Tuesday 11 September 2007

Η ζωή είναι ωραία

Δες πιο πέρα κι απ' το φως.
Δες, δεν είσαι μοναχός.
Δες πιο πέρα κι απ' τον πόνο,
τη νύχτα που περνά,
σα γέλιο μάνας, μάνας που γεννά.
Μουσική: Nicola Piovanni

Πρώτη εκτέλεση: Καλλιόπη Βέτα
 
Δες στου χρόνου τη φωτιά.
Δες, πώς άντεξε η καρδιά.
Δες το ξάφνιασμα της λύπης,
σα χαίρεται η ψυχή και βγαίνει
βόλτα, βόλτα στη βροχή.
Δες μ'ένα βλέμμα πόσα λες.
Δεν ξοφλήσαμε, μη κλαίς
και πιάσε πάλι το χορό.
Δες με τι πάθος τραγουδώ,
όσο πιο ψηλά πετώ,
μου φτάνει μόνο να είσαι εδώ.
Δες του ανέμου την οργή.
Δες πώς παίζει σαν παιδί.
Δες το λίκνισμα της μέρας,
σα χαίρεται η καρδιά κι αλλάζει
χρώμα, χρώμα και τροχιά.
ευχαριστούμε τη maraki1908 
που το μοιράστηκε μαζί μας

Πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Σήμερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αγαπά πραγματικά τη φύση και ιδιαίτερα τα δάση μας. Αυτοί που έχουν λόγους να τα προστατέψουν είναι πια πολύ περισσότεροι κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθούν οι σχεδιαστές της ενημέρωσης.
Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
Ένας άλλος σκοπός της πληροφόρησης είναι, να διεγείρει τη συνεργασία όλων των φορέων προστασίας, των εθελοντικών ομάδων και του κοινού.


Η σωστή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ξεκινά από την ενημέρωση των πολιτών, και μάλιστα όταν αρχίζει από τις μικρότερες ηλικίες, γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική.

Καλή σχολική χρονιά χαμομηλάκιααααα!!

Καλή σχολική χρονιά,
καλή και παραγωγική,
καλή και ευλογημένη.
Καλή για τους δασκάλους, που ψυχή και καρδιά θα καταθέσουν,
καλή για τα χαμομηλάκια, που τη χαρά της γνώσης θα απολαύσουν,
καλή για τους γονείς που τα παιδιά φροντίζοντας θα καμαρώνουν.
Καλή χρονιά χαμομηλάαακιααααα

Τα παιδιά γράφουν
Έκθεση 1η
Πειραιάς, 20 Σεπτεμβρίου 1982
Θέμα: «Άνοιξαν τα σχολεία»

Άνοιξαν τα σχολεία! Το καλοκαίρι πέρασε, τα σχολεία ξανανοίγουν. Οι αίθουσες ανοίγουν, τα θρανία γεμίζουν πάλι με βιβλία. Και πάλι το σχολείο γεμίζει με χαρούμενες φωνές και γέλια.

Είναι αδύνατο να το πιστέψω: Το αγαπημένο μας σχολείο ξανανοίγει! Η γαλήνη του καλοκαιριού σπάει σαν γυαλί και το μάθημα ξαναρχίζει στην τάξη. Μπαίνοντας στο σχολείο συναντάς δασκάλους, δασκάλες, συμμαθητές και συμμαθήτριες. Χαιρετάς το σχολείο και νιώθεις σαν να χαιρετάς άνθρωπο. Είναι πράγματι ζωντανό το σχολείο με τα βιβλία του και τα τετράδιά του.

Το σχολείο είναι σαν μιά μικρή φωλιά. Εμείς σαν πουλάκια, μαθαίνουμε να πετάμε και να τραγουδάμε. Και λέγοντας πετάμε εννοώ ότι μαθαίνουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε και λέγοντας τραγουδάμε εννοώ να μιλάμε ευγενικά.

Μπαίνω στο σχολείο και κοιτάω τη θέση τρίτο θρανίο μεσαία σειρά. Άθικτη καθώς είναι τη φαντάζομαι γεμάτη με βιβλία λογιών λογιών, βιβλία της ΣΤ΄ τώρα τάξης.

Το σχολείο μας δέχτηκε με την αγκαλιά του ανοικτή και η σιδερένια πύλη του άνοιξε ξανά.
Καλό μου σχολείο από σήμερα άνοιξες ξανά τη σιδερένια πόρτα σου.

Σχόλιο δασκάλου: Καλή γενικά η προσπάθειά σου. Λείπει όμως κάποιος επίλογος σχετικός... Συμφωνείς;

[Σε αυτή την έκθεση το ρήμα «ανοίγω» (και τα παράγωγά του) αναφέρεται 8 φορές, η λέξη «σχολείο» 11 φορές!]


Τα σχολεία άνοιξαν
Περίμενα το άνοιγμα των σχολείων με πολλή ανυπομονησία και κατά βάθος χαίρομαι που τέλειωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές. Χαίρομαι επειδή θα ξαναδώ τους παλιούς μου συμμαθητές και τις νέες μου δασκάλες.
Τα σχολεία και το νέο σχολικό έτος άρχισαν στις πέντε Σεπτεμβρίου. Τότε όλα τα παιδιά έτρεξαν και βρήκαν τις παρέες τους, αγκάλιασαν ευτυχισμένα τις δασκάλες τους και.......άρχισαν να μιλούν.
Εγώ ένιωσα μεγάλη έκπληξη επειδή δεν ήξερα ότι θα μας έκανε μάθημα η ίδια δασκάλα όπως και πέρσι.
Το κουδούνι χτύπησε τρεις φορές και τα παιδιά έτρεξαν στην συγκέντρωση και ο διευθυντής μας μάς ευχήθηκε  καλή νέα σχολική χρονιά. Επίσης ευχήθηκε καλό έτος στα πρωτεάκια που τώρα ήρθαν και γνώρισαν το μεγάλο σχολείο μας.
Η καινούργια μου τάξη είναι το Γ1. Σιγά σιγά μας έφεραν τα βιβλία που ήταν της Ιστορίας  της Γεωγραφίας, της Επιστήμης, δεν ξεχνώ  τα Μαθηματικά και αλλά υπέροχα βιβλία. Η δασκάλα μας η κύρια Θέκλα μας μίλησε για τα μαθήματα που θα κάναμε. Επίσης της είπαμε πως περάσαμε το καλοκαίρι.
Την πρώτη μέρα γνωρίσαμε μερικές καινούργιες δασκάλες. Μου έκανε εντύπωση που δεν άλλαξαν οι συμμαθητές μου και που δεν αλλάξαμε δασκάλα. Πάντως εγώ χαίρομαι που η δασκάλα μας δεν άλλαξε γιατί την αγαπώ παρά πολύ και θα ήθελα να μας βοηθήσει και σε αυτό το σχολικό έτος όπως μας βοήθησε και πέρσι .
Εγώ πέρασα την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο πολύ όμορφα με χαρά και ευτυχία. Τα διαλείμματα έπαιζα με τους φίλους  και τις φίλες μου που τους αγαπώ.
Έχω στόχο όχι μόνο του σχολείου αλλά και της ζωής μου  να γίνω μεγάλη και να είμαι πάντα η καλύτερη και όλο η καλύτερη και να συνεχίσω με αυτό τον ρυθμό. Αλλά τώρα που είμαι ακόμα μικρή πρέπει να γίνω τουλάχιστον η καλύτερη μαθήτρια του δημοτικού σχολείου. Και αυτό θα το προσπαθήσω όσο μπορώ.
Εύχομαι να πάει καλά η νέα σχολική χρόνια με πολύ κέφι και πολλή αγάπη για τα μαθήματα μας.
Κρητιώτη Γεωργία

σχολεία άνοιξαν
Γρήγορα πέρασαν οι διακοπές του καλοκαιριού. Ήρθε η 5η Σεπτεμβρίου, που εκείνη τη μέρα τα σχολεία άνοιξαν και πάλι.
Την πρώτη μέρα στο σχολείο ένιωσα χαρά που θα ξανάβλεπα τους φίλους μου και ανυπομονησία για να δω την καινούρια μου δασκάλα και την καινούρια μου τάξη. Όταν κτύπησε το κουδούνι τρεις φορές πήγαμε στη μέση της αυλής, για να μας ευχηθεί καλή σχολική χρονιά ο διευθυντής μας και να μας δώσει μερικές συμβουλές.
Η τάξη μας ήταν στον πάνω όροφο κι έτσι βγήκαμε πάνω. Η δασκάλα μας τότε μάς έδειξε κάποια πράγματα και μας είπε τους κανόνες της τάξης.
Εκτός από τους φίλους μου βρήκα επίσης και την καλή μου δασκάλα την περσινή, που θα μας έχει και πάλι φέτος. Χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εντύπωση μου έκανε η τάξη μου και τα θρανία που ψήλωσαν ακόμα πιο πολύ.
Την πρώτη εβδομάδα την περάσαμε πολύ καλά, γιατί ήταν γεμάτη χαρά, αστεία και πολλά γέλια. Γνωρίσαμε νέες δασκάλες και άλλα πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα. Φέτος έχω πιο πολλούς στόχους για διάβασμα και πάρα πολλή όρεξη.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά «Καλή σχολική χρονιά».

Χριστοδούλου Γιάννα

Τα σχολεία άνοιξαν

        Περίμενα με ανυπομονησία να τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές για να ανοίξουν τα σχολεία. Στα σχολεία μαθαίνουμε γράμματα και πώς να γίνουμε σωστοί άνθρωποι.
          Τα σχολεία όταν άνοιξαν στις 5 Σεπτεμβρίου ένιωσα πολλή χαρά. Τότε πήγα τρίτη τάξη. Την πρώτη μέρα του σχολείου την αρχίσαμε με ζωγραφιές. Α, κάτι που ξέχασα να σας πω, ποια είναι η δασκάλα μας. Η δασκάλα μας είναι η περσινή όπως ήταν και στη δευτέρα τάξη. Η κυρία Θέκλα Χρυσοστόμου.
          Την πρώτη μέρα στο σχολείο μας έδωσαν μερικά βιβλία. Ζωγραφίσαμε, παίξαμε με τους συμμαθητές και της συμμαθήτριές μας.
          Την πρώτη μέρα στο σχολείο μου έκανε εντύπωση η τάξη μας, δεν το ήξερα ότι θα ήταν πάνω.
          Την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο την πέρασα γεμάτη χαρά. Ήταν πολύ ευχάριστη η πρώτη εβδομάδα.
          Για τη νέα σχολική χρονιά δίνω χίλιες ευχές να είναι όλη η νέα σχολική χρονιά ευτυχισμένη και «Καλή νέα σχολική χρονιά!».

Λαζάρου Άννα - Μαρία

Τα σχολεία άνοιξαν

          Οι καλοκαιρινές διακοπές τέλειωσαν. Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι με διάβασμα και μαθήματα. Ξαναβρίσκουμε τους παλιούς φίλους και συμμαθητές μας με χαρά και γέλια, πηγαίνοντας τρίτη δημοτικού.
          Τα σχολεία άνοιξαν στις 5 Σεπτεμβρίου και πήραμε τα βιβλία που θα χρειαστούμε στη νέα σχολική χρονιά. Στην τρίτη τάξη έχουμε την ίδια δασκάλα αλλά όχι και τις άλλες δασκάλες. Μου άρεσε πολύ που ήμασταν στον πρώτο όροφο.
          Μιλήσαμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και πώς περάσαμε εκεί που πήγαμε και με ποιον πήγαμε. Μετά μιλήσαμε με τους φίλους μας και παίξαμε διάφορα παιχνίδια.
          Όταν πέρασε μια βδομάδα, γνωρίσαμε καλά τις δασκάλες μας και αυτές εμάς και τα πηγαίναμε στα μαθήματα πολύ πολύ καλά.
          Όταν κάναμε μάθημα με τις δασκάλες μας τα πηγαίναμε πολύ πολύ καλά με το μάθημα γιατί τις ακούγαμε όταν μιλούσαν και προσέχαμε.
Αγαθαγγέλου Θεόδωρος
         

Τα σχολεία άνοιξαν

          Το φθινόπωρο τα σχολεία ανοίγουν. Τα παιδιά φορούν τη στολή τους, παίρνουν τη τσάντα τους και πηγαίνουν στο σχολείο. Τα παιδιά είναι χαρούμενα επειδή βλέπουν τη δασκάλα και τους φίλους τους.
          Την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο είδα τις δασκάλες και τις φίλες μου. Εγώ χαιρέτησα τις φίλες μου και μιλήσαμε για το καλοκαίρι.
          Ο διευθυντής του σχολείου μας είπε να είμαστε φρόνιμα παιδιά.
          Φέτος στη Γ1 τάξη εγώ σκέφτηκα να διαβάζω πολύ και να είμαι καλή μαθήτρια.
          Μου αρέσει πολύ το σχολείο.

Αλκιβιάδη Έλενα

Τα σχολεία άνοιξαν

          Εγώ περίμενα το άνοιγμα του σχολείου μου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές γιατί μου αρέσει πολύ το σχολείο.
          Τα σχολεία άνοιξαν στις 5 του Σεπτέμβρη. Τότε χτύπησε το κουδούνι τρεις φορές και κατεβήκαμε κάτω για συγκέντρωση. Ο κύριος Γιώργος μας καλημέρισε και μας είπε δυο – τρία πράγματα και μετά πήγαμε στην τάξη.
          Ήμουν χαρούμενη που ήρθα σχολείο γιατί ζωγραφίσαμε, μας έδωσε η κυρία Θέκλα μολύβια, σβηστήρια, τετράδια και ρίγες.
          Μου είχε κάνει εντύπωση που είχα την ίδια δασκάλα και φέτος και η πίσω πόρτα που είχε η τάξη μας.
          Την πρώτη εβδομάδα πέρασα πολύ ωραία στο σχολείο.
          Εύχομαι να είμαι καλή μαθήτρια και φέτος.

Μπαγκτασαριάν Ιωάννα

Τα σχολεία άνοιξαν

          Περίμενα να ανοίξουν τα σχολεία και ήμουν πολύ χαρούμενη.
          Ήθελα να δω τη δασκάλα και τις συμμαθήτριες μου και την τάξη μου.
          Άνοιξαν τα σχολεία στις 5 Σεπτεμβρίου. Έγινε συγκέντρωση και ήμουν πολύ χαρούμενη και ο διευθυντής μας είπε ευχές και καλή χρονιά. Ένιωσα πολύ χαρούμενη και μετά τη συγκέντρωση πήγα μέσα στην τάξη και μου έδωσε τα μαθηματικά και η δασκάλα μας ρώτησε πώς περάσαμε το καλοκαίρι. Γνωρίσαμε καινούριες δασκάλες και καινούρια παιδιά.
          Πέρασα την πρώτη εβδομάδα του σχολείου πολύ καλά και κάναμε καινούρια μαθήματα.
          Αγαπώ το σχολείο μου.

Πασχάλη Αλεξάνδρα

πηγή


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki