Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

Για να θυμάστε τα πάντα, μην τα γράφετε. Απλά, ζωγραφίστε τα! - Drawing as an Encoding Tool

Συχνά νομίζουμε ότι αν χρειάζεται πραγματικά να θυμηθούμε κάτι, πρέπει να το γράψουμε. Από ότι φαίνεται όμως, είναι μάλλον καλύτερα να το ζωγραφίσουμε.
Drawing as an Encoding Tool
Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Waterloo στον Καναδά, απέδειξε ότι το να ζωγραφίσουμε μια λέξη μας βοηθάει περισσότερο να τη θυμηθούμε από ο,τι αν τη γράψουμε. 
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό πιθανόν σχετίζεται με το ότι η ζωγραφική κρατάει μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου ενεργό από ό,τι το γράψιμο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και η μνήμη. 
Στα καλά νέα, δε χρειάζεται να είναι κανείς καλός στη ζωγραφική για να ζωγραφίσει αυτά που θέλει να θυμάται. Ένα απλό σκιτσάκι αρκεί.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να γίνει όπλο στη μάχη εναντίον του Alzheimer και της γεροντικής άνοιας, πράγμα το οποίο ελπίζουν οι ερευνητές. 
Οι άνθρωποι που ζωγραφίζουν μπορούν να βελτιώσουν συνολικά τη μνήμη τους και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους πάσχοντες από άνοια, καθώς βοηθάει τη γνωστική λειτουργία του μυαλού. 
jenny
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Φεύγοντας απ’ το σπίτι» — “Leaving home”

Όταν τα παιδιά φεύγουν μακριά μας...
Ένα συγκινητικό animation που αξίζει να δουν όλοι οι γονείς.
Δεν είναι εύκολο να το αποδεχθείς και κυρίως δεν είναι εύκολο να σταματήσεις να φροντίζεις το μικρό σου κι ας έχει πάει 25 χρονών!
Είδαμε το “Leaving home” («Φεύγοντας απ’ το σπίτι») του Joost Lieuwma, ένα από τα πιο συγκινητικά animations που έχουμε δει που περνάει ένα σημαντικό μήνυμα προς τους γονείς:
Κάντε τα παιδιά σας ανεξάρτητα και βοηθήστε τα να ανοίξουν τα φτερά τους… όσο κι αν πονάει να τα βλέπετε να φεύγουν μακριά σας!
The time has come that a young adult man has to leave his parental home and stand on his own two feet, or so his father believes. 
The boy sets out to the world, but somehow it is impossible for him to leave. 
In this light, absurd and comical little drama, the boy's journey is obstructed by the wierdest of reasons. Or is there something else holding him back?

newsitamea.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

27χρονος κάνει μήνυση στους γονείς του επειδή τον γέννησαν χωρίς την άδειά του!!

Μα πώς δεν σκέφτηκαν οι γονείς του να τον ρωτήσουν, πριν τον συλλάβουν, αν θέλει να γεννηθεί; 

Η ζωή μάλλον δεν φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό τον νεαρό από την Μουμπάι της Ινδίας ή απλά ήθελε να βρει έναν τρόπο να πάει κόντρα στα... πρέπει των γονιών του. 

Μάνα γιατί με γέννησες χωρίς να με ρωτήσεις;; 
Ο Ραφαέλ Σάμουελ έχει έναν δικό του τρόπο σκέψης και υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν πρέπει να γεννιούνται αν δεν το επιθυμούν τα ίδια κι ότι δεν πρέπει να υποφέρουν στη ζωή. 
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο ενάντια στις γεννήσεις.
Για να αποδείξει πόσο πολύ πιστεύει όσα υποστηρίζει αναμένεται να κινηθεί νομικά ενάντια των γονιών του επειδή τον γέννησαν! 
Η μητέρα του, μάλιστα, υποστηρίζει πως καταλαβαίνει το σκεπτικό του παιδιού της και το στηρίζει απόλυτα.
«Αγαπώ τους γονείς μου, έχω εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους, ωστόσο με έφεραν στη ζωή για τη δική τους απόλαυση και ευχαρίστηση. Απλά θέλω να πω σε όλα τα παιδιά από την Ινδία ότι δεν χρωστάνε στους γονείς τους τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ακολουθήσω το ιδανικό μοτίβο, να πάω στο σχολείο, να σπουδάσω, να βρω αξιόλογη δουλειά, από τη στιγμή που δεν με ρώτησαν καν αν θέλω να γεννηθώ», είπε ο 27χρονος.

gazzetta
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι