Thursday 29 August 2013

Συρία: Ένα εκατομμύριο παιδιά θύματα πολέμου
Και τώρα τι;;

Και τώρα, μετά από δυόμισι χρόνια, που μόνο θάνατο και πόνο σκόρπισαν, οι «μεγάλοι» αποφασίζουν πότε θα παρέμβουν για να «σώσουν» τους αναξιοπαθούντες άμαχους...
Τώρα τους πήρε ο πόνος, τώρα κρίνουν ότι ήρθε η δική τους ώρα, για να τα κάνουν όλα μπάχαλο, με στόχο να καρπωθούν (και οι δυο πλευρές) τα δυνατόν περισσότερα οφέλη. 

Όταν οι πόλεις γίνονται πεδία μάχης και τα σπίτια σωροί από ερείπια, οι ζωές που χάνονται πρώτες είναι των παιδιών επιβεβαιώνει έκθεση της οργάνωσης «Save the Children» την Παρασκευή με θέμα τη Συρία.
περισσότερα εδώ: sport-fm

* Γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε στη Συρία την 21η Αυγούστου

* ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

* Συρία: Η Ρωσία στηρίζει την έρευνα για τη χρήση χημικών - Ομπάμα: Πιέζει τον ΟΗΕ για «άμεση δράση»

* Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

* "Κλείνει τα μάτια" ο ΟΗΕ για τη θηριωδία στη Συρία

* Συρία-Γερμανία: «Τρομακτικό έγκλημα» χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ τη χρήση χημικών στη Δαμασκό

* Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μετά τη φρίκη των χημικών ζητά η Γαλλία

* Συνάντηση Κάμερον-Πούτιν, για την κατάσταση στη Συρία

* Ομπάμα - Κάμερον για Συρία 

* Εξονυχιστική έρευνα για τα χημικά όπλα υπόσχεται ο ΟΗΕ

Στολίσετε τα περσινά τετράδια των παιδιών για το σχολείο!

Συμβαίνει συχνά τα παιδιά μας να επιμένουν να τους αγοράσουμε ένα σωρό τετράδια που τελικά δεν τα χρησιμοποιούν. 

prinΨάξτε λοιπόν στο γραφείο τους, ανακαλύψτε ποια είναι κρυμμένα στα συρτάρια, ολοκαίνουργια και με καθαρές σελίδες και διακοσμήστε τα δελεαστικά ώστε να τα χρησιμοποιήσουν τη νέα σχολική χρονιά.
Αν βρείτε τετράδια σπιράλ, θα χρειαστείτε απλά μερικές κορδέλες και ένα ψαλίδι. Κόψτε τις κορδέλες και περάστε μία – μία σε κάθε σπιράλ. Δέστε την κόμπο. Συνεχίστε μέχρι να στολίσετε όλο το μήκος του σπιράλ.
Θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο τετράδιο. 
Κι αν το παιδάκι σας επιμένει ότι δεν το θέλει, μη στεναχωριέστε. Πάρτε το εσείς για να σημειώνετε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, και τις υποχρεώσεις σας.

meta

Σελιδοδείκτες από τα χεράκια των παιδιών σας!

Επιστρέψατε από τις διακοπές και τα παιδάκια  σας γκρινιάζουν; Βαριούνται και θέλουν να παρακολουθούν συνέχεια τηλεόραση; Βοηθήστε τα να αποκτήσουν πάλι κέφι! Δώστε τους ιδέες για εύκολες αλλά χαρούμενες κατασκευές που θα τα απασχολήσουν αλλά και θα τα χαροποιήσουν!
.
kordelesΕιδικά τώρα που είμαστε στην τελική πορεία  για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών, προτείνετέ τους να δημιουργήσουν τους δικούς τους πρωτότυπους σελιδοδείκτες!

Σελιδοδείκτες με κορδελίτσες
Εξοπλιστείτε με πολύχρωμους συνδετήρες και κομμάτια από κορδέλες σε διάφορα μοτίβα. Δέστε 2 φορές κόμπο τις κορδέλες στην κορυφή του συνδετήρα και… έτοιμο το αριστούργημα!


Σελιδοδείκτες με κουμπιά
koumpiaΘα χρειαστείτε πολύχρωμους συνδετήρες και κουμπιά – πλαστικά ή υφασμάτινα, αρκεί να είναι διακοσμημένα με χρώματα και σχέδια που σας αρέσουν. Περάστε την τρύπα του κουμπιού από τον συνδετήρα και σταθεροποιήστε το στην κορυφή του. Έτσι απλά, το γραφείο του μικρού σας θα πλημμυρίσει με όμορφα, χαρούμενα συνδετηράκια.

Σελιδοδείκτες με φιόγκους
fiogkosΠάρτε συνδετήρες και κορδέλες που σας έχουν περισσέψει: βαμβακερές ή βελούδινες, λινές ή συνθετικές. Από παλιά ρούχα ή ακόμη και από παλιές πετσέτες. Μετά περάστε μία κορδέλα στην κορυφή του συνδετήρα και δέστε τη φιόγκο, κάνοντας 2 κόμπους  για να μην ανοίξει. Και είναι έτοιμο!

Σελιδοδείκτης πομ πομ
ponponΑυτός και αν είναι πανέμορφος σελιδοδείκτης! Θα χρειαστείτε απλά κορδέλες και πομ πομ – που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ραπτικής. Ράψτε ένα πομ πομ στη μία άκρη της κορδέλας και… στολίστε τα βιβλία σας

Φτιάξτε μαζί με τα παιδάκια σας βοτσαλομαγνητάκια!!

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, τα πιτσιρίκια εκτός από κοχύλια έφεραν μαζί τους ως ενθύμιο και πολλά βότσαλα. 
Τι θα κάνετε λοιπόν; 
Εμείς βρήκαμε και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε πολύχρωμα βοτσαλομαγνητάκια για το ψυγείο προκειμένου να κρεμάτε τις σημειώσεις σας

Τι θα χρειαστείτε.
βότσαλα
τέμπερες
πινέλο
κόλλα UHU στιγμής
μαγνητάκια

.
Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά, τα βότσαλα στα χρώματα και στα σχήματα της αρεσκείας σας. 
Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν
Κολλήστε προσεκτικά στο πίσω μέρος των βότσαλων, τα μαγνητάκια! 
Η κατασκευή σας είναι έτοιμη!
.
infokids

Αυτισμός, μετάβαση από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο

Η μετάβαση από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο είναι πολύ σημαντική αλλαγή για τη σχολική ζωή κάθε παιδιού, ιδιαίτερα οι μαθητές με αυτισμό χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη τη δεδομένη χρονική στιγμή. 
.
To άρθρο περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί σ’ ένα παιδί με αυτισμό τόσο από τους ίδιους τους γονείς, αλλά και από τους δασκάλους/καθηγητές
Συνεργασία μεταξύ γονέων και δασκάλων
Κάθε παιδί με αυτισμό είναι διαφορετικό για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι δάσκαλοι του γυμνασίου οφείλουν να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το παιδί από τους γονείς του, τους θεραπευτές με τους οποίους έρχεται σε επαφή και με τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου.
Τα παιδιά με αυτισμό συνήθως πανικοβάλλονται όταν συναντούν αλλαγές στο πρόγραμμα τους, νέα περιβάλλοντα και ανθρώπους.
Πιθανόν να χρειάζονται περισσότερες τεχνικές υποστήριξης από το σχολείο, όπως για παράδειγμα οπτικά βοηθήματα, θρανίο τοποθετημένο μακριά από πόρτες και παράθυρα για την αποφυγή της διάσπασης προσοχής ή παράλληλη στήριξη στα πλαίσια του προαυλίου. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού από το να σχεδιαστεί ένα γενικό μεταβατικό πλάνο.
Εάν είναι εφικτό, επισκεφτείτε το δημοτικό σχολείο του παιδιού. Οι υπεύθυνοι εκεί θα είναι σε θέση να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα άγχη και τις δυσκολίες του παιδιού. Λαμβάνοντας λοιπόν αυτά υπόψη, μπορείτε να βγάλετε ένα πλάνο σχετικά με την μετάβαση του παιδιού στο γυμνάσιο. Ακόμη οι γονείς και οι θεραπευτές ή το πλαίσιο με το οποίο έρχεται σε επαφή το παιδί, είναι εξαιρετική πηγή πληροφοριών.
Οι υπεύθυνοι του γυμνασίου μπορούν να προσκαλέσουν τους μαθητές να επισκεφτούν το καινούριο τους σχολείο περισσότερες από μια φορές πριν απ’ τον Σεπτέμβρη. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά στο να νιώσουν πιο οικεία με το μέρος και τους δασκάλους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Επίσης είναι μια ευκαιρία να εξαλείψουν τυχόν απορίες.
Υποστήριξη των μαθητών με αυτισμό στο γυμνάσιο
Στο γυμνάσιο οι μαθητές με αυτισμό πιθανόν να χρειαστούν βοήθεια με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, χρησιμοποιώντας προγράμματα έτσι ώστε να βρουν ένα τρόπο να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στα πλαίσια του μαθήματος, την ώρα του διαλείμματος ή του φαγητού.
Η παροχή αυτής της υποστήριξης μέρα με τη μέρα αποτελεί μέρος της διαχείρισης των παιδιών για τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Παρακάτω παρατίθενται κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί το παιδί.
Η διαδρομή προς το σχολείο
Ο μαθητής πρέπει να γνωρίζει:...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki