Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Αν συναντήσεις ποτέ έναν τέτοιο άνθρωπο,
μην τον αφήσεις να φύγει

Έναν άνθρωπο από εκείνους που χαμογελούν ειλικρινά και πλατιά, τους βλέπεις και σου φτιάχνουν τη μέρα. 
Εκείνους που ακούνε τα όνειρά σου και σε ενθαρρύνουν να κάνεις μεγαλύτερα. 
Όσους ξέρουν πότε να τσακωθούν σε μια διαφωνία και πότε να προσπεράσουν.
Εκείνους που γυρνούν τον κόσμο όλο με μια τσάντα στον ώμο, όχι για να κάνουν ποστ, αλλά γιατί ζουν κάθε λεπτό με τις αισθήσεις τους και αποτυπώνουν τις εικόνες μέσα τους.
Όλους αυτούς που κάθονται στα παγκάκια της πόλης, θα τους πεις την ιστορία σου και θα σ' ακούσουν.
Θα σου πουν κι εκείνοι δικές τους.
Αυτούς που έχουν καταλάβει τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να ζει και ξέρουν σε τι να ξοδευτούν. 

Όσους είναι επιεικείς με τους άλλους.
Αυτούς που αφήνονται στην τύχη και λένε περισσότερα “ναι”... κι αυτό το ναι έχει διάρκεια, χαρά, ενθουσιασμό, τρέλα, ακούγεται αδιάκοπα και επαναλαμβάνεται σαν ηχώ!
Όσους είναι πράοι, αυτάρκεις, ευγενικοί, που δεν κάνουν πολύ θόρυβο γιατί δε θέλουν να τραβούν τα βλέμματα. Αυτούς που ρισκάρουν, που αποφάσισαν με το ένστικτο, όταν δεν υπήρχε λογική.
Που τα καλοκαίρια βουτούν σε διάφανα νερά και σε παρασέρνουν, μα όταν αρχίζουν τα κρύα πάλι εξαφανίζονται μακριά, δεν τους ταιριάζει ο χειμώνας.
Που μπαίνουν εύκολα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία για να 'ρθουν να σε βρουν.
Που παίζουν με τα παιδιά τους, και στις εκδρομές στο βουνό τα κρατούν ανάποδα στην άκρη του γκρεμού, μαθαίνουν και σ'αυτά να ζούν.
Εκείνους που η καθημερινότητα δεν έγινε τρόπος ζωής αλλά μέσο επιβίωσης.
..................
exostispress.gr
Αντικλείδι 

Νυχτερινός τρόμος και εφιάλτες στα παιδιά
Sleep Problems in Children

Η παροιμία λέει «ο ύπνος τρέφει τα παιδιά» και όντως έχει παρατηρηθεί ότι οι ορμόνες που είναι «υπεύθυνες» για την ανάπτυξη των παιδιών εκκρίνονται στη διάρκεια του ύπνου. 
Sleep Problems in Children
Γενικότερα στον ύπνο επιτελούνται πολύ σημαντικές λειτουργίες για την πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών και ουσιαστικά τα παιδιά αφομοιώνουν πολλά από τα ερεθίσματα που έχουν λάβει μέσα στη μέρα. 
Μάλιστα μέσα από μελέτες έχει γίνει γνωστό ότι τα παιδιά που δεν ξεκουράζονται και δεν κοιμούνται καλά συνήθως την επόμενη μέρα εμφανίζουν ένταση και εκνευρισμό και δεν έχουν καλή διάθεση.
Συχνά στον ύπνο των παιδιών παρατηρείται το φαινόμενο των νυχτερινών τρόμων και οι γονείς αναρωτιούνται «γιατί τελευταία το παιδί μου δυσκολεύεται τόσο πολύ στον ύπνο του;», «μήπως έχει αλλάξει κάτι, μήπως κάναμε κάποιο λάθος;». 
Ο νυχτερινός τρόμος είναι μια διαταραχή ύπνου, αλλά θα πρέπει να διαχωρίζεται από τους εφιάλτες ή τις υπόλοιπες διαταραχές. 
Η λέξη «διαταραχή» δεν θα πρέπει να σας τρομάζει, καθώς πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση, η οποία είναι πολύ συχνή στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και σχετίζεται με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται.
Αυτό που διαφοροποιεί κυρίως τον νυχτερινό τρόμο από τους εφιάλτες είναι η φάση του ύπνου στην οποία εμφανίζεται και η μη δυνατότητα επαφής με το περιβάλλον. 
Συνήθως οι νυχτερινοί τρόμοι εμφανίζονται περίπου 2 ώρες από τη στιγμή που το παιδί έχει κοιμηθεί και μπορεί να κρατήσουν λίγα λεπτά έως και μισή ώρα. Το παιδί ξυπνά και ουρλιάζει, μιλά χωρίς ειρμό και δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τους γονείς του παρότι δίνει την εντύπωση ότι είναι ξύπνιο. Επίσης, μπορεί να αναπνέει με γρήγορο ρυθμό, να έχει γρήγορο σφυγμό και να είναι ιδρωμένο.
Οι γονείς συχνά τρομάζουν και ιδίως βλέποντας ότι το παιδί τους είναι σε σύγχυση και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους, ωστόσο είναι σημαντικό να μπορέσουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Το παιδί εκείνη τη στιγμή δεν είναι σε θέση να τους απαντήσει και συνήθως ακόμα και αν ξυπνήσει δε θυμάται το συμβάν.

2 βασικές συμβουλές για τους γονείς:
-Καθησυχάστε το παιδί σας και πηγαίνετε κοντά του για να το ηρεμήσετε.
-Παραμείνετε ήρεμοι και αποφύγετε να το ξυπνήσετε.
Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι το να παίρνετε το παιδί στο κρεβάτι σας ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες και του δίνει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να έχει έναν ήσυχο ύπνο αν κοιμηθεί μόνο του.
Συνήθως μετά τα 4 έτη των παιδιών οι περισσότερες διαταραχές ύπνου υποχωρούν. Ωστόσο αν το πρόβλημα στον ύπνο του παιδιού ταράζει την καθημερινότητα και τη λειτουργικότητά του ή για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»

Έγινε του Bataclan

Η Δύση δρέπει τους καρπούς της ...

Έριξαν κυβερνήσεις, έδιωξαν λαούς από τα σπίτια τους, σκότωσαν αμάχους ...
Ήταν επόμενο ότι θα ερχόταν η ώρα αυτή.
Η ώρα του Bataclan.
Δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι απόκληροι.
Δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι καταπιεσμένοι.
Τίποτε.
Ούτε συγγενείς, ούτε παιδιά, ούτε σπίτια.
Τίποτε.
Στα πρόθυρα του πολέμου η Μεσόγειος, να φλέγονται όλες οι παράκτιες χώρες, ήταν βέβαιο, ότι οι φονταμελιστές θα χτυπούσαν στα σπίτια μας, στη καρδιά της Ευρώπης.

Τί χάλια είναι αυτά; Πως κατάντησε έτσι η Δύση;
Τί έπαθαν οι άνθρωποι;
Ελέγχουν τις οικονομίες, ελέγχουν τους ηγέτες, ελέγχουν τα πάντα.
Ήταν θέμα χρόνου οι σκληροπυρηνικοί να ξεσπάσουν.
Αλίμονο, ο γενικευμένος πόλεμος είναι στη πόρτα μας. Θα ξεσηκωθούν οι λαοί.

Η απάντηση της Δύσης θα είναι περισσότερος έλεγχος, περισσότερη καταστολή, μεγαλύτερη παρέμβαση. Περισσότερη Βία.
Και η Βία θα μας αφανίσει όλους.

Φτάνει πια.
Κρίμα στα θύματα.
Κρίμα στους νεκρούς.
Άδικοι θάνατοι, το τίμημα των επιλογών των ισχυρών της γης.

χαμομηλάκι