Sunday 31 January 2010

Αμερικανοί μέλη ΜΚΟ συνελήφθησαν να παίρνουν παιδιά από την Αϊτή

Δέκα Αμερικανούς πολίτες συνέλαβε η αϊτινή αστυνομία ενώ προσπαθούσαν να πάρουν 33 παιδιά (ηλικίας 2 μηνών ως 12 ετών) από τη σεισμόπληκτη χώρα για παράνομες υιοθεσίες. Αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση την ομάδα της οποίας ηγείτο μια γυναίκα, η Σίλσμπι Λόρα Λαβόν, στο Μαλπάσο τον κύριο μεθοριακό σταθμό διέλευσης προς τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιβ Κρισταλέν είπε ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην ΜΚΟ New Life Children's Refuge, μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει έδρα το Άινταχο. Η οργάνωση είχε ζητήσει online δωρεές για να μεταφέρει 100 παιδιά από την Αϊτή στην Δομινικανή Δημοκρατία και εθελοντές για να προσέχουν τα παιδιά.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μέλος της οικογένειας ενός από τους συλληφθέντες είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για παρεξήγηση σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας το Σάββατο, οι πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες κρατούνται στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς αφού συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση όταν η αϊτινή αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο ρουτίνας στο όχημά τους. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν έγγραφα για να αποδείξουν ότι είχαν πραγματοποιήσει νόμιμα την υιοθεσία των 33 παιδιών μέσω κάποιας πρεσβείας και επίσης δεν είχαν χαρτιά που να δείχνουν ότι τα παιδιά είχαν μείνει ορφανά εξαιτίας του σεισμού.

«Η ιδέα ήταν να πάμε τα παιδιά κάπου όπου θα είχαν φροντίδα, τρόφιμα και ρουχισμό», είπε η Λαβόν σε δικαστή στο αρχηγείο της αστυνομίας, που χρησιμοποιείται μετά το σεισμό και ως προσωρινή έδρα της κυβέρνησης. Η Λαβόν είπε ότι αγόρασε πρόσφατα μια έκταση σε παράκτια πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου σχεδίαζε να κτίσει ορφανοτροφείο για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου. Υποστήριξε ακόμα ότι επρόκειτο να στεγάσει τα παιδιά σε ένα ξενοδοχείο στη βόρεια ακτή, κοντά στο Καμπαρέτε, ενόσω θα ανεγειρόταν το ορφανοτροφείο.
Ο υπουργός Διασποράς Εντουίν Παρεζόν δήλωσε ότι μόνο το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει την εξουσία να επιτρέπει την έξοδο ανηλίκων από τη χώρα. «Πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις των υπόπτων, έχουμε να κάνουμε με μια παραβίαση του νόμου της Αϊτής», σημείωσε.
Ο Ιβ Κρισταλέν είπε ότι στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται και δυο πάστορες, ένας στην Αϊτή και ένας στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. «Πρόκειται για απαγωγή, όχι για υιοθεσία», τόνισε.
Τα 33 παιδιά μεταφέρθηκαν σε κυβερνητικό ορφανοτροφείο στο Κρουά ντε Μπουκέ, λίγο έξω από το Πορτ-ο-Πρενς, ενώ αξιωματούχοι του προξενείου των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τους κρατούμενους.
Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελρίβ, η UNICEF και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την παράνομη μεταφορά ανηλίκων έξω από τη χώρα. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τους φόβους τους ότι διάφοροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το χάος μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου που έπληξε την Αϊτή για να κάνουν παράνομες υιοθεσίες. Γενικά, οργανώσεις αρωγής έχουν κάνει έκκληση για μορατόριουμ στις υιοθεσίες παιδιών από τη σεισμόπληκτη χώρα τουλάχιστον έως ότου εξαντληθεί κάθε προσπάθεια τα παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.
Αϊτινοί τραυματίες κινδυνεύουν να πεθάνουν όσο οι Αμερικανοί καθυστερούν
Τραυματίες στην Αϊτή που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση δεν μεταφέρονται πλέον από τον αμερικανικό στρατό για θεραπεία στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί φόβους ότι μερικοί από τους ανθρώπους αυτούς θα πεθάνουν λόγω “διαφορών” στο θέμα της κάλυψης των εξόδων περίθαλψης.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για να ξαναρχίσουν οι ΗΠΑ τη μεταφορά τραυματιών, που σταμάτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ για θεραπεία, οι περισσότεροι από τους οποίους σε νοσοκομεία της Φλόριντας, όμως στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ματαίωσαν τις πτήσεις την Τετάρτη επειδή δεν ήξεραν πλέον πού να τους πάνε.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Τσάρλι Κριστ ζητάει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μοιραστεί το κόστος της περίθαλψης ανθρώπων. Ο κυβερνήτης ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει μερικούς ασθενείς σε άλλες Πολιτείες και να εξασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα πληρωθούν για την περίθαλψη.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι «αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε επειδή αρχίσαμε να μην έχουμε χώρο» και ότι δεν υπήρξε πολιτική απόφαση να διακοπούν οι πτήσεις απομάκρυνσης των τραυματιών. Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες "επεξεργάζονται λύσεις", στις οποίες περιλαμβάνεται η αύξηση των δυνατοτήτων να αντιμετωπίζονται κρίσιμες περιπτώσεις στην Αϊτή, αναφέρει σε δήλωσή του προεδρικός εκπρόσωπος.
09:12 - Κυρ 31/01/2010
tvxs.gr

Το παθητικό κάπνισμα οδηγεί σε διαταραχές ύπνου στα παιδιά!!

Διαταραχές του ύπνου έχουν παρατηρηθεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε έφηβους καπνιστές, όμως επίσης είναι γνωστό ότι όταν τα παιδιά εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου, έχουν χαμηλότερη ποιότητα ύπνου. Η έρευνα "Associations Between Secondhand Smoke Exposure and Sleep Patterns in Children," που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του Pediatrics μελέτησε 219 ασθματικά παιδιά των οποίων οι γονείς κάπνιζαν
(σ.σ. Γονείς με ασθματικά παιδιά που καπνίζουν είναι δολοφόνοι της υγείας των παιδιών τους... μην κάνεις παιδί, το κέρατο μου μέσα, αν δεν μπορείς να το μεγαλώσεις σωστά!!!)
Οι ερευνητές βρήκαν ότι ή έκθεση των παιδιών στον καπνό συνδέεται με προβλήματα του ύπνου στα ασθματικά παιδιά, όπως δυσκολία να κοιμηθούν, περισσότερες αναπνευστικές διαταραχές στον ύπνο, και αυξημένη υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας. Η ικανότητα για ύπνο φαίνεται να βελτιώνεται με την θεραπεία του άσθματος, αλλά οι συντάκτες της έρευνας πιστεύουν ότι η ελάττωση ή η εξαφάνιση του παθητικού καπνίσματος θα έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις τόσο στην φυσική όσο και στην πνευματική υγεία των παιδιών, όσο και στις σχολικές επιδόσεις!

... πείνασα και μου δώσατε να φάω... - ... I was hungry and you gave me something to eat... - Η Αγάπη στην Πράξη

Οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως: Ρύζι και Όσπρια

Δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς σήμερα, η Κυριακή του Ασώτου.
Η διάθεση πολλών καλή. Σχέδια για διασκέδαση, ξεφάντωμα.
Να ξεδώσει ο νους, να αποδράσει από τα δύσκολα της καθημερινότητας.
Ναι, να ξεφύγει αλλά να μην αποδράσει από την Ουσία, να μην ξεχάσει αυτά που Εκκλησία μας, την επόμενη Κυριακή και ΠΑΝΤΟΤΕ, μας θυμίζει:
... πείνασα και μου δώσατε να φάω· δίψασα και με ποτίσατε· ξένος ήμουν και με ντύσατε· αρρώστησα και με επισκεφτήκατε· ήμουν στη φυλακή και ήρθατε να με δείτε. Τότε θα του αποκριθούν οι δίκαιοι, λέγοντας· Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σου δώσαμε ψωμί ή να διψάς και σου δώσαμε νερό; Και πότε σε είδαμε ξένο και σε πήραμε μαζί μας ή γυμνό και σε ντύσαμε; Και πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή και ήρθαμε σε σένα; 
Και θα αποκριθεί ο Βασιλέας και θα τους πει: Σας βεβαιώνω πως ό,τι κάνατε σ’ έναν από τους πιο τελευταίους τούτους αδελφούς μου σ’ εμένα το κάνατε.


... δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου. ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ ἤλθομεν πρός σέ; καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾽ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Matthew 25:34-40
... Come, you who are blessed by my Father; take your inheritance, the kingdom prepared for you since the creation of the world. 35For I was hungry and you gave me something to eat, I was thirsty and you gave me something to drink, I was a stranger and you invited me in, 36I needed clothes and you clothed me, I was sick and you looked after me, I was in prison and you came to visit me.'
37"Then the righteous will answer him, 'Lord, when did we see you hungry and feed you, or thirsty and give you something to drink? 38When did we see you a stranger and invite you in, or needing clothes and clothe you? 39When did we see you sick or in prison and go to visit you?'
40"The King will reply, 'I tell you the truth, whatever you did for one of the least of these brothers of mine, you did for me.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki