Sunday 20 March 2022

Το Snapchat, τα παιδιά, οι έφηβοι και η “ψευδαίσθηση της ασφάλειας”

To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. 
Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων. 
Το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. 
Η εφήμερη φύση των snaps απελευθερώνει τους χρήστες και στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αν ήξεραν ότι θα παραμέναν στον ιστό και δε θα διαγράφονταν μετά από 10 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο είναι να μην τα έστελναν. 
Ένα Snap που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.
            Η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του Snapchat είναι ένα θέμα που έχει εγείρει πολλές συζητήσεις. 
Το 2014 η γνωστή υπηρεσία μηνυμάτων δέχθηκε σοβαρό πλήγμα, μετά από «χτύπημα» χάκερ. 
Το αποτέλεσμα της επίθεσης, ήταν η διαρροή περισσότερων από 200.000 φωτογραφιών και βίντεο στο Διαδίκτυο, προσωπικό υλικό δηλαδή, που είχε σταλεί μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής. 
Πέρα από τα δεκάδες βίντεο στο youtube, τα οποία δίνουν σχετικές συμβουλές για το πως μπορεί ο καθένας να χακάρει έναν λογαριασμό Snapchat, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποθηκεύσει οποιαδήποτε φωτογραφία με ένα απλό print screen.
Παρόλο που το Snapchat ενημερώνει τον αποστολέα ότι μια φωτογραφία έχει αποθηκευτεί από τον παραλήπτη, υπάρχουν εφαρμογές, τις οποίες μπορεί να κατεβάσει κάποιος δωρεάν, και με τις οποίες αυτόματα αποθηκεύονται όλα τα snaps χωρίς να ενημερώνεται ο αποστολέας.
Επιπλέον, αν και σίγουρα δεν πρόκειται για τη βασική λειτουργία της εφαρμογής, έχουν εμφανιστεί αναφορές σχετικά με τη χρήση “sexting” στο Snapchat (λήψη γυμνών ή προκλητικών φωτογραφιών κάποιου και αποστολή των φωτογραφιών σε άλλους).
            Οι νέοι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή εξαιτίας ακριβώς της εφήμερης φύσης των δημοσιεύσεων, απελευθερώνονται και ανταλλάσσουν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου μεταξύ τους χωρίς να αντιλαμβάνονται τα κενά ασφαλείας που προκύπτουν κατά τη χρήση του Snapchat, εφησυχασμένοι από το γεγονός ότι μετά από 10 δευτερόλεπτα η φωτογραφία θα διαγραφεί. 
Υπάρχουν όμως πολλά περιστατικά, όπου η φωτογραφία έπεσε σε λάθος χέρια και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές.
Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του οργανισμού Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), η πλήρης διαδραστική έκδοση του Snapchat προορίζεται για ηλικίες 13 ετών και άνω. Επιπλέον, η COPPA απαγορεύει στα εμπορικά sites και εφαρμογές να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών. 
Τα παιδιά που επιθυμούν να εγγραφούν στο Snapchat αλλά είναι κάτω των 13, θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, αλλά δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν λίστα φίλων ή να αποστείλουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών στο Snapchat.
Αν θέλετε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα έχει προκύψει με την ασφαλή χρήση του Snapchat ή με προφίλ χρηστών που δεν πληρούν τα κριτήρια ηλικίας ή χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία αρκεί να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στους...
.........
η συνέχεια εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παγκόσμια ημέρα ευτυχίας: 20 Μαρτίου - Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Κάθε χρόνο, στις 20 Μαρτίου, 193 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, που τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν το 2013. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας είναι κάτι παραπάνω από τραγούδια και χαμόγελα. Είναι εσωτερική ανάγκη για ψυχική ικανοποίηση, νηφαλιότητα… Είναι αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν του προσφέρουμε, παρά τα πολλά προβλήματα που βιώνουμε, λίγες αλλά ουσιαστικές ευκαιρίες, στιγμές ευτυχίας… Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, τίμησαν την ημέρα της ευτυχίας αυτή την Παρασκευή(18/3), καθώς 20 Μαρτίου είναι Κυριακή.
Τα παιδιά έχουν να σας προτείνουν ευκαιρίες - στιγμές ευτυχίας και μην βιαστείτε να πείτε πως είναι γιορτή … παιδική:
  • Χαρείτε στιγμές ευτυχίας στην όμορφη φύση. Αρχίστε πάλι να παρατηρείτε τα πράγματα γύρω σας και απολαύστε μικρές «κορνίζες» φυσικής ομορφιάς μέσα στην καθημερινότητά σας.
  • Ζήστε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές και αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά. Το έχουν τόσο ανάγκη! Το είπαν τα περισσότερα!
  • Νιώστε ευτυχία προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
  • Χαρείτε κάνοντας εκπλήξεις στα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.
  • Νιώστε ευτυχία και ευγνωμοσύνη για όσα έχετε και μην λυπάστε για εκείνα που δεν έχετε.
  • Ασχοληθείτε με το κατοικίδιό σας απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας.
  • Χαμογελάστε μέσα στη μέρα, κάθε μέρα και 1 φορά παραπάνω! Βρείτε το χρόνο να το κάνετε!
Sotiria Kitsiou
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ευχαριστώ (Γονείς)

Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που μας δώσανε ζωή!!!

Εμείς οι άνθρωποι μεγαλώνοντας έχουμε την κακή συνήθεια να ξεχνάμε τους γονείς μας… Τους θεωρούμε δεδομένους και ξεχνάμε να τους λέμε πόσο σημαντικοί είναι για εμάς…!!! Αυτό το τραγούδι το έγραψα για τους γονείς μου και τους το έκανα δώρο σε μια από της σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου… την ήμερα του γάμου μου!!! Ήθελα να τους δείξω ότι στις ποιος σημαντικές στιγμές μου είναι εκεί…!!! Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που μας δώσανε ζωή… αφιερωμένο λοιπόν σε όλους τους γονείς του κόσμου!!!! Να θυμόσαστε να τους λέτε: ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ… και… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΣΤΙΧΟΙ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Από την ώρα που έμαθε για την ύπαρξη σου. Από την ώρα εκείνη είσαι η ζωή του. Πάντα δυνατός για σένα είναι αυτός. Ότι χρειαστείς πάντα οδηγός.

Είτε είσαι κόρη είτε είσαι γιος. Πες ευχαριστώ… ΠΑΤΕΡΑ… για όλα. Ήσουνα εκεί σ όλη μου την ζωή, Σε κάθε μου στιγμή… θα σαι πάντα εκεί!!!

Από την ώρα που ένιωσε αυτή την ύπαρξη σου. Από την ώρα εκείνη είσαι η ζωή της. Πάντα είναι εκεί για μια συμβουλή. Πάντα θα ναι εκεί στην δύσκολη στιγμή.

Είτε είσαι κόρη είτε είσαι γιος. Πες ευχαριστώ… ΜΗΤΕΡΑ… για όλα Ήσουνα εκεί σ όλη μου τη ζωή, Σε κάθε μου στιγμή… θα σαι πάντα εκεί!!!

Πρώτη φορά που σ ‘είδανε σε πήραν αγκαλιά τους. Σε κοίταξαν στα μάτια και είδαν τη καρδιά τους. Τρέμανε τα χέρια τους μα γελούσε η ψυχή τους. Σου δώσανε ζωή και έγινες η ύπαρξη τους.

Είτε είσαι κόρη είτε είσαι γιος. Πες ευχαριστώ στους γονείς σου για όλα. Θα ναι πάντα εκεί,σε όλη σου τη ζωή. Στην κάθε σου στιγμή… ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

  • Στίχοι: Στέργιος Παππάς
  • Ερμηνεία: Mάνος Μπαρίκος
  • Μουσική: Μάνος Μπαρίκος
  • Ενορχήστρωση και Παραγωγή: Fabrica D’arte Επιμέλεια
  • βίντεο: Βανέσα Κολέα
  • Βοηθός επιμελητή: Νίκος Κολέας
Οι Αναγνώστες Γράφουν
youngpeople.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki