Thursday 31 March 2016

Είμαι το παιδί που πεθαίνει από πείνα στην Υεμένη
Je suis l'enfant qui affame au Yémen

Θεέ μου, πως θα συγχωρήσεις εμάς, τους «πολιτισμένους»;
Ένα τραγικό απολογισμό του εμφυλίου στην Υεμένη με μεγάλα θύματα τα παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef.
Από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου ενός βρέφους πέντε μηνών που πέθανε λόγω υποσιτισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανθρωπιστικής οργάνωσης περίπου 320.000 παιδιά στη χώρα είναι αντιμέτωπα με σοβαρό υποσιτισμό, ενώ τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Χαρακτηριστικό του τι βιώνουν είναι ότι σε μια χώρα με 11,5 εκατ. παιδιά τα 10,2 εκατ. κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και ιατρική φροντίδα.

..................
περισσότερα... newpost

Tα 2/3 των Αμερικανών υπέρ της εφαρμογή βασανιστηρίων κατά υπόπτων τρομοκρατίας...

Περί τα δύο τρίτα των Αμερικανών θεωρούν ότι τα
βασανιστήρια δικαιολογούνται
για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

και τον 21ο αιώνα
Most Americans support torture against terror suspects
Σχόλιο του Κλεισθένη: Πολιτισμένη δύση με αξίες...

Η δημοσκόπηση αντανακλά τα αισθήματα της αμερικανικής κοινής γνώμης στον απόηχο της σφαγής 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναρντίνο τον περασμένο Δεκέμβριο και της σειράς των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. 
Ο βαθμός υποστήριξης της εφαρμογής βασανιστηρίων είναι ανάλογος με εκείνον που απαντάται σε χώρες όπως η Νιγηρία, όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο. 
Το θέμα των βασανιστηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θα ακυρώσει την απαγόρευση από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα της εφαρμογής του εικονικού πνιγμού και θα εφαρμόσει «και άλλα πολύ χειρότερα». Οι θέσεις του Τραμπ προκάλεσαν κατακραυγή από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνών οργανισμών και πολιτικών αντιπάλων. 
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης όμως δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί συμφωνούν με τον Τραμπ, αν και η έρευνα δεν περιελάμβανε ερώτηση σχετικά με το τι οι Αμερικανοί θεωρούν βασανιστήρια. 
Η δημοσκόπηση ( 22-28 Μαρτίου, online) δείχνει ότι το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εφαρμογή βασανιστηρίων για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατική δράση είναι «συχνά» δικαιολογημένη, ενώ το 38% θεωρεί ότι είναι «μερικές φορές» δικαιολογημένη. Μόνο το 15% έδωσε κατηγορηματικά αρνητική απάντηση. 
Το 82% των Ρεπουμπλικανών θεωρεί ότι η χρήση βασανιστηρίων είναι «συχνά» ή «μερικές φορές» δικαιολογημένη, έναντι 53% των Δημοκρατικών
Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος εντός του επομένου εξαμήνου. Έρευνες που έχουν γίνει από άλλα ινστιτούτα τα τελευταία χρόνια ανέβαζαν σε περίπου 50% την υποστήριξη της αμερικανικής κοινής προς τη χρήση βασανιστηρίων. 
Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας του 2014 έδειξε, για παράδειγμα, ότι η υποστήριξη προς την πρακτική των βασανιστηρίων στις ΗΠΑ βρισκόταν στο 45%, έναντι 64% στη Νιγηρία, 66% στην Κένυα και 74% στην Ινδία, χώρες που είναι αντιμέτωπες με ένοπλες και τρομοκρατικές επιθέσεις. 
Τον Νοέμβριο, η τρομοκρατία αντικατέστησε την οικονομία ως κυρίαρχη πηγή ανησυχίας των Αμερικανών, σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που πραγματοποιήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ εκτινάχθηκε μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που θεωρούν ότι είναι ο ικανότερος υποψήφιος για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αφού εκτός από την επαναφορά της μεθόδου του εικονικού πνιγμού δεσμεύθηκε ότι «θα τσακίσει το Ισλαμικό Κράτος».

http://wp.me/p3kVLZ-v0N

από την αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

Βανέσα Ρεντγκρέιβ - «Ντροπή σου Ευρώπη»
Vanessa Redgrave - "Shame on you Europe"

Shame on you
Tους μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή για την ακτιβιστική δράση της.
Η κ. Ρεντγκρέιβ άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλοί τής ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.
Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδιά και χαιρέτισε πολλές μητέρες.
Ακόμη, είπε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και που πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα.
Η ηθοποιός επισκέφθηκε και την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1 και άκουσε ιστορίες προσφύγων. 
Μάλιστα συγκινήθηκε με την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα.

Την κ. Ρεντγκρέιβ συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης.

Η κ. Ρεντγκρέιβ συμπράττει με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» υποστηρίζοντας τη δράση τους.

naftemporiki

Όλοι χρειαζόμαστε λίγη αγάπη - "Lion"

Ένας σκύλος θέλει να παίξει με το νέο μέλος της οικογένειας, 
όμως το κλάμα και ο φόβος του μωρού τον κάνει να αισθάνεται παραμελημένος.
Μια πολύ ωραία διαφήμιση της Amazon στην Ιαπωνία, για
την προώθηση της υπηρεσίας Amazon Prime.

από την αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki