Thursday 13 May 2010

Τα παιδιά μας, τα καμάρια μας ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας δέχτηκε τους μαθητές-μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009 (χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο) και της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων 2009 (χάλκινο Βαλκανικό μετάλλιο)
«Σ’ αυτή τη ζοφερή περίοδο για την πατρίδα μας είστε μια δροσερή αύρα. Είστε ένα μικρό αστέρι στον σκοτεινό ουρανό. Και είστε μια απάντηση σ΄ αυτή την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα: ότι είμαστε τεμπέληδες, ότι δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι καλύτερο από το να διασκεδάζουμε».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους μαθητές - μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009 και της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2009.  
Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμη, απευθυνόμενος στους μαθητές, ότι «εσείς δείχνετε ότι είμαστε η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης κα της προόδου» και συνεχάρη τόσο τους ίδιους όσο και τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που συνόδευαν τα παιδιά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Νέστωρ Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια που δέχτηκε τα μέλη της Εταιρίας και τους μαθητές, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε, που μας δεχθήκατε. Και πολύ περισσότερο που βρήκατε χρόνο στις σημερινές συνθήκες να μας δεχθείτε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας». Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής 2009 αποτελούν οι μαθητές: Γιώργος Παναγιωτάκος (1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης) που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2009, Γεράσιμος Αρσένης (2ο Λύκειο Μοσχάτου), Αποστόλης Γαϊτανίδης (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) και Γιώργος Μπιτζές (1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου). Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Νέων 2009 αποτελούν οι μαθητές Γυμνασίου:Ευάγγελος Κόσινας (5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων), που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων 2009, Κωνσταντίνος Κανέλλης (13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης), Χρήστος Ποριός (3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης) και Λουκάς-Ξάνθος (1ο Γυμνάσιο Ρόδου).

Ο Γιώργος Παναγιωτάκος, που πλέον είναι φοιτητής στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στον διαγωνισμό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς συμμετέχουν μαθητές από περίπου 90 χώρες. «Αυτό που μας ζητήθηκε -τόνισε- ήταν μέσα σε πέντε ώρες να δημιουργήσουμε τα αντίστοιχα προγράμματα που θα μπορούν γρήγορα και σωστά να λύσουν τέσσερις ασκήσεις λογαριθμικές που μας δόθηκαν». Ο καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του προγράμματος Παναγιώτης Καραγεώργος τόνισε ότι «αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει υποστήριξη στις δράσεις του διαγωνισμού από πλευράς Πολιτείας, καθώς τώρα λειτουργεί εθελοντικά και με χορηγίες». Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να υπάρχει και υποστήριξη στην εκπαίδευση μέσα στις τάξεις των σχολείων ώστε να μπορεί να βοηθηθεί το κλίμα των διαγωνισμών. Τα παιδιά που αποσπούν κάποιο μετάλλιο στους διαγωνισμούς, αυτομάτως καταλαμβάνουν μια θέση σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο σχετικό με την Πληροφορική, ενώ ύστερα από επιλογή ένα από τα παιδιά μπορεί να μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Βιολόγος συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ένας 40χρονος βιολόγος από τη Μ. Βρετανία, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Ακαδημίας Αθηνών, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ύστερα από την αξιοποίηση συγκεκριμένης καταγγελίας, άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 40χρονου και εντόπισαν μεγάλο αριθμό αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο εξωτερικών σκληρών δίσκων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αμετανόητος, με στόχο δύο κοριτσάκια

Αδίστακτος και αμετανόητος ο ισοβίτης Ασημάκης Κατσούλας τρομοκράτησε μία οικογένεια και αποπλάνησε δύο κοριτσάκια 11 και 12 ετών. Τηλεφωνούσε από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου εξέτιε την ποινή του.

Οι σατανιστές της Παλλήνης
Στις 23 Δεκεμβρίου 1997 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κηρύττει ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Ασημάκη Κατσούλα και Μανόλη Δημητροκάλλη για την υπόθεση των "σατανιστών της Παλλήνης". Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για απλή συνέργεια σε δύο φόνους, που διέπραξαν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης.
Ο Ασημάκης Κατσούλας μαζί με συγκρατούμενο του στις φυλακές Μαλανδρίνου, θα βρεθούν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος δύο κοριτσιών ηλικίας 11 και 12 ετών.
Ο ισοβίτης Ασημάκης Κατσούλας, που βαρύνεται με ανθρωποκτονίες για την υπόθεση των σατανιστών, τρομοκράτησε μία οικογένεια, όταν εκτός από τις τηλεφωνικές απειλές εναντίον τους, έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο για να ασελγήσει στα δύο κοριτσάκια τους. 
Βρήκε τα τηλέφωνα των σπιτιών τους και παριστάνοντας τον αστυνομικό, ζήτησε από τους γονείς, να μιλήσουν με τα παιδιά τους.  Εκείνοι πείστηκαν και τότε ο Ασημάκης Κατσούλας και ο συνεργός του, εναλλάξ, έπεισαν τα δύο κοριτσάκια ότι πρέπει να κάνουν ειδική εξέταση DNA για την οποία είναι απαραίτητο να κάνουν για λογαριασμό τους ερωτικές χειρονομίες, ενώ παράλληλα τους έλεγαν άσεμνες φράσεις, παρενοχλώντας  τα σεξουαλικά.
Κατόπιν άρχισαν να τηλεφωνούν στους γονείς και να τους απειλούν, όταν εκείνοι αρνήθηκαν πλέον να επιτρέψουν στον φερόμενο ως αστυνομικό Κατσούλα να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τα κοριτσάκια τους.
Έντρομο το ζευγάρι, κατέφυγε στην αστυνομία, όπου ανέφερε το περιστατικό.
Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο κατάφερε να εντοπίσει από γίνονταν τα τηλεφωνήματα.  Ήταν οι φυλακές Μαλανδρίνου, και μάλιστα από συγκεκριμένο κοινής χρήσης τηλέφωνο. Έγινε έρευνα και στην τηλεκάρτα που κατείχε ο Ασημάκης Κατσούλας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη που ταύτιζαν τον χρόνο των τηλεφωνημάτων καθώς και  ότι είχε γίνει χρήση του συγκεκριμένου αριθμού.
Τόσο ο Κατσούλας, όσο και ο συγκατηγορούμενος του έχουν μεταφερθεί πλέον σε άλλη φυλακή και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των δύο παιδιών.
Ο Ασημάκης Κατσούλας έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της 28χρονης Γαρυφαλλιάς Γιούργα το Πάσχα του 1993, μητέρας δύο παιδιών και της 14χρονης Δώρας Συροπούλου, τον Αύγουστο του 1992, την οποία είχε οδηγήσει σε ερημική περιοχή στον Υμηττό και τη σκότωσε τελετουργικά μιμούμενος σατανιστική θυσία. Κατόπιν ασέλγησε στο πτώμα του κοριτσιού.
Εκτίει ποινή δις ισοβίων.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki