Tuesday 28 April 2009

Η σημαντικότερη γλώσσα είναι αυτή των παιδιών

23 Ιανουαρίου 2001: 
O νεαρός γιατρός Δημήτρης Δημητρίου - Παπαβασιλείου κάνει τώρα την ειδικότητά του στην Παιδιατρική και παράλληλα σπουδάζει Σλαβικές, Βαλκανικές και Ανατολικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τονίζει, παρά τη γλωσσομάθειά του, ότι η σημαντικότερη γλώσσα είναι αυτή των παιδιών.

O γιατρός Δημήτρης Δημητρίου - Παπαβασιλείου γνωρίζει άριστα 13 γλώσσες.

Σε δήλωσή του  είπε ότι έχει μεγάλη σημασία που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, η οποία είναι πολυδύναμη και βοηθά πολύ στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών. http://e-pediatrics.org/index.php?Itemid=2&id=53&option=com_content&task=view

17/05/2008 έγραφε: 
"Κάτι άλλο που θάθελα να πω είναι να συστήσω προσοχή σε "ειδικούς" που υπάρχουν. Πρώτα πρώτα κάποιος πρέπει να αγαπάει τα παιδιά. Όχι να τα βλέπει μόνο επιστημονικά. Πρέπει να έχεις θετική προδιάθεση και να αναγνωρίζεις τις Δυνατότητες ενός παιδιού και όχι μόνο τις δυσκολίες. Πρέπει να μπαίνεις στον Κόσμο του. Μην περιμένετε να έρθει εκείνο στον δικό σας.
" http://www.noesi.gr/node/1713#comment-4769

13/04/2009 Έγραφε εδώ:

Αγαπητοί κύριοι,
Ονομάζομαι Δημήτρης Δημητρίου-Παπαβασιλείου, είμαι παιδίατρος Νευροαναπτυξιολόγος και έχω γράψει παλιότερα για προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης τα οποία έχω προτείνει από τις ΗΠΑ όπου ήμουν. Έχω τα πνευματικά δικαιώματα και κάνω τώρα τις σταθμίσεις για τα τεστ ανίχνευσης αυτισμού και ΔΑΔ, MCHAT & AQ-CHILD, για παιδιά 18-36 μηνών και 4-11 ετών αντίστοιχα. Τα τεστ μπορούν να διατίθενται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους και κυρίως στους γενικούς παιδιάτρους, οι οποίοι αν ένα τεστ βρίσκεται θετικό, τότε πρέπει να παραπέμπουν για περαιτέρω εξέταση.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε πληροφορία.


Με εκτίμηση
Δρ Δημήτρης Δημητρίου - Παπαβασιλείου
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου
Παιδίατρος Νευροαναπτυξιολόγος
http://www.noesi.gr/autism-parents-act

Οι «Ατρόμητοι Ιππείς» της Ειρήνης

 ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
15 ιππείς ταξίδεψαν 400 χιλιόμετρα
πάνω στα άλογά τους 
στέλνοντας μήνυμα ειρήνης
.
Σε έξι μέρες διένυσαν 400 χιλιόμετρα καβάλα στα άλογα τους, θέλοντας, με τον τρόπο αυτό, να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης. 
 Πρόκειται για 15 ιππείς, μέλη της Πανελλήνιας Αστικής Εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων - Ατρόμητοι Ιππείς», που ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες το ταξίδι τους, από την Κατερίνη Πιερίας και έφτασαν σήμερα στη Δωδώνη Ιωαννίνων. 
Οι φίλοι του αλόγου, της ιππασίας και της φύσης ταξίδεψαν κάτω από σχετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς στην Πίνδο συνάντησαν χιόνια και τσουχτερό κρύο και διένυσαν μία απόσταση που την αφιέρωσαν σε όλους τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιονίκες και ιδιαίτερα στον αρχαίο Έλληνα αρματοδρόμο, Ηπειρώτη Ολυμπιονίκη, Κλεοσθένη. «Ταξιδέψαμε έξι μέρες σε μια δύσκολη διαδρομή. Περάσαμε την Πίνδο, όπου συναντήσαμε χιόνια και βγήκαμε στην Κατάρα, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Ξεκινήσαμε από Πιερία και διασχίσαμε Λάρισα, Κοζάνη, Γρεβενά για να φτάσουμε στα Ιωάννινα. 
.
Πάτρα - 15/4/2008
Την Πάτρα διέσχισαν ιππείς όπου ξεκίνησαν την Δευτέρα από τους Δελφούς για να καταλήξουν στις 19 Απριλίου 2008 στη Ζαχάρω Ηλείας. Την πορεία διοργάνωσε η πανελλήνια εταιρεία " Ατρόμητοι Ιππείς " και σκοπό έχει να αφύπνιση συνειδήσεις καθώς είναι πρόσφατες οι μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές τις Ηλείας.
 .
Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να θυμίσουμε το παρελθόν και να τιμήσουμε το μέλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας της Εταιρίας «Ατρόμητοι Ιππείς», με έδρα την Κατερίνη, Οδυσσέας Γραμματικός. «Η προετοιμασία ξεκίνησε καιρό πριν. Είχαμε μαζί μας τροφές για τα άλογα, καθώς επίσης και προσωπικό βοήθειας. Τα βράδια διανυκτερεύσαμε σε δήμους, ενώ είχαμε και σκηνές για να στήσουμε, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε ο κ.Γραμματικός. 
Η πορεία από την Κατερίνη προς τη Δωδώνη είναι η τρίτη που πραγματοποιούν οι «Ατρόμητοι Ιππείς». 
Ανάλογες πορείες οργανώθηκαν το 2007, από το Αρχαίο Δίον έως την Αλεξανδρούπολη, μια διαδρομή στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και το 2008 από τους Δελφούς έως τη Ζαχάρω, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου. Όπως ανέφερε ο κ.Γραμματικός, η αγάπη για το άλογο αλλά και η ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα προς την κοινωνία, ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν στη δημιουργία των «Ατρόμητων Ιππέων» και στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων πορειών, όπου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες.

«Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό»

To «Σεξουαλικά εγκλήματα και το Βατικανό» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Colm O'Gorman, ο οποίος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν καθολικό ιερέα στην επισκοπή της Φερνς στην Ιρλανδία όταν ήταν 14 ετών. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC Panorama και αποκάλυψε λεπτομέρειες για μυστικό διάταγμα του Βατικανού που προστάτευε τους ιερείς που διέπρατταν σεξουαλικά εγκλήματα και έπνιγε τις φωνές των θυμάτων.

O Colm O'Gorman κακοποιήθηκε από τον ιερέα Seán Fortune, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 66 σεξουαλικές κακοποιήσεις και μία ακόμα σεξουαλική ασέλγεια κατά οκτώ αγοριών, αλλά αυτοκτόνησε την παραμονή της δίκης του. Η έρευνα του Colm και του BBC οδήγησε και στην παραίτηση του επισκόπου της Φερνς, Dr Brendan Comiskey, ενώ διενεργήθηκε και κυβερνητική έρευνα ύστερα από πίεση που άσκησε ο Colm.


Δείτε το video εδώ, είναι, δυστυχώς, απίστευτο

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki