Friday 28 February 2014

Χωρίς Λόγια ...

 No Words... :(
Από το

Αυτό είναι το παιδί μας μπροστά στην τηλεόραση
Godfrey Reggio - "Evidence"

Τα δικά του «Αποδεικτικά Στοιχεία» πως η τηλεόραση μετατρέπει το παιδί σε φυτό, παραθέτει στο βίντεο του με τίτλο Evidence ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio.΄

Ο Reggio είναι εφευρέτης ενός στυλ κινηματογραφίας που εμπεριέχει εικόνες με ποιητικότητα και ταυτόχρονα με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.
Στο βίντεο τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη με τα καρτούν και μοιάζουν «ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο», όπως γράφει στο blog του.



Το βίντεο έχει ως σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα να εξερευνηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει -μιας δραστηριότητα της οποίας πολλές πτυχές έχουν αγνοηθεί στην τρέχουσα διαμάχη γύρω από την τηλεόραση.

«Οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς την παραμικρή επίγνωση της επίδρασης που έχει αυτό το μέσο τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» λέει ο σκηνοθέτης και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το «όπλο ραδιενέργειας που σημαδεύει τον θεατή».

daddycool2403

Λαγάνα έφτιαξε η μανούλα!!
Lagana - Clean Monday Bread

Lagana
Clean Monday Bread
Η προπύρα
Η σπιτική λαγάνα
Μια συνταγή για λαγάνα πολύ νόστιμη,
που έχει γεύση σαν τα κουλούρια που πουλάνε στο δρόμο!!
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως αν φέτος βρισκόμαστε σπίτι, θα την φτιάξω επιτέλους...
Κάθε χρόνο αγανακτώ με τις έτοιμες λαγάνες που αγοράζουμε...με πλαστική γεύση (σαν άχυρο), χειρότερες κι από το καθημερνό ψωμί του φούρνου, και επιπλέον πανάκριβες...

cookthebook.blogspot

Συστατικά

20 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
1/2 φλ. ζεστό νερό (40°)
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ή μαλακό
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο σουσάμι


Οδηγίες
Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ρίξτε λίγο από το αλεύρι, να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τον σε ζεστό μέρος 12 ώρες.
Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο.
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μιά ζύμη μάλλον μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη.
Χωρίστε τη σε 3 μπάλες (ή όσες θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος της λαγάνας που θέλετε να φτιάξετε).
Σκεπάστε κι αφήστε τις να διπλασιασθούν σε όγκο.
Πατήστε κάθε μπάλα με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε 3 πίτες.
Βάλτε τις στα ταψιά που θα βάλετε στο φούρνο (όσες χωράνε στο κάθε ταψί).
Σκεπάστε τις κι αφήστε τις να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο.
Πατήστε τις με τα δύο δάκτυλα σε διάφορα σημεία, κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια.
Αλείψτε τις με λίγο νερό και πασπαλίστε τις με σουσάμι.
Ψήστε τις λαγάνες στους 200° Κελσίου για 15'-20'.

Οι λαγάνες στεγνώνουν γρήγορα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Αλλιώς, φυλάξτε τις στην κατάψυξη, κλεισμένες ερμητικά σε πλαστική σακούλα. Διατηρούνται 3 μήνες.


Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο site της
Βέφας
Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λάδι και βγήκε τέλεια. Αφράτη και νόστιμη. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει μείγμα αλευριών και πάντα μου γίνεται ωραία.
Εμένα οι λαγάνες μου αρέσει να είναι λεπτές, οπότε όταν τις φτιάχνω, τις κάνω να είναι γύρω στο μισό δάχτυλο σε πάχος. Όταν φουσκώσουν γίνονται γύρω στο 1 δάχτυλο.
Επίσης φτιάχνω μια δόση την Κυριακή.
Η μια φαγώνεται επί τόπου και μένουν και 2 για το πρωί της Δευτέρας (οπότε φτιάχνω και δεύτερη δόση).
sintagespareas 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki