Thursday 12 December 2013

Κάποιος να τους βοηθήσει ΤΩΡΑ
8μελής οικογένεια θα πεθάνει απ' το κρύο!!

«Τρεις κουβέρτες και ένα πάπλωμα για να ζεσταθούμε,
μόνο αυτά έχουμε»
Ένα μισογκρεμισμένο και παγωμένο παράπηγμα στεγάζει το τελευταίο διάστημα τη ζωή μιας οκταμελούς οικογένειας στην παραλία Επιταλίου.
Οι δύο άνεργοι γονείς κατέληξαν εκεί μετά από αναζήτηση στέγης,
μιας και έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να προστατέψουν τα έξι τους παιδιά.
Το μεγαλύτερο είναι δέκα ετών και το μικρότερο ενός…
Ο Βασίλης και η Διονυσία Αβράμη, προσπαθούν με την αγάπη τους να τα ζεστάνουν, όμως αυτό δε φτάνει.
Το κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει στο μηδέν ή να υποχωρεί ακόμα πιο κάτω τη νύχτα, δεν αντιμετωπίζεται με μια ξυλόσομπα, σε ένα «σπίτι» από τσιμεντόπλινθες και μισή σκεπή.
.................................

περισσότερα εδώ

Η Αθήνα γιορτάζει στις παιδικές χαρές

«Η Αθήνα γιορτάζει και με παιχνίδι το κέφι αλλάζει» σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων στις παιδικές χαρές κατά τη διάρκεια των γιορτών                        
Το πρόγραμμα
Παιδική Χαρά Αγίου Παύλου
στις 14 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:30
«Δώσε μου το…χέρι σου!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο.
Πόσα χέρια θα χρειαστούν για να αγκαλιάσουν μια παιδική χαρά; Ελάτε να ανακαλύψουμε πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να κάνουν τα χέρια μας και να δημιουργήσουμε έργα ζωγραφικής με μεικτές τεχνικές, που θα στολίσουν την παιδική χαρά.


Παιδική Χαρά Πλατείας Πλυτά
στις 15 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:00
«Έχω ένα μήνυμα για σένα! Άκουσέ το!» Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.
Πόσα χρωματιστά χαρτάκια χρειάζονται για να διακοσμήσουν μια παιδική χαρά; Ας δώσουμε το δικό μας μήνυμα για όσα θέλουμε να έρθουν την καινούργια χρονιά. Οι δημιουργίες μας θα στολίσουν κάθε γωνιά της παιδικής χαράς στην Πλατεία Πλυτά.


Παιδική Χαρά  Θησείου
στις 21 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:30
«Όταν η μουσική συναντά… τα χρώματα!»
Τύμπανα και χορός σε μια συνάντηση γεμάτη μουσική και παιχνίδι, κάτω από την Ακρόπολη! Σας περιμένουμε για να χορέψουμε με τον ρυθμό των τυμπάνων, να ανακαλύψουμε τις μουσικές του κόσμου, να ζωγραφίσουμε σε χρωματιστά υφάσματα και να στολίσουμε τα δέντρα της πλατείας με τα έργα που θα δημιουργήσουμε.


Παιδική Χαρά οδού Δυρραχίου
στις 22 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:30
«Φον Κουραμπιές εναντίον…Κόμη Μελομακαρόνη!» Θεατρική παράσταση και εικαστικό εργαστήριο.
Ο πιο αστείος πόλεμος του κόσμου ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά σε μια γιορτινή θεατρική παράσταση. Ελάτε να βοηθήσουμε τον Φον Κουραμπιέ και τον Κόμη Μελομακαρόνη να μας πουν την ιστορία τους και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πανό που θα κρεμάσουμε στην παιδική χαρά της οδού Δυρραχίου.


Παιδική Χαρά Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής
στις 28 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:00
«Μια μπουγάδα γεμάτη… μουσικές ευχές!» Θεατρικό παιχνίδι και εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων.
Πολύχρωμα σκοινιά και ανακυκλώσιμα αντικείμενα γίνονται η αφορμή για παιχνίδι. Ελάτε να ανακαλύψουμε ήχους, να δημιουργήσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να φτιάξουμε την πιο περίεργη… μουσική παιδική χαρά.


Παιδική Χαρά Πλατείας Κυψέλης
στις 29 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:30
«Βρες τον ρυθμό σου και έλα μαζί μας!» Μουσικός αυτοσχεδιασμός και εικαστικό εργαστήρι. Ο ήχος των τυμπάνων γίνεται η αφορμή για αυτοσχέδιο χορό στην πλατεία Κυψέλης, που θα παρασύρει μεγάλους και μικρούς σε ένα μουσικό πανηγύρι. Παιδιά και γονείς κατασκευάζουν ανθρώπινες φιγούρες σε μεγάλες επιφάνειες και δημιουργούν ένα γλυπτό που θα στολίσει την παιδική χαρά.


Παιδική Χαρά Πλατείας Γκύζη
στις 30 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-13:30
«Μου μοιάζεις και σου μοιάζω!» Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο. Ένας χρωματιστός μουσαμάς γεμάτος πρόσωπα από διαφορετικά μέρη του κόσμου γίνεται η αφορμή για ένα παιχνίδι γεμάτο κίνηση και ρυθμό με στόχο να δημιουργήσουμε ένα γιγάντιο παζλ με τα πρόσωπά μας που θα στολίσει την παιδική χαρά του Γκύζη.

efsyn

Ο Άγιος Σπυρίδωνας ο θαυματουργός

Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια
(μικρά και μεγάλα) που γιορτάζουν σήμερα!!
.
 Ο Άγιος, ήταν απλός, αγαθός, γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Τις Κυριακές και τις γιορτές, συχνά έπαιρνε τους βοσκούς και τους οδηγούσε στους ιερούς ναούς, και κατόπιν τους εξηγούσε την ευαγγελική ή την αποστολική περικοπή.
Ο Θεός τον ευλόγησε να γίνεται συχνά προστάτης χήρων και ορφανών.

περισσότερα για τον Άγιο Σπυρίδωνα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki