Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Unicef: Κάθε πέντε λεπτά, ένα παιδί χάνει τη ζωή του από άσκηση βίας.! - A vaccine for violence

Unicef: Συγκινητικό διαφημιστικό κατά της παιδικής βίας
H Unicef κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: κάθε πέντε λεπτά, ένα παιδί χάνει τη ζωή του από άσκηση βίας.

Το βρετανικό παράρτημα της Unicef έφτιαξε ένα διαφημιστικό μήνυμα για να τονίσει μια συνταρακτική αλήθεια: ότι κάθε πέντε λεπτά, κάπου στον κόσμο ένα παιδί πεθαίνει από άσκηση βίας.


Στο video, ένα αγοράκι 4-5 ετών με μελανιές στο πρόσωπό του, πηγαίνει σ' ένα φαρμακείο ζητώντας φάρμακο για τη βία των συμμοριών. 
Ο φαρμακοποιός του δίνει το φάρμακο και το συμβουλεύει να πίνει μια σταγόνα μαζί με ένα κύβο ζάχαρης «για να το κρατήσει ασφαλές».
Δυστυχώς, αυτή η συζήτηση γίνεται στο μυαλό του αγοριού, στη διάρκεια ενός ονείρου – ο φαρμακοποιός είναι μια φανταστική φιγούρα και το αγόρι προσγειώνεται απότομα στην άγρια πραγματικότητα. 
Όπως κι ο θεατής επίσης, που μαθαίνει ότι «δεν υπάρχει φάρμακο για τη βία. Μόνο εσείς». 
Το πιο σοκαριστικό όμως μήνυμα είναι αυτό που λέει ότι κάθε πέντε λεπτά ένα παιδί χάνει τη ζωή του λόγω διαπροσωπικής βίας και όχι λόγω πολέμου!

thetoc.gr
antikleidi

Από το «Κάνε αυτό που σου λέω!», περάστε στην πράξη!
12 THINGS YOUR KIDS MUST SEE YOU DO

Μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που λένε οι γονείς στα παιδιά είναι «Κάνε αυτό που σου λέω!», ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας και παρατηρώντας πώς φέρονται οι γονείς τους. 

Γράφει για το boro.gr η Δρ Λίζα Βάρβογλη
Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Ποια είναι τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός για να τον δει το παιδί του και να μάθει κάτι χρήσιμο και σωστό, που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή;

1. Διάβασμα

Εκτός που γράφω άρθρα και βιβλία, αγαπώ πολύ το διάβασμα! Τα παιδιά μου με βλέπουν να διαβάζω βιβλία αλλά και ηλεκτρονικά ή από το kindle. Το κάθε παιδί πρέπει να έχει την εμπειρία του να βλέπει τους γονείς του να διαβάζουν και να το απολαμβάνουν. Έτσι το παιδί μαθαίνει να αγαπάει το βιβλίο και δε χρειάζεται να του το θυμίσουμε καν!
Πώς να το κάνεις:

Διάβασε στα παιδιά σου κάθε βράδυ, μάθετε σαν οικογένεια να απολαμβάνετε το διάβασμα, βρείτε χρόνο να καθίσετε όλοι μαζί στον καναπέ για να απολαύσετε βιβλία.

2. Φιλανθρωπία

Δίδαξε στο παιδί σου να αγαπάει τους άλλους και να τους βοηθάει όταν μπορεί.
Πώς να το κάνεις:

Μαζέψτε μαζί με το παιδί παιχνίδια ή ρούχα που δεν τα χρειάζεται πια και αποφασίστε σε ποια οργάνωση θα τα δώσετε. Στο σούπερ μάρκετ διαλέξτε ένα προϊόν για να το βάλετε στη σακούλα με τα τρόφιμα που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

3. Καθημερινή ευγένεια

Μάθε να λες ‘ευχαριστώ’ και ‘παρακαλώ’ και να μιλάς όμορφα στα παιδιά σου και στην οικογένειά σου. Μια δόση ευγένειας προς γνωστούς και αγνώστους κάνει τη ζωή πιο όμορφη! Αν είσαι εσύ ευγενικός, θα μάθει και το παιδί να είναι, χωρίς να του το διδάξεις.
Πώς να το κάνεις:

Κράτα την πόρτα ανοιχτή για τον άνθρωπο που είναι πίσω σου στο μαγαζί, όταν σου κρατήσουν την πόρτα πες ‘ευχαριστώ’, κάνε καλή σου συνήθεια να χαιρετάς τους ταμίες, τους υπαλλήλους, μάθε να παραμερίζεις όταν έρχεται το ασανσέρ και περίμενε να πρώτα βγουν έξω αυτοί που ήταν μέσα και μπες μετά, κλπ.

4. Υγιεινές επιλογές

Η υγιεινή ζωή γίνεται τρόπος ζωής εύκολα, όταν ξεκινάει κανείς από μικρός. Δώσε το καλό παράδειγμα στο παιδί σου μέσα από την καθημερινότητα της οικογένειας.
Πώς να το κάνεις:

Κάνε καλή συνήθεια την άσκηση και το περπάτημα, πίνε πολύ νερό, πήγαινε με το παιδί στη λαϊκή και ψωνίστε φρούτα και λαχανικά εποχής, συζητήστε για το τι είναι περισσότερο και τι λιγότερο υγιεινό.

5. Συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι κάτι που το καλλιεργεί κανείς από μικρή ηλικία και τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τους γονείς τους να φέρονται έτσι.
Πώς να το κάνεις:

Μάθε να συζητάς με το παιδί σου για τα συναισθήματά σου και για το πώς αισθάνονται και φέρονται οι άλλοι (ακόμα και αν δε συμφωνείς), δείξε ότι μπορείς να διαχειριστείς τον εσωτερικό σου κόσμο, δηλαδή ξέρεις να συγκρατείς τα νεύρα σου και να φανερώνεις τη χαρά σου, δείξε ότι ξέρεις να φέρεσαι κοινωνικά.

6. Ενδιαφέροντα και χόμπι

Έχεις τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα και χόμπι; Ασχολείσαι με αυτά μπροστά στα παιδιά σου; Δείξε στο παιδί σου τον ενθουσιασμό σου γι’ αυτό το κάτι που αγαπάς, ασχολήσου και δες αν μπορείς να εμπλέξεις το παιδί σου και να του εμφυσήσεις την αγάπη σου για το χόμπι σου…
Πώς να το κάνεις:

Απλώς κάνε αυτό που αγαπάς! Εξήγησε στο παιδί ότι αυτή η δραστηριότητα σε ‘γεμίζει’, σε ξεκουράζει, σε ευχαριστεί και δώσε του να καταλάβει ότι όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε όμορφα πράγματα, πέρα από τις υποχρεώσεις μας. Και, που ξέρεις, ίσως το παιδί θελήσει να σε μιμηθεί ή να ξεκινήσει κάτι δικό του!

7. Παιχνίδι

Ο Φρόιντ έλεγε ότι η ζωή περιλαμβάνει δύο βασικές δραστηριότητες: εργασία και παιχνίδι! Αυτό ισχύει για μικρούς και μεγάλους. Βρες χρόνο στη ζωή σου για παιχνίδι, χαλάρωση, και επανασύνδεση με το μικρό παιδί μέσα σου.
Πώς να το κάνεις:

Βρες χρόνο για παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, είτε πρόκειται για αθλητικό παιχνίδι, είτε για παιχνίδι που παίζεις ως γονιός με το παιδί σου. Με τη συμπεριφορά σου γίνεσαι το καλό παράδειγμα που αργότερα θα μιμηθεί το παιδί και θα εντάξει το παιχνίδι στη ζωή του.

8. Προγραμματισμός και στοχοθέτηση

Η ατζέντα μου είναι γεμάτη με το πρόγραμμά μου αλλά και το πρόγραμμα των παιδιών μου. Επίσης, έχω μια λίστα από πράγματα που είναι επείγοντα και πρέπει να γίνουν σήμερα, αλλά έχω και μια λίστα για πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στην εβδομάδα. Ναι, αγαπώ την οργάνωση και έτσι λειτουργώ! Οι στόχοι μπορεί να είναι μικρά, καθημερινά πράγματα, αλλά και να είναι μεγαλύτεροι και πιο μακροπρόθεσμοι, όπως πχ να γράψω το επόμενο άρθρο ή βιβλίο μου.
Πώς να το κάνεις:

Χάρισε στο παιδί σου μια ατζέντα και δίδαξέ του πώς να καταχωρεί αυτά που έχει να κάνει. Βάλτε μαζί στόχους για την εβδομάδα που έρχεται.

9. Διαχείριση χρημάτων

Τα παιδιά πρέπει να εξοικειωθούν από μικρά στη διαχείριση χρημάτων. Καλό είναι να βλέπουν τους γονείς τους να χρησιμοποιούν και να προγραμματίζουν πώς θα ξοδέψουν τα χρήματά τους. Φυσικά δεν πρέπει ένα παιδί να ξέρει όλα τα οικονομικά της οικογένειας ούτε να επιβαρυνθεί με προβλήματα και μπερδέματα, αλλά να έχει μια γενική γνώση ότι οι μεγάλοι διαχειρίζονται τα χρήματά τους.
Πώς να το κάνεις:

Ο γνωστός κουμπαράς και το βιβλιάριο στην τράπεζα είναι δύο απλές λύσεις για να μάθει το παιδί οικονομική διαχείριση. Επιπλέον, μπορείτε όταν βγαίνετε για ψώνια να συζητάτε για το πώς κάνετε τις αγορές σας βασισμένοι καταρχήν στις ανάγκες που έχετε και κατά δεύτερο λόγο στις επιθυμίες σας.

10. Φροντίδα για το περιβάλλον

Δείξε στο παιδί σου ότι αγαπάς τη φύση και φροντίζεις το περιβάλλον . Εξήγησε από νωρίς στο παιδί πώς οι πράξεις μας καθορίζουν την ομορφιά της φύσης και πώς αν δεν κάνουμε σωστές ενέργειες την καταστρέφουμε.
Πώς να το κάνεις:

Δείξτε στο παιδί πώς να ανακυκλώνει, φροντίστε λουλούδια και φυτά στο μπαλκόνι σας, μαζέψτε ωραίες πέτρες, κοχύλια, φύλλα από τη φύση και κάνετε κατασκευές με το παιδί. Ξεκινήστε βόλτες σε πάρκα και τη φύση και μάθετε να παρατηρείτε γύρω σας και να θαυμάζετε όλα αυτά τα όμορφα που μας περιβάλλουν.

11. Αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό. 

Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε μία λανθασμένη πεποίθηση: ότι οι άνθρωποι που φροντίζουν τον εαυτό τους είναι εγωιστές και νάρκισσοι και δε νοιάζονται για τους άλλους. 
 Ευτυχώς, έχει αποδειχτεί ότι αυτό δεν ισχύει! (Εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις και ακραίες περιπτώσεις). Όταν ο γονιός φροντίζει τον εαυτό του, την εξωτερική του εμφάνιση, τον εσωτερικό του κόσμο, έχει κοινωνική ζωή, κλπ, τότε είναι ο ίδιος καλά, σε αρμονία και ισορροπία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του και έτσι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο παιδί του και την οικογένειά του.
Πώς να το κάνεις:

Διδάξτε στο παιδί ότι είναι σημαντικό να φροντίζει τον εαυτό του: να βρει δραστηριότητες που το ευχαριστούν, να έχει φίλους, να αποκτήσει καλές κοινωνικές δεξιότητες, να κάνει πράγματα που το ενδιαφέρουν… Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες μαζί, συζητήστε για αυτά που σας αρέσουν και διδάξτε στο παιδί να αγαπάει τον εαυτό του με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του.

12. Να είναι ανοιχτός άνθρωπος, να έχει φυσική περιέργεια και να δοκιμάζει. 

 Η ζωή, ειδικά σήμερα με τα άλματα της τεχνολογίας, φέρνει πολλά και διαφορετικά πράγματα μπροστά μας. Δίδαξε στο παιδί σου να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να δοκιμάζει νέα πράγματα, να μην κολλάει στο ‘εμείς το κάνουμε έτσι’ και στο ‘το διαφορετικό είναι κακό’.
Πώς να το κάνεις:
Δοκιμάστε γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες, αγοράστε ένα φρούτο ή λαχανικό που δεν έχετε ξαναφάει, πειραματιστείτε με νέες συνταγές και υλικά, αλλάξτε τη διαδρομή που κάνετε συνήθως, δοκιμάστε νέα χόμπι, νέα μέρη για να επισκεφθείτε. Εξοικειώσου με τις νέες τεχνολογίες και αγκάλιασε την αλλαγή.

boro

«Χειραγωγούν παιδιά με ψυχοφάρμακα» - Για να μην καταντήσουμε τα ζωηρά παιδιά μας «φυτά»

Το χαμομηλάκι λέει:
Παλιά, έκαναν λοβοτομές, έτσι για πλάκα.

Τώρα δίνουν αβέρτα ψυχοφάρμακα.
---------------
Έχεις ένα ζωηρό παιδί;
Στο λένε «υπερκινητικό», πολύ ατίθασο;
Δεν βάζει τον πισινό του στην καρέκλα;
Φωνάζει, χτυπιέται, δεν συγκεντρώνεται εύκολα, δεν είναι όσο υπάκουο σε βολεύει;
Είναι ΠΑΙΔΙ, ένα ζωηρό ΠΑΙΔΙ.
Δεν είναι διαταραγμένο ούτε έχει κάποια ψυχασθένεια για να το τρέχεις στους ψυχιάτρους.
Χαλάρωσε εσύ πρώτα και βγάλε το «υπερκινητικό» παιδί σου έξω, να τρέχει, να παίζει, να φωνάζει να εκτονώνεται μέχρι «τελικής πτώσεως».
Ασχολήσου μαζί του, μάθε να το αντέχεις.

Τα παιδιά (όλα τα παιδιά) είναι ευλογία και θέλουν απέραντη υπομονή και όλη μας την αγάπη.

Από το διαδίκτυο αλιεύσαμε τα παρακάτω. Μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα...

Βόμβα: 1 στα 13 παιδιά στις ΗΠΑ παίρνουν ψυχοφάρμακα
Ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών στην Αμερική ονομάζεται, εντοπίζεται και επισημαίνεται επίσημα απο μια διάγνωση.

Οι μοναδικές προσωπικότητες επιπλήττονται και φορμάρονται από τα φάρμακα για να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά της παιδικής ηλικίας στους κοινωνικούς κανόνες. Τα παιδιά έχουν γίνει φυτά, ακίνητα, άψυχα -μακριά από τη φυσική κατάσταση της ευημερίας τους.
...................
«Χειραγωγούν παιδιά με ψυχοφάρμακα»

Η χειραγώγηση των ανθρώπων αρχίζει από την παιδική ηλικία με τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε παιδιά ζωηρά, στεναχωρημένα, αφηρημένα στο μάθημα, υποστηρίζει ο Γερμανός Πίτερ Λίμαν.
..............
ΗΠΑ: «Μπουκώνουν» τα παιδιά με ψυχοφάρμακα
Δημοσιεύθηκε 10 Ιουλίου 2015 16:07

Πριν από ένα χρόνο η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ τρυφερές ηλικίες.

Τα δύο γεγονότα, υποστηρίζει σε άρθρο της η Σούζαν Ρόζενταλ, Καναδή γιατρός, συγγραφέας και μαχητική σοσιαλίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η τάξη των επιχειρηματιών –γράφει η Ρόζενταλ– έκλεψε τα τρισεκατομμύριά της εκμεταλλευόμενη εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, πληρώνοντας λιγότερο από όσο αξίζει η εργασία τους, απολύοντας χιλιάδες κι αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να δουλεύουν πολύ σκληρότερα για πολύ λιγότερα. Και τώρα, κλέβει κι από τα παιδιά τους.

Η εκμετάλλευση και η ανέχεια προκαλούν εξάντληση, κατάθλιψη, οργή, άγχος και μια αίσθηση ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στους γονείς.
.............
Εξαναγκασμός γονέων να χορηγήσουν ψυχοφάρμακα στα παιδιά τους
14-08-2009, 04:53

Περίληψη: Η περίπτωση του Ρέτζι Τόμσον δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα της βαρβαρότητας στην οποία υποβάλλονται, τόσο τα παιδιά, όσο και οι ενήλικες που θα πέσουν στα δίχτυα του συμπλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών-ψυχιατρικής-Μ.Μ.Ε. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν ‘άνθρωποι’ που κερδίζουν χρήματα συντρίβοντας ανθρώπινες ψυχές. Υπάρχουν ‘άνθρωποι’ που κερδίζουν χρήματα κάνοντας γκρίζα διαφήμιση των ψυχοφαρμάκων και διαδίδοντας την προπαγάνδα των φαρμακοβιομηχανιών. Μπροστά στη βαρβαρότητα οι λέξεις εξατμίζονται.

Το θάρρος και η αποφασιστικότητα των παιδιών που κακοποιούνται επιβάλλοντας σε αυτά φαρμακευτικές αγωγές με ψυχοφάρμακα, συχνά θα τα οδηγήσει να προβάλλουν αντίσταση σε εκείνους του ενήλικες οι οποίοι – τα παιδιά θεωρούν ότι – τα αδικούν. Τόσο λόγω της επίδρασης των ψυχοφαρμάκων πάνω στους εγκεφάλους τους όσο και λόγω της νεανικής ανωριμότητάς τους τα παιδιά αυτά εξεγείρονται εναντίον των ενηλίκων παράφορα και με ηρωισμό προκειμένου να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους και την αίσθηση της ύπαρξης τους, αντί να αντισταθούν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.
.................
Βάζοντας τέλος στην Ψυχιατρική Απάτη και Κακοποίηση

Aπό το παιδικό λίκνο στα ψυχοφάρμακα!

ΣΙΚΑΓΟ.- Ο αριθμός των δίχρονων και τετράχρονων παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν ψυχοφάρμακα όπως «Ριταλίν» και «Προζάκ», αυξήθηκε σε ποσοστό 50% μέσα στην τετραετία 1991-1995! Το χειρότερο; Η τάση αυτή αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό υποστηρίζει μια καινούρια έρευνα ειδικών, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, προκαλώντας έκδηλη ανησυχία για την ταυτότητα των αυριανών πολιτών, που ήδη από την κούνια εθίζονται στα ψυχοφάρμακα προκειμένου να κατασταλεί οιαδήποτε «ατίθαση» ή μη συμβατική συμπεριφορά!
................
Ψυχοφάρμακα στα υπερκινητικά παιδιά Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου

Ακούγεται τρελό για τα ελληνικά δεδομένα. Όμως στις ΗΠΑ μόλις κάποιο παιδί του Δημοτικού (ή ακόμη και του Νηπιαγωγείου) δείχνει να είναι περισσότερο υπερκινητικό από τα υπόλοιπα γύρω του, σχεδόν αμέσως οι γιατροί του σχολείου έρχονται σε επαφή με την οικογένειά του και προτείνουν τη χορήγηση ψυχιατρικών φαρμάκων!

«Μόλις ένα παιδί δείξει μία συμπεριφορά που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αμέσως οι δάσκαλοι προτείνουν φαρμακευτική αγωγή», μου λέει η γειτόνισσά μου η Αννίτα που δουλεύει σε ένα σχολείο της Μπεθέσντα. Και προσθέτει: «Δύο είδη φαρμάκων μπορεί κανείς να βρει με ευκολία στο ιατρείο του σχολείου: παυσίπονα και ψυχοφάρμακα».
Η νέα αυτή φαρμακομανία οφείλεται ­ σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο ­ στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ψυχίατροι στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να πιστεύουν τα τελευταία χρόνια πως η υπερβολική κινητικότητα ενός μικρού παιδιού θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως με φαρμακευτική αγωγή.
Σε πρόσφατο άρθρο του στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όμως, ο κ. Λόρενς Ντίλερ, παιδίατρος, ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς των παιδιών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε παιδιά του Δημοτικού.
...............

Φαρμακευτική εταιρεία – κολοσσός προωθεί σε παιδιά
και εφήβους το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό Paxil

Σοκαριστικές αποδείξεις ενισχύουν για άλλη μια φορά την άποψη ότι η απληστία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών τις οδηγεί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 
Global drug giant GSK 'published a flawed study which led to millions of children being wrongly prescribed dangerous antidepressants'

Μετά από επανεξέταση μιας γνωστής μελέτης του 2001 η οποία προωθούσε σε εφήβους το αντικαταθλιπτικό Paxil από την εταιρεία-κολοσσό SmithKline Beecham (γνωστή πλέον ως GlaxoSmithKline) ισχυριζόμενη ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, διαπιστώθηκε ότι το φάρμακο τελικά δεν ήταν ασφαλές. 
Παρ’ όλα αυτά, το σόου της απληστίας πρέπει να συνεχιστεί, σωστά;

Δείτε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα
Η μελέτη του 2001, η οποία ονομάστηκε Μελέτη 329, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία GlaxoSmithKline. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αντικειμενικότητα όταν κάποιος χρηματοδοτεί τη δική του έρευνα και δημοσιεύει τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα περιοδικά και σε ανθρώπους που χρειάζονται αυτά τα χάπια.
Οι δηλώσεις περιέχουν τις εξής πληροφορίες: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει ότι η παροξετίνη είναι ευεργετική στη θεραπεία των εφήβων με μείζονα κατάθλιψη». Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. Το Paxil, το οποίο είναι χημικά γνωστό ως παροξετίνη, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στους εφήβους με κατάθλιψη. Με το πέρασμα των χρόνων βέβαια, η ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια του φαρμάκου μεγάλωνε. 

Οι άνθρωποι άρχιζαν να γίνονται πιο καταθλιπτικοί και παρουσίαζαν αυτοκτονικές συμπεριφορές και βίαιες τάσεις, δηλαδή το ακριβώς το αντίθετο από τα υποτιθέμενα αποτελέσματα του φαρμάκου.
Δεν είναι καθόλου περίεργο που μια επανεξέταση της αρχικής μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «BMJ», αποκάλυψε ότι η Μελέτη 329 είναι γεμάτη με λάθη όπου συμπεριλαμβάνονται η αγνόηση κάποιων πληροφοριών και λεπτομερειών. 
Με άλλα λόγια, το Paxil κρίθηκε μη ασφαλές και αναποτελεσματικό αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά για κάτι στο οποίο πολλοί άνθρωποι στήριζαν τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.
Η επανεξέταση της αρχικής μελέτης όσον αφορά το Paxil δείχνει ότι είναι γεμάτη λάθη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η χρήση συγγραφέων-φάντασμα με σκοπό την προώθηση δημοσίων σχέσεων.
....................
περισσότερα εδώ