Wednesday 30 October 2013

Γιαγιά και εγγονή - Αγάπη Βαθειά
Unique moment of Victoria with her grandmother

Και τι έγινε μετά;…

Όσοι έχουν δει την μοναδική στιγμή από την προετοιμασία της Βικτώριας με την γιαγιά της, όσοι έχουν ακούσει να τους περιγράφω με λεπτομέρεια το πως εκτιλύχθηκε, με ρωτούν… “και μετά; Τι έγινε μετά;“. Αυτό το “και μετά” δεν το απάντησα για πολλούς μήνες γιατί δείλιασα φωτογραφικά! Πίστευα ότι η φωτογραφία που έβγαλα δεν ήταν τεχνικά άρτια. Ότι είχε λάθη. Και έτσι απάντηση στο ερώτημα δεν είχα. Αλλά σήμερα, πήρα το θάρρος να φέρω στο φως τη φωτογραφία γιατί χρωστάω την απάντηση. 

Μετά από τη στιγμή της γνωστής φωτογραφίας, τα χέρια της νύφης και της γιαγιάς της έμειναν για πολλά λεπτά έτσι όπως φαίνεται πιο κάτω. Έτσι ακριβώς. Δεμένα. Μαζί με το μαντήλι που χρησιμοποιούσε η Βικτώρια. Συγχωρήστε τα όποια τεχνικά λάθη. Αλλά δεν μπορούσα να αφήσω αυτό το “και μετά…” χωρίς απάντηση. Νομίζω ότι έτσι φαίνεται καλύτερα πόσο “ακριβή” ήταν αυτή η στιγμή.

Those who have seen the unique moment of Victoria with her grandmother, those who have heard me describe the story behind the photo, always ask… “and then? What happened?“. I never took the courage to answer the question with a photo. I still believe that I took a photo which was technically at fault. And thus, I never provided a proper answer. Today however, I decided that I should shed light to the answer. After the moment that you have seen, the hands of the bride and her grandmother remained tangled, literally for minutes. Exactly like shown. Tied. Complemented by the handkerchief that Victoria used to wipe her grandma’s eyes. Please forgive any technical errors… I just could not leave this “and then?” question without its proper answer. It now makes the whole moment, so precious as it really was.

yannislarios

Κέντρο Φροντίδας Παιδιού
της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», το οποίο θα αποτελέσει μια εστία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.


«Αρχικά το Κέντρο θα φιλοξενεί 60 παιδιά και με μοναδικό σύμμαχο την αγάπη η «Αποστολή» θα αναλάβει την καθημερινή σίτιση τους, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε μια διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης, με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, σε νέες ὴ εναλλακτικές ενασχολήσεις, όπως μουσική, ζωγραφική, θέατρο, πληροφορική, με στόχο της, να διαμορφωθεί και να εκπαιδευθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι πολίτες.
» Στόχος ακόμη είναι τα παιδιά να ζουν όσο καλύτερα γίνεται με τις οικογένειες τους για αυτό φιλοδοξία μας είναι η δράση αυτή να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει τη Μητέρα και τον Πατέρα».
περισσότερα εδώ

Υγιεινή σοκολάτα από ξυλοκέρατα!!

Αυτή η «σοκολάτα» τάϊσε  τον  Ιωάννη τον  Βαπτιστή κατά την παραμονή του στην έρημο,  τον άσωτο υιό της Καινής Διαθήκης, όταν ήταν πεινασμένος και χωρίς χρήματα, αλλά και τα στρατεύματα του Μωάμεθ. 
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε  κάθε φορά
που μια συνταγή απαιτεί σοκολάτα ή κακάο.
 Αυτό το φρούτο έσωσε τα παιδιά  από τον υποσιτισμό κατά τον Ισπανικό εμφύλιο και βέβαια πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. 
.
για περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι 
.........................
Κέικ με Χαρουπάλευρο, Δίχρωμο 
κανείς δεν θα καταλάβει
ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει κακάο!

Έκανε ανάληψη 2,80 ευρώ
για να αγοράσει γάλα για το παιδί του!!

Στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας βρίσκονται πλέον καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας.
.   
Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα δράματα που συμβαίνουν σε οικογένειες του νησιού μας, εξαιτίας αυτών των οικονομικών συνθηκών, είναι ανυπολόγιστα.
Η «Ροδιακή» αποκαλύπτει νέα περίπτωση νεαρού πατέρα που ευρισκόμενος σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας της Ρόδου κρατώντας τρία βιβλιάρια καταθέσεων και αφού περίμενε (εκτός της ηλεκτρονικής σειράς αναμονής) επί δύο τουλάχιστον ώρες για να φύγει όλος ο κόσμος, πήγε στον ταμία της τράπεζας και του ζήτησε να κάνει αρχικά ενημέρωση και στην συνέχεια ανάληψη όλων των ποσών που υπήρχαν μέσα στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ο ταμίας, πράγματι προχώρησε στην διαδικασία ενημέρωσης και με έκπληξή του διαπίστωσε ότι συνολικά τα βιβλιάρια είχαν μέσα το ποσό των 2 ευρώ και 80 λεπτών!
«Τα βιβλιάριά σας είναι άδεια» είπε ο ταμίας της τράπεζας θεωρώντας προφανώς ότι το ποσό αυτό ήταν μη «αναλήψιμο».
Ο νεαρός πατέρας, πλησίασε στο γκισέ και χαμηλόφωνα του είπε: «Γι αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα. Με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου» - είπε ο νεαρός συμπολίτης μας, προχωρώντας έτσι στην ανάληψη του ποσού που είχε μέσα στο βιβλιάριό του!
Η περίπτωση αυτή, «πάγωσε» το προσωπικό της Τράπεζας αλλά και όλους όσους το πληροφορήθηκαν, καθώς ο νεαρός πατέρας, ήταν σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας.
Η περίπτωση αυτή πάντως, σύμφωνα με... 

«Παιδιά θαύματα» που δεν άντεξαν τη δημοσιότητα! Macaulay Culkin, Lindsay Lohan, Haley Joel Osment

Είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στην παιδική τους ηλικία. Οι κάμερες τους ακολουθούσαν όταν ακόμα ήταν ανήλικοι, ενώ σήμερα, βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή. 


Γιατί τα παιδιά θαύματα του Hollywood, έχουν σχεδόν όλα την ίδια κατάληξη; Πρώτος και καλύτερος στη λίστα του περιοδικού Glam, ο Macaulay Culkin, το πιο αξιαγάπητο πιτσιρίκι της δεκαετίας του 90’, ο οποίος έμεινε… «μόνος στο σπίτι» και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του κόσμου. Σήμερα, οι εξαρτήσεις του από ουσίες, τον έχουν συνέχεια μέσα και έξω από τη φυλακή, ενώ οι τελευταίες φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ένα νέο που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση!
Η Lindsay Lohan είναι ένα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα παιδιού θαύματος, που σήμερα μόνιμη της ασχολία, είναι οι ουσίες, τα πάρτι,  το αλκοόλ και το να… κλέβει τα σπίτια των φίλων της και όχι μόνο.
Haley Joel Osment ή αλλιώς το παιδάκι που «έβλεπε νεκρούς ανθρώπους» στην έκτη αίσθηση. Σήμερα, σε ηλικία 23 ετών παρακολουθεί σεμινάρια στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, μιας που το τίμημα της δημοσιότητας ήταν βαρύ.
Για την Paris Hilton τώρα, τι να πει κανείς, δεν είναι και παιδί θαύμα, ωστόσο, τα λεφτά της την βάζουν πολύ ψηλά στη λίστα των νέων ανθρώπων που δουλειά τους είναι τα πάρτι, το αλκοόλ και οι καταχρήσεις!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης, ο βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson, ο οποίος έδειξε το ταλέντο του σε πολύ μικρή ηλικία, η κατάληξή του όμως, μετά από θανατηφόρο κοκτέιλ χαπιών μόνο δίκαιη δεν ήταν.
gossip-tv

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki