Thursday 31 July 2014

Παιδί που ουρλιάζει σε δημόσιο χώρο: Πώς να το ηρεμείτε

Έχει κοιμηθεί, έχει φάει και αποφασίζετε να βγείτε με το παιδί βόλτα. Όμως κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το παιδί αρχίζει ξαφνικά να ουρλιάζει και να χτυπιέται υστερικά, μπροστά σε όλο τον κόσμο!
Και εκεί που προσπαθείτε να του μιλήσετε για να το συνετίσετε, νιώθετε όσους βρίσκονται γύρω σας να σας κοιτάζουν και να λένε «γιατί δεν μπορεί να ελέγξει το παιδί της;».


Καταρχάς, βγάλτε από το μυαλό σας αυτήν τη σκέψη. Όσοι έχουν παιδί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι τα tantrums εμφανίζονται στις χειρότερες στιγμές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα καθίσετε αμέτοχη να βλέπετε το παιδί σας να εκρήγνυται. Δείτε τρεις αποτελεσματικούς τρόπους για να δοκιμάζετε κάθε φορά που το παιδί αρχίζει να ενοχλείται από κάτι και να αντιδρά:
 
Δημιουργήστε αντιπερισπασμό
Γεμίστε την τσάντα σας ή την τσάντα του παιδιού με διάφορα διασκεδαστικά «παιχνιδάκια», τα οποία το παιδί δεν έχει ξαναδεί ή δεν θυμάται ότι έχει. Όταν το tantrum ξεκινήσει, εμφανίστε ένα από αυτά (π.χ. ένα ξεχασμένο παιχνίδι, βιβλίο, ή ένα σνακ), προκειμένου να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού και να ηρεμήσει το συντομότερο.
Αφού περάσει το «κύμα» και επανέλθει η καλή διάθεση του παιδιού, μπορείτε να συζητήσετε ήρεμη τι το ενόχλησε και γιατί. Χαμηλώστε στο ύψος του παιδιού και με καθαρή, σταθερή φωνή, πείτε στο παιδί τι συμπεριφορά περιμένετε από αυτό στο εξής. Αυτό δεν σημαίνει ότι ύστερα θα φερθείτε σαν να μην έγινε τίποτα και ότι το παιδί δεν θα έχει καμία επίπτωση για την συμπεριφορά του. Αλλά το να αρχίσετε να φωνάζετε πάνω από τις φωνές του παιδιού, δεν θα σας βγάλει πουθενά. Περιμένετε να περάσει η καταιγίδα, μέχρι να πείτε στο παιδί πώς πρέπει να φέρεται σε δημόσιους χώρους.
 
Αρχίστε να γελάτε
Όταν το παιδί αρχίσει να έχει ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, το πιθανότερο είναι ότι περιμένει από εσάς να αντιδράσετε αρνητικά. Κάθε φορά που διαχειρίζεστε το tantrum με έναν μη αναμενόμενο τρόπο, ο εγκέφαλος του παιδιού επανεκτιμά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να στρέφει την σκέψη του από το συναισθηματικό μέρος του εγκεφάλου του στο λογικό. Κατά την διάρκεια του tantrum, σκοπός σας είναι να κάνετε το παιδί να σκεφτεί ξανά λογικά. Ακόμα και ένα νήπιο μπορεί να σκεφτεί λογικά, υπό τις σωστές προϋποθέσεις. Αν, λοιπόν, αρχίσετε να γελάτε κατά την διάρκεια του tantrum, θα δώσετε μια καλή ώθηση στον εγκέφαλο του παιδιού για να μειώσει το συναίσθημα και να το κάνετε να αρχίσει να σας ακούει ξανά.
Ένα ακόμα όφελος του γέλιου, είναι ότι θα κάνετε τους γύρω σας να δουν ότι έχετε τον έλεγχο. Αν ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι, με το γέλιο θα τους δώσετε την εντύπωση ότι ελέγχετε την κατάσταση αυτή του παιδιού σας και δεν ανησυχείτε για το τι θα ακολουθήσει. Αντίθετα, με το να «φρικάρετε» και εσείς, δημιουργείτε την εντύπωση ότι είστε ανίκανη και παρορμητική.
 
Καθιερώστε ένα σύστημα κινήτρων, όχι δωροδοκιών
Οι δωροδοκίες είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς και ο λόγος είναι απλός: Με το να δωροδοκεί κανείς το παιδί για την «καλή του συμπεριφορά», το οπλίζει για μελλοντική κακή συμπεριφορά! Τα παιδί, δηλαδή, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει για να λαμβάνει την δωροδοκία. Ωστόσο, μπορείτε να καθιερώσετε ένα σύστημα κινήτρων, το οποίο θα χρησιμοποιείτε ως μόχλευση έναντι μελλοντικών tantrums. Αν, για παράδειγμα, υποσχεθείτε στο παιδί το πρωί ότι μετά το μεσημεριανό φαγητό θα πάτε στο πάρκο, όταν το παιδί ξεκινήσει να ουρλιάζει και να χτυπιέται απειλείστε το ότι δεν θα πάτε πουθενά. Ακόμα κι αν δεν έχετε προ-επιλέξει ένα κίνητρο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την απειλή ότι θα βάλετε το παιδί για ύπνο νωρίτερα το βράδυ ή ότι θα του στερήσετε κάποιο γλυκό ή κάποιο παιχνίδι.
Ωστόσο, προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τα όρια αναφορικά με την αφαίρεση κινήτρων και με απειλές. Ποτέ μην απειλείτε το παιδί ότι θα το χτυπήσετε και μην το τιμωρείτε. Το καλύτερο στοίχημα για προώθηση της συνεργασίας σας είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να σας σέβεται, χωρίς να το τρομοκρατείτε και να το υποτάσσετε.
Πολλοί γονείς φοβούνται τα temper tantrums σε δημόσιους χώρους, και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που συμβαίνουν τόσο συχνά. Τα παιδιά αισθάνονται την ανασφάλεια των γονιών, έτσι το να έχετε ένα ακέραιο πλάνο για να διαχειρίζεστε το ξέσπασμα αυτό σας βοηθά να έχετε τον έλεγχο και να είστε πιο ήρεμοι. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα παιδί που ουρλιάζει, προσπαθήστε να θυμηθείτε ένα από τα παραπάνω και δείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στην δική σας περίπτωση.
 
από Έλενα Μπούλια
Πηγή: familyshare,
mama365.gr

Πολύ δυσάρεστες ειδήσεις :((

Επειδή το κακό είναι άσχημο και κουράζει την ψυχή μας, επιλέγουμε να μην αναφερόμαστε αναλυτικά στις πολύ δυσάρεστες ειδήσεις.
Για όποιον θέλει να ενημερωθεί, παραθέτουμε τα links: ...

* Νηπιαγωγοί έδερναν και κοίμιζαν τα παιδιά με κρασί

* Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε στην 8χρονη κόρη της συντρόφου του

* Τα μαρτύρια που σημάδεψαν την 15χρονη

*  Αυτός είναι ο Θείος που "νοίκιαζε" την 11χρονη ανιψιά στον φίλο

* Μητέρα καταδικάστηκε γιατί έκανε σεξ με την 13χρονη κόρη της! (βίντεο)

Τα λάθη που δεν γίνεται να αποφύγουν οι νέοι γονείς!

Όσο κι αν προσέχετε, ρωτάτε, διαβάζετε βιβλία και ενημερώνεστε σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών, τα λάθη είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, ειδικά για εσάς τους νέους γονείς που πρόσφατα προσθέσατε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας.
Το καλό είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, μαθαίνετε.
Το κακό είναι πως κάποια λάθη δεν τα γλιτώνετε...


Αφήνετε το μωρό να παίζει ανεξέλεγκτα με το κινητό σας
Σε λιγότερο από 5 λεπτά θα έχουν σβηστεί όλες οι εφαρμογές, θα έχετε γεμίσει τη μνήμη με 35 φωτογραφίες με πάτωμα και ταβάνι και υπάρχει περίπτωση το αφεντικό σας να έχει λάβει το εξής μήνυμα: σδκφησξηφς.
 
Αγοράζετε υπερβολικά πολλές πάνες για νεογέννητα
Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι φαντάζεστε και αν το παρακάνετε με τις πάνες, το πιθανότερο είναι να σας μείνουν στην αποθήκη για... το επόμενο παιδί.
 
Χρησιμοποιείτε λάθος μέγεθος πάνας στο μωρό σας

19 Rookie Mistakes Parents Make
Κι όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν... διαρροές.
Αφήνετε το δίχρονο να σπρώχνει το καρότσι στο σούπερ μάρκετ.
Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δείχνει χαριτωμένο.
Μέχρι να πέσει με φόρα στην πυραμίδα με τα μπουκάλια βότκας.

19 Rookie Mistakes Parents Make

Σκουντάτε το μωρό όταν κοιμάται για να δείτε αν αναπνέει
Και διαπιστώνετε ότι αναπνέει μια χαρά,
όπως επίσης και ουρλιάζει μια χαρά.

Αφήνετε το μωρό στο κρεβάτι για ένα λεπτό
Κι έπειτα κάνετε πάντα το κλασικό άλμα-βουτιά για να το πιάσετε δευτερόλεπτα πριν πέσει κάτω, τη στιγμή που γυρίσατε το κεφάλι σας από την άλλη.
 
Ξεχνάτε να πάρετε μαζί έξτρα ρουχαλάκια


Αυτό συμβαίνει πάντα όταν το παιδί σας καλυφθεί με παγωτό σοκολάτα και χώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με μπόνους μια μικρή έκρηξη στο εσωτερικό της πάνας.
 
Κρατάτε το μωρό ψηλά αμέσως μετά το φαγητό.

19 Rookie Mistakes Parents Make
Αυτό το λάθος δεν το επαναλαμβάνει κανείς.
Αφήνετε ένα γεμάτο ποτήρι ή κούπα κάπου που να φτάνει το παιδί
Με μαθηματική ακρίβεια θα το βρείτε αναποδογυρισμένο με το περιεχόμενό του να λιμνάζει στο πάτωμα εντός δευτερολέπτων.
 
Ξενυχτάτε αφότου καταφέρετε να το κοιμίσετε
Την επόμενη ημέρα καταλαβαίνετε πόσο κακή ιδέα ήταν κάτι τέτοιο.
 
Φεύγετε από το σπίτι και συνειδητοποιείτε ότι δεν πήρατε αρκετές πάνες μαζί σας
 Κι αυτό είναι κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί στο ραντεβού σας με τον παιδίατρο ή στην επίσκεψη στην πεθερά σας, έτσι ώστε να βρεθείτε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή κριτική.
 
Αγοράζετε πολλά παιδικά ρούχα. Πάρα πολλά.
Σίγουρα είναι μικροσκοπικά και χαριτωμένα, αλλά για να προλάβει να τα φορέσει όλα αυτά το παιδί σας, θα πρέπει να αλλάζει πιο συχνά και από την Britney Spears!
 
Πάτε βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς να στείλετε το παιδί στην τουαλέτα προτού φύγετε
Αυτό αργότερα οδηγεί σε μία από τις 2 περιπτώσεις:
1) ψάχνετε να βρείτε οπωσδήποτε τουαλέτα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα
2) φωνάζετε «φτάνουμε, φτάνουμε» καθώς το παιδί θα ξελαφρώνει στο καθισματάκι του...
 
Χτυπάτε κατά λάθος το κεφάλι του στο πλάι της κάσας της πόρτας καθώς το πηγαίνετε στο δωμάτιό του
Και το καρούμπαλο που θα βγει στη συνέχεια θα είναι, δυστυχώς, κάτι που θα σας θυμίζει το λάθος σας για πολλές ημέρες μετά.

Πηγή: buzzfeed.com
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki