Monday 14 September 2009

Η αρπαγή του δίχρονου Μαρτινόπουλου Βασίλη από το νοσοκομείο Παίδων
Συνελήφθη 13χρονη (!!) δράστης

Στον Εισαγγελέα οδηγείται τη Δευτέρα μια 13χρονη από τα Μέγαρα, η οποία κατηγορείται για αρπαγή ενός δίχρονου αγοριού την Κυριακή από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 
Για το αγόρι είχαν εκδοθεί αναζητήσεις μέσω του προγράμματος "Amper Alert".

Το μεσημέρι της Κυριακής, η 13χρονη επισκέφθηκε το αγοράκι στην Β' Παιδιατρική Κλινική όπου νοσηλευόταν υπό την προστασία του «Χαμόγελου του Παιδιού», αφού είχε απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, με παραγγελία του εισαγγελέα Ανηλίκων Πειραιά.
Η ανήλικη παραπλάνησε το νοσηλευτή λέγοντας πως ήταν μέλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», άρπαξε το αγοράκι και εξαφανίστηκε.
Όμως, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η 13χρονη, η οποία είναι παντρεμένη, εμφανίστηκε μαζί με τους οικείους της στη ΓΑΔΑ και παρέδωσαν το ανήλικο.
Το αγοράκι επέστρεψε στο νοσοκομείο, ενώ η 13χρονη συνελήφθη.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 13χρονη είχε πάει και πριν από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού μαζί με μία ενήλικη γυναίκα, αγνώστων στοιχείων και επισκέφθηκαν το δίχρονο αγόρι.
Εκεί η άγνωστη γυναίκα, η οποία αναζητείται από την αστυνομία, είχε εκφράσει την επιθυμία να της δοθεί το ανήλικο, προκειμένου να μεσολαβήσει για υιοθεσία του από κάποια οικογένεια.
Σημειώνεται ότι η 13χρονη είχε κατηγορηθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο για ανάλογο περιστατικό αρπαγής ανηλίκου από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Guatemala: Παράνομες υιοθεσίες παιδιών που απήχθησαν

Στρατιώτες και αστυνομικοί δολοφονούσαν τους γονείς των παιδιών, έλεγαν ψέματα για το που τα έβρισκαν και τα οδηγούσαν σε κρατικά ιδρύματα, απ' όπου στη συνέχεια δίνονταν για υιοθεσία σε ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη
 
Τουλάχιστον 333 παιδιά έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων στη Γουατεμάλα στη διάρκεια του 36ετούς εμφυλίου πολέμου, καθώς λειτούργησε δίκτυο πώλησης παιδιών για υιοθεσίες 
στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Στρατιώτες και αστυνομικοί δολοφονούσαν τους γονείς των παιδιών, έλεγαν ψέματα για το που τα έβρισκαν και τα οδηγούσαν σε κρατικά ιδρύματα, απ όπου στη συνέχεια δίνονταν για υιοθεσία σε ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, αναφέρει η κυβερνητική έκθεση, που βασίζεται σε επίσημα αρχεία.
Τα αρχεία της υπηρεσίας κοινωνικής προστασίας της προεδρίας της Γουατεμάλας δείχνουν ότι εκατοντάδες παιδιά, των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν από τον στρατό, ή απήχθησαν με τη βία από τις οικογένειές τους, δόθηκαν για υιοθεσία με πλαστά έγγραφα.
"Κάποιοι από αυτούς που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση αυτών των υιοθεσιών έκαναν τη διαδικασία μία πολύ κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους, και έχοντας αυτό υπόψη έδιναν προτεραιότητα σε διεθνείς υιοθεσίες", δήλωσε ο Μάρκο Τούλιο Αλβάρες, συντάκτης της έκθεσης.

Μέχρι το τέλος του πολέμου, το 1996, η Γουατεμάλα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή για παιδιά που δίνονταν στο εξωτερικό για υιοθεσία, μετά την Κίνα. Ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαξε το 2007, όταν η κυβέρνηση θέσπισε αυστηρούς όρους για τις υιοθεσίες.
Οι ερευνητές μελέτησαν 333 περιπτώσεις υιοθεσιών που έγιναν από το 1977 έως το 1989, που ήταν μερικά από τα πιο βίαια χρόνια του εμφυλίου. Περίπου 250.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι αυτόχθονες Μάγιας, σκοτώθηκαν στον πόλεμο ανάμεσα στις δεξιές κυβερνήσεις και τους αριστερούς αντάρτες, που έληξε με την υπογραφή των ειρηνευτικών συμφωνιών το 1996, κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ελπίζουν ότι δεκάδες άτομα μπορεί να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης με βάση τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την έρευνα για τα υιοθεσίες. Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες υποθέσεις παιδιών που απήχθησαν από τις οικογένειές τους, ή οι γονείς τους δολοφονήθηκαν, για τις οποίες όμως δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. 

πηγή: Ναυτεμπορική

SOS - Ακούσαμε ότι ο μικρός Μαρτινόπουλος Βασίλης βρέθηκε!!
Μακάρι να είναι αλήθεια

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki