

 .

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου,
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010


ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ο μικρος Γιωργακης, δυστυχώς εχασε τη μαχη εναντια στον καρκινο.
Το "Ας μην μεινουμε στα λογια" αποφασισε την διοργανωση εθελοντικου διημερου αιμοδοσιας, τιμωντας την μνημη του μικρου ηρωα.
Παρακαλουμε βοηθηστε μας να τιμησουμε τη μνημη του Γιωργακη.
Οσοι μπορειτε να δωσετε αιμα, δηλωστε συμμετοχη και παραλληλα προωθήστε την αιμοδοσια μας.
Όσοι πάλι δεν μπορείτε να δώσετε, προωθήστε την αιμοδοσία παντού.
ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!! ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ, ΣΑΙΤ, ΜΠΛΟΓΚ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!!!

Υπαρχουν 2 σοβαροι λογοι για να το κανετε (να δωσετε αιμα η να προωθησετε την αιμοδοσια):
1)Για να τιμήσουμε τη μνήμη του μικρού Γιωργάκη και
2)Για να βοηθησουμε τα παιδακια που εξακολουθουν να δινουν μαχη με τον καρκίνο.

anemos5

Αιτή - Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου


Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου, η μόνη Ελληνική Ιατρική Οργάνωση στο μαρτυρικό νησί της Αϊτής, συμπληρώνουν σήμερα τρεις εβδομάδες παρουσίας και παροχής Ιατρικής Ανθρωπιστικής βοήθειας στον σκληρά δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Το Ιατρείο για εξωτερικούς ασθενείς δέχεται καθημερινά 200-300 ασθενείς κυρίως ακρωτηριασμένους, πληγωμένους με βαριά παραμελημένα και επιμολυσμένα τραύματα και παιδιά που πάσχουν τόσο από επίμονες διάρροιες και εμετούς, όσο και από λοιμώξεις του αναπνευστικού και δερματικά νοσήματα. Το Νοσοκομείο των Γιατρών του Κόσμου αύξησε τα κρεβάτια του από 30 σε 45 και δέχεται καθημερινά ασθενείς από άλλα Νοσοκομεία, θύματα ατυχημάτων, καθώς και περιστατικά από το εξωτερικό ιατρείο που χρειάζονται περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που τα μέλη της ομάδας βιώνουν, αχτίδα ελπίδας και πηγή χαράς αποτέλεσαν τα τρία υγιέστατα παιδιά που γεννήθηκαν στα χέρια τους. Σήμερα φτάνει στο Port-au-Prince η τρίτη ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, αποτελούμενη από τρεις γιατρούς, μία νοσηλεύτρια και δύο διοικητικούς. Η ομάδα αυτή θα εργασθεί στην Νοσηλευτική μονάδα που οι Γιατροί του Κόσμου δημιούργησαν για ένα μήνα. Μετά θα αντικατασταθεί από άλλη αντίστοιχη ομάδα. Στόχος της Οργάνωσης είναι να παραμείνει στην πολύπαθη περιοχή για τουλάχιστον 6 μήνες. Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την ιδιαιτέρως δύσκολη αυτή αποστολή και καλούν και άλλους να ενωθούν μαζί τους σ’ αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και τα προβλήματα Υγείας και διατροφής του πληθυσμού συνεχώς επιδεινώνονται.

Η ομάδα της αποστολής «Αϊτή»
Στήν Ελληνική αποστολή τών Γιατρών του Κοσμου συμμετέχουν: Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ (ιατρός – χειρούργος)Ηρώ Βαρσαμή (ιατρός - βιοπαθαλόγος)Μηνάς Βουλγαρίδη (ιατρός – πνευμονολόγος,)Νίκη Βουλγαρίδη (ιατρός – αναισθησιολόγος)Μιλτιάδης Σερηγιαννίδη (ιατρός – πλαστικός χειρουργός)Σταυρούλα Πούλου (ιατρός – αναισθησιολόγος)Ανδρέας Θωμόπουλος (διοικητικό μέλος)Ασπασία Μιχαλάκη (ιατρός - παθαλόγος)Γιάννης Τορνικίδη (ιατρός – χειρούργος)Καλλιόπη Κατέ (ιατρός – παθολόγος) Penelope Page (νοσηλεύτρια) Leo Doves (οικονομολόγος – διοικητικός) Γιώργος Μουτάφη (διοικητικός)

Για περισσότερες πληροφορίες:
Αποστολή στην Αιτή: κ. Ανδρέας Θωμόπουλος - 0030 6937440071 κα. Βαρσαμή Ηρώ - 0030 6937000559 κ. Κανάκης Νικήτας, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου 6948504756, 210. 3213150 E-mail: info@mdmgreece.gr

Eleni Papadopoulou  

Gaza - Closed Zone / Γάζα - «Κλειστή Ζώνη»:
Μια ιστορία γραμμένη με κινούμενα σχέδια

Αξίζει τον κόπο να δείτε το φιλμάκι κινούμενων σχεδίων με την ονομασία «Κλειστή Ζώνη» που τελευταία άρχισε να διακινείται στο internet.
Δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει ένα παιδί να παίξει με ένα πουλί που ελεύθερα πετά στους ουρανούς! Ένα χέρι με βία του κλείνει το δρόμο ενώ ταυτόχρονα τον βομβαρδίζει από παντού.
Είναι διάρκειας μόνο ενάμιση λεπτού και καταφέρνει να δείξει με γλαφυρότητα και ρεαλισμό την πραγματικότητα στη Λωρίδα της Γάζας!
.

Το φιλμ φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη σκοπός του φιλμ είναι να αλλάξουν οι παγιωμένες πεποιθήσεις περί καλού και κακού που κυριαρχούν στην πατρίδα του.
Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην Jerusalem Post «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Προτιμούν να τους θεωρούν κάτι κακό. Ότι όλοι είναι όπως τα μέλη της Χαμάς. Είναι εύκολο να λες “ας τους τιμωρήσουμε, ας τους σκοτώσουμε όλους” και πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις σαν καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά». 
Ας έχουμε υπόψιν ότι ο Γκούντμαν ξεκίνησε την δημιουργία του φιλμ πριν την ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας στην οποία 1.300 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, έχασαν τότε τη ζωή τους.
tetrafarmakos

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki