Tuesday 4 September 2018

Μάθε να φεύγεις από εκεί που δεν σε εκτιμούν

Το να σεβόμαστε τον εαυτό μας είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτόν, αφού με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία. Η λέξη σεβασμός προϋποθέτει την συνειδητοποίηση του τι αξίζουμε και την ανοχή ή όχι καταστάσεων που δεν ταιριάζουν με την προσωπικότητα και τις αξίες μας.Πολλές φορές, μένουμε σε καταστάσεις που δεν μας αρμόζουν και προσπαθούμε να επιβάλλουμε την παρουσία μας ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είναι επιθυμητή. Μάθε να φεύγεις από εκεί όπου καταλαβαίνεις ότι δεν σε εκτιμούν. Αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά δείγμα ενός γενναίου ανθρώπου.
Μάθε να φεύγεις από εκεί που δεν σε εκτιμούν
Ενός ανθρώπου που έχει αυτογνωσία, θάρρος και σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους. Ο καθένας από εμάς είναι ένα διαφορετικό ον με χαρίσματα καθώς επίσης και με ελαττώματα. Η λεπτομέρεια της προσωπικότητάς μας όμως κάνει τη διαφορά, η οποία έλκει και παράλληλα απωθεί ανθρώπους από κοντά μας.
Φρόντισε λοιπόν να εκτιμήσεις τα καλά χαρακτηριστικά που διαθέτεις, περιόρισε όσο μπορείς τα αρνητικά και ζήσε χωρίς περιορισμούς και υποδείξεις. Μην επιβάλλεις τον εαυτό σου σε κανέναν.
Και να είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έλξεις τα σωστά άτομα. Εκείνα που σε εκτιμούν και σε θέλουν γι’ αυτό που είσαι. Και άσε τους άλλους να ζήσουν με τις επιλογές τους. Αν ήταν σωστές ή λανθασμένες, το μέλλον θα δείξει.
Photo: Author/Depositphotos
Μαρία Αρφαρά
enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki