Wednesday 14 July 2021

Γονιός για κλάματα: Κρέμασε από το παράθυρο του αυτοκινήτου το παιδί του για τιμωρία!

Οργή έχει προκαλέσει στα social media το βίντεο με έναν πατέρα στην Τουρκία να έχει κρεμάσει στο παράθυρο του αυτοκινήτου του την ώρα που βρίσκεται σε κίνηση, τον τρίχρονο γιο του προκειμένου να τον τιμωρήσει.
Οδηγός που βρισκόταν από πίσω έχει τραβήξει το σοκαριστικό βίντεο και το ανέβασε στα social media, με αποτέλεσμα το περιστατικό να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και βρήκε τον πατέρα από την πινακίδα του αυτοκινήτου του, προχωρώντας στην σύλληψή του. 

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να τιμωρήσει τον τρίχρονο γιο του που είχε κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ereportaz
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Υλικό για εκπαιδευτική απασχόληση παιδιών προδημοτικής και δημοτικής ηλικίας από Κύπρο

Χρήσιμο υλικό προς αξιοποίηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο από μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών έχει αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης το αρχείο αυτό αποτελείται από εκπαιδευτικά βίντεο σε μορφή κινουμένων σχεδίων, εκπαιδευτικά βίντεο που προσομοιάζουν στη διδασκαλία της τάξης, βίντεο-παραγωγές εκπαιδευτικών και παιδιών με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, podcast με ερωτήσεις παιδιών που απαντώνται από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.ά.

«Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν με δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο μέρος του ελεύθερου τους χρόνου, κάνοντας επαναλήψεις των όσων διδάχθηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε, περνώντας, παράλληλα, ποιοτικό χρόνο με τους γονείς και κηδεμόνες τους» αναφέρεται.

Το υλικό

  1. Εκπαιδευτική Τηλεόραση http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/webtv
  2. «Μένω σπίτι και μαθαίνω» - http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/meno-spiti-ucy/category/63-meno-spiti-mathaino-apo-tin-tileorasi-panepistimio-kyprou

Σειρά προγραμμάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης που αφορά την Προδημοτική εκπαίδευση. Νηπιαγωγοί παρουσιάζουν θέματα του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.) χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους.

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το οπτικοακουστικό υλικό που παράχθηκε στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου. Παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης συγκεκριμένου μαθήματος ενδιαφέροντος.

http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/mathainoume-asfaleis
Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τα σχετικά βίντεο είναι ομαδοποιημένα ανά τάξη.

Συλλογή από βίντεο για σωματική άσκηση στο σπίτι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμΕΑ). Παραγωγή: Κυπριακός Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

  • Παραγωγές από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο https://paragoges.pi.ac.cy/?home (επιλογή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

O Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου προσφέρει στον παραπάνω σύνδεσμο εκπαιδευτικές ταινίες και άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης θεματικής ενότητας ενδιαφέροντος, με βάση τη βαθμίδα εκπαίδευσης των παιδιών.

Ηχογραφημένες εκπομπές που απευθύνονται σε παιδιά 3-11 ετών και στόχο έχουν να τα εξοικειώσουν με διάφορα επιστημονικά θέματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

sigmalive.com

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki