Thursday 22 January 2009

«Με εξέδιδε η μητέρα μου»

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγείται σήμερα η 48χρονη, 
έπειτα από τις καταγγελίες της κόρης της, 
μαζί με έναν 58χρονο ιδιοκτήτη μπαρ 
και 35χρονο που φέρεται ως πελάτης 

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, Γιώργο Οικονόμου, η 48χρονη από την Κρήτη που φέρεται να εξέδιδε την κόρη της έναντι αμοιβής στην Κάρπαθο.
Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν, επίσης, ένας 58χρονος ιδιοκτήτης μπαρ στην Κάρπαθο και ένας 35χρονος που φέρεται να ήταν πελάτης της ανήλικης. 

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες κρατούνται ήδη από την περασμένη Τρίτη στο αστυνομικό τμήμα της Καρπάθου, μετά τις καταγγελίες της 15χρονης. Επειδή δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο πλοίου τις προηγούμενες μέρες, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Με το ίδιο καράβι θα έρθει στη Ρόδο και το ανήλικο κορίτσι, με συνοδεία κοινωνικού λειτουργού, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούν την ανήλικη ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Στη Ρόδο, θα παρακολουθήσουν τη 15χρονη ειδικοί ψυχολόγοι, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα αποφασίσει ο εισαγγελέας για την επιμέλειά της.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή αν θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα. Είναι πιθανόν να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα που φέρεται να έχουν τελεστεί στην Κρήτη.
Τι υποστήριξε
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, το 15χρονο κορίτσι κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου ότι η 48χρονη μητέρα του το εξανάγκαζε να συνευρίσκεται με άγνωστους άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης η 15χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι η μητέρα της εργαζόταν ως σερβιτόρα στο κέντρο διασκέδασης του 58χρονου στην Κάρπαθο. Με τη μεσολάβηση του 58χρονου κοιμήθηκε μαζί της ένας 35χρονος κάτοικος της Καρπάθου έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ σε χώρο του καταστήματος.
Η μητέρα φέρεται να εξέδιδε τη 15χρονη κόρη της από το καλοκαίρι του 2007 στην Κρήτη, όπου έμεναν. Εργαζόταν και εκεί σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και φέρεται να εξανάγκαζε την ανήλικη να συνευρίσκεται ερωτικά έναντι αμοιβής με πελάτες.
Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απόφαση του εισαγγελέα. Όλοι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν όλα όσα κατήγγειλε η 15χρονη.


Κοριτσάκι έξι μηνών ζητεί βοήθεια

Τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων 
έχει ανάγκη ένα κοριτσάκι έξι μηνών 
με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η μικρότερη κόρη του Αποστόλη και της Χριστίνας Θεοδώρου, παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας, ήρθε στη ζωή πάσχοντας από τύφλωση και στα δύο μάτια. Οι γιατροί διέγνωσαν αμφοτερόπλευρη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και σύστησαν να χειρουργηθεί το βρέφος σε ειδικό κέντρο στο εξωτερικό, καθώς η επέμβαση δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία Παίδων της χώρας.
 
Οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο κόστος, ενώ προσπαθούν ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καθώς έχουν μετακομίσει από τη Λάρισα στην Αθήνα στην προσπάθειά τους να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού.
 
Για αυτόν τον λόγο καλούν όποιον επιθυμεί να τους συνδράμει οικονομικά να καταθέσει τη βοήθειά του στον λογαριασμό της 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με αριθμό 660/351104-94.

Τη Γάζα με αγάπη

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki